lučka 25
|
IZVIRNO SPOROČILO: neela lučka - hvala za ažuriranje seznama - pridna!!! Vidim, da si ti zase zapisala, da te čaka IVF. Verjetno si sicer že kje zapisala kaj pa kako - pa še mene zanima...je to tvoja prva OBMP?? Kako sta pa prišla do te vrste umetne??? Sorry, če sem preveč firbčna - sem nekako tudi jaz pred vrati za te zadeve, pa se še bolj zanimam. Ja, to bo zame prva OBMP. Je pa tako, da se midva za intenzivno trudiiva že 3 leta, od maja 2005. Potem sem šla maja 2006 na pregled do G, ki mi je najprej junija opravil PCT (v moji nožnici oz. sluzi je našel le 3 spermije, ki so bili mrtvi) in mi nato avgusta še enkrat opravil PCT (kjer so bili 4 spermiji, spet mrtvi). Po tem je sumil, da ima moj slabe plavalčke in ga naročil na spermiogram, jaz pa vem, da pač sluznica ni bil primerna, ker glede na moje dolge cikluse 12 dan ciklusa ni mogla biti sluznica v redu. Potem je moj opravil spermiogram in pregled pri andrologu, kjer so ugotovili, da je vse v redu. Jaz sem potem imela novembra 2006 HSG, kjer je bilo vse O.K. in kmalu za tem UZ, kjer je odkril cistice in tako ugotovil PCO. Nato sem od decembra 2006-februarja 2007 jedla K, ker ni bilo rezultata me je aprila 2007 napotil na laparoskopijo, na katero pa sem čakala do oktobra 2007. Tam so mi naaredili driling ovarijev (ki so bili res polni majhnih cistic, so se baje kar namtrali iin hkrati odstranili par malih miomov) in potem je sledila spet terapija s K od februarja pa do zdaj. Ker spet ni bilo nič učinka, mi je dal kar napotnico za IVF, pa še to bolj na moj predlog, ker on bi drugače mene prej še malo poslal na posvet na nepldnostno v LJ in to bi spet trajalo. Pa ni nič kompliciral,, ko sem mu rekla za napotnico. In sedaj čakam 23.6., ko bova šla na prvi posvet k Rešu. Sem se kar raspisala, ampk le tako bo razvidno kakšna pot je že za nama. PikaV
|