|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2008 III. del
4.6.2008 16:33:56   
lex
bastian111 sem ti že včeraj rekla, da drži noge skupajuser posted image user posted image user posted image  (hec), res držim pesti zate, da zdržiš še 1 teden in super, da si šla na pregled, ker drugače bi se lahko tudi kako drugače končalo, tako pa vsaj veš pri čem si.

Glede odpiranja. jaz sem se iz nule do 10 cm med obema porodoma odprla v 2h urah. zadnjič je ena neki spraševala o tem. Čisto odvisno od vsega skupaj.

Ja pa težo merijo glede velikost otroka (ali obsega trebuščka) in velikost stegnjenice. Zato so lahko odstopanja, ker ne more čisto natančno izmeriti velikost stegnjenice. Sem slišala že za ful primerov, ko so jim napovedovali ali velike in težke ali pa majhne in drobne, na svet pa so prijokali čisto kontra. Od bratranca tamala naj bi bila čisto drobčkena, OK dolga ni bila ne vem koliko, tehtala je pa krepko čez 3500, ko so ji delali zadnji UZ pa naj bi imela okoli 3000g.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
4.6.2008 17:14:52   
Inigo
hojla!

sem končno iz MB. tak sem utrujena... sma šla kupit še banjico, ker je nisva imela in neko igračo, saj nisva imela niti ene user posted image se mi zdi, da jo Marko bolj rabi kot pa jo bo Brin user posted image moški pač!

ja tole špikanje se pri meni nadaljuje. sem odločena da grem jutri spotoma, ko grem na posvet za EA še v P povprašat kako je s tem oziroma naj me pogledajo.

bastian
pa res nima sreče. punca, drži se! zdrži še malo. 34 tednov je le malo hitro... detetu se mudi na svet. nasprotno od sasi13, ki nosi dvojčka pa se tak fajn še drži... tvoja dva točno vesta, da je pr mamici najlepše! user posted image

no, grem zdj počivat in čakat popadke user posted image malo za šalo, malo zares!

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 1277
4.6.2008 17:46:33   
bastian111
No pa sem doma,naj prej hvala vsaki posebej za skrb.do zdaj sem bila pri zdravniku ,res se je potrudil in vse pregledal ,tudi kri so mi vzeli pa vodo ,uz, in še CTG.Razen ,da sem otprta in da imam že lepo zmehčan mv ,ni nič narobe.In zdaj drage moje kaj je zdravnik ugotovil po vseh preizkavah ni našel čisto nič zakaj tako močne bolečine.In nevrjetno na koncu mož pravi ne sekiraj se nekako bova skupaj to prebrodila .Takoj ko zapostiva ti kupim kaj si pač želiš za sadja lahko grem po domače češnje ali pa jagode kaj si pač srce zdaj želi. In zdravnik z močnim glasom pravi samo tega ne ,ste kaj v zadnjem času jedli češnje ali pa koščičasto sadje? Pa odgovorim seveda nekaj dni nazaj sem jedla prav češnje pa marelice pa tudi jagode! To bo to imate močne črvesne krče ,zato Vas prosim da zdaj nič več ne jeste koščičastega sadja ,ker so za vas navarne.Nato pa pravi ,če se boste tega držali bova 100% prišla do 36 t ali še kakšen teden več.se pravi da te močne bolečine so mi povročali moja požrešnost in pohlebuser posted image , sama na to ne bi nikdar pomislila. Sam G. pravi da koščičasto sadje rado napenja in povroča krče. Meni bi potemtakem bolečina morala že po nekaj dneh prenehat.Zdaj imam bolečino ampak ne tako izrazito kot dopoldan.Vseeno če odmislimo moje bolečine ,ki sem jih sama izvala,me zdaj tudi skrbi da imam že zmehčan mv. LP

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
4.6.2008 18:15:08   
Tinky
Sporočam vam, da je lunica24 ostala v porodnišnici, kjer so ji dali infuzijo in še neke preiskave ji bojo naredili. Ctg ni kazal popadkov. Bo pa not osala vsaj ene par dni.

Lex, midva bova dobila GD res v tako kratkem roku, ker projekti in vse kar spada zraven štima. So moji starši dva meseca nazaj za enako hišo vložili vlogo za GD in dobili rešeno v 15 dneh. Ta, ki nam je naredila PGD je skoz v kontaktu z ga. iz občine (veze), ki ureja te stvari.
Tko, da ni straha.
Ma si vidla, da je v od petka razpis za subvencije na ekoskladu? Pogoj je, da imaš že GD, zato morva midva full pohitet.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
   [Brisano sporočilo]
4.6.2008 18:32:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tinky)
  Neposredna povezava do sporočila: 1280
4.6.2008 18:35:43   
glugluglu
bastian111 dobro, da je vse v redu, to za marelice in češnje pa nisem vedela, jaz sem tega tudi že pojedla do sedaj toliko, da če bi bila občutljiva bi res že rodila. Ravno češnje in marelice so mi res od sadja še najbolj, no pa jagode, lubenica, tega pojem lahko na kile pa ne rabim nič drugega.

lunica24, dobro, da si se odločila in šla v P, pa držim pesti, da bo vse ok in da prideš nazaj še 2 v 1..

Jaz sem bila pa danes na pregledu, ctg, hepatitis, to je vse ok, toxo še vedno neg., MV zaprt, še vedno je na glavici in bo tako ostal (je otipala kar čez trebuh), dobila pa sem že tretjo stvar - svečke za izcedek: Daktarin.
Aja glede bakt. streptokok je rekla, da če želim mi lahko vzame bris, je pa bolj nevarno za nedonošenčke, čez 1 teden bom pa že mimo tega in bi bil že donošen, kjer pa ni nevarnosti (1% možnosti za vpliv na donošenčke - a je to veliko?).

Je pa rekla G, da bi pa priporočala testiranje na to bakterijo, če bi bila že kaj odprta, ali imela zmehčan MV, oz. če bi grozilo, da prehitro rodim.

Naslednji pregled in CTG pa že čez en teden. Joj prav nič se mi ne da sedaj več tja tolikokrat hoditi, sedaj bo vsak teden pregled.

Lex: pregled, ctg imam spet 11.06. Potem pa 17.06. imam tudi že datum.

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 1281
4.6.2008 18:36:47   
Tinky
Flower, jaz se na težo, ki jo uz izračuna ne oziram kaj dosti, ker je bolj lari fari kot ne. Moji kolegici so izračunali težo otročka čez 4500g, pa je rodila punčko težko nekaj čez 3000g.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

Neposredna povezava do sporočila: 1282
4.6.2008 18:51:15   
glugluglu
flower, tudi meni ni nikoli še nihče povedal teže, pa sem bila na UZ- pri treh različnih G: Tako, da pojma nimam koliko je težak. Pustimo se presenetiti.

Danes ko sem lutala po LJ. in potem pri nas po teh ozkih ulicah sem bila pa jezna na ves promet in parkirišča. A ne morejo naštimati še parkirnih prostorov za nosečnice in starše z malimi otroki? Jaz se komaj skobacam iz avta, rabim več prostora, da je čimbližje itd. Ravno tako, če imaš voziček in otroka not in ven iz avta rabiš več prostora. Folk se ne upa parkirati na prostorih za invalide - večina so prazni razen tam, kjer je res pomanjkanje in so brezvestni vozniki, no ti prostori pred velikimi trgovinami pa so čisto prazni. Jaz pa ko parkiram na norm. paririšču pa med dvema avtoma komaj ven prilezem.

Potem pa pri naših ozkih ulicah se jaz tem tipom umikam, si bom natisnila sama nalepko pozor nosečnica v avtu, če noben ne pogrunta, da bi to lahko prodajal. Sicer bi pa ti tipi lahko dali tudi prednost, jer sem pač ženska, ma kje sedaj smo emancipirane vedno bolj in zato je tudi vedno manj gentlemanov. Logično. user posted image
Sem jezna danes na ta promet. No potem pa še cel prometni kaos, da sem komaj prišla ven iz Lj.

Tiste, ki gradite pa le poglejte na stran ekosklada.si, kjer dajejo nepovratna sredstva za gradnjo. Baje se splača.

Neposredna povezava do sporočila: 1283
   [Brisano sporočilo]
4.6.2008 19:06:33   
Brisani uporabnik

(odgovor članu glugluglu)
  Neposredna povezava do sporočila: 1284
4.6.2008 19:42:23   
neboglasnica
Kako ste? Me veseli, da je bastian 111 v redu. Jaz pa tako močno sanjam češnje. Hvala za opozorilo, se bom držala malce nazaj.

Malce sem utrujena, bom šla vodoravno pred TV, oči gre pa pravljico brat. Ne čvekajte preveč, se vidimo jutri in upam, da boste še vse 2 v 1 oz. 3 v 1. Nočka

Neposredna povezava do sporočila: 1285
4.6.2008 20:06:02   
frutka_
Inigo ju3 bom tudi jaz v SG-ju.

(odgovor članu neboglasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1286
4.6.2008 20:12:31   
frutka_
Blacky malo sem se pri sestrični pozanimala kako je bilo na Ptuju in je bilo vse BP. Široko ne rabi previjat, ker so kolki 1A. Lepo se dojita. Drugo noč je menda imela krizo z mlekom in so malemu dali glukozo. Pa veliko je jokal v sobi in so mu sestre hodile kupčka podirat.Za Ultivo se ni odločila. Njej ne bil poleg in je prerezal popkovino. So mu babice ponudile to možnost.user posted image  V glavnem razen bolečin je bilo OK. Da boš bolj mirno spala.user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 1287
4.6.2008 20:16:09   
Inigo
frutka- kdaj boš tam? jst mam 13.20 tisti posvet za EA.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 1288
4.6.2008 20:24:07   
frutka_
Jaz bom prej tam, ob 1000 sem naročena. Pa 1. CTG in laboratorij imam. Če bo dolgo trajalo pridem na posvet ob 1320. Običajno sem prej fertik...user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 1289
4.6.2008 20:38:41   
Blacky30
Neboglasnica, nič se ne sekiraj zaradi Sare. Tvoja reakcija je čisto normalna reakcija zaskrbljene mame. Tudi jaz bi reagirala enako, niti opazila ne bi sošolke, ko bi končno zagledala svojega otroka na varnem, živega in zdravega. Žal pa te bo Sara razumela šele, ko bo sama postala mamica. Tak pač je.user posted image

Mojcek1, dobro si to zrihtala v P in fajn, da boš imela vse v enem dnevu. Potem pa res poročaj o posvetu za EA in ultivo. Jaz grem jutri na posvet za ultivo, že komaj čakam.user posted image

Bastian111, me veseli, da si doma in da ste našli vsaj delni razlog za tvoje bolečine. Jaz mislim, da ti češnje lahko tako škodijo, če imaš sicer težave s prebavo in ne hodiš redno. Jaz sem imela v 35t prve user posted image  take bolečine, da nisem mogla več prav nič. In me je v materinski šoli prestrašila, da so to lahko popadki. Bolel me je cel trebuh, trd je bil kot kamen. Potem pa sem pojedla nekaj takega, da sem končno šla na wc in ko se je odprlo, so bolečine ponehale. Takoj sem vedela, zakaj je šlo. Sem pa že večkrat slišala za češnje in fižol, da sta nevarna za pozno nosečnost. Zdaj pa lepo počivaj.user posted image

Tinky, lepo pozdravi lunico24. Srčno upam, da bo vse ok in da bo prišla v kratkem domov še v enem kosu.

Frutka, pa ti si pravi sonček! Hvala ti!!! Sem vesela, da je bilo vse ok in da je bila zadovoljna s ptujsko P, to mi da veliko pozitivne energije in povod za lažjo odločitev. Pa sploh nisem vedela, da ne rabijo široko povijat, če so kolki 1A, sem mislila, da je tako kot v MB.

(odgovor članu neboglasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1290
4.6.2008 20:43:03   
Blacky30
Midva pa sva danes šla kupit voziček - končnoooo!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image  Sem ful vesela, da je en velik nakup za mano.

Glede tistega ležalnika - gugalnika od Fisher Price, ki je zdaj v katalogu v akciji, pa ni ok, ker se ga ne da poležat. Otrok je notri v njem kot v jajčki. Od Chicco in Baby Welt pa so iz tistega neprodušnega materiala, kjer otrok ful švica, tak da spet odpadejo. Brezveze...... moram najt kakšnega drugega.  user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 1291
   [Brisano sporočilo]
4.6.2008 20:49:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 1292
4.6.2008 20:51:08   
TODI
Pozdravljene!!

No pri nas je danes, (če odmislim to da me je zjutraj že ob 7h vzgojiteljica klicala da je tavečji, ki je šel včeraj v vrtec v naravi zbolel in sva ga z možem šla iskat v Kranjsko Goro in sva bila potem pri zdravniku in ima vneta ušesa in grlouser posted image user posted image ) vse mirno.
Očitno je bil lažni alarm user posted image user posted image . Malo sem samo utrujena od vsega tega današnjega dogajanja in vožnje, pa še likala sem- no ja samo polovico, ker nisem več zmogla.

Jutri pa imam 1. dekompresijo ob 11:30( a ima še katera od vas??), potem pa na potep za cotkami. Moram še nabaviti nekaj kar bo za iz porodnišnice, pa v BC v Šiški nimajo prav nič izbire, tako da moram v BTC. Mogoče pa še zavijem do H&M-a.

A mogoče katera ve kakšna kvaliteta je v C&A-ju, sem zadnjič kupila nekaj majčk za tamanjšo pa so bile cenovno kar vredu, pa me zanima kako je z kvaliteto.

Po novem je povprečna slovenska družina tista, ki ima tri otroke. In mi smo od 4.7. 2008 tudi med njimi. :-)

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
4.6.2008 20:56:10   
sasula
moram z rdečo napisat, da bo katera opazila, da gre za vrašanje!!

Zanim me, če katero srbijo bradavice na prsih za znoret??? Kaj je to, men se bo zmešalo:(

Neposredna povezava do sporočila: 1294
   [Brisano sporočilo]
4.6.2008 20:58:39   
Brisani uporabnik

(odgovor članu TODI)
  Neposredna povezava do sporočila: 1295
   [Brisano sporočilo]
4.6.2008 21:00:53   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1296
   [Brisano sporočilo]
4.6.2008 21:04:26   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1297
   [Brisano sporočilo]
4.6.2008 21:05:03   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1298
4.6.2008 21:05:03   
lex
sasula mene so v 1 nosečnosti. Potem sem modrc menjala, da je bil tak čisto navaden 100% bombaž od Lisce in je bilo bolje. Meni je sestra moje zdravnice rekla, da so lahko krivi hormoni.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu sasula)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
   [Brisano sporočilo]
4.6.2008 21:06:16   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?