beyba
|
Evo kot sem obljubila moja porodna zgodba... Uglavnem zjutraj bla na amnii in so me zadržal notri, so rekli da bi dal vaginalne tabletke, za mehčanje materničnega vratu da se bo potem vrjetno začel kaj samo od sebe dogajat, če pa ne bi mi pa naslednji dan sprožli porod. No po prvi vaginalni tabletki na ctg-ju še vse ravno do pakisstana, potem sem se morala it sprehajat za dobre pol ure in potem nova doza nova tabletka in spet na ctg ležat, kjer smo pa že malo vijugali kot hribčki na goriških brdih. Potrem so se spomnili da je ura že tri in da sem vrjetno kaj lačna...dobila knor župco in full zanič kompot. Me je pa že mal šraufat začel, tako kot bi hotla menstro dobit ampak nič kriznega... No potem so me ob pol štirih odpeljali na gin. oddelek in da bomo čakali kaj se bo dogajjalo... No REkli so tudi naj se kar zmenim za obiske. tko me je moj obiskal. Me je pa fe šraufal tko da sem mogla že kakega predihat-popadek namreč.... Ko se je moj ob 17.00 odpravljal domov, se je še hecal, če naj se kar v avto usede in počaka pol ure...pa sem ga poslala domov. No v kr. porodnišnici je večerja ob 18 uri. V tej uri do večerje me je vmes pršla sestra pogledat in vprašat kako pogosti so popadki pa kolk časa trajajo. Takrat so bli že na tri minute in dolgi od pol minute pa tudi že 45 s. Potem me je za večerjo vprašala če mi jo sploh pusti(itak sem mela napisan da mam tekočo dijeto) pa sem rekla da ne morm jest...Me je dala v voziček in sva šli v porodno na kontrolo, kjer nisem bla nič bolj odprta mi je rekla da še nebi sprožil s predtrtjem in s tem se je strinjal tut dr. No potem so me odpeljali nazaj na oddelek kjer je blo sam še hujš...sem rekla da hočem met svojega zraven za moralno podporo. So me odpeljali spetna porodni oddelek, kjer so me klistiral( odprta sem bla 3 cm). po klistirju so spustil mojega k mnei, takrat je bla ura okrog osmih zvečer. Popadki so bli že na kako minuto pa dolgi tut po dve minuti...No potem sem se pa do desetih odpirala full lepo tko da mi je ob desetih ko sem bla odprta 5 sm predrli mehur s plodovnico.Ob ene enajstih al pa še mal čez sem pa začela potiskat. Sem se kar namatrala. Priznam da ko se dejansko porod enkrat začne da popadki bolijo ko svinja, misliš da ti bo rit odneslo, pa da ne boš nikoli več normalno sedel. Tko da dejansko porod boli full in včasih misliš da ti hoče skozi rit ven pogledat, ampak vse zdržiš.Sem pa na koncu točno čutla kje v porodnem kaalu je in kolk ma še do konca, ker sem prav čutla kje se mi je rinla ven. Ko je bila glavica zunaj, pa se je nekje sredi ram zataknila in popadek je popustil in takrat, se mi je začel dr, po trebuhu mettatz vso težo pa babce so začele narazen vlečt, pa ni pomagalo, zato smo mogli čakat na nov popadek( se je vleklo ko rimska cest), in ko smo čakali sem točno čutla ko sem se strgala, ker je bil pritisk prevleik, pa kje sem se strgala. No zunanja šiva sem mela na koncu sam dva full grda, full notranjih..No vse šive kis em jih dosegla, sem si prerezala po enem tednu in pobrala ven, tko da sem še isti dan lahko sedela. Sicer z veliko mero pazlivosit ampak je šlo. Hemeroidov sem mela hull tko da prvi teden sem samo ležala z nogami narazen brez gat, pa rjuho čez kolena da se nisem razkazovala. Ampak smo pregural. Mal lastnih izkušenj. Ko rečejo predihi še 5 popadkov potem bomo pa začel porivat-LAŽEJO Ko rečejo da še dvakrat porineš pa bo končano-LAŽEJO Ko rečejo da v trenutku ko 'pade ven' te vse neha bolet-LAŽEJO Ko pravijo da v trenutku pozabiš na vse bolečine ko dobiš k sebi to malo bitje-LAŽEJO ( tega ne pozabiš še kake 3 tedne ampak v istem trenutku pa veš da bi šel še skozi 1000* hujše stvari za ta mali cuker) Šivi in hemeroidi bolijo od 1-2 tednov potem se pa umiri. Babice sta mele pa obe full dobro intuicijo-moja mami je Mojemu poslala sms če lahko sporoči kako poteka točno v tisti minuti ko se je ELa rodila, Njegova je pa poklicala, ko so mi jo vzel za to da so jo umili, pa da so mene zašil med tem časom, par minut pozneje...Tko da timing odličen... Takoj sem rekla nikoli več, zdej pa te možnosti že ne isklučujem več, čeprav je biil v planu samo eden-no če se pa kdaj sellimo v hišo pa...kdo ve... Aja pa še to rodila sem sam s svojimi popadki. Evo na hitro. čeprav je cela klobasa
|