sandra123
|
Joj, Tejkaz............ja, groza...a celo v istem bloku živite... Saj ne vem, ali bi ti zaupala svojo zgodbico, glede bližine najožjih družinskih članov... No...pri nas je zadeva takšna...tam, kjer sem jaz uradno doma, nas je ogromno na kupu...3 hiše, ki se skupaj držijo, sicer vsaka za sebe...v prvi stanujeta stara starša, v drugi moj oče s svojo novo ženo, v tretji stric z družino. Ko sem bila nos. s Tino, sva se z preselila iz Lj k meni domov...moja mami je takrat okrevala po težki bolezni, zato mi je nekako odgovarjalo, da sem bila v njeni bližini, pa še 7.mesecev sem bila noseča. Nekega dne je prav pošteno počilo med mamo in očetom, jaz sem se seveda vmešala in skoraj pokasirala klofuto...to mi je dalo vedeti, da nimam tam več kaj iskati...takrat bodočemu možu sem rekla, da naj takoj poišče stanovanje, da greva za sebe in da doma ne bom več nikoli živela...poiskal je stanovanje, šla sva za sebe, kljub temu, da je mama okrevala po bolezni...oče je bil jezen name ko , ko sem vse spakirala in odšla od doma - za vedno... Na žalost se je pri materi bolezen povrnila...jaz sem imela majhnega otroka, študij, prakso...me je že spet zamikalo, da bi se domov preselila in bila materi v pomoč, pa me je nekega dne objela in mi rekla "Najrajši te imam na tem svetu, ampak zapomni si, nikoli več se ne vrni domov, ne bodi neumna in bodi rajši za sebe s svojo družino, kajti, če se vrneš domov, boš imela celo življenje pekel"...njene besede so v tistem trenutku zabolele...obupno...ampak, ko je mama umrla, sem se spomnila njenih besed...pa še kako prav je imela, midva z možem sva že 9.5 let skupaj, nikoli se nisva skregala - razen takrat, ko je počilo med mojim očetom in menoj...srečna sem, ker živim za sebe, brez omejitev in brez nadzora svojcev...delam, kar hočem, kadar hočem grem s svojo družino na potep, dobim obiske, ki si jih želim...skratka sem SREČNA in ne bom hodila nazaj v sršenje gnezdo...kljub temu, da imam na razpolago 200m2... Moja mama tam ni bila nikoli srečna, neprestano se je moja stara mama vmešavala med njo in mojega očeta, nikoli ni bila dovolj dobra za njenega sinkota...