Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 13:28:21
|
|
|
|
KAHLO
|
zoe ni blema!! evo zdaj pa moram spet šibat!! pridem mogoče še vas zvečer pogledat !! fajn čvekajte naprej
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 13:29:43
|
|
|
|
Tejchy
|
Celo sms, ki ga bom poslala iz porodnišnice, sem sestavila . jaz ga tudi že imam pripravljenega
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 13:32:23
|
|
|
|
alysa
|
lara, sm bila včeri na negi obraza, je prav pasalo malo razvajanja, sam mi ni bilo treba ležat na hrbtu, ampak sm bila v polsedečem položaju in sploh ni bilo panike, ker tut js sedaj ne morem dolgo ležat na hrbtu ... kaj si bom še privošla do poroda? mogoče še kako manikuro ...
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 13:36:09
|
|
|
|
Tejchy
|
In nam je bilo rečeno, da moraš biti za epiduralno odločena že na začetku, ker ti morajo kateter vstavit, ko si odprta 3 cm, pol je prepozno . V bistvu je to odvisno od tistega,ki ti jo daje.. Nam je na posvetu dejal, da kateter vstavijo na začetku (v SG) zaradi tega ker je pol težje, ko je ženska že odprta in so popadki na minuto in močni... pri vstavljanju je fajn, da si čim bolj na miru in sproščena.. js ne bi nikol pustila, da mi tik red koncem šari tam v bližini hrbtenjače... 1,2,3 kaj sfali pa samo tam... Ponekod v nekaterih P pa res čakajo do konca... tko da... Je pa nam povedal tudi to, da kateter res da vstavijo na začetku, injekcijo pa dobiš kasneje.... pa če meniš ti ali pa babica, da potrebuješ močnejši popadek, ti dovod protibolečinskega sredstva ustavijo in epiduralna popusti... tko da tudi to se na nek način da regulirat... vsaj tko sem jih jaz razumela...........
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 13:37:41
|
|
|
|
Lara Croft
|
da babice ne marajo drugih položajev in da se večinoma dogaja leže na hrbtu . Zakaj tako promovirajo, če pol nič ni od tega? Marsy...... vstrajaj.... potegni se zase.... naj te ne briga, kaj one ne marajo....
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 13:40:28
|
|
|
|
*zoe*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tejchy [Js sem pa glih danes ugotovila, da 10.9., ko naj bi se moj rodil, goduje NIKOLAJ - mi2 sva se pa odločila, da bo ime NIK ........... tko da... naključje ali usoda... zdj mu ne more bit več kako drugače ime.. Bravo Tejchy ta ime je tudi moj favorit bil, ampak je od moje kolegice zdej Nik, tako da bo to pol mal čudno če bo še moj.
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 13:40:31
|
|
|
|
Lara Croft
|
IZVIRNO SPOROČILO: KAHLO zoe ni blema!! evo zdaj pa moram spet šibat!! pridem mogoče še vas zvečer pogledat !! fajn čvekajte naprej Same obljube....
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 13:41:53
|
|
|
|
Lara Croft
|
Pri nas se je tudi začelo pripravljati, tako da je tudi meni rekla G, da se pripravlja orenk na porod že vse skupaj. Ma kaj je zdej to?
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 13:48:55
|
|
|
|
alysa
|
Tejchy, a si se pol odločla za EA al ne? Sej verjetno si pisala o tem, sam sem js pozabla Ker js še zdej ne vem, podpisala sm že, dokončen ja oz. ne pa bom rekla v P, odvisno od bolečin ... A kaj veš, a moraš v SG skoz ležat med popadki al lahko tut hodiš, ker men je ena prijateljica rekla, da je mogla skoz ležat, pa ni imela EA?
< Sporočilo je popravil alysa -- 12.8.2008 13:49:28 >
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 13:54:18
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marsy Hoj! Trenutno še mal za nazaj berem, do takrat pa mi lahko katera pomaga: - Poznate kakšno fajn knjigo ali stran z imeni in razlago pomenov imen? - Kje ste kupovale bombažne plenice, tudi povijalne?ž - A je na tem forumu še kakšna zanimiva tema? Še nam komi sledim, ampak vseeno vprašam, sama ne bom brskala naokrog... Za imena poglej pod forum kjer mamice objavljajo imena svojih novorojenčkov. Plenice sem pa tudi jaz kupila pri recinkotu, amapak itak dobiš tiste oranžne paketke, ki jih imajo v DM. Cena je pa skoraj identična-15eur za 10 kom. Tudi povijalne sem vzela pri recinkotu in so ok!
< Sporočilo je popravil meta21 -- 12.8.2008 13:57:18 >
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 14:33:04
|
|
|
|
Tejchy
|
Tejchy, a si se pol odločla za EA al ne? Sej verjetno si pisala o tem, sam sem js pozabla Ker js še zdej ne vem, podpisala sm že, dokončen ja oz. ne pa bom rekla v P, odvisno od bolečin ... A kaj veš, a moraš v SG skoz ležat med popadki al lahko tut hodiš, ker men je ena prijateljica rekla, da je mogla skoz ležat, pa ni imela EA? Js še tud ne vem 100% al ja al ne... Rada bi tko... da me ne bi bolelo, a vseeno čutila kaj se dogaja... tko da.. bom se verjetno odločila za... ker bolečine bodo po moje prej hude kot ne... drugače pa lahko hodiš... če zmoreš seveda... nam je reku, da ni ovir...
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 15:46:53
|
|
|
|
pf
|
Zoe ne MV je še zaprt, se pa posteljica odmika od maternice, ne znam ti točno tak povedati kot je G meni, da se kalcij že nalaga po robovih in da posteljica zori. Kaj točno zdaj to pomeni pa ve le ona, ker jaz nimam blage veze. Včasih sem tak butl, ko bi lahko kaj vprašala pa ne, samo da je vse vredu, potem pa si doma bučo belim kaj to pomeni. Ko mojemu razlagam me debelo gleda, potem me pa kaj vpraša kako to mislim, pa sem v temi, a ko sem pa v ambulanti pri G mi je pa vse kristalno jasno. Kao. Tejchy lepo ime si izbrala za sinka. Lara Croft kdaj pa ti začneš s porodniško? Jaz jo imam že dober teden dni.
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 16:39:53
|
|
|
|
*bubi*
|
babe,jaz pa ne vem,zakaj sploh delajo te ctg-je,če še ne čutimo popadkov? Namen CTGja pred PDPjem ni merjenje popadkov, ampak spremljanje utripa. Pa ne samo prisotnost, ampak nihanje. Sem že zadnjič o tem pisala. Jaz delam CTGje kar na Vošnjakovi in tam sedijo. No, jaz sem potem ležala na boku, ker nismo mogli srčka ujet
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 16:43:49
|
|
|
|
*bubi*
|
Se opravičujem, če je vse to že bilo odgovorjeno, spet sem enih 5 strani zadaj. Ampak če ne bom sproti, bom pozabila Kaj je treba izpolnit na tej vlogi,ve ki že mate otroke,če mi lahko kera pove une šifre,npr. za plače je 101,..................Saj se to lahko prej da ali šele ko se otrok rodi pa se jim pol samo rojstni list nese?? emi* Te šifre je najboljše prepisat iz odločbe o dohodnini. Potem se ziher ne zmotiš. Nisem pa sigurna, da lahko to že kaj prej rihtaš . Vem samo, da je po porodu 3 mesece časa, da dobiš še vse za nazaj, drugače pa od oddaje vloge. Dobiš pa že za tisti mesec, v katerem je rojen. Tak da se bolj splača rodit zadnjega v mesecu kot en dan kasneje
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 16:54:23
|
|
|
|
*bubi*
|
A ste kupile aspirator za nosek in katerega? Jaz sem ga pri bubiju kupila, pa ga nisem uporabljala. No, ko sem ga hotela, ni nič potegnil to pa zato, ker sem šparala in pač kar enega kupila. Če že, potem priporočam takega, ki ima gumijast nastavek za v nosek, ne trde plastike. No, letos pa sem kupila baterijskega. Bubi je imel ful težave z dihali Pa je očitno vzel to kot grožnjo in se še isti teden naučil fajn iz noska pihnit Obstajajo pa ene super variante (po učinkovitosti mislim), ampak so meni . Dejansko preko cevke potegneš, ima pa vmesnik, da zadrži izloček. Dobi se v lekarni in je v bistvu ful poceni varianta. No, še zadnja možnost pa so enak princip kot opisano, ampak ga priklopiš na sesalec Samo s tem otroka zbudiš
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 16:56:40
|
|
|
|
*bubi*
|
Poli maxi al pa slanino narežeš na koščke. Prepražiš čebulo,pa rdečo papriko,nato dodaš klobase.Pustiš 5 minut,nato dodaš kislo smetano in kosilo je gotovo.Zraven pa kak fajn svež francoz al pa žemlje.Njami fajn recept, ampak papriko bi bilo boljše spustit, glede na to, da imamo bolj kot ne vse probleme z zgago
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 17:02:09
|
|
|
|
*bubi*
|
*zoe*, zdrži še malo , ti tudi počivaj in me čakaj pf, ti tudi - zdrži še malo
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 17:20:19
|
|
|
|
*bubi*
|
drugače pa lahko hodiš... če zmoreš seveda... nam je reku, da ni ovir... EA sama res ni ovira, da ne bi hodila.... ker ne omrtviči čisto nog. Problem je v CTGju, ker so večinoma še stari in te tisti kabli "priklenejo" na posteljo. Obstajajo pa tudi prenosni CTGji, samo ne vem, kako so P založene z njimi.
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 17:21:14
|
|
|
|
*bubi*
|
Tako, zdaj pa lahko zaključim s svojimi monologi
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 17:30:03
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* , ti tudi počivaj in me čakaj ...ma jaz nisem navajena toliko počivat...se mi že tak zdi kot da sem kaki lenuh ... .... mepa danes nekaj čudno daje..... me že cel dan boli spodaj - vezi, pa malo me špika, prej se mi je pojavila še bolečina pod prsmi...se mi zdi, da je sedaj malo boljše, ni pa še čisto OK....... Na čase me pa zgrabi taka čudna bolečina v križu, pa nimam pojma al so to popadki al kaj ..ker trebuh mi pa recimo ne otrdeva... ..aja pa žejna sem ful...... ...drugače pa čakam....če druga ne, na drug teden v petek....
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 17:34:23
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: pf Zoe ne MV je še zaprt, se pa posteljica odmika od maternice, ne znam ti točno tak povedati kot je G meni, da se kalcij že nalaga po robovih in da posteljica zori. Kaj točno zdaj to pomeni pa ve le ona, ker jaz nimam blage veze. Včasih sem tak butl, ko bi lahko kaj vprašala pa ne, samo da je vse vredu, potem pa si doma bučo belim kaj to pomeni. Ko mojemu razlagam me debelo gleda, potem me pa kaj vpraša kako to mislim, pa sem v temi, a ko sem pa v ambulanti pri G mi je pa vse kristalno jasno. Kao. ...to zorenje posteljice pomeni, da prihaja čas, da bo opravila svoje delo in da ga boš prevzela ti..... malo karikirano povedano.... Drugače pa se posteljica, ko je zrela odlušči od stene....takrat je definitivno čas za porod..... ...pri meni recimo čakajo, da vse skupaj dozori, ...mogoče bo kaj novega v četrtek ......
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 17:37:27
|
|
|
|
gold fish
|
.... ma kaj mislite, da mam jaz dans to popadke ..... Jaz sem že čisto ...... ma ni nekega zaporedja, včasih ful dolgo nič , pol pa kar eden za drugim....
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 17:38:49
|
|
|
|
gold fish
|
me to you - kuku...... Kaj si zrihtala?
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 17:47:20
|
|
|
|
ključek
|
tako, tudi jaz sem imela pregled oz. CTG..................vse mirno, tako da me ne skrbi več toliko, da bom predčasno rodila...............je pa zanimivo, kok najin brca................ali ko uporabljam angelsounds ali pa danes na CTG-ju, se je sestra kr nasmejala, tok je "ropotalo"............... ................v četretek grem sicer nazaj, še en CTG, pa UZ, pa danes sem morala dati urin, ker imam bakterije (številne), pa da vidi G kako in kaj, pol gre G na dopust.............
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 12.8.2008 17:48:22
|
|
|
|
ključek
|
Forum rodili smo... Dejte bit malo bolj izvirne in ne dat naslova tku kot vse..... julijka ta pa ta in njen/a.... avgustovka pa pa ta in njen/a...... septembrka ta pa ta in njen/a.... Jao, dolgcajt, no.... Sama nočem tam objave.... ma to itak že veste.... predlagaj kaj..................
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?