Anonimen
|
Dan! Da nas malo dvignem iz globin . Midva sva tudi sama, Kristinca je šla na počitnice k dedku in babici, ker greva midva jutri spet v Italijo, pa upam, da potem samo še kake dvakrat, ker mi je ta dolga vožnja grooozna muka. Naša zadnje dneve kar konkretno kaže to fazo trme in osamosvajanja, smo bili dva dneva skregani , vse bi probala, če ji rečem, da ne, potem itak še bolj . Očka ima dopust in potem stalno sili k njemu, ko kaj dela. On pa ima takrat rad mir, ampak Kristini tega ne bo rekel, reče meni, naj jo nesem stran. Dokler mi ni prekipelo, ker seveda ona njega ne jemlje resno, ker ji ne da signala, da bi rad mir, pa mene ne jemlje resno, ker je pri očku bolj fajn, mami je pa stroga. No, potem je pa očka le pogruntal, da ga vrti okoli prsta in smo se spet imeli radi, ko je mala dobila točno mejo, do kje sme . Ah, ja, pogrešam jo pa ful. Je kar čudno, tišina v hiši . Čebelica Maja in zvezdica, zdaj bo pa kmalu, a? Sta že v nizkem štartu . Mojčika, ti si si pa fajn pokvarila zdravje. Kaj pomaga pri razdraženem želodcu, ne vem, bom malo povprašala mamo, imam pa eno znanko, ki je imela take probleme in je rekla, da je eno leto lahko jedla samo ene 5 različnih stvari, piščanca se spomnim, pa še nekaj drugih. Zdravnik ji je rekel, da je stena želodca povsem razdražena, kot da bi bila popraskana in to dolgo traja, da se umiri, da nima drugega kot sprobavat, kaj ji paše in kaj ne, pa po malem, nobene kave, sladkarij, mastne hrane. Po enem letu je lahko jedla skoraj vse. Kako je zdaj pa ne vem, ker sva izgubili stik, sicer bi jo vprašala za kakšen konkreten nasvet. Maychika, za Tio pa sploh ne skrbi, bo zagotovo kmalu dohitela vrstnike, ti malčki so zelo trdoživi. Hihi, pa svetovne izjave ima, me vedno namseje, očitno je po mami podedovala smisel za humor. Nič, grem likat srajce . Ti Italijani so prav hecni. Načeloma je po svetu poslovni bonton zelo strog, kravate in reklci za moške, zaprtisandali, kostim, najlonke tudi poleti za ženske,... midva prideva zrihtana v nulo k direktorju ne tako majhne firme - in oni tam v kavbojkah. In takoj tikat, kot najboljši kolegi. Aja, pa poslovno kosilo je hamburger ali pica . V Nemčiji pa lih kontra, strogo, resno, zapeto, najboljše gostilne,... Ne gre mi to čisto v račun. Sicer imam tudi sama rajši kavbojke, no, samo vseeno.... Podrobnosti pa vam povem ..... ko bo čas dozorel .
|