|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pogovori o spontanem splavu
14.7.2008 13:15:03   
VITA74
Pikica in Fargesia user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

žal mi je za vajini žalostni zgodbi.....

Srečno
B.septembrka bila

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
14.7.2008 15:13:31   
Mavrica32
oJ,

Pikica user posted image ,

spominjam se decembra 2007, kako smo na forumu upale, da nam 2008 prinese srečo.
Pa se tudi meni vse ruši pred očmi. Nekako sem se navadla, da sva z možem postala kot stara zakonca, ki ne zmoreta več veliko. Poletje preživljava doma.
Možu so zaradi limfoma vzeli spermo v ginekološki kliniki. Menda je z njo vse vredu. Mi je pa kolegica s službe razlagala, da so pri njej šele hormonske raziskave pri obeh pokazale, da je z njim nekaj narobe. Res, pa da njima v 10 letih ni ratalo zanosit naravno, nama pa vedno v 2 mesecih.
Tako si je želel, da bi nama uspelo naravno zanositi, preden je šel na kemoterapijo. A nama ni uspelo.
in kako gre meni?   Genetske preizskave - kolikor so nama zatrjevali. da je nemogoče, da kaj dobijo, so pokazale pri meni nizki mizocizem genov, ki pa ni vplival na moje nosečnosti. Od tam me je poslala zdravnica na raziskavo ščitnice - vse ok. In pa za antifosfolipidni sindrom. Prvi krog teh raziskav sem že dala skoz in po meni dolgem čakanju - dveh mesecih sem dobila izvid, da je nekaj, a malo, lahko tudi na tem. Če sem zanosila, naj jemljem aspirin - proti zgoščevanju ozr. strjevanju krvi. Kar pa je trenutno nemogoče, saj vsaj dve leti ne smeva naravno zanositi - nevarnosti genetskih okvar zaradi kemoterapije.
Drug pregled me čaka ta mesec ali začetek drugega.
Nekaj se premika, a počasi. V bistvu me je najbolj strah čakalnih vrst. Kajti naravno ne smem zanosit.
Ker sem brala na netu -  tega mi noben zdravnik ni povedal - marsikdo tudi ni vedel- da je test za antifosfolipidni sindrom na vrsti šele, ko izključijo fiziološke, genetske in hormonske vzroke za nerazvoj otroka.  Tako sem  zahtevala v začetku meseca hormonske preizkave zase. Glede na simple postopek sem se takoj vprašala, zakaj me ginekolog ni poslal to že po moji prvi nosečnosti...ne pa da se čaka, da moramo trikrat trpet, da se nas pošlje.
to je GROZA.
čez 4 tedne zvem torej za moje hormončke in punce če sem direktna, mislim, da je pri meni razlog ma prav vse po malem.
Počutim se totalno samcata... pa še  različna mnenja zdravnikov...
kaj sedaj.... Vsekakor bom počakala do vseh izvidov.  Do jeseni se mi nikamor ne mudi... še posebej če bi že imela kak datum. 
Bi pa raje videla, da me oplodijo, kot pa za zunaj maternično oploditev.
Mamo doma enga na iglah že čist dost. Sedaj naj pa še moje telo čist zj*
Pozna kakšna od vas kako fajn stran na to temo. Ginekološka v Ljubljani je namreč nima ozr. je nisem našla, da bi bla uporabna.
uf, sem dolga.
Glede starosti pa se mi zdi je že po 30 pozno...zanosit...glede na ves šmorn, ki se ti z vsako leto lahko bolj zgodi...
Sedaj pač berem moževe knjige o raku in ne bi več odlašala tam do 36 in naprej nosečnost...

Vse dobro... sem z Vami ...
mavrica            user posted image user posted image

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
15.7.2008 17:48:19   
Muca83
Uff, nekaj časa nisem brala in vidim toliko žalosti... user posted image Žal mi je za vse vas, ki ste spet pristale tukaj, še posebej pa zate, Mavrica, ker se te spomnim preko vseh teh mesecev. Ko berem tvojo situacijo, se mi moja sploh ne zdi več težka... Resnično upam, da bodo našli vzrok za tvoje neuspešne nosečnosti, potem se boš lažje odločila kako naprej in kdaj načrtovati nosečnost. Upam tudi, da se tvoj uspe pozdraviti.

Jaz pa grem spet v naslednji krog. user posted image je prejšnji teden spet prišla in za povrhu je še toliko zamujala, da jutri ne morem na pregled k ginekologinji user posted image Sem morala prestaviti za en mesec. Zdaj bo pa res kmalu leto okrog, jaz pa še vedno brez uspeha. Vedno bolj sem prepričana, da je nekaj narobe. Po drugi strani pa imam še upanje, da nama uspe ta mesec. V nedeljo greva namreč na dopust in bom tudi O imela tam. Mogoče bo sproščeno vzdušje pripomoglo k zanositvi. Če ne bom pa zahtevala vsaj kakšne hormonske preiskave. Po hitrih prvih dveh zanositvah si res nisem predstavljala, da bom imela težave še s tem delom nosečnosti...

(odgovor članu Mavrica32)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
15.7.2008 20:51:04   
pikica36
muca83- upamo s tabo da naslednji mesec zagledašuser posted image  namestouser posted image

mavricauser posted image user posted image user posted image

pa smo spet tam, kjer smo bili- nikjer!!

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
15.7.2008 21:22:36   
Anonimen
Pozdravljene!

Veliko slabih novic. A v vseh tem slabih novicah glede splavov sem našla eno dobro. Upam, da mi ta oseba ne bo zamerila. Namreč v petek je rodila Neža7.  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  Tako sem vesela zanjo, da vam sploh ne morem povedat. To pa zato, ker je nekaj upanja tudi zame, da zanosim in rodim zdravega user posted image . Namreč, obe sva imeli spalav zaradi počenega mehurja (odtekla nama je plodovnica). zakaj pa je do tega prišlo, pa jst ne vem. In mislim, da tudi nikoli ne bom izvedela. Je pa več ugibanj.

Moram pa vam tudi povedati, da se po 9 mesecih od ss ponovno počutim ok. To pa zato, ker bova z možem v avgustu ponovno začela delati na dojenčku. Do sedaj sva čakala zaradi moje službe. sedaj pa imam tega dovolj. Da bi me šef zaposlil za nedoločen čas, bi morala čakti do leta 2010. Do takrat pa se meni že zmeša. In zato sva z možem sklenila, da bova od sedaj najprej midva in potem moja služba. Mož je zaposlen za nedoločen čas, ima dokaj dobro službo, tako da... poleg tega pa imava oba tudi starše, ki nama bodo pomagali, če bi slučajno zanosila in zaradi tega ostala brez službe.

Sicer pa: Mavrica32, Muca83 in tudi vse ostale... veliko, res veliko user posted image  user posted image  in user posted image user posted image user posted image . Upam, da nam vsem čimrej posije sonček.

(odgovor članu pikica36)
  Neposredna povezava do sporočila: 1505
16.7.2008 15:56:32   
tane
Mavrica32, user posted image user posted image user posted image žal mi je ko vidim tvoj post, ki ne obeta nič dobrega, tudi tole s tvojim možem je zelo hudo, od srca ti želim, da bodo nadaljne preiskave pokazale kaj bolj spodbudnega, da možek hitro okreva in da lahko spet poskušata, glede let pa ne se sekirat jaz jih imam kar krepko čez 30 in po 1 SS, operaciji pregrade sva zdaj spet v novem boju, tako, da verjemi imaš še čas. (pa nobenih otrok še nimava)

Muca83, lepo vidm da se boriva skupaj, jaz sem med junijkami a kaj veš morda se ti pridružim v Ne pričakujem je avgusta.

gantar, si me res razveselila z novico o Neži7, sem jo spremljala, to pa sem očitno spregledala, ker se spominjam njene zgodbe in sem res vesela, da ji je zdaj uspelo.
se še bereva med borkami.

jaz sem trenutno polna optimizma in verjamem, da tokrat ko mi uspe zanositi, bo vse ok. glede na naše izkušnje si moram to ves čas dopovedovati.

< Sporočilo je popravil tane -- 16.7.2008 15:59:33 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1506
16.7.2008 16:48:12   
Muca83
O, kako lepo, tudi jaz dobro poznam zgodbo Neže7. Moram malo pobrskati kaj je dobila. Bravo Neža user posted image user posted image

Tane, tudi tebe se spomnim. Upam, da ti kmalu uspe ugledati user posted image

Gantar, tudi tebe se dobro spomnim. Vso srečo ti želim! user posted image

Ja, jaz pa res dostikrat pomislim, da sem srečna, da sem se še mlada odločila za otroke. Če bi imela čez 30 bi bila najbrž še bolj zaskrbljena. Tako pa imam pred sabo še kar dolgo plodno dobo, čeprav sem si vedno želela dobiti otroka pri starosti 25 let, pa mi zdaj ne bo uspelo...

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
16.7.2008 17:44:49   
Anonimen
Upam, da Neža7 ne bo jezna, če kr jst povem kaj ima. Trenutno je še v porodnišnici. Ima pa hčerkico Nežo. Mi je poslala mms in je ful srčkana.

Muca83...hvala, jo bom potrebovala... mi je pa možek predlagal, da bi kr že ta mesec začela delat na novem user posted image , sam kr ne upam, da nebi na koncu prišlo do tega, da septembra nebi mogla it na dopust zaradi bolniške (ker seveda upam, da bom takoj zanosila...to so seveda pobožne želje, ampak tud take morajo bit).

(odgovor članu Muca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 1508
17.7.2008 14:44:14   
tane
Muca83, hvala za želje, sem se ravno danes preselila med Ne pričakujem avgusta, ker je prišlauser posted image .
ampak saj bo, verjamem da mi je usojeno dobiti pikico.

gantar, hvala za podatek, tudi takrat je bila punčka, ko je imela SS, kajne. Sem šla takoj k avgustovkam prečekirat, ja kar mesec preje, samo da je vse ok sem vesela zanjo.
tudi jaz sem najprej mislila čakat, ker greva ponavadi septembra na dopust, potem pa sem si rekla, če takoj uspe se bom pa že takrat ukvarjala s tem, pa tudi če ne grem na dopust. 

ne vem če se katera spominja Kahlo, tudi pri njej gre vse ok. je med septembrkami.

< Sporočilo je popravil tane -- 17.7.2008 14:46:08 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
17.7.2008 15:18:49   
Anonimen
tane...imaš prav, KAHLO čaka v septembru. Bo že kmal šla na porodniško, a ne. Ful faj, da je vse ok. Za take, k so imela to slabo izkušnjo, sem še toliko bolj vesela, k dobijo user posted image

(odgovor članu tane)
  Neposredna povezava do sporočila: 1510
17.7.2008 16:01:10   
Špela100
No pa še jaz, da se vam malo oglasim, morda se me pa katera celo spomne.
Septembra bi bilo 4 leta odkar smo se začeli truditi za dojenčka. Najprej sem prenehala piti kontracepcijske tabletke, potem sva počakala 2 meseca, češ, da ne bi bilo kaj narobe, če takoj zanosim...pa ni bilo potrebe, čakala sva celih 10 mesecev, da sem zanosila, to je bilo 11/05. Noseča sem bila 8t5d, ko sem morala na čiščenje, ker je bila prazna vrečkica. No počakala sem 1 M in sva spet pričela delati na user posted image , zanosila sem 1. mesec, vendar sem morala v 10t spet na čiščenje, 2 plodkoma namreč ni bil srček. Potem sva si vzela malo pavze ..da o duševnih stiskah, joku, razočaranjih, upanju, neprespanih nočeh niti ne govorim...in spet akcija. Vsak mesec sem bila razočarana do konca ko se mi je pokazalauser posted image , po enem letu pa še nisem zanosila, šla sem do svoje g in zahtevala vsaj slikanje maternice, to sem naredila lani maja, potem sem izsilila še spermiogram za mojega in genetiko, kjer so mi rekli, da seveda moram čakati, da se mi 3x zgodi in ko se mi bo tretjič zgodilo nama bodo vzeli kri....halo....meni se to tretjič ne bo zgodilo...sem tam skoraj znorela, ko me je zdravnica prepričevala, da po tretjem neuspelem poskusu pa vzamejo kri....potem sem pohopsala vse izvide in šla po drugo mnenje, takoj sem dobila klomifen, ker pa je bil čas dopustov smo se dogovorili, da ga začnem jemati konec avgusta...in tako sem šla na dopust. Na dopustu bi morala dobiti M, celo pot me je šraufalo, da sem še buscopan vzela, na vsaki črpalki šla na wc, trebuh me je bolel, 10.7. bi morala dobiti M, te pa od nikoder, test mi je vrgla sestra v torbo, pa sem se ji smejala, da kaj mi to daje s sabo, ker se bo zdaj, zdaj ulilo...vendar se ni...naredila sem test in videlauser posted image . Seveda sem bila vesela, po 15. mesecih nama je uspelo tretjič. Ni me bilo strah...nasprotno...vedela sem, da bo vse ok...strah me je bilo samo pred prvim pregledom...za umret, ker 2x čez ta pregled nisem prišla...5 x sem vprašal g, če res vidi srček....marca letos sem rodila popolnega fantka in ta moja sreča zdaj spi na sredini moje postelje. In ko končam s pisanjem se grem stisnit k mojemu sinku....

Ne obupajte vse boste dočakale user posted image in na koncu zdrave user posted image . Mislim na vas, vem kako je hudo in držim pesti za vsako izmed vas, pošiljam vam en user posted image in dosti pozitivne energije.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1511
17.7.2008 19:15:14   
Anonimen
Špela100... Začetek si imela res težak. Sem pa zelo vesela, da si letos dočakala svojo srečo. Če jst v oktobru v 17T nebi imela ss, bi bil moj sinček prav tako velik kot tvoj. Tako pa se bom podala (upam da res kmalu) na novo pot.
Hvala za lepe besede.

(odgovor članu Špela100)
  Neposredna povezava do sporočila: 1512
17.7.2008 22:18:24   
*Junona*
Mene je zelooo strah. Za sabo imam dva ss, sedaj ponovno delamo na bebici. Me je pa že vnaprej tako strah, kaj če bom spet imela ss. Kakšna, ki je bila v takšni situaciji?

Hvalauser posted image

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
18.7.2008 8:39:11   
Anonimen
Jaz. 2 ss, zdaj sem v tretje noseča. V ponedeljke sem bila na pregledu (8t) in je še vse OK. Je pa nosečnost po takšnih izkušnjah vse prej kot blaženo stanje, prej živčna vojna. Na srečo imam hormonsko podporo (dabroston), ki name deluje kot uspavalne tablete in tako vsaj 10 ur dnevno prespim.

(odgovor članu *Junona*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1514
18.7.2008 9:38:16   
tane
špela100...hvala, da si nam opisala svojo nesrečno zgodbo, ki pa ima zdaj srečen konec. Zelo sem vesela zate in tvojo družinico, saj ne da ne privoščim vsega lepega tistim, ki niso imela težke poti do svojega otročka ampak morda lahko po pravici povem, da jim privoščim še bolj, ker potem to tudi veliko bolje cenijo.
Tako, da čuvaj svojo srečo in vse najlepše!

Anonimen, razumem tvoj strah, tudi mene čaka to, ko zanosim, trenutno se z *Junono* boriva (p ana gantar čakava, da se nam pridruži), ona je morda malo bližje temu cilju, morda celo ta mesec, kajne. vem, da ne pomaga če ti rečem ne mislit na to, pa pozitivne misli itd. tako da bom rekla le, močno, močno držim pesti zate, da bo tudi tvoja zgodba tokrat imela srečen konec.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
18.7.2008 12:13:17   
Anonimen
tane... lahk ti rečem, da se ti pridružujem. Me je pa tako kot anonimo ful strah. Strah me je tega, da se bo zgodilo isto. Vem, da sem imela komaj en ss, da ste nekatere imele jih že več... ampak mene je vseeno že sedaj strah. Sploh pa zato, ker s G. ne brigajo za 1 in pa tudi 2 ss. Vsaj ta ne, k ga imam jst.
Ampak vseeno pa se veselim, da mi rata user posted image

(odgovor članu tane)
  Neposredna povezava do sporočila: 1516
18.7.2008 15:07:59   
KAHLO
halo stare znanke ....in pozdravljene vse ostale!!

Res je midvi s pupo zaenkrat fino raseva....in se vsakega dneva veseliva...., še vseeno pa bom najbl srečna k jo bom končno lahko pestvalauser posted image Gantar, Mavrica, Tane in vse ostale jaz vam močno držim pesti da vam uspe in da boste tokrat srečke nosečke do konca...dokler ne boste imele svojih bebic.
Borke mormo ostat, pa ni hudič da nam ne uspe.....saj to itak že veste....vse ostale punce k pa vas ne poznam, ne se predat, glavo po konci in v nove boje!!!

lepo se imejte mislim na vas, in navijam za vas!!user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1517
18.7.2008 19:24:49   
Anonimen
KAHLOOOOOOOO....Ful sem vesela, da še nisi pozabila na nas, stare borke. Sem ful vesela, da je z vama s pupiko vse ok. upam, da k jo boš držala v naročju, da domim sms al pa mms user posted image . Komaj čakam.

(odgovor članu KAHLO)
  Neposredna povezava do sporočila: 1518
18.7.2008 23:05:38   
*Junona*
Špelauser posted image user posted image

Anonimna
user posted image user posted image user posted image in pikepoke za srečouser posted image user posted image user posted image

Kahlouser posted image user posted image user posted image še malo pa boš mamicauser posted image user posted image user posted image

Tane, upam, da nam vsem kmalu uspe.

Malo sem že pozabila... kaj Kahlo je tudi imela težave?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1519
18.7.2008 23:07:58   
*Junona*
Gantar user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Anonimna,
kolikokrat na dan pa jemlješ Dabroston?
So našli vzrok tvojih ss? Koliko si pa bila noseča?

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
19.7.2008 10:24:05   
Anonimen
Punce, najlepša hvala za lepe želje. Preteklost je tako zasidrana v meni, da se niti pod razno ne upam prijaviti pod Februarčice 2009.

Dabroston jemljem na 8h po 1 tableto, isto tudi buscopan. Sem imela že 2x po 2 dni krčev, ko sem že mislila, da je vsega konec...

Prvič sem imela missed ab - v 10 tednu ni bilo utripa, plod odmrl v 7, sledila operacija pregrade, drugič blighted ovum. Detailne preiskave pa ti pripadajo šele po tretjem ss.

Občutki so grozni, upanje se meša s strahom, negotovostjo, jezo zakaj ravno midva...Edino, kar mi je uspelo narediti na sebi je to, da se zavedam, da sva naredila vse, kar je v najini moči, da bi bilo vse OK (tifol 3 mesece pred zanositvijo, noben od naju nič alkohola, cigaret, sorazmerno zdrava prehrana, počivam doma na bolniški...), tako, da je vse v rokah usode. Upam, da bo tokrat na najini strani...

(odgovor članu *Junona*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1521
19.7.2008 15:00:21   
Fargi
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
,tako, da je vse v rokah usode. Upam, da bo tokrat na najini strani...

stiskam pesti za vaju!!!!!

...očitno tud z mojo psiho ni nekaj ok...bo treba na kak pregled it...umetne oploditve itak ne rabim...al kaj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
19.7.2008 20:56:36   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: Fargi

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
,tako, da je vse v rokah usode. Upam, da bo tokrat na najini strani...

stiskam pesti za vaju!!!!!

jaz tudiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Fargi)
Neposredna povezava do sporočila: 1523
19.7.2008 23:29:27   
KAHLO
Junona....jaz sem mela prazno GV vrecko, tako da je pol v 8 tednu sledila abrazija....no ampak želja po bebi je bila tako močna da sva z mojim dragecom po prvi redni menstruaciji po abraziji poskusila v novo in je v prvo ratalo....do zdaj nisva s pupo imeli nobenih težav....čeprav je malu strahu zmeraj prisotno....ampak upam da bova se septembra srečno in brez skrbi objemaleuser posted image

Gantar veš da vas nisem pozabila......sam do tega neta sem do zdaj bl redko pršla....upam da bo zdaj malo bl drgače, vsaj dookler najin sonček ne pridea

drgače pa punce, ne se dat, če vas zadržuje samo strah pred novo zanositvijo....kar pogumno v boj...me k smo s tega foruma.....mamo pač to smolo da nas bo ta strah pred ponovnimi težavami spremljal vso nosečnost....ampak boste vidle z vsakim novim tednom v nosečnosti boste bl srečne...., to leto poznam jaz že dve punci s tega foruma k sta postali mamici....in je z bebikami vse vredu....ostat morte optimistke user posted image

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
31.7.2008 10:18:18   
Joob
Ojla, naj se vam po dolgem času malo oglasim. Nisem vsega brala, ker žal ne zmorem (psiha), vendar vidim da je zopet nekaj novih nesrečk.
Punce, ne obupajte, bodite vstrajne in z pozitivnimi mislimi se lotite zadeve naprej.
Sama sem imela v novembru UPN (15 teden) in danes sem končno spet nosečka.
Zato punce, glavo gor...in srečno!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

...po vsakem dežju posije sončece...user posted image

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?