Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 6:39:25
|
|
|
|
arabela*
|
Zdaj uživam ob kavici,mi je turške zmanjkalo,tak da upam,da pridem k sebi. Pol ob osmi pa šibam na pregled.Mi bo tud UZ naredo,da končno vidim,kako je kaj stanje.Za vse tiste,ki vas g.strašijo s prehitrimi porodi.Meni je pri Aneji tud mesec dni to dopovedoval,pa da naj se čuvam,ker je lahko vsak čas,ker dol sili......,pa je bla itak da po roku tri dni.Tak da,nič bat
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 6:48:40
|
|
|
|
gold fish
|
...dobro jutro....... ..za vas.................moja turška se tud že kuha....... pa enga navihančka s čokolado sem tud že zmazala ...grem zdaj brat kaj ste napisale....
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 6:49:34
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you ......................čestitam za 5 zvezdic.................... ....čveka pač, kaj češ........
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 6:50:53
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: KAHLO konkretna, mala tehta 3200g, je rekla da je kr velik otrok....in če ne bo narava poskrbela...bodo probali mogli ti na sprožitev poroda....da ne bo še kje kake kilce al pa več zraven dobila skratka jutri grem spet na pregled....tak da zdaj me pa je res malo zagrabila panika oz. forca, ker še mam tlko stvari za postorit, graz pa zdaj odpade, se ne smem oddaljevati od doma...no še za na štajer niso bili navdušeni....ampak jaz še kr ne verjamem da bi si pupa lih zdaj v tem tednu spomnila prit na svet....midvi sva zmenjeni na 4.9. pa amen .... za pregled in da je vse OK.... ...se meni zdi, da ne bom jaz otvoritvena....
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 6:52:39
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: *zoe* en teden bo tako hitro minil in kot bi mignil, bo v tvojih rokah. Zgleda da boš res potem ti otvorila sezono septemberk, pol pa vse po vrsti za tabo. Bo kar pestro. zoe - ta en teden je bil s strani gin. rečen bolj tak, v smislu da se še malo poredi in dozori in se čimbolj približa 38t...da ni več nedonošenček..... Bom pa mogoče v ponedeljek izvedela kdaj bo dan D (če me seveda pred tem kaj ne preseneti)
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 6:54:03
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya Ste zvečer čvekale,zdaj pa spančkate. ...jaz sem čvekala, pa sem spet tu na čveku ..... Pa spala sem tudi v redu....., pa samo 1x na wc ....
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 6:55:52
|
|
|
|
gold fish
|
...no Saraya mi je pobegnila... ..... voda mi vre.....grem....... ...pa se javim pol, k pridem s ctg.... Pozdravček,
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 7:00:57
|
|
|
|
arabela*
|
sem še tukaj. Zdaj pa vas bom res zapustila,grem pod tuš,pa oblečt. Se beremo,ko se vrnem. Dijooooooooooooo
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 7:50:37
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: tia Bubi Imajo pa Bruinovega (=njihova znamka) za 13€. Sem ga kupila pred 3 leti in morem nažalost napisati ,da sem ga zelo malo uporabljala skoraj nič kar ni bil vreden tistih eurov. Bom pa si sedaj aventovega kupila. Aha, to pa nisem vedela. Jaz sem imela pri bubiju vse Aventovo, tako da izkušenj z drugimi izdelki nimam. Edino dudo si je potem Nukovo "izbral". Kahlo, vedno bolj boš verjela temu, kar sem ti napisala No, pa vseeno držim pesti, da še ne bo ta teden (saj so samo trije dnevi ostali ). Srečno danes vsem na pregledu: Saraya, , tia, pa še jaz , pa še katera verjetno
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 8:02:14
|
|
|
|
Tejchy
|
Saj poanta je v posodi, ki ima dvojno dno, pokrov, se jo sme dat v MV in je seveda dovolj velika, da grejo flaške not. Firma konec koncev ni pomembna. hvala za te informacije... bom ga verjetno kupila.. ko sem bolj nobl, pa se mi ne da mučkat pa prekuhavat...
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 8:03:40
|
|
|
|
Tejchy
|
kot je ena omenila sem tud jaz zaradi zgage, ki ma zadnje čase kr fesjt muči postala odvisna od donata, tako da ga imam kr zraven postelje, kr drgač ni nič spanja. pri men je tak že kak mesec dni... pa se vseeno zbujam ponoč... od samega žganja po grlu ...
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 8:05:46
|
|
|
|
Tejchy
|
...mi je danes kolegica, ki ni mogla zanosit in je poskušala že tudi z umetno, danes javila veselo novico, da je srečka .., da je zanosila naravno ...sem bila tako vesela, da sem dobila kar kurjo kožo ...... ribica2 ......... ........... ful je takih primerov... ko ne morejo... po se pa nekak nehajo trudit in jim uspe naravno... .... .. za tvojo kolegico, da uspešno donosi...
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 8:15:46
|
|
|
|
Tejchy
|
... punce ve resno mislite že začet rojevat .. sj prav tko... ma ena se bo mogla opogumit in začet.. pol bo šlo pa tko kot po tekočem traku... ob takem branju me kr daje panika, ko še nimam glih vseh stvari pripravljenih... tko da bo treba resno plunit v roke... it še v nabavo po kozmetiko, oprat in zlikat cotike, pol pa res še samo čakat... No, js sem bla včeraj na posvetu glede epiduralne... prvo sem bila ful za, pol sem si premislila... in če ne bi šla včeraj na ta posvet, bi verjetno kr naravno rodila.. tko pa sem spet v dvomih.. najbolj je bla naslednja izjava: predstavljaj si, da nič ne čutiš, ko ti prerežejo presredek.. tako boli popadek... sicer spet odvisno od tvojega praga bolečine, ampak tko visokega pa tud ne morem imet... tko da......... bomo vidli kako bo na D dan ....
< Sporočilo je popravil Tejchy -- 8.8.2008 8:16:48 >
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 8:21:56
|
|
|
|
Tejchy
|
Drugače pa je bilo predavanje ok... EA naj bi skrajšla prvo porodno dobo, podaljšala drugo... skupni seštevek pa naj bi bil vseeno krajši porod.. Težijo k temu, da bi omilili bolečino, a kljub temu pustili porodnici občutek, da se nekaj dogaja... Tveganja za plod naj ne bi bilo, ker se uporabi doza, ki je za otroka še sprejemljiva.. (ta izjava mi je malo tko sicer ) .. tveganja zame pa predvsem padec tlaka in glavobol... Uporaba inštrumentov (vakum, klešče) naj bi bila po nekih analizah 15%, ampak to so stare analize... na začetku namreč niso vedeli kako sistem deluje in ker se je druga porodna doba podaljšala so mislili da je kaj narobe in niso čakali ter kr takoj uporabili kaj od tega... zato so ti rezultati nerealni.. tko.. malo neki o EA ... Saraya - a so vam kaj drugače povedali??
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 8:33:26
|
|
|
|
*bubi*
|
Saraya - a so vam kaj drugače povedali?? S Sarayo sva bili skupaj na posvetu. Približno enako so povedali. Snovi, ki jih lokalno vbrizgavajo v bližino živcev, do otroka sploh ne pridejo. Ker večinoma ne pridejo v celoten sistem matere. Moje mnenje je, da je metoda lajšanja bolečin dobra, najboljša razpoložljiva pri nas. Še posebej, če gledamo z vidika varnosti za .
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 8:38:45
|
|
|
|
ključek
|
jutro.......................... danes sem morala ponoči kar 3x na wc....................pa tok bi spala....................... vsem, ki imate danes preglede.................. .........itak bo pa vse bp.................
< Sporočilo je popravil Me to you -- 8.8.2008 8:45:14 >
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 8:41:28
|
|
|
|
ključek
|
Skratka danes sem imela pregled, s pupo sva ockej, sčrek bije sto na uro...bomo pa verjetno tud prej rodili kot je bilo predvideno, vsaj tako mi pravi moja g.....pupa je ready za porod, velikost....vse...teža pa je tud že konkretna, mala tehta 3200g, je rekla da je kr velik otrok....in če ne bo narava poskrbela...bodo probali mogli ti na sprožitev poroda....da ne bo še kje kake kilce al pa več zraven dobila skratka jutri grem spet na pregled....tak da zdaj me pa je res malo zagrabila panika oz. forca, ker še mam tlko stvari za postorit, graz pa zdaj odpade, se ne smem oddaljevati od doma...no še za na štajer niso bili navdušeni....ampak jaz še kr ne verjamem da bi si pupa lih zdaj v tem tednu spomnila prit na svet....midvi sva zmenjeni na 4.9. pa amen KAHLO.................. .................je pa že konkretna bejbika tale vajina pupa.............. ...........jaz tudi želim, da rodimo vse bolj kot ne ob roku..................... .............lepo se imej na štajerski................
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 9:00:50
|
|
|
|
Tejchy
|
vsem, ki imate danes preglede.................
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 9:03:40
|
|
|
|
maruškaŠ
|
Pa boste vse prekuhavale? Ne bo nobena uporabljala samo pomivalnega stroja? Jaz sem namreč pri prvem nekje prebrala, da je pomivalni stroj čist dober za sterilizirat in sem flaške, dude ipd... prala v pomnivalnem stroju - pa nismo imel nobenih problemov.
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 9:08:34
|
|
|
|
Tejchy
|
Pa boste vse prekuhavale? Ne bo nobena uporabljala samo pomivalnega stroja? Jaz sem namreč pri prvem nekje prebrala, da je pomivalni stroj čist dober za sterilizirat in sem flaške, dude ipd... prala v pomnivalnem stroju - pa nismo imel nobenih problemov. tega pa nisem vedela.. samo... kaj pa če stroj ni poln ... pa da ti stroj opere traja 1h... teb pa recimo dudica pade na tla... ...
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 9:24:57
|
|
|
|
maruškaŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tejchy Pa boste vse prekuhavale? Ne bo nobena uporabljala samo pomivalnega stroja? Jaz sem namreč pri prvem nekje prebrala, da je pomivalni stroj čist dober za sterilizirat in sem flaške, dude ipd... prala v pomnivalnem stroju - pa nismo imel nobenih problemov. tega pa nisem vedela.. samo... kaj pa če stroj ni poln ... pa da ti stroj opere traja 1h... teb pa recimo dudica pade na tla... ... Mah če pade na tla jo pač splakneš z vodo (sej lahko tudi z ustekleničeno). Jaz nisem prov nič posebej komplicirala - no je pa odvisno, če pade na tla doma al pa nekje zunej . Zato pa tudi pravijo, da je dobro imet vsaj 2 isti dudici, če ena čaka na čiščenje, je druga takoj v uporabi.
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 9:29:44
|
|
|
|
Tejchy
|
Mah če pade na tla jo pač splakneš z vodo (sej lahko tudi z ustekleničeno). Jaz nisem prov nič posebej komplicirala - no je pa odvisno, če pade na tla doma al pa nekje zunej . Zato pa tudi pravijo, da je dobro imet vsaj 2 isti dudici, če ena čaka na čiščenje, je druga takoj v uporabi. aha.. ok
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 9:31:00
|
|
|
|
bark
|
Pravkar sem prejela sms od naše coko Citiram:"Ti sporočam,da sem v porodnišnici LJ.Sem včeraj dobila popadke 3-10min.Odprta 1cm.Popadke so mi umetno ustavili,zdej je ok.Pa za dojenčka sem dobila injekcijo za razvoj pljučk.Zaenkrat sem do ponedeljka v LJ.Pozdravček vsem RR-jevkam." Coko drži se
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 9:46:33
|
|
|
|
meta21
|
Ojoj! A gre res že čisto zares? Mene je ravnokar klical naš poštar (mašina se tole dobro sliši! ) in je rekel, da mi po 10. uri prinese paket o recinkota! Naš torej danes dobi posteljico in banjico. Zdaj pa šibam še po kozmetiko, potem pa čakamo na porod. Bomo potem kupovali, kar bo manjkalo. Imam BC 100m stran.
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 8.8.2008 9:47:41
|
|
|
|
meta21
|
Aja, držim pesti za vse, ki imate danes preglede. Jaz ga imam šele 19.8. Upam, da ne bom prej rodila, ker še nimam nobenih papirjev.
|
|
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.