|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2)
7.7.2008 22:32:11   
eya
Aja, sem površno brala. Ja, na papirnatem izpisku, temu ki ga pošljejo enkrat mesečno po pošti, pišem da so 22. odtrgali 2x po 183 €. Imam pa spravljen tudi tisti slip, na katerem piše, da avtorizacija ni bila uspešna.

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
8.7.2008 8:08:11   
Krista28
Dobro jutro,
pri nas deževno. Jst bi pa dons kar spala. Sem pa mal slikic v album napopala, tko da bo nekaj novega. Smo kar mal več na prvi strani, a ne? Se vidi da so zvezdica in čebelica maja počasi na porodniški, pa še dopusti so....user posted image user posted image Tiste. ki ste mal dopoldne frej, a bi se kaj na kavi dobile?

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
8.7.2008 8:32:26   
*zvezdica*
Dobro jutro!

Eya, tole s kartico je pa res neprijetno....denaraja pa tudi ni malo. Še dobo, da si tisti slip spravila. Mislim, da komplicirat ne bi smeli...če pomislim, na kakšne načine smo mi tudi terjali denar od gostov, ki niso plačali...tudt tole ne bi smel bit problem. Sporoči nam pa le kako se je izteklo.

Krista, dobrodošli spet nazaj. Me veseli, da ti je bila Lanterna všeč. A je bla že gužva? V kerem delu kempa ste pa bili? Pa še za geslo bi prosila (lahko na ZS)...bi rada vaše slikce pogledala.

Barba a res ne bodo več tega vozička delal??? Men je bil zakon, res. Ga ne zamenjam za nobenega drugega. Mi smo ga ogrooomno uporabljali, pa še prav pazili ga nismo....še sedaj se je Marcel v njem vozil. No, v nedeljo ga je pa možek kar z vapom in Vanishom opral in je kot nov. Res!

Aja, ste spraševale za tisti "hrib". Bili smo na Uskovnici...to je na Pokljuki. parkiraš na Rudnem polju, pri vojašnici...potem je pa tam ene 45 min. za hodit. Je pa taka prijetna pot...če sva šla midva z vozičkom, ko je bil Marcel star 3 mesece. Marcel je kar lep kos poti hodil, drugače smo imeli pa sabo ruzak in ga je možek tudi nosil. Za nosečnice ni panike....jaz sem brez problemov prišla, tako da ne bi smel bit prehudo. Ni nekih klancev...bolj sprehod z rahlimi vzponiuser posted image . Je pa res ful ful lepo, tko da se kar splača it. Mdva greva vsako leto vsaj 1x.

Danes ponoči sem imela spet "krizo". Me je kar ena panika zagrabla, tako da mi je srce skor ven padlo tako mi je tolklo, pa čist me je oblivala vročina, kar tresla sem se, drisko sem fasala. Kar ena panikauser posted image . Tako da sem vsatala, si skuhala en melisin čaj z medom pa mal sem šla Tv gledat...pol sem se pa počas pomirila. Jaz ne vem, al je mene res tolk strah vsega to rundo al kaj se to dogaja z mano. Zdej sm sicer čist OK, ampak me je pa že strah kaj bo spet ponočiuser posted image .Mogla sem vam mal pojamrat!

Danes pa paše mal dežja in ohladitve. Obeta se mi kar delovni dan. Mami ima končno dopust (prosveta) in bova generalno začele posp

No, imejte se skrajno lepo!çavljat naše stanovanje. Jaz priznam, da ga sama nisem več sposobna...vsaj ne tko v nulo...bolj le da zgleda pospravljenouser posted image

Marcel in Zarja

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
8.7.2008 8:33:35   
Krista28
Aja, pasword je pa istli kot naslov albuma....

Joj zvezdica, ne se sekirat! Boš vidla da bo vse ok. Boš vidla kolk je lepo, ko bo Marcel božal pa lupčkal malo, pa mal jo bo povalaluser posted image user posted image , meni se kar osolzijo oči od sreče. Saj utrujena si tud zdaj pa je samo eden, porod pa tud ne bo težak, ker že prvi ni bil. Jst sem imela ful sranje, pa trebuh se mi je šele po dveh mesecih zacelil, pa sem že pozabla kako je bilo in bi imela še enega (sam glava pravi ne! pa telo tudi)......no včeraj pri G. ko mi je vzela bris sem se mal spomnila kako je če ti vsi spodaj šarjo....user posted image user posted image Ti kar pogumno, boš vidla. Škoda časa, ki ti bo hitro minil. Imej raje potem lepe spomine! Ej ti si frej! Pridi kaj v LJ, al pa se zmenimo na polivic.....Če bo lepo vreme gremo lahko al v arboretum al pa v tivoli, pa jaz še Kristjana ven vzamem iz vrtca...

< Sporočilo je popravil Krista28 -- 8.7.2008 8:40:57 >

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
8.7.2008 12:49:43   
Marelica
Pa vi ste prav frajerski s temi šotori, zvezdica in Krista!!!user posted image  A pol sploh niste imeli problemov z malima, kot vidim ste se super imeli ?!! Pa Kristjan kar z rokavčki v taki globoki vodi? Jaaa, sem morala it fote pofirbcat in se zdaj ne morem vzdržat komentarja.user posted image  Mi bi tudiiii šliiii!user posted image

Zvezdica, brez panike... te je verjetno kaka mora tlačila, kar pri nosečkah sploh ni redkost. Saj bo vse vredu, saj sama veš!!!user posted image  

Mene je pa čisto minila želja po še kakem dojenčku, čisto zares. Je verjetno glava prevladala nad materinskimi čustvi, al me je pa res naš tamali na realna tla postavil. Ker še enega tako zahtevnega pa reeees ne bi hotla več imet.user posted image

Eya, smola pa taka! A misliš, da banka res ne bi nič posredovala?? No, saj zdaj si se verjetno že pozanimala. Poročaj, mene jako zanima, koliko so pripravljeni pomagat!

Mojčika, vaša MM pa ima gene, če je taka kot praviš!!! Naša ima pa trebušček kot nosečka.user posted image

Meta, faca taprava, kakšne izjave!!!user posted image  

Eh, vreme je sicer res malo osvežilo, ampak meni je tako zateženo... se ful slabo počutim in tečna sem že sama sebi.user posted image

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
8.7.2008 15:17:40   
ČebelicaMaja
Krista, mi smo bili v AC Kažela, Medulin.

Eya- zagotovo ti bodo reklamacijo upoštevali, samo obrni se na Eurocard v Sloveniji, sigurno imajo predstavnike, ki poskrbijo za take napake- po moje tak ni bilo nalašč, jaz imam z Angleži ful dobre izkušnje...

Glede avtosedeža pa glej, da bo varnostni pas pettočkoven- enkrat sem gledala dokumentarca o nesrečah in je pokazalo kaj lahko naredi tritočkovni varnostni pas in sem se zaklela, da bom zagotovo kupila pettočkovnega... jaz bi kupila Britax ali pa Bebe Confort. Britax (Romer) se da še poležat, stane pa okoli 200€, res dober sedež.

Katerega Quinnyja bodo nehali delat- mi imamo Freestylea in je super- ga ne zamenjam za nobenga druzga- je pa res težek in hvala bogu imamo Berlingota, da mi ga ni treba vsakič zlagat...samo je tako praktičen- sname se streha (na pol) da pihlja, obrača se v obe smeri, ležišče je lepo naravnost in trdno, okreten... aja edino to me pa res jezi, da vsaj jaz velikokrat preluknjam zračnico in mi spusti guma... ampak tako je pa pri vseh, ki so na zračnice...

Zvezdica... upam, da si OK po taki nočni mori... saj bo minilo, sem pa brala o tem, da je to normalno za nosečnice... mene je parkrat dajala v prejšnji nosečnosti, v tej pa očitno nimam dovolj časa, baje moraš bit ful spočit, da padeš v tako globok sen, da sanjaš...user posted image

Me je pa kar panika zagrabila, ko sem videla koliko avgustovk je že rodilouser posted image  moram še kar nekaj zadev kupit, oprat, zlikat, stanovanje pospravit - kopalnico bomo še dokonca predelal in predsobo, pa v Ikeo sva mislila it naslednji teden...upam, da me res ne bo kaj prehitelo...
... danes moram še en seminar samo sklepe dopolnit, pa učno pripravo poslat, pa v knjižnico greva, ko se miška zbudi...

jej, jej... nič, grem kaj konkretnega narest....lp

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
9.7.2008 11:55:02   
ksenija.
Se spet malo oglašam po dolgem času. Mi je tako hudo, ampak sem časovno takoomejena, da vas še brat nimam časa. Včeraj so me moji trije sončki totalno uničli. Sem bila ob šestih zvečer, ko je prišel moj domov kot cota. Danes pa je Iztok že tudi pravi navihanec.

Za nazaj vas žal nisem imela časa brat, tako da ne morem nič kometnirat.

Kaj je pri nas novega. Blaž je čisto brez plenice, sedaj že tri noči tudi ponoči. JE pa postal pravi navihanec, najrajši je če lahko jezi Iztoka in Zalo. Jima hitro kaj ušpiči, potem pa splazi v kot, kot da on ni nič kriv. Osvojil je tudi vožnjo s kolesom (s pomožnimi kolcami) in je to sedaj njegov največji hobi. Pa ful je začel pesmice pet.

Iztok se že kar nekaj časa plazi po štirih (tudi po stopnicah), sedaj se že veselo postavlja na noge in hodi ob opori. Ima že tudi dva zobka.

Počasi se odpravljamo na dopust, ki ga že komaj čakamo, da bomo imeli končno našega atija malo več za sebe. Aj, gremo pa 19. julija na Cres.

MArelica, daj pridi dopoldan kaj na obisk, sedaj smo vsi zdravi.

Zala 2.10.2004
Blaž 15.4.2006
Iztok 5.10.2007
Uroš 7.3.2009

Slikice mojih sončkov: http://mojitrijesoncki.moj-album.com/
Moje ustvarjanje: http://ksenija.moj-album.com/

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
9.7.2008 14:47:05   
Krista28
O Ksenija pozdravljena! Čas pa hitro teče. Še mal dopustov pa uvajanje, pa bo konc porodniške. Greš po porodniški delat, al boš doma ostala? Nisem od začetka zraven (mislim še pri nosečkah) pa ne vem kako si prej imela poštimano...

Jst sm bla pa dons ful pridna in že celi dan nekaj pospravljam, pa likam, pa perem....Nadjo sicer mal zvija, ampak je vseeno ful pridno deteuser posted image user posted image Zdele grem pa še po ta velizga v vrtec, pol pa na igrišče če bo hotu žogo brcat.....

Pri nas še kar nosimo plenice in niti ne pokaže ne, da bi bil rad brez.....pa naj jo ima....ga še ne bom silila....

Kje je pa kaj Jota, pa livia, pa deVilla.....imajo polne roke dela....

Mojčika,.....a so se ti že začele počitnice? al še pridno za šolo delaš?

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
10.7.2008 7:52:35   
mojčika
Dobro jutro.

Krista ta teden so se mi začele, ker sem si jih vzela in nekaj dela preložila na avgust.

Moram reči, da si od bolezni še nisem opomogla, sem hitro utrujena in če ne pazim, kaj dam v usta, me v želodcu tako zvija, še nikoli me ni tako. Kave popoldan ne smem tudi požirek neuser posted image  

Ankica ali če katera ve, kako prepoznati premalo ali preveč kisline, da bom vedela, kaj jesti. Ker nisem prepričana, da gre za preveč kisline, jaz bi prej rekla premalouser posted image

Sicer smo pa res fenomenalno napredovali s pleničko, tudi ponoči smo popolnoma suhiuser posted image

Eya upam, da ste kaj rešili, pomagati sicer ne znam, nimam prav nobene izkušnje, lahko pa kaj mamo vprašam, je bančna uslužbenka in če imam prav ima načez ravno evrocard.

Ksenija lep dopust vam želimuser posted image

*zvezdica* tudi sama sem imela grozno moreče sanje, no sicer že tako veliko sanjam, zato se menda zbujam največkrat utrujena, tako mi je pojasnila moja zdravnica, ker sem malo časa res imela krizo z nenaspanostjo.

Tako bodite lepouser posted image

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
10.7.2008 9:32:23   
Krista28
Mene je enkrat skoz zgaga pekla pa želodec in nism več vedla kaj, pa je moj mi dal kos orehove potice.....in od takrat imam mir, oz. če me peče pojem kaj takega...

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
10.7.2008 9:59:38   
alička
IZVIRNO SPOROČILO: Krista28

Mene je enkrat skoz zgaga pekla pa želodec in nism več vedla kaj, pa je moj mi dal kos orehove potice.....in od takrat imam mir, oz. če me peče pojem kaj takega...

Čaki, čaki, ponavadi večino ljudi ravno po orehovi potici peče zgaga. A pri tebi pa ravno pomaga proti zgagi?

Mojčika, kakšni so znaki za premalo kisline ne vem, če pa imaš preveč kisline, imaš v ustih kiselkas okus, peče te v grlu in v želodcu, lahko se ti tudi spahuje nazaj in se ti kislina vrača iz želodca v usta.

Pri preveč kisline se moraš izogibat, mastni hrani, kisli hrani, oreščkom, muslji tudi niso primerni, pa kava...

< Sporočilo je popravil alička -- 10.7.2008 10:00:46 >

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
10.7.2008 10:50:25   
barba
Ojla,
jst se javljam še zadnji dan pred dopustom. Jutri imam pregled NS iv v pon. še posvetovalnico. Vam bom sporočila kako in kaj.

Drugače je pa pri nas projakt "plenica stran" za kakšen dan v mirujoči fazi. Včeraj dopoldne je Meta bila brez plenice in je lepo šal na kahlico, dokler se ni nekaj spomnila in enostavno v kotu svoje sove počepnila in se polulala. Mož je bil čist penast ker jo je menda ful spraševal, če gre na kahlico, pol je mogu pa še za njo brisat. user posted image user posted image user posted image  Sem prišla domov, pa nisem vedla al se naj smejem al naj bom resna. user posted image user posted image user posted image  Možu se je zarad enih polulanih cunj kar trgalo. user posted image user posted image user posted image

Ja, ni kaj, tile naši čmrli so lahko pravi vragci. Pri Meti je odvisno od dneva, enkrat je ful pridna, drugič bi jo blo pa najboljš kar privezat al pa v kletko dat.

krista - po dopustu (23.7. do 3.8.) sem jst tud za kakšno kavo. Mi pa ni važno kje se dobimo.user posted image

zvezdica - jst takih mora nisem imela. Men se je prejšnjo nosečnost skoz od enga blond dojenčak - fantka sanjalo.user posted image  Zdej me pa bolj službene stvari ponoči preganjajo. Za te more med nosečnosto sem tud že slišala, več kot to pa nevem.
Sej bo, boš videla. Nima te kej skrbet, vsaj za porod ne. Imaš vse ob sebi od moža, sester, babice, zdravnikov. Doma bo tudi vse OK. Marcel bo svojo sestrico oboževal, mala bo pridna in vse bo v najlepšem redu. Ne delaj si skrbi po nepotrebnem in ostani pozitivna.
To meni ful pomaga, ker me drugače tud mal skrbi kako bo šlo vse skupi.

Sej se še kej oglasim preden odrinemo v Grčijo.

Uživajte ....

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
10.7.2008 11:25:07   
mojčika
Mojčika, kakšni so znaki za premalo kisline ne vem, če pa imaš preveč kisline, imaš v ustih kiselkas okus, peče te v grlu in v želodcu, lahko se ti tudi spahuje nazaj in se ti kislina vrača iz želodca v usta.

Tega pri meni ni, torej bo pomanjkanjeuser posted image

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
10.7.2008 12:10:12   
alička
Mojčika pogle, tole sem našla na netu. Sicer pa se pomanjkanju želočne kisline reče ahilija (achilija)

pa še link do celotnega teksta:

http://zdravje.slohosting.com/prebava.html

Upam, da najdeš kaj koristnega.

Kaj pa tisti, ki imajo premalo kisline?
»Največji problem je, da ima po 35 letu večina ljudi premalo kisline. V tem primeru se ne morejo beljakovine popolnoma razgraditi v aminokisline, te pa ne morejo prenesti dovolj rudnin v celice. Prebava je slaba in neprebavljene snovi pričnejo v črevesju dobesedno gniti ali vreti. Počasi tako zastrupljamo sami sebe. Znamenja tega so: napenjanje v trebuhu, huda napihnjenost, občutek težkosti, utrujenost po jedi, pekoč občutek v želodcu, ali nabitosti po težkem mesnem obroku, kolcanje, vetrovi in zaprtje.«
Kaj pa rešitev?
»Začele bom drugače: na, kaj smemo, marveč, česa ne smemo uživati! Močno se moramo izogibati beli moki, belemu rižu, enostavnim sladkorejm, ker vse to drastično zmanjša izločanje želodčne kisline. Kaj pa moramo uživati? Pred obrokom je dobro spiti kozarec limoninega ali jabolčnega soka, ali oboje skupaj. Že večkrat sem tudi omenila, da je dobro meso pred jedjo pokapljati še z limoninim sokom ali priložiti žlico brusnične marmelade. Želodčno kislino spodbuja tudi rdeča pesa, avokado, zelena zelenjava in prehrana, ki vsebuje veliko holina: jetra, jačni rumenjak, kvas, lecitin... Pomembno je vedeti, da v primeru pomanjkanja kisline med jedjo ne bi smeli piti vode, ker ta redči želodčni sok, vino pa seveda lahko. Prav tako bi bilo dobro sadje uživati pol ure pred glavnim obrokom in tri ure po njem. Če uživamo zdravo mešano hrano, potem bomo normalno pospeševali nastajanje kisline v želodcu in prej ali slej bomo stanje normalizirali.«

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
10.7.2008 14:14:01   
mojčika
alička, hvala, imam prav vse simptome ne dovolj kisline.  Bom skušala upoštevati nasvete, ki so podani. Zelo mi je hudo za kavo, danes je nisem pila in sem kot zombi. Samo tako hudo mi narediuser posted image

Hvala hvala

No sem prebrala cel članek in zopet smo pri mojih vnetjih, slaba prebava pomeni slabe gljivice, ki so se mi očitno razpasle že povsod, bolezen pa jih še širi.

< Sporočilo je popravil mojčika -- 10.7.2008 14:23:54 >

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
10.7.2008 15:08:02   
ČebelicaMaja
Mojčika, jaz sem bila zadnjič pri zdravniku in so reklamiral ene probiotične kapljice, samo si nisem imena zapisala (zapomnila pa tud neuser posted image ), ker so me prehitro not poklical...sem pa rekla, da moram v lekarni vprašat tudi za našo čebelo, ker  v tujini ravno to vedno predpišejo zraven AB- če jemlješ AB 1 teden, naj bi probiotike jemal 4 tedne...da ti popravijo glivice... situacijo kakršno imaš ti z boleznimi smo imeli mi pri Hani, pa ji sedaj dajemo domače na 75 stopinj prekuhano mleko, pa probiotične jogurte in je boljš- no ne vem, če samo zaradi tega, je pa zagotovo ena alineja od mnogih...

Eya- sem hotela naši navihanki dat Bronhomunal - pa ni blo šans- že samo, da me je videla z nečim drugim v roki kot z mlekom zjutraj, sem ji bla takoj tolk sumljiva, da je avtomatično rekla bljak in ni hotela vzet-user posted image sem ji pa vmešala prah v sadno kašo...
...a imaš kak nasvet, kako jo okoli prinest... piše na tešče, ali pa 3 ure po jedi- ampak pri nas skoz neki gloda in nikoli ni 3 ure med obrokiuser posted image  kako je vam ratalo kuro narest- tolk bi rada da septembra končamo, pa nam že 2 meseca ne rata ...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
10.7.2008 15:10:41   
ČebelicaMaja
ja Mojčika, jaz sem morala tud zadnjič na cuker test- tešča in seveda brez kave... sem tako zehala v čakalnici in potem, ko sem morala počakat 1 uro, da so mi kri vzel, da me je ena gospa vprašala, če bi kavouser posted image user posted image  ampak se bo telo hitro navadilo in bo bolše- meni je kar žal, da sem jo začela nazaj pit, okus mi ni tako dober, kot mi lepo diši...

Neposredna povezava do sporočila: 1792
10.7.2008 20:32:31   
alička
Jaz pa nisem bila nikoli kak hud kavopivec. Vedno sem imaela tudi manlce povišan pritisk. Odkar sem pa zanosila, se mi je pritisk uravnal in po porodu celo prevč znižal. Zdaj sem že tako daleč, da če zjutraj pred odhodom v službo ne popijem kave, me čez pol ura že boli glava, da ne govroim o tem da non stop zeham in se počutim ko cunja. Mi je bilo pa že lepše živeti s previsokim pritiskom, čeprav vem, da je bolj nevaren.

Mojčika, a zdravnik ti pa ni predpisla oz.priporočil, kakšnih prehranskih dopolnil? Kaj pa če bi poizkusila piti sok iz Aloe vere. ALOE VERA ESI - dobi se v lekarnah, Sanolaborju...ima blagodejni vpiv na imunski sistem, obnavlja življensko energijo in krepi zmogljivost organizma (to prepisujem iz nalepke user posted image ). Jaz sem si ga kupila, pa sem prelena, da bi ga redno pila, tako da učinkov ne vidim. Škoditi ti ne more, lahko pa vprašaš še farmacevtko za nasvet.
Ti pa lahko iz prve roke povem, kako mi je bilo kake 4 leta nazaj. Uspela sem si tako pokvarit želodec in prebavila + stres in neredna prehrana, da sem imela dva polna meseca driske, ki je ni moglo nič ustaviti, laboratorjske preiskave pa niso pokazale nič. No potem sem si kupila aloe vera+probiotik (ne vem imena imam pa nekje spravljeno škatljico), že po sedmih kapsulah sem bila spet stara jaz. Sem pa abnormalno shujšala, zgubila menstruacijo, morala sem jemati kalij in neke soli, ker sem bila že precej dehidrirana...

Moja Živa je zdajle nekaj dni pri babici in dedku  in ko sem jo šla danes obiskat me je skoraj kap, koliko več pove v teh nekaj dnevih.

Neposredna povezava do sporočila: 1793
10.7.2008 23:44:42   
maychika
IZVIRNO SPOROČILO: barba

Včeraj dopoldne je Meta bila brez plenice in je lepo šal na kahlico, dokler se ni nekaj spomnila in enostavno v kotu svoje sove počepnila in se polulala. Mož je bil čist penast ker jo je menda ful spraševal, če gre na kahlico, pol je mogu pa še za njo brisat. user posted image user posted image user posted image   

ah kako mi je to znano. jaz sem opazila, da če je brez plenice in ima spodnje hlačke, pol se kar polula...je že polulala svojo posteljico, tepih v svoji sobi, v dnevni sobi, mene in kavč...groza...kljub nenehnemu...a moraš lulat? a moraš kakat? če pa je brez in ima kahlico vedno na voljo, pa se vsede in polula vanjo. po moje ima zaradi gatk občutek, da ima plenico gor, pa se pol kar polula. je pa ful smešna, ker mora počistit za sabi in pol tko s cunjo podrgne in je vsa ponosna, ker je pobrisala za sabo. hi hi

je danes zjutraj prijavila da sem se smejala...je rekla "komar je na stropu. pol pa mormo it gor pa mu dat gimme five" hi hi hi...kakšne prijavlja naša tia zadnje čase...jej jej...vse govori v stavkih, pa ful je dobra ko kar naenkrat reče.." a se bova pogovarjale" in pol js reče no pa kaj povej, pa kar začne razlagat. res je klepetulja in se zdravniki res čudijo koliko pove oz kako razvit govor ima za svojo starost.

nič grem spat, jutri je treba spet na terapijo. danes smo dobili opornico za desno nogico in vložek za čevelj za desno nogo. ju ne mara, ampak se takoj vidi drugačen vzorec v hoji in drži. mi je kar boga pikica ko jo gledam pri igri z drugimi otroci, ko oni plezajo, skačejo ipd, ona pa to ne morei n niti ne zna (skok nakaže ampak se sploh ne odlima od podlage, pa je že vsa vesela, da skačeuser posted image ), tkole se ful vidi razlika in mi je prav hudo zanjo, ker bi tkoooo rada delala isto in se igrala kot drugi otroci, pa pri večini stvari potrebuje pomoč...upam, da ji opornice in terapije pomagajo dovolj, da bo bolj samostojna...

nič lahko noč vsem skupaj...

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
11.7.2008 8:33:48   
Krista28
Za dehidracijo preprečit je fajn pit tudi isostar ali podoben napitek, sam ne pretiravat. To mi je povedala ena športnica in če dojiš je tud mal fajn če ima otrok driska, ker gre del tega tudi v mleko.

Jaz sem imela tudi premalo kisline in mi je bolj močna hrana in manj oh ful pomagal...

Pri nas je pa zdaj vse kjer je kaj rdeče po telesu "mar piču"user posted image in mormo mazat.

Ste potem zato, da gremo 24.7. na kavo, tako na izi.....povejte dopoldne/popoldne - z otroci/brez pobalinov?

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
11.7.2008 12:33:32   
mojčika
Punce hvala za vse nasvete, sok aloe vere pa si bom res kupila. Mogoče je res vse pripisati jemanju tolikih zdravil. Probiotične izdelke pa že jem.

Tako na kratko, nisem še brala, grem kuhat mineštrco. Mogoče kaj več kasneje.

LP

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
11.7.2008 13:03:06   
*zvezdica*
HEJ ČVEKICE!

Barba kako je blo na nuhalni...mal sporoči!?

He he Tia je pa res facauser posted image ...komarju bi dala gimme 5 user posted image

Čist isto foro glede plenic ima tud marcel..če je nagec obvezno lula al v kahlo, na stranišče, v travico---samo da ima gatke gor sicer res reče mami lulam..ampak na misel mu ne pride da bi se slekel ali uporabil wc, travo....samo spusti lužico ne glede na to kje je touser posted image . Očitno res mislijo, da imajo plenico na sebiuser posted image

Maychika, kolk časa bo pa mogla Tia imet opornico? Te čist razumem kako ti je hiudo ko vidiš, da ne more tolk skakat....ampak otrok pri tej starosti vsaj sam še ne čuti razlike in ne trpi. Do takrat ko mal zraste se bo pa itak že vse poštimalouser posted image user posted image

Jaz sem končno mal potolažena...sem šla včeraj vso kozmetiko za tamalo nabavit, pa sestrična mi je en kup malih cotk od svoje punčke prinesla. Sedaj samo še čakam košek, ki ga dobim jutri...in pa težko pričakovano moževo stvaritev...home made zibelko...upam, da naslednji teden. Tri avgustovke so že rodile..tako da je na "avgustovkah" že kar pošteno čutiti predporodno mrzlicouser posted image

Mojčika, upam, da se kmalu znebiš vseh zdravstvenih težav...je hudič, ko se ti enkrat začnejo še taki problemi user posted image user posted image

Marcel in Zarja

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
12.7.2008 7:55:53   
eya
Jutro!

Mi odrinemo danes enkrat popoldne na morje, tako da sem vas na hitro prišla prebrat in pozdravit!

S kartico zaenkrat še nisem nič uštimala, je bila pa Master, ne Eurocard. Sem vložila reklamacijo, pa verjetno mi bodo denar dali nazaj.

Tii pa želim hitro izboljšanje s tole opornicouser posted image

Takole na hitro, moram še spakirat...

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
12.7.2008 9:43:05   
Krista28
Eya, uživajte maksimalno. Zdaj lahko mal več zapraviš, ko veš, da bo nekaj nazaj prišlouser posted image

Mi imamo pa dons spet piknikuser posted image   - ima nečak rojstni dan....

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
12.7.2008 13:09:52   
barba
Ojla,

Krista - jst sem za kavo! Ve se kar zmente, jst pridem! Men bi blo OK popoldne in s pobalini.  Menda je na Šobcu ful fajn, na Zbiljah je tud fajn igrišče, lahko se v Tivoliju dobimo, ...

Zvezdica - z našim tamalim je vse OK. Velik je okrog 10 cm. Sicer je na začetku pregleda očitno spal, ker se ni čisto nič prmikal in tudi srček se ni videl. Jst sem bla kar trda. Pol ja pa G začel trest trebuh in počasi se je user posted image  začel pretgovat, odpirat usta in tlačit roko v usta.user posted image  Naslednja faza je bla pa blazno hitro premikanje in vrtenje, da ga je G komaj lovil.user posted image user posted image user posted image
Jst sem zdej pomirjena, ker me je kar pošteno skrbel, saj me kar naprej neki špika, boli, ... Še v pon. grem na posvetovalnico, pol pa končno na dopust.

Eya - uživajte na morju

Mojčika - ti pa pazi nase. počitnice so za počitek in nabiranje novih moči. Najprej si ti in tvoja družina, šele potem je služba in vse ostalo.

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prešeren »na otroški način«
Prešernova poezija je resna, težka za šolarja, kaj pa šele za predšolskega otroka. Kljub temu pa je Prešeren napisal nek...
Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.