Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 12:43:58
|
|
|
|
arabela*
|
še fajn,da so pri mojem gin.tak prijazni,da me je vprašala,kdaj želim prit na ctg.Pa sem rekla,da rada spim zjutraj,pa je rekla sestra,da ni problem
< Sporočilo je popravil Saraya -- 8.8.2008 12:44:36 >
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 13:00:28
|
|
|
|
alysa
|
Čestitke vsem za preglede . Coko, zdrži še malo ... Ja, ena bo zgleda počasi otvorila septembrske , pol se bo pa začelo ...
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 13:05:00
|
|
|
|
Tejchy
|
.... čestitke še 10 dni pol... uf.. veš kolk bo to hitr minilo.. pa boš že imela svojo štručko v naročju... ti kr zavidam malo...
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 13:07:33
|
|
|
|
arabela*
|
ma meni ni jasno nekaj Sem v staro materinsko gledala,pa sem imela vsega skupaj 14 pregledov,nato pa še ctg. Sedaj pa je bil komaj deseti pregled,pa mislim,da jih več nebo.
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 13:41:02
|
|
|
|
pf
|
Saraya a si se že odločila, če boš šla na Ptuj ali v Maribor? Kateri razgovor ti je pustil več plusov, za epiduralno ali ultivo? Jaz sem razmišljala o epiduralni, ampak če pa pravijo, da potem jo je pa tak težko dobiti, ko gre zares. Moja prijateljica dela v SBMB, kjer je višja med. sestra na intenzivni, je imela podpisano za epiduralno in je ni mogla dobiti prvič, zdaj pa ima rok čez 18 dni in se je spet bolj "informativno" pozanimala in so ji rekli, da če je anesteziolog tam, potem ja, drugače pa ne. Jaz se potem raje ne menim, ker vem, da sem tak človek, da bi bila razočarana, če bi se na nekaj zanašala, pa potem ne bi bilo mogoče je dobiti. Punce koliko mora biti kaj številka, ki pokaže popadke na CTG? Prvorodke verjetno veste.
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 13:56:43
|
|
|
|
Tejchy
|
Jaz sem razmišljala o epiduralni, ampak če pa pravijo, da potem jo je pa tak težko dobiti, ko gre zares. Moja prijateljica dela v SBMB, kjer je višja med. sestra na intenzivni, je imela podpisano za epiduralno in je ni mogla dobiti prvič, zdaj pa ima rok čez 18 dni in se je spet bolj "informativno" pozanimala in so ji rekli, da če je anesteziolog tam, potem ja, drugače pa ne. to drži.. v MB ni na voljo 24h na dan... v SG pa je jupi ... pf - najboljš da prideš v SG rodit
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 13:57:39
|
|
|
|
*zoe*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tejchy sem v porodnišnici LJ.Sem včeraj dobila popadke 3-10min.Odprta 1cm.Popadke so mi umetno ustavili,zdej je ok.Pa za dojenčka sem dobila injekcijo za razvoj pljučk.Zaenkrat sem do ponedeljka v LJ.Pozdravček vsem RR-jevkam." začelo se je ......... coko - drži se Coko - se podpišem pod tole in točno vem kaj prestajaš glede na to, da sem bila jaz na istem, ampak 2 meseca in pol nazaj. Vse bo ok, ti samo ubogaj doktorje in sestre in predvsem POČIVAJ. Držimo pesti
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 14:03:12
|
|
|
|
emi*
|
Ma zdaj pa je bla fešta. Prvo začne malo padat,pol pa vse bolj in bolj,pa pol mini frnikole,kar naenkrat pa so taki kosi začeli padat,da sem mislila,da mi bo še kak na glavo padel skozi streho.Taka toča,tega še nisem vidla.Nekje 5 min je trajalo pa je nehalo pa malo manjši kosi in pol le dež.Na koncu pa se gasilci oglasijo,z sireno uno 3x kao konec napada,ta je bla dobra. Tega še nisem doživela.Mine par minut eden rešilec mimo,čez kakih 15 min še en rešilec............. Kot,da bi bombe padale.
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 14:04:22
|
|
|
|
*zoe*
|
Pf pol imava pa v torek obedve pregled Gloria fajn, da je bil pregled in tvoj ok. no vidiš, sedaj boš pa lažje spala, ko veš kako in kaj. Super Pri nas pa že od jutra po malem dežek pada, pa malo se je ozračje shladilo, tako da se prav fajn diha.
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 14:09:35
|
|
|
|
emi*
|
Sem si umivala glavo ampak vidim,da ni več tako zanimivo stat prepognjen nad kadjo,sem mislila,da mi bo hrbtenica počla na pol. Uživajte,grem skuhat kosilo do konca ,pol pa nakupi pa še eno predavanje mam,ki ga nisem mela prejšnji mesec,ki smo šli na dopust. Evo spet rešilec tuli.Kdo ve kaj je blo!!
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 14:12:34
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tejchy .... čestitke še 10 dni pol... uf.. veš kolk bo to hitr minilo.. pa boš že imela svojo štručko v naročju... ti kr zavidam malo... ....gremo lepo počasi...komaj vam javim, kako in kaj na pregledu...grem na wc in malo krvi, ko se obrišem... ...takoj kličem nazaj kaj to pomeni,pa pravi naj se pridem pokazat...in evo šibamo nazaj..... Tam me babica pregleda in nič....nobene krvi... .......mv zaprt... Pol pride še moj gin. in me pomiri, da ni nič..... Tisto čez en teden...bo pa najhitreje 22.8 oz. 25.8.... tako, da če me nič ne preseneti bo naša štručka prišla na enega od teh dveh dni......bolj točno info bomo dobili 14.8. po ctg....
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 14:13:46
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya ma meni ni jasno nekaj Sem v staro materinsko gledala,pa sem imela vsega skupaj 14 pregledov,nato pa še ctg. Sedaj pa je bil komaj deseti pregled,pa mislim,da jih več nebo. .....kaj pa jaz, ki jih imam komaj 6
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 14:17:11
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: pf Punce koliko mora biti kaj številka, ki pokaže popadke na CTG? Prvorodke verjetno veste. ....jaz nimam pojma ....vem samo to, da mi zdaj nonstop riše več ali manj ravno črto mam pa neko cifro 135 na izvidu...samo ga nimam pri sebi....
< Sporočilo je popravil gold fish -- 8.8.2008 14:18:54 >
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 14:59:26
|
|
|
|
arabela*
|
pf,ne vem kje bom rodila. Če bi imela šanso izbirat,bi raje šla na ptuj,pa tud ultiva me je mogoče malo bolj prepričala kot epiduralna.Pa ne vem zakaj.Ampak ultiva se mi zdi nekako vodljiva,lahko jo ustaviš,kdaj želiš.Pri epiduralni,pa kak je tam,jo imaš,pa če funkcionira al pa ne.Pa še tisto pikanje,pa kateter.Ne vem.Jaz bom enostavno videla,kak bo,če bo čas bom šla na Ptuj,sigurno.Če pa bo sila,pa veš,da nebom reskirala.
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 15:13:42
|
|
|
|
Tejchy
|
Pri epiduralni,pa kak je tam,jo imaš,pa če funkcionira al pa ne tud epiduralno ti lahko ustavi, če rabiš močnejši popadek... vsaj tak so nam rekli... al pa ti vmes prekine... in ti pač ne da nove doze..
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 15:14:55
|
|
|
|
Tejchy
|
.....kaj pa jaz, ki jih imam komaj 6 tud js sem tam nekje pri tej cifri.. oziroma sem glih gledala zadnjič.. vsak mesec en pregled... torej.. skupaj jih bo 8 + devetič CTG...
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 15:16:16
|
|
|
|
Tejchy
|
grem na wc in malo krvi, ko se obrišem... ...takoj kličem nazaj kaj to pomeni,pa pravi naj se pridem pokazat...in evo šibamo nazaj..... Tam me babica pregleda in nič....nobene krvi... .......mv zaprt... sam da je vse ok.... a si imela tudi vaginalni pregled? ker pol je možno, da si krvavela zaradi tega..
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 15:55:01
|
|
|
|
arabela*
|
madonca,danes pa ga res nekaj fiksa ta rr.Sploh ne odpira Punce,a se še kateri dogaja,da jo spodaj,pod sramnimi kostmi,v bedrah zbada.Čist zgoraj,pa zgleda ko krč,pa spusti.Kot bi se širla.
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 16:48:21
|
|
|
|
Lara Croft
|
Ma kaj je zdej toooo?! A ni še zgodaj za nas setembrke.... Je komaj avgust začel..... Ma joj, jst res ne bi rada tazadnja ostala.... Pa pregled imam komaj 21....to bo komaj 6 pregled.... me prav zanima, koliko ja naša punca težka.... Na zadnjem, to je blo 10. 7 je imela 1600g. A je zdej to nova moda, da se sproža porode zato, da ne bi blo dete pretežko?
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 17:00:06
|
|
|
|
*bubi*
|
coko mislimo nate. Drži se! Saraya, čestitke za pregled. 2700g se ti ne zdi dovolj, pa če še 3x200g prišteješ do (uradnega) konca? , tudi tebi čestitke. Še dobro, da je sledil samo lažni alarm. jaz sem tudi bila dolgo na CTGju, ker je najprej tak norel po trebuščku, da ga sploh ujeti ni mogla, potem pa zaspal No, po pol ure pa se je le pokazala tista prava reaktivnost. Drugače pa tudi nič posebnega, 08.08.08 že ne bo moj dan Jetrni testi so tudi spodobni, bodo pa zdaj na en teden kontrolirali. Kar pa se popadkov tiče - na CTGju se nastavi občutljivost, tako da višina hribčka čisto nič ne pove. Če je večja občutljivost, je lahko hribček veliko višji pri šibkem popadku kot pri močnem, če pač ima nastavljeno manjšo občutljivost. S CTGjem se preverja prisotnost in rednost popadkov.
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 17:09:13
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tejchy sam da je vse ok.... a si imela tudi vaginalni pregled? ker pol je možno, da si krvavela zaradi tega.. ..ni bil vaginani, kri pa je blo glih za vzorec..... ni bla prav krvavitev...samo saj veš...panika....
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 17:12:36
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* ......le pokazala tista prava reaktivnost. Drugače pa tudi nič posebnega, 08.08.08 že ne bo moj dan Kar pa se popadkov tiče - na CTGju se nastavi občutljivost, tako da višina hribčka čisto nič ne pove. Če je večja občutljivost, je lahko hribček veliko višji pri šibkem popadku kot pri močnem, če pač ima nastavljeno manjšo občutljivost. S CTGjem se preverja prisotnost in rednost popadkov. ..... tista cifra pri meni je reaktivnost 135...samo ne vem kaj pomeni
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 18:19:07
|
|
|
|
lana luna
|
ja punce moje, kaj vas meče če mi mislte vse avgusta rodit, bom pol še težje čakala na konec septembra k mam jest rok k boste vse že cartale jest bom pa čakala in čakala. kdo pa bo pol z mano tle čveku?? kr lepo pejte po datumih. nč prehitevat. tit ti lumpe!!! jest mam še skor cele dva mesca do PDPja pa že zdej mi gre vse na živce, sploh to, k se mi čist vsak dan vrti u glav popoldne in sem pol čist blesova vsa pa a je to normaln da sem tolk brez volje za delat??? kaj pa gnezdenje to bi me moglo vzpodbujat k pospravljanju, pa nč od mene
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 18:20:34
|
|
|
|
lana luna
|
drgač sem pa zelo vesela da ste še vse 2v1 in res držim pesti pa upam, da vaši čimdlje ostanejo na toplem v trebuščkih!!! tko da vse bravo za uspešne preglede, pa coko ti tut zdrži še malo, da se tvoje dete še malo poredi...
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 18:21:44
|
|
|
|
lana luna
|
aja drgač ma pa moje dete od danes naprej tudi uradno očka smo bli na CSD pa smo podpisali očetovstvo mislm sej jest bi rajš vidla da bi naš podpisal da bo moj mož, ampak tut to je nekej
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.