|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 1. del
27.6.2008 22:36:50   
Tina 28
pozdravljene majčice!

Upam, da mi lahko katera od vas odgovori! Se vam kdaj zgodi, da se otrok med dojenjem histerično joka in ga morate vsakih par potegov umiriti, če ga lahko. včasih pa se grozno joka po dojenju! To se mi dogaja, če ne dvakrat na dan pa obvezno zvečer!
Čemu tako?

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
27.6.2008 23:22:11   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Pesticidi v otroškem čaju user posted image : KLIK

Ja, svašta, no. In prav na to serijo sem morala jaz naletet. S tem, da jaz ga spijem po 3 litre na dan, ne tistih "neškodljivih" tri deci, kot omenjajo user posted image  Se tolažim s tem, da je moj organizem navajen že na vso možno svinjarijo, upam le, da Marku ni preveč škodilo (z mlekom).

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
27.6.2008 23:25:00   
CatJa
Tina, na žalost ne vem. Kaj pa če bi morala podret kupčka, lahk da user posted image  tišči v želodčku, potem je pa nervozen. Kaj pa vem.

John BEAUMONT

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
28.6.2008 0:00:17   
kasso
IZVIRNO SPOROČILO: darmar

ojla punce. jest sem bolj malo na rač. ker me ful rada boli glava. ne vem ali je to za sabo pustil porod. ker prej me glava ni bolela niti 5x na leto. sem tud mela neke težave v porodnišnici, nek strdek? Se mi je zdodilo da po 22 urah od poroda nisem nekih 10 min mogla govort in mravljince v prstih. tko da so mi pol tist špike dajali za redčenje krvi. upam, da me zdej zato ne boli tako rada glava.

o boga, eni to ne zveni najboljše user posted image . Mislim, da bi bilo dobro, če bi šla do zdravnika in povedala za te glavobole.

Katina, ...mogoče ti kaj pomaga to Kalcinacija  glej tretji odgovor.

(odgovor članu darmar)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
28.6.2008 0:06:43   
valentina2006
Oj... Album je še mal dodelan user posted image ... Naš miško že pridno aja kr neki časa user posted image ... mami pa še kr neki bedi... no sej nov vč dolg.

jana81: ZS

LAHKO NOČ...

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
28.6.2008 9:06:58   
mamin sonček
dobro jutro mamice in hroščkiuser posted image

danes smo zelo dobro spali. Zaspala je ob 23  in spala do pol 6. Bile sva tudi že na sprehodu zdaj ko še ni tako vročeuser posted image .Zdaj bo dobla amiko pol pa gre pančat ko se zbudi boma  šle mogoče malo v šoping. Zdaj je pravi mir doma ko ni leončka. No lana je že lačna, ko bo zaspala se še kaj ogasimuser posted image  

(odgovor članu valentina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
28.6.2008 9:21:02   
jana81
ojla...

valentina ful čednega miškota imaš. user posted image

mi smo tudi danes kar vredu spali, smo potegnal do 9h.
zDej se pa mamica naje, in pol smukneva ven, dokler še ni tako vroče.

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu mamin sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
28.6.2008 9:38:08   
Estrella*
Oj!

Včeraj smo imeli spet težavice z uspavanjem, sicer ni bilo vreščanja, pa kljub temu je trajalo od 21-23h, potem je končno zaspala do pol petih. Danes pa je spet tako pridna, kot da ne bi bila ista dojenčica od včeraj zvečeruser posted image

valentina: luštna sončka imaš. Matevž se kar dobro počuti pri sestrci.

Danes praznuje RD prijateljica od  sinkota in gremo praznovat. Jutri pa v kino s tavečjim gledat dinozavre.
Malo si moram popestrit vsakdanjik, ki je bolj monoton user posted image

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
28.6.2008 11:01:41   
tana77
Pozdravljene!

No, da vam povem, če sem že včeraj jamrala glede otrdline v dojki
poskusila sem vse, kar mi je padlo na pamet: črpanje, masaže, vroči obkladki, tuširanje z vročo vodo --> NIČ!!!user posted image user posted image
še vedno je otrdlina in sedaj lahko samo čakam, kaj se bo zgodilouser posted image user posted image

a se je kateri že kaj takšnega zgodilo in kaj je bilo potem????

Za tiste, ki vam polivajo - pri nas se je res malo popravilo stanje odkar dojim sede, da je user posted image  malo poševno in da lažje teče v želodček in mogoče še bolj pomembno: vsakič ko vidim, da se začne malo previjati ali kazati nelagodje, jo dvignem, postavim pokonci in velikokrat rigne. Možno, da bi sicer polila. Je pa res, da jo imam tako cel dan na očesu.

Kje pa imate user posted image  čez dan? Naša največkrat spi kar na sedežni v dnevni - tam smo dali eno dekico za podlago, če slučajno kaj polije. Pa tako jo imam najlažje na očesu, če se začne kaj kremžit. Ležalnik smo pa en dobili, ampak se mi zaenkrat še ne zdi ok. No, tudi za kasneje jaz takega ne bi kupila. Je popolnoma mehak, samo ogrodje in neka "tkanina", kot pri vozičku, je čez. Saj verjetno niso vsi ležalniki takšni??? Menda obstajajo kakšni bolj "trdi"? Se mi zdi, da ko jo dam v tega, da je enako kot bi jo dala v visečo mrežo user posted image

Naša kupčka najlepše podira sede na moji nogi, pa tudi sicer rada sedi in gleda okoli. Seveda jo moram podpirati, da ne omahne z glavico. Se pa sprašujem, ali je ok ta položaj za njeno hrnbtenico, za cel hrbet?? Verjetno je kar obremenitev za tako malo bitjece - ali pretiravam. Sicer mislim to vprašati tudi P v ponedeljek.

Kako zavidam nekaterim, ki omenjate, da greste v kino, pa na RD, pa... Jaz od poroda nisem bila še nikjer, razen na enournem dnevnem sprehodu tukaj okoli, pa cca. 3x v Tivoliju na sprehodu, pa 1x sem skočila v Citypark za dobro uro. In to je to user posted image user posted image
Najhuje mi je ždeti v tej vročini v stanovanju. Posebej, ko se dojiva in je čisto potna. Pa sem včeraj malo jamrala mojemu in je rekel, da gremo danes lahko poskusno na Rakitno, da vidimo, kako nam bo šlo zunaj, po možnosti tudi dojenje, pa da kaj pojeva tam, pa smo v senčki... Hm... kaj pravite na to? Smo stari šele 1 mesec in 3 dni. Prehitevam? Želim preveč?
Kje se kaj ostale hladite, če niste doma? Pa brez pomoči staršev. Zadnjič je ena napisala, da so bili v Laguni. Če prav razumem skupaj z user posted image  Me je pa malo strah dojenje zunaj - že doma z blazinoza dojenje sem štorasta. Pa še tile nastavki za dojenje user posted image

Eh, malo me daje malodušje danes. Sem spala od 1.00 do 4.00 - pa od nekaj čez 5.00 do 8.00. Sem kot cunja. Čisto narobe imava poštimano to s spanjem. Brina enostavno po nočnem dojenju - tistem, ki se začne okoli 4.00 in traja do cca. 5.00 - noče več zaspati. Je popolnoma budna. In seveda potem godrnja in podobno, pa več ne moreva spati. Spi pa že od cca. 21.00, 22.00 naprej in midva butlja sva še nekaj časa pokonci in po možnosti zijava Tv, potem jo pa okoli 23.00 budiva, da bo še zadnjič pred najinim spanjem jedla in jo previjava. Ona se valda noče sploh zbudit, kaj šele jest. Mogoče malo v na pol spanju počmoka, ampak vse skupaj nič. Previjeva jo in dava spat in potem greva midva spat malo pred 24.00.

Kdaj pa ostali hodite spat?? Midva sva potem ponoči tuhtala in skoraj edino rešitev vidiva v tem, da poskušava it spat, ko Brina zvečer trdno zaspi, recimo ob 21.30 in mogoče nama bo uspelo v kosu spati do 4.00, kar bi bilo precej bolje kot sedaj. Čeprav bi bila ta varianta kar težka za naju, ker sva navajena hoditi pozno spat. Ampak sedaj, ko greva midva pozno spat, zgrešiva najboljši del njenega spanja.

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
28.6.2008 11:32:37   
Estrella*
IZVIRNO SPOROČILO: tana77

Pozdravljene!

poskusila sem vse, kar mi je padlo na pamet: črpanje, masaže, vroči obkladki, tuširanje z vročo vodo --> NIČ!!!user posted image user posted image
še vedno je otrdlina in sedaj lahko samo čakam, kaj se bo zgodilouser posted image user posted image

Kaj če imaš kako lojnico zamašeno? Kaj drugega mi ne pade na pamet. Če ti zadeva ne bo izginila, bi se jaz šla pokazat k zdravniku.

Za tiste, ki vam polivajo - pri nas se je res malo popravilo stanje odkar dojim sede, da je user posted image  malo poševno in da lažje teče v želodček in mogoče še bolj pomembno: vsakič ko vidim, da se začne malo previjati ali kazati nelagodje, jo dvignem, postavim pokonci in velikokrat rigne. Možno, da bi sicer polila. Je pa res, da jo imam tako cel dan na očesu.

Jaz vedno dojim sede, ker mi leže nikakor ni šlo. Poliva sem ter tja, pa tudi v loku zna bruhnit. Ne vem kolikmo ima položaj kaj pri tem. Mislim, da je bolj važen način kako sesa.
Kje pa imate user posted image  čez dan? Naša največkrat spi kar na sedežni v dnevni - tam smo dali eno dekico za podlago, če slučajno kaj polije. Pa tako jo imam najlažje na očesu, če se začne kaj kremžit. Ležalnik smo pa en dobili, ampak se mi zaenkrat še ne zdi ok. No, tudi za kasneje jaz takega ne bi kupila. Je popolnoma mehak, samo ogrodje in neka "tkanina", kot pri vozičku, je čez. Saj verjetno niso vsi ležalniki takšni??? Menda obstajajo kakšni bolj "trdi"? Se mi zdi, da ko jo dam v tega, da je enako kot bi jo dala v visečo mrežo user posted image

Tudi jaz sem jo imela na sedežni, pa sem jo zaradi ta velikega sina dala kar v počivalnik. Je tam bolj varna pred njimuser posted image  Res so bolj taki kot vreča, a se naša kar dobro počuti v njem HB. Spat gre pa vedno v svojo posteljco.

Naša kupčka najlepše podira sede na moji nogi, pa tudi sicer rada sedi in gleda okoli. Seveda jo moram podpirati, da ne omahne z glavico. Se pa sprašujem, ali je ok ta položaj za njeno hrnbtenico, za cel hrbet?? Verjetno je kar obremenitev za tako malo bitjece - ali pretiravam. Sicer mislim to vprašati tudi P v ponedeljek.

Sedenje ni priporočljivo za take malčke. Če samo kupček podre po moje ni nobene panike. Ne bi pa tega omenjala P, ker znaš biti kregana

Kako zavidam nekaterim, ki omenjate, da greste v kino, pa na RD, pa... Jaz od poroda nisem bila še nikjer, razen na enournem dnevnem sprehodu tukaj okoli, pa cca. 3x v Tivoliju na sprehodu, pa 1x sem skočila v Citypark za dobro uro. In to je to user posted image user posted image
Najhuje mi je ždeti v tej vročini v stanovanju. Posebej, ko se dojiva in je čisto potna. Pa sem včeraj malo jamrala mojemu in je rekel, da gremo danes lahko poskusno na Rakitno, da vidimo, kako nam bo šlo zunaj, po možnosti tudi dojenje, pa da kaj pojeva tam, pa smo v senčki... Hm... kaj pravite na to? Smo stari šele 1 mesec in 3 dni. Prehitevam? Želim preveč?
Kje se kaj ostale hladite, če niste doma? Pa brez pomoči staršev. Zadnjič je ena napisala, da so bili v Laguni. Če prav razumem skupaj z user posted image  Me je pa malo strah dojenje zunaj - že doma z blazinoza dojenje sem štorasta. Pa še tile nastavki za dojenje user posted image

Nič ni prezgodaj, če si sama to želiš pojdi in se prilagajaj situaciji. Tudi ti se moraš malo sprostit in počet tudi kaj drugega kot samo dojenje, previjanje, uspavanje in ponovi vajo od začetka. Mamica mora biti tudi zadovoljna, če želi nuditi malemu maximalno kar zmore. In nikar ne imej slabe vesti, če kdaj pa kdaj skočiš sama  na kakšno kavico in klepet s kolegico. To meni full pomaga. In še to, manj ko boš komplicirala, boljše se boš imela. Dojenja v avtu, na prostem se pa hitro navadiš in na koncu vidiš, da je vse tolk simpl.

Eh, malo me daje malodušje danes. Sem spala od 1.00 do 4.00 - pa od nekaj čez 5.00 do 8.00. Sem kot cunja. Čisto narobe imava poštimano to s spanjem. Brina enostavno po nočnem dojenju - tistem, ki se začne okoli 4.00 in traja do cca. 5.00 - noče več zaspati. Je popolnoma budna. In seveda potem godrnja in podobno, pa več ne moreva spati. Spi pa že od cca. 21.00, 22.00 naprej in midva butlja sva še nekaj časa pokonci in po možnosti zijava Tv, potem jo pa okoli 23.00 budiva, da bo še zadnjič pred najinim spanjem jedla in jo previjava. Ona se valda noče sploh zbudit, kaj šele jest. Mogoče malo v na pol spanju počmoka, ampak vse skupaj nič. Previjeva jo in dava spat in potem greva midva spat malo pred 24.00.

Kdaj pa ostali hodite spat?? Midva sva potem ponoči tuhtala in skoraj edino rešitev vidiva v tem, da poskušava it spat, ko Brina zvečer trdno zaspi, recimo ob 21.30 in mogoče nama bo uspelo v kosu spati do 4.00, kar bi bilo precej bolje kot sedaj. Čeprav bi bila ta varianta kar težka za naju, ker sva navajena hoditi pozno spat. Ampak sedaj, ko greva midva pozno spat, zgrešiva najboljši del njenega spanja.

Zelo različno.Med 21-23h, ko bo pa malo temneje zunaj pa bomo začeli že ob 20h. 
Nimam kakega posebnega rituala, ki bi se ga držala. To pride kasneje ko bo mala malo zrasla, sedaj se mi zdi brez veze nekaj matrat, ker je njej itak vseeno kaj je noč al pa dan
.

(odgovor članu tana77)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
28.6.2008 13:16:20   
s.
poskusila sem vse, kar mi je padlo na pamet: črpanje, masaže, vroči obkladki, tuširanje z vročo vodo --> NIČ!!!
še vedno je otrdlina in sedaj lahko samo čakam, kaj se bo zgodilo

IZVIRNO SPOROČILO: tana77

Pozdravljene!

Lahko gre za mastitis. Probaj se mazat s kremo tea tree, pomaga pri vnetjih in je takoj bolje.

(odgovor članu tana77)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
28.6.2008 13:25:11   
kodrana
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28

pozdravljene majčice!

Upam, da mi lahko katera od vas odgovori! Se vam kdaj zgodi, da se otrok med dojenjem histerično joka in ga morate vsakih par potegov umiriti, če ga lahko. včasih pa se grozno joka po dojenju! To se mi dogaja, če ne dvakrat na dan pa obvezno zvečer!
Čemu tako?

Tina naša je jokala. od začetka samo popoldan in zvečer. sedaj ej začela jokat vsakič, ko jo pristavim. noče. jo posilim in povleče, vendar joka zraven in se začne prov histerično dret. je pa pri nas problem, ker dodajam in se ej očitno navadila na flašo. tako zavrača dojko. ji dam sedja samo flašo in je običajno kar zadovoljna.
lahko pa je tudi vzrok (sem brala) da otrok ni lačen in joka. prevečkrat dobi ponudbo?
ali pa je vzrok prevč mleka? da se mu zaletava?
lahko je več vzrokov..
upam,da se bo pri vas poštimalo, kajti pri nas mso pristali na flaši. žal.

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
28.6.2008 13:54:53   
Tina 28
hvala Kodrana

Škoda zate, sam mislim da tebi sigurno zavrača dojko zarad flaše. Tako se je men zgodilo pri prvem, pol sem mu pa vseen moje mleko dajala v flašo 4 mesece.
Ja, mogoč pa se men zarad tega razburja, ker včasih ko na začetku popusti, kar teče iz joška. Mogoč je to to, sam ne vem, zakaj včasih pol še tak jok in stok?

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
28.6.2008 15:58:06   
Anitka
Oj!

Joj kako ste pridne s pisanjem, vas že komaj dohajam.

IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Ko naša žabi ni kakala 4 dni in jo je že šraufalo, sem ji naredila kamilice...100 ml vode, kamlice in 5 malih žlic sladkorja. V roku 2 h se je pokakala in je bila vsa zadovoljna. Mama pa tudi.user posted image

Naš revček pa ni kakal ne včeraj pa danes še tudi ni pa se mi tako smili, ker se napenja, napenja, joka in stoka kakca pa od nikoder.user posted image user posted image user posted image Sem se že jaz zraven njega razjokala. Pa še do četrtka je bil pokakan 3-5 krat na dan. Sem poskusila prej že s čebričkom pa nič. Saj vem, da ni nič hudega pri dojenih otrocih če kakšnih 5 dni ne kakajo, če ga pa tako matra.user posted image user posted image Taula a lahko vzamem kar kamilice iz filter vrečke? Onih žal nimam doma.

Valentina jaz bi tudi geslo.user posted image

Špelin@ lepe slikce. Me tvoj  miško spominja na našega.user posted image

Prebrala sem sicer skoraj vse, a žal nimam časa še kaj napisati. Bom nadoknadila.user posted image

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
28.6.2008 17:19:48   
CatJa
Danes pa niste kaj preveč zgovorne. No, vsaj nisem veliko zamudila user posted image
Jaz sem bila pa pridna, kot sem včeraj omenila, sem šla mal delat in mi je prav pasalo bit nekaj ur brez pleničk in cviljenja user posted image  Se je pa naš ati čist lepo znašel sam s fantoma, kljub strahovom. Izčrpala sem si dve steklenički mleka in prej, ko sem prišla domov, me je že vse tiščalo. Mark še vedno spi in tako sem si morala pač ponovno izčrpat. Iz vsake je priteklo 170 ml! Zdaj vsaj vem, zakaj naš hrošček tako raste.

Kaka še vedno po vsakem obroku, sicer manjše količine kot prej, ampak ni previjanja brez kakca.

Valentina, lahko še jaz dobim geslo?

John BEAUMONT

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
28.6.2008 17:49:06   
Taula
Taula a lahko vzamem kar kamilice iz filter vrečke? Onih žal nimam doma.

Seveda. Jaz sem ji dala kar te iz filtra, pa je imelo isti učinek.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
28.6.2008 17:55:32   
Taula
tana77..pojdi se pokazati k zdravniku če ne bo bolje. Glede izletov..ne kompliciraj toliko. Če te je sram zunaj dojiti si napumpaj mleko ven in ji ga daj po flaški. Drugače pa doji v avtu...tam te nihče ne vidi. Glede spanja..midva imava ritual vsak večer..kopanje, nato dojenje in spanje. Okoli 20.30h je v postelji, midva greva spati med 22h-23h. Male ne budiva, čakava da se sama zbudi. Danes se je npr. zbudila ob 1h..sem jo previla, nahranila..nato je spala do 6h spet.
Mi smo danes šli prvič ven s kengorujčkom. Sva kupila takega ki da otroka v vodoravni položaj lahko in je super. Šli smo v Kamniško Bistrico..mala je spala ko polhek.user posted image

Dve noči nazaj je postavila rekord v spanju..spala je 8 h.user posted image user posted image  O tem koliko je pojedla zvečer požeruhinja pa ne biuser posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
28.6.2008 18:09:33   
špelin@
Taula, user posted image  za izlet in za spanje user posted image

Mi smo šli danes v živalski vrt v Lj in je bilo fenomenalno user posted image user posted image user posted image  Smo vsi maksimalno uživali user posted image  Smo se fajn nahodili user posted image , ravnokar je user posted image  prijavil, da tudi njega bolijo noge user posted image user posted image Posebej mi je tam všeč, ker lahko vzameš s seboj svojega user posted image  in ni nobenih skrbi user posted image

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 28.6.2008 18:11:06 >

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
28.6.2008 18:13:01   
špelin@
pozdravljene majčice!

Čemu tako?

Točno to počne naš princ user posted image  Prej na dojki, zdaj na flaški. Takrat vem, da ga pač krepko zvija in se ene pol ure trudiva, da nekako spije svojo dozo.
Aja, pa vmes ene 10x podirava kupčke.

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 28.6.2008 18:14:04 >

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
28.6.2008 19:00:53   
Katina
špelin@, imaš prav, tale baby vac je res super iznajdba. user posted image je bil ful skeptičen in je kar nekaj jamral, da to ne bo dobro za user posted image , ko pa je videl kako to gre je rekel, da je to super nakup user posted image

Mi smo danes za vsak primer zopet probali Aptamil (čisto po naklučju), pa smo imeli zopet krčke, tako, da je odprta vrečka že v košu. Imamo še eno celo škatlo, mogoče ga bomo probali porabit, ko bo star vsaj 4 mesece, da ne bo imel takega vpliva na prebavo. Opažam, da ima user posted image precej trši kakec kot po Aptamilu in tudi dosti bolj smrdi user posted image . Glede tega mi Hipp ni tolk všeč. No, važno je, da krčkov niuser posted image . Zdaj je malček tudi dosti bolj zadovoljen in dobre volje.
Pa še nekaj, po Hippu skoraj ne podira kupčka. Kaj je vzrok ne vem, morda ne popije več toliko zraka kot prej. o je pil Aptamil je ful podiral kupčke user posted image .

Pa še zanimivost: sem mislila, da je Hipp cenejši od Aptamila, vendar je Hippova merica veliko večja od Aptamilove user posted image .
Pokukala sem k tvojima pikicami in pikcu in so vsi trije ful luštni. Prav luštna ekipa so user posted image .

Valentina2006
, še meni pošlji geslo prosim.
Hijenca, upam, da je bilo po Hippu bolje. Da boš prepričana moraš novo AM uporabljat vsaj par dni.
kasso, ti si zlata s temi linki user posted image . A mogoče veš kaj pomeni hiperparatirodizem? Sumim, da je tale kalcinacija povezana tudi z mojim otekanjem nog, ker so mi na pregledu za krčne žile rekli, da je možno, da je otekanje povezano z okvaro ledvic, srca ali jeter. Me je kar malo strah, ko kopljem proti rešitvi mojih težavic. Na koncu se bo izkazalo, da so povezane v eno veliko težavo, ki ji zaenkrat še ne vem imena user posted image .
Pa še to: Pirnat mi je odgovoril in mi svetoval zmanjšati dozo Eltroxina. Zanimivo, mojemu tirologu se je pa zdel izvid odličen user posted image . Saj ni res, pa je.

tana77: Kje pa imate  čez dan? Naša največkrat spi kar na sedežni v dnevni - tam smo dali eno dekico za podlago, če slučajno kaj polije. Pa tako jo imam najlažje na očesu, če se začne kaj kremžit. Ležalnik smo pa en dobili, ampak se mi zaenkrat še ne zdi ok. No, tudi za kasneje jaz takega ne bi kupila. Je popolnoma mehak, samo ogrodje in neka "tkanina", kot pri vozičku, je čez. Saj verjetno niso vsi ležalniki takšni??? Menda obstajajo kakšni bolj "trdi"? Se mi zdi, da ko jo dam v tega, da je enako kot bi jo dala v visečo mrežo

Tudi naš spi na sedežni, ker je ful široka. Spodaj sem mu dala igralno dekico oz. metujčka, ki ima odebeljen rob in se kar dobro počuti.
Ležalnik: Mi imamo chiccotovega, ki je za moje pojme v redu, samo ne vem zakaj user posted image ni všeč? Morda ga čez čas prepričamo, da mu bo.user posted image

Glede izhodov: logistika je seveda zdaj bolj problematična, vendar če ne probaš ne veš kako je. Torej kar pogumno se odpravite ven. Če user posted image ne bo všeč ali bo imel slab dan se boste prej vrnili domov. Če ne boste imeli super izlet.

Glede spanja: tudi mi tako prakticiramo, da gremo spar, ko se za to odloči direktor.
Glede zatrdline: tudi jaz sem jo imela, celo na koncu user posted image , v parih dneh sem jo spravila stran z masažo podtoplim tušem.

pozdravljene majčice!

Čemu tako?

Točno to počne naš princ  Prej na dojki, zdaj na flaški. Takrat vem, da ga pač krepko zvija in se ene pol ure trudiva, da nekako spije svojo dozo.
Aja, pa vmes ene 10x podirava kupčke.

Tako je tudi pri nas, vendar samo če se dojiva. Ko dobi flaško navadno zadovoljno pocuclja svojo dozo.

Mi smo šli danes po nakupih, pa še vmes na kosilo. Kar super smo se organizirali in je vse teklo kot je treba. Zdaj pa e šel naš mini peljat na sprehod očka in sestrico z rolerji. Tokrat sta šla prvič. Upam, da jim bo uspelo in bom večkrat frej, da bom lahko kaj napisala na RR user posted image .

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
29.6.2008 7:40:54   
špelin@
Halo?! Od nečvekanja smo padle na drugo stran user posted image

Katina, upam, da je skupinsko rolanje dobro uspelo user posted image

Aja: dobro jutro vsem user posted image

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
29.6.2008 8:16:15   
katy82
Čau mačkice mi smo šli pa včeri v šoping,je v H&M ful pocen roba.V akciji majo stvari od 2-9 evrov za bebice in za mamice.

Mala je bla pa tko pridna,čeprav je blo očija ful strah kako bomo.Se mi pa zdi,da pokašljuje ampak jo slišm samo zjutri al pa zvečer k se umiri pa še to sam en kašelj.Mam pa občutek,da je to zarad tega k je vsa razgreta od te vročine pol k jo pa dava na mal hladneje jo pa shladi,sam itak nimamo klime ampak popoldne iščemo senco.Upam da se kej ne razvije iz tega.A ma še katera podoben primer?

Špelina kje kupujete hipp-ovo mleko?A obstaja tud kaka formula proti krčrem ali pa polivanju?Pa še približna cena me zanima.Če se ti da odgovort bi bla ful vesela.Aja jutr pride eva1 k meni jo že tko kumi čakam,k vem da bo prinesla cel koš dobre volje pa ful optimizma.

Katina pa kaj se je čist ves sr... tega sveta spravu nate?Sploh nimaš mira,bom držala pesti,da se tud teb umiri tole k zdej si pa že zaslužš mir.

Kasso kako gre pa tebi?

Zdle sem oprala že drugi pralni stroj pa grem obesit cunce,pol gremo pa z malo fračko na obisk k mojim pa bomo cel dan gor k ma oči dnevno.

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
29.6.2008 8:32:36   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: katy82
Špelina kje kupujete hipp-ovo mleko?A obstaja tud kaka formula proti krčrem ali pa polivanju?Pa še približna cena me zanima.Če se ti da odgovort bi bla ful vesela.Aja jutr pride eva1 k meni jo že tko kumi čakam,k vem da bo prinesla cel koš dobre volje pa ful optimizma.

Jaz kupujem Hipp v Müllerju - ravno včeraj sem ga šla iskat, grem v smeti po račun user posted image  Tale KLIK stane 9,59 EUR, probiotična varianta KLIK je slab evro cenejša. Proti polivanju in proti krčem pa mislim, da ne obstaja user posted image

Lepo pozdravi evo1 user posted image  in fajn se načvekajta user posted image

Upam, da vajina princeska pokašljuje samo tako kot naš mali princ - pokašljuje, preden se razjari user posted image  Ko hoče pozornost user posted image

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
29.6.2008 9:06:00   
Estrella*
Jutro!

Špelina, tudi jaz sem nas iskala in našla na drugi straniuser posted image . Se vidi, da je vikend. Majčice obratujemo od pon do pet, vikend pa samo dežurstva za nujne primereuser posted image
Sem že napisala post pa je šel v malorouser posted image

Katina: user posted image  za očija in Laro, da ti malo olajšata vsakdan.

Danes moram pohvalit našo Alči, ki je spala v kosu dobrih 8huser posted image user posted image user posted image . Moram priznat, da imam pri njej res veliko časa tudi za druge stvari saj je zelo nezahteven otroček. Po prvem rovandaču se kar prileže spremembauser posted image

Pojedla sem že, sedaj pa pod tuš.............

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
29.6.2008 9:17:56   
Anonimen
Ojla punce,

Omar spet kaka in sluzi ni v taki meri v blatu. Danes zjutraj jo pa sploh ni bilo. P ga je zadnjič dobro pogledal od glave do pete, ker je bil dežuren in ravno ni bilo nikogar sva se tam zadržala več kot 1 uro. Res dečko in pol ta zdravnik na vse ti odgovori in strašno je dobrovoljen.user posted image user posted image user posted image
Kar sabo v Egipt bi ga uvozila.user posted image user posted image

Z Omarjem fizično ne zgleda niča narobe : Imamo samo zelo hude KOLIKE in pa izgleda da alergijo na KML.

Tudi glede te alergije mi je vse razložil, baje z leti izveni, da bi vsaj bilo tudi pri nas tako Inshallah. In tudi glede cepljenja sva se menila, šla sva čez cel program kako in kaj... razmišljam in se zelo nagibam da bi dala otroka cepit tudi za rota virus, čeprav stane 140 euro. Mislim da je to kar pametno, glede na to kar mi je v zvezi stem povedal P.

Aja, da vam pa nekaj povem. NOVOLAC -ALLERNOVA. Pa kater otrok to lahko konzumira???user posted image user posted image user posted image  Jaz sem mu samo dvakrat sedaj dodala in sicer prvič 30 ml kar tako samostojno, seveda otrok noče piti, ker smrdi..Joj punce kako to mleko smrdi!!!!!!!!!
Potem pa sem mu naslednjič dala 100ml mojega in zraven primešala 30ml. Nekako je popil ampak potem je bruhal in bruhal in vse je smrdelo...

To mleko tako zelo smrdi, da ne znam opisat. Jutri bom poklicala medex , ki ga če se ne motim proizvaja in se pritožia.... ker res ne vem kdo lahko ta smrad konzumira??

Sedaj pumpam kot nora da si povečam zalogo svojega mleka ker mi drugega ne preostane ali pa bo otrok lačen... No aj obstaja še ena stvar pregomin ali nekaj podobnega. Če ne bom uspela povečat in bo treba dodajat bom šla kupit še to...

Aja prej sem dodajala APLATMIL - comfort za krče.Kupljen v Mullerju, tisto mleko pa lepo diši in rad ga je zmazal...

Zdaj pa za vse, ki imate probleme z noskom. Jaz imam en sistem, ki je zelo poceni, učinkovit vendar na pogled zelo neokusen. Naučila me je tega babica že 13 let nazaj, pri tamalemu ki je imel bronhialno astmo in seveda vse skozi polen nos.
No, če je katera bolj natesnem z dinarčki in pa da ji ni glih do nabave kakih dragih stvari si lahko pomaga takole:

nabavite tole stvar ,ki je sama po sebi precej neuporabna. Ampak izrežite dno toliko da je luknja ampak ne pa prevelika, in z usti posesate ven vsebino.
Ne vem če je razumljivo...user posted image user posted image  Teško razložiti z besedami.
Tisti ožji del ustavite v nosek, zaprete drugo nosnico z roko in istočasno prislonite usta na širši del ,kjer ste izrezale luknjico in posesate kot pijačo po slamci...
Tako potegnete vse mucke in sluz ven iz noska...

No upam da se da razumet kaj sem hotla povedat... meni ta sistem nuca in tako ščistim noska in brez skrbi še nikoli mi ni nič v usta prišlo  od smrklja...

Glede polivanja in bruhanja pa:

Moja dva prva otroka sta oba imela reflux - potrjen in diagnosticiran zato vem kako je to zoprna zadeva. Na žalost se stvar da samo omiliti nikakor pa ne bo izginala. Izginila bo , vsaj pri nas je tam nekje okoli 8 meseca starosti.
Kaj pa lahko naredite da omilite zadevo:

- mleko če dojite je potrebno izpumpat in gostiti z riževo sluzjo ( to je nas naučila dietetičarka na pediatrični kliniki v Ljubljani)

- mleko AR, ki je bolj gosto namenjeno prav polivančkom, smo prav tako še dodatno gostili.

- posteljica dvignjena, samo ne vem povedat kak naklon. Naša dva sta bila oba z planičko fiksirana med spanjem da mi nista dol zlezla. ( tudi to fiksacija z pleničko so me naučili na Pediatrični kliniki v Ljubljani)

- podiranje kupčka obvezno!!! In sicer večkrat med hranjenjem tudi po 4x.

Saj pravim izginilo ni, smo pa precej zmanjašli takrat polivanje in bruhanje tako da nam niti zdravil ni bilo treba jemati. Vem pa da je to full zoperno saj moraš otroka skoz preoblačit ker je pobruhan ali pa mu dati slinček ali pa skoz mirkat s plenico za vratom da loviš tisto bruhanje in polivanje...
In pol ko se ti pobruha pa ga greš preoblečt saj ne moreš otroka pustit takega ... ga med preoblačenjem spet tok zdrmaš da še več bruha in poliva in potem je seveda spet lčačen in zopet začaran krog...
Tako, da vas razumem mamice, ki vam polivajo...Zoperna zadeva... držim pestke da čim prej prerastete ta problem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uf, sem že dolga... saj ne bo noben bral teh črev.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?