Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: tana77 Pozdravljene! No, da vam povem, če sem že včeraj jamrala glede otrdline v dojki poskusila sem vse, kar mi je padlo na pamet: črpanje, masaže, vroči obkladki, tuširanje z vročo vodo --> NIČ!!! še vedno je otrdlina in sedaj lahko samo čakam, kaj se bo zgodilo a se je kateri že kaj takšnega zgodilo in kaj je bilo potem???? Kaj če imaš kako lojnico zamašeno? Kaj drugega mi ne pade na pamet. Če ti zadeva ne bo izginila, bi se jaz šla pokazat k zdravniku. Za tiste, ki vam polivajo - pri nas se je res malo popravilo stanje odkar dojim sede, da je malo poševno in da lažje teče v želodček in mogoče še bolj pomembno: vsakič ko vidim, da se začne malo previjati ali kazati nelagodje, jo dvignem, postavim pokonci in velikokrat rigne. Možno, da bi sicer polila. Je pa res, da jo imam tako cel dan na očesu. Jaz vedno dojim sede, ker mi leže nikakor ni šlo. Poliva sem ter tja, pa tudi v loku zna bruhnit. Ne vem kolikmo ima položaj kaj pri tem. Mislim, da je bolj važen način kako sesa. Kje pa imate čez dan? Naša največkrat spi kar na sedežni v dnevni - tam smo dali eno dekico za podlago, če slučajno kaj polije. Pa tako jo imam najlažje na očesu, če se začne kaj kremžit. Ležalnik smo pa en dobili, ampak se mi zaenkrat še ne zdi ok. No, tudi za kasneje jaz takega ne bi kupila. Je popolnoma mehak, samo ogrodje in neka "tkanina", kot pri vozičku, je čez. Saj verjetno niso vsi ležalniki takšni??? Menda obstajajo kakšni bolj "trdi"? Se mi zdi, da ko jo dam v tega, da je enako kot bi jo dala v visečo mrežo Tudi jaz sem jo imela na sedežni, pa sem jo zaradi ta velikega sina dala kar v počivalnik. Je tam bolj varna pred njim Res so bolj taki kot vreča, a se naša kar dobro počuti v njem HB. Spat gre pa vedno v svojo posteljco. Naša kupčka najlepše podira sede na moji nogi, pa tudi sicer rada sedi in gleda okoli. Seveda jo moram podpirati, da ne omahne z glavico. Se pa sprašujem, ali je ok ta položaj za njeno hrnbtenico, za cel hrbet?? Verjetno je kar obremenitev za tako malo bitjece - ali pretiravam. Sicer mislim to vprašati tudi P v ponedeljek. Sedenje ni priporočljivo za take malčke. Če samo kupček podre po moje ni nobene panike. Ne bi pa tega omenjala P, ker znaš biti kregana Kako zavidam nekaterim, ki omenjate, da greste v kino, pa na RD, pa... Jaz od poroda nisem bila še nikjer, razen na enournem dnevnem sprehodu tukaj okoli, pa cca. 3x v Tivoliju na sprehodu, pa 1x sem skočila v Citypark za dobro uro. In to je to Najhuje mi je ždeti v tej vročini v stanovanju. Posebej, ko se dojiva in je čisto potna. Pa sem včeraj malo jamrala mojemu in je rekel, da gremo danes lahko poskusno na Rakitno, da vidimo, kako nam bo šlo zunaj, po možnosti tudi dojenje, pa da kaj pojeva tam, pa smo v senčki... Hm... kaj pravite na to? Smo stari šele 1 mesec in 3 dni. Prehitevam? Želim preveč? Kje se kaj ostale hladite, če niste doma? Pa brez pomoči staršev. Zadnjič je ena napisala, da so bili v Laguni. Če prav razumem skupaj z Me je pa malo strah dojenje zunaj - že doma z blazinoza dojenje sem štorasta. Pa še tile nastavki za dojenje Nič ni prezgodaj, če si sama to želiš pojdi in se prilagajaj situaciji. Tudi ti se moraš malo sprostit in počet tudi kaj drugega kot samo dojenje, previjanje, uspavanje in ponovi vajo od začetka. Mamica mora biti tudi zadovoljna, če želi nuditi malemu maximalno kar zmore. In nikar ne imej slabe vesti, če kdaj pa kdaj skočiš sama na kakšno kavico in klepet s kolegico. To meni full pomaga. In še to, manj ko boš komplicirala, boljše se boš imela. Dojenja v avtu, na prostem se pa hitro navadiš in na koncu vidiš, da je vse tolk simpl. Eh, malo me daje malodušje danes. Sem spala od 1.00 do 4.00 - pa od nekaj čez 5.00 do 8.00. Sem kot cunja. Čisto narobe imava poštimano to s spanjem. Brina enostavno po nočnem dojenju - tistem, ki se začne okoli 4.00 in traja do cca. 5.00 - noče več zaspati. Je popolnoma budna. In seveda potem godrnja in podobno, pa več ne moreva spati. Spi pa že od cca. 21.00, 22.00 naprej in midva butlja sva še nekaj časa pokonci in po možnosti zijava Tv, potem jo pa okoli 23.00 budiva, da bo še zadnjič pred najinim spanjem jedla in jo previjava. Ona se valda noče sploh zbudit, kaj šele jest. Mogoče malo v na pol spanju počmoka, ampak vse skupaj nič. Previjeva jo in dava spat in potem greva midva spat malo pred 24.00. Kdaj pa ostali hodite spat?? Midva sva potem ponoči tuhtala in skoraj edino rešitev vidiva v tem, da poskušava it spat, ko Brina zvečer trdno zaspi, recimo ob 21.30 in mogoče nama bo uspelo v kosu spati do 4.00, kar bi bilo precej bolje kot sedaj. Čeprav bi bila ta varianta kar težka za naju, ker sva navajena hoditi pozno spat. Ampak sedaj, ko greva midva pozno spat, zgrešiva najboljši del njenega spanja. Zelo različno.Med 21-23h, ko bo pa malo temneje zunaj pa bomo začeli že ob 20h. Nimam kakega posebnega rituala, ki bi se ga držala. To pride kasneje ko bo mala malo zrasla, sedaj se mi zdi brez veze nekaj matrat, ker je njej itak vseeno kaj je noč al pa dan.
|