scubadiver
|
Evo čvekice, mojih 5 minut za RR Hvala vsem za dobrodošlico Torej bli smo na Murterju, v kraju Jezera, apartmajsko naselje in kamp Lovišča. Imeli smo se super, Lana je uživala 100 na uro in si zasluži res čisto desetko za tale teden. Bala sem se kako bo spala ker je blo ponoči še vedno peklensko vroče, apartma pa brez klime. Ampak očitno smo jo čez dan tako zmatrali, da se ni zbudila niti eno noč, pa čeprav se je doma zbujala zadnje tri tedne kar vsako noč. Zjutraj je spala do 8h kar je blo meni osebno ravno prav. Po zajtrku smo se vsak dan odpravili na plažo, kjer smo taborili v gosti senci borovca, kljub temu pa smo za vsak slučaj postavili še tist iglu, za zaščito pred ZV žarki. V vodi je Lana res blazno uživala - čeprav brez Fredovega obroča še mnogo mnogo bolj kot v obroču. Drug dan nama je v Fredu celo zaspala in to v morju . Sva bla tko paf da sploh nisva mogla verjet svojim očem . Lepo se je naslonila na obroč se umirila in prav trdo zaspala, tko da se ni zbudila ko sem jo odnesla ven in ji snela obroč. Drugač sva jo pa večinoma mela kr na rokah al pa tko da je sedela v plitvi vodi in špricala, prelagala kamenčke, brcala. Seveda pod budnim nadzorom da ne bo katera mislila da sem jo kr pustila . Ker je bla senca tko gosta na plaži smo bli kr cel dan dol, ker tud med tahudo vročino sploh ni blo vroče. Dvakrat na dan je na plaži zaspala, sabo smo imeli že skuhano kosilo, popoldne pa je šel moj pripravit malco in ji prinesel še sadje, tko da smo izležavali do cca. 7h. Potem pa hitro v apartma, Lano pod tuš, pa naju tudi, in na večerjo. Lana je bla glavna atrakcija vsake večerje, ker je vriskala, se smejala in koketirala z vsemi gosti. Na ta račun smo spoznali kar nekaj ljudi, šefica ene oštarije se je prav zaljubila v nas. V petek pa smo se do 2 ponoči zaklepetali z dvema super simpatičnima nemcema. Sem se jima tko smejala. Pravi on: kako je slovenija prijazna država, da ponoči ni blo treba plačati cestnine, so ble odprte rampe . Ko sva mu povedala, da bi moral imeti vinjeto mu je blo pa kr fajn nerodno. Je pa potem lana ponavadi že v gostilni zaspala, sva jo preložila v lupinco in potem v posteljico in je spala naprej, kot da ni bilo nič. res je carica Jah to bi blo nekako to, skatka blo je res luštno, uživali smo 100 na uro. Aja še to, apartma bi bil potreben prenove in klime. POstelje so tako škripale da je bla groza. Za vsak premik sva se z mojim zbujala. V naselju in na plaži je en sam kafič, prav tako globoko iz časa socializma. Prve dva dni so imeli na jedilniku mešano solato, toast, sendvič, 4 pice in čevapčiče. Ko pa sva se tretji dan z mojim odločila da pojeva vsak en toast so nama pa povedali da od zdej naprej imajo samo še pice.. Sredi sezone. Jest sem bla že prej zgrožena kako slaba ponudba, za edini lokal v naselju. V tej vročini meni pač ne paše pica, pa tudi čevapi ne glih. Kakšnega solatnega krožnika se pa nikakor ne bi branila. Tko da nad samo ponudbo na murterju sem kr razočarana, ampak važno da smo preživeli krasen dopust, katerega edina napaka je bla to, da je bil prekratek ....