aqua77
|
IZVIRNO SPOROČILO: giotti Aqua77, dobro jutro. Nisme vsega brala za nazaj, ker nimam časa... samo seznamček vedno iščem, da vidim, katera je roza, modre me ne zanimajo ... Navijam pa seveda ful , da ne bo pomote Pa vseeno vidim, da bi nekaj na krvni test hodila. Poslušaj, ti pojdi kar k osebni zdravnici/zdravniku. Reci, da bi rada preverila, če si nosečka in naj ti da napotnico za laboratorij, kjer boš dala urin. Greš dol, se polulaš in čez nekaj minut ti javijo rezultat. Vsaj pri moji zdravnici na Aškerčevi v Lj. sem jaz to brez problme naredila in vse je bilo ekspresno hitro. Črtice na testu čisto preveč blede, da bi jim verjela, tam v laboratoriju pa so mi uradno potrdili nosečnost. In seveda nisem nič plačala, pa ful je enostaven urinski test, veliko bolj kot krvni. In to pojdi lepo kar med pauzo v službi in nam še danes povej veselo novico, ok? Jaz sem takrat by the way dala še kri, da mi je povedala zdravnica glede hemoglobina in ostalih zadev, da sem takoj že na začetku nosečnosti vedela, če imam okej kri ali moram kaj delati na tem, da se mi izboljša. Me namreč skoz strašijo, ker ne jem mesa, da zdaj bom pa slabokrvna, pa sem na koncu imela nadpovprečno dobro krvno sliko. Samo ta izvid seveda ne vključuje beta hcg, ker je to zelo specifičen hormon, ki ga v teh laboratorij v zdravstvenih domovih seveda ne merijo. Ampak urin pa brez problema preverijo, imajo podobne teste kot jih me kupujemo. Pa srečno giotti, najlepša hvala za nasvet! sicer nimam osebnega zdravnika, ker sem se pred enim letom preselila, ampak te bom vseeno ubogala, če se še ne prikaže in bom šla v ZD na urinskega..... si mi dala ful poguma..... hvala, hvala, hvala..... zlata si.....