|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberčki 007
21.5.2008 11:17:45   
trdozimc
Želva: A res? To pa ni drago. Sem mislila, da me bodo bolj orubili. Hvala. user posted image

Ayo, kaj pa naj mamica naredi, če otrok ni čisto po Jusu? user posted image  Tabele in krivulje so narejene po principu Gausove krivulje, kar pomeni, da tam kjer pridejo črte, takih je največ otrok, veliko jih odstopa, so pa tudi izjeme, ki zelo izstopajo, pa to še ne pomeni, da z otrokom ni čisto vse v redu. Mogoče pa zdaj bolj hiti in bo potem počival, ko bodo naši ''not spravljali'' user posted image

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 2426
21.5.2008 11:28:19   
Ayo
Vem kako so narejene krivulje. Povprecna, potem so pa odstopanja pod in nad njo. 10kg pri 5m starosti se mi zdi pa kr orng nad max.
Glede kilaze, ce je user posted image prvec bajsi, je treba pazit koliko se mu da zajesti a ne. Ker velikokrat nekatere mamice mogoce mislijo, da je lakota, kadar malo zajokca... Ne vem no, moje mnenje, vskaka mamica pa pac itak zaupa nasvetom svojega pediatra a ne.

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 2427
21.5.2008 11:30:45   
ElaM
IZVIRNO SPOROČILO: trdozimc

Ayo, kaj pa naj mamica naredi, če otrok ni čisto po Jusu? user posted image  Tabele in krivulje so narejene po principu Gausove krivulje, kar pomeni, da tam kjer pridejo črte, takih je največ otrok, veliko jih odstopa, so pa tudi izjeme, ki zelo izstopajo, pa to še ne pomeni, da z otrokom ni čisto vse v redu. Mogoče pa zdaj bolj hiti in bo potem počival, ko bodo naši ''not spravljali'' user posted image

Podpis. Kot sem videla je bil malček že ob rojstvu ogromen. Mogoče bo pa košarkaš.user posted image  Poka1 ne zavidam pa čisto nič tvojemu križu, naša še 6 kil nima (druga skrajnostuser posted image ), pa sem vsa polomljena.

:)

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 2428
21.5.2008 11:59:52   
želva
Uuu, dons je pa zanimiv tuki gor.
hvala vsem za lepe želje, veš trdozimc, da sem jaz tud že dala kaplico Operila v fiziološko in pol s tem spirala. Pa se nism upala rečt, k se mi je zdel da sem ga usralauser posted image , evo zdej k pa ti isto, grem hitr še enkrat to narestuser posted image .

Ena je nekaj glede kil pisala,jaz HUJŠAM, matr, kil imam manj kot pred nosečnostjo, trebuh pa vztrajno visi čez hlačeuser posted image .Zdej sem že na 60 kg, če pridem na 55kg, pa bom taka kot v srednji šoli.Sm tok nesrečna zaradi terbuha, da je kar groza.Ma, nikol nisem bila suhica, ampak vampa pa tud nisem imelauser posted image .

ElaM, vaša Manca  potem krepko zaostaja za našo, ima že kar dobrih 7 kg.Je  malo, redi se veliko, čist po mamici.user posted image

Men se je pa donsManca na jogi polulalauser posted image sem ga sam okol obrnila.Tok se premetava in vrti, da mi dol iz nepremočljive podloge šibne, pol pa lužica

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 2429
21.5.2008 12:00:33   
Ayo

IZVIRNO SPOROČILO: ElaM

IZVIRNO SPOROČILO: trdozimc

Podpis. Kot sem videla je bil malček že ob rojstvu ogromen. Mogoče bo pa košarkaš.user posted image  Poka1 ne zavidam pa čisto nič tvojemu križu, naša še 6 kil nima (druga skrajnostuser posted image ), pa sem vsa polomljena.

Ja sej je bil moj tud ogromen, pa nima 10kil. Je zmeri na isti krivulji nad povprecno.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 2430
21.5.2008 12:05:56   
trdozimc
Ja, Ayo, ne bit jezna, ampak tvoj tudi ni 75 cm dolg. Če gledaš samo starost, je res težek, če pa gledaš z dolžino vred, pa upoštevaš še, da je fant in da je že od rojstva nadpovprečen, pa je v bistvu ČISTO V REDU. Drugače sem pa tudi jaz malo alergična na absolutno predebele otroke - pravzaprav na njihove starše user posted image .

Vidiš, kak je fajn, da se kaj pomeniš, želva user posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2431
21.5.2008 12:12:04   
lana38
Naš Tim je pa nocoj nekaj skakal in hotel jesti ob 1h, pa potem ob 5h, tako da sem danes kar neprespana. Bi najraje kar legla, se mi tako oči zapirajo. Verjetno imam premalo mleka, da bi spal celo noč. Če se bo to ponovilo, bom morala spet uvesti dodatek za kak mesec.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 2432
21.5.2008 12:13:38   
Ayo
Ne sej nisem jezna, to je moje mnenje no.
Men tud 75 cm ni normalno pri 5m. Ampak tuki mamica kej dost ne more naredit, jaz osebno pa mislim da za telo, za sam razvoj to po moje ni vredu.
Drugace je pa razlika med Pokinom Azbejem in mojim Gabrielom ob rojstvu ful majhna...tko da user posted image

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 2433
21.5.2008 12:33:21   
trdozimc
Ej, Lana, mogoče pa hoče samo proizvodnjo povečat? user posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2434
21.5.2008 12:33:28   
ElaM
Želva, ja naša ima 5900g, pa veliko je, mleka vedno okrog 180 ml. Je pa res, da je ob rojstvu imela 2680g. Je prava štrigla, dolga 66, zrasla je 17 cm od rojstva. Imam moje gene, jaz sem lahko pred nosečnostjo pojedla vse kar sem videla, pa sem bila na 49 kilah. No, zdaj je druga pesem, sem še kar obilna, ampak počasi bo šlo dol. Ni vrag, da ne. Mene sicer najbolj moti celulit, ki ga je za izvoz.user posted image
Danes  sem si  zmerila obseg pasu in je 70 cm.user posted image  Kdaj bo vsaj 65.

Želva, kdaj kej prideš v Ž., da ti častim kavo? Pa, da se Manci osebno spoznata.user posted image
Lončica, Danvari, a bomo kaj ponovile?

Ayo, a veš, a sm jaz skoz živela v prepričanju, da ti živiš v Š., ne v I. Očitno sem nekaj pobrkala.user posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2435
21.5.2008 12:35:04   
pikica*
Še sreča, da nobena ni opazila, ko sem napisala mere našega mulčka  (itakuser posted image ).
Ayo, daj mi prosim povej, kaj naredit v takem primeru, ko je dete tako velikouser posted image . Naš ima tudi skoraj 9kg in 74cm. Pa ga nič ekstra veliko ne futramo. Je na 4-5h, pa ponoči enkrat. Velikokrat se pa zgodi, da celo po 6h ne poje ničesar. In ko ga pogledaš, ne deluje nič debelo. Al še unih tipičnih dojenčkastih špehkov nima. Zdaj pa res ne vem, a naj ga v šraufštuk dam, da ne bo rasel?user posted image  In definitivno nisem mama, ki bi otroku dala za jest za vsako, ko pojokca. Kakšna ideja?

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2436
21.5.2008 12:38:33   
Ayo

IZVIRNO SPOROČILO: ElaM

Ayo, a veš, a sm jaz skoz živela v prepričanju, da ti živiš v Š., ne v I. Očitno sem nekaj pobrkala.user posted image

Ja sej si imela prov, v S ja. Sam moj je Italijanos! user posted image
Vcer sm se mel pa dobr ob komentarjih na Eurosong a ne? A je se katera gledala to cirkusko predstavo? user posted image

Glede moje kilaze se lahko samo pohvalim, ampak celulita pa na izvoz tud jz! user posted image In to pred user posted image ga sploh ni bilo tolk! user posted image In je to sele 1. otrok...in jz bi kao rada mela 3... user posted image

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 2437
21.5.2008 12:45:54   
Ayo

IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

Še sreča, da nobena ni opazila, ko sem napisala mere našega mulčka  (itakuser posted image ).
Ayo, daj mi prosim povej, kaj naredit v takem primeru, ko je dete tako velikouser posted image . Naš ima tudi skoraj 9kg in 74cm. Pa ga nič ekstra veliko ne futramo. Je na 4-5h, pa ponoči enkrat. Velikokrat se pa zgodi, da celo po 6h ne poje ničesar. In ko ga pogledaš, ne deluje nič debelo. Al še unih tipičnih dojenčkastih špehkov nima. Zdaj pa res ne vem, a naj ga v šraufštuk dam, da ne bo rasel?user posted image  In definitivno nisem mama, ki bi otroku dala za jest za vsako, ko pojokca. Kakšna ideja?

Ja jz sm opazila ja, sej sm tud napisala, da je ogromn (verjetno mojga komentarja ni nobena opazila user posted image )
Ampak tvoj Lovro se mi nekako se zdi v mejah normale, vsaj kar se tice kilaze.
Ideje pa nimam nobene. Vem, da je pri fantkih, posebej se ko zrastejo v fante, to vecji problem glede rasti, kot pri puncah. Le-te grejo lepo postopoma, pri fantih je pa vse pobrkan. In nism misnla, da je to zdej nek neresljiv problem, samo pac da mi ni v mejah normale.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2438
21.5.2008 12:47:34   
ElaM
Aja, no pol moj spomin kljub vsemu ni tolk švoh.user posted image  saj pri tatretjem ti bo pa za celulit že čisto vseeno. Tako, da kar akcija.user posted image
Ja, itak Željko je bil zmagovalec v mojih očeh.user posted image

Zdaj bi bil pa čas, da zlikam goro cunj, ne pa da oslarije po forumih pišem.user posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2439
21.5.2008 12:49:58   
želva
elam, iii kavicauser posted image pa tvoja manca.no, ko se moj apozdravi, takrat pa komot, pa na sončen dan

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2440
21.5.2008 12:54:07   
Ayo
Ja jz sm pa ravno v prejsnjih dneh garala, vse zlikala, in oprala in pripravla poletno garderobo! Zdej sam se cakamo na lepo vreme! user posted image
Zato mam zdej cas za neumnosti! user posted image

Gabriel je zapanckal, dez je pa tud nehal, upam, da nama uspe iti malo ven kasneje...

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 2441
21.5.2008 13:30:25   
andreja2000
Tudi naša Eva spančka,ponoči ga je pa spet sračkala,sva z mojim čist neprespana.Sem pa jo malo pustila jamrat,pa je kar dolgo vstrajala,jokala pa ni prav,le nekaj je jamrala in ko sva se z mojim pogovarjala ,da je zgleda nič ne boli je pa bila čisto tiho in naju poslušala.No pri svojem jamranju je vstrajala celo uro,vmes pa se je moj parkrat vstal in ji tudi on vstrajno dajal dudico,ki pa jo je itak kmalu ven plunila.
Sma se pa vmes ponoči 2 krat hranili,pa je še vedno jamrala.....eh ja,saj bo bolje enkrat....

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2442
21.5.2008 13:39:29   
andreja2000
Sem pa zdajle nalašč šla gledat mere mojega starejšega sina pri 5 mesecih,saj se je tudi rodil precej velik in težek-ko že teče debata ravno o teh stvarehuser posted image ,no pri petih mesecih je imel 76cm,kil pa ne tako veliko,7100g.Ja,na svojo dolžino je bil bolj suhcen,je moja mami me ves čas spraševala,če mu dam dovolj jestiuser posted image ,ja kaj,ko pa ni nič kaj rad jedel....je pa danes že odrasel fant visok 190cm in šlang postaveuser posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 2443
21.5.2008 13:40:38   
t*e*j*k*a
OJ!!

Jaz ful nimam časa nč pisat, ve pa kr neki klofateuser posted image . Ko imam malo časa grem za rač diplomo končevat, pa delavca imamo, ki nam stene kita in je kr malo bolj pestro.

V pon smo dobili drugo pikico, smo jo uspešno prestali. Težki mso točno 7kg in veliki 65cm.
Glede nadpovprečno velikih in težkih otrok-mamica itak ni kriva, pa tud narest ne more nič. Tko da...

GH-men je P rekla da lahk čez kaka 2 tedna začnem uvajati zelenjavne in sadne sokove. Takrat bomo stari 5 mesecev. Zdej pa ne vem, bom verjetno par dni prej to začela uvajat. ZAenkrat ni dobil še nič. No pa sej se nam nikamor ne mudi.

Ayo superca da lepo pančkate, kako pa kaj kakanje? Jaz sem P vprašala pa je rekla da ni nujno da bo ob GH bolje kakaluser posted image Men se pa to čudno zdi da bi vse jedel in kakal 1krat na tedn. Sej pa vsi normalni ljudje kakamo vsaj vsak drugi dan enkrat. user posted image

No grem zdej
Vrtnica79 lepo za seznamčekuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2444
21.5.2008 13:55:02   
Ayo

IZVIRNO SPOROČILO: t*e*j*k*a

Ayo superca da lepo pančkate, kako pa kaj kakanje? m/smileys/bravo.gif[/image]user posted image

Ja mi odkar smo prisli z dopusta v Slo kakamo lepo vsak dan!
Zdej mi pa spet ni prov, ker kar naprej problacim, umivam in perem user posted image Itak da nam babam ni nikol prov a ne! user posted image
Nama pride vedno cez plenice na hrbtu...pa ne vem ali je to kriva plenica ali ker pac teza medtem ko sedi/lezi vse skupaj potlaci, da pogleda skos? user posted image

Sm pa ravno vceraj kupila Pamperske 4! user posted image

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 2445
21.5.2008 13:56:45   
poka1
Ze na drugem forumu ki poslusam da to ni uredu..jaz sem velika..moj dragi je velik..otok je velik.ga ne futrm na 30 min.č Sem se pri pediatru pozanimala ce je kej narobe pa mi je rekla da teza in dolzina so cisto sorazmerne..pac je vecji od svojih vrsnikov.

26.12.2007 smo dobili Ažbeta 57cm,4710g
23. 3. 2009 smo dobila Ulo 53cm. 3940g

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 2446
21.5.2008 14:06:31   
lana38
Otroci so pač različni po dolžini in teži. Moj Blaž je imel porodne mere 3200g in 52 cm, Tim pa 3940 g in 51 cm. Pa je imel Blaž pri 6 mesecih 7600 g in 70 cm, Tim pa že pri 4,5 meseca 8430 g in 67,5 cm. Dokler je vse Ok, je pomoje vseeno kakšne so mere.
Zdaj pa Tim kliče.
LP

lana38

(odgovor članu poka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2447
21.5.2008 14:13:33   
Ayo

IZVIRNO SPOROČILO: lana38

Otroci so pač različni po dolžini in teži. Moj Blaž je imel porodne mere 3200g in 52 cm, Tim pa 3940 g in 51 cm. Pa je imel Blaž pri 6 mesecih 7600 g in 70 cm, Tim pa že pri 4,5 meseca 8430 g in 67,5 cm. Dokler je vse Ok, je pomoje vseeno kakšne so mere.
Zdaj pa Tim kliče.
LP

Kako pa ves, da je vse ok? Moj brat je od svojega 10 leta pretezek (beri debel, predebel) in ni imel nikoli nobenih problemov (sedaj pri svojih 20 letih ima 120kg!). Pa kljub vsemu vemo da prevec kil ni dobro za zdravje!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2448
21.5.2008 14:32:07   
lili8
No, pri nas je bila že patronažna in sem dobila tole tabelo glede uvajanja GH:

Starost dojenčka Št. Vseh obrokov Št. Mlečnih obrokov in količina Mešana prehrana Okrog 6. Meseca 6-8 3x250ml Sadni sokovi, kašice in pireji (jabolko, banana, marelica hruška), zelenjavni pireji (korenje, bučke, brokoli, krompir) in žitarice brez glutena: riž, koruza Po 7. Mesecu 6-8 2x250ml Rumenjak in meso (zajec, puran, nato teletina, govedina in konjsko meso), postopoma žita, ki vsebujejo gluten (oves-vsebuje manj glutena, rž, pšenica in ječmen) Po 9. Mesecu 5 (3 glavni, 2 vmesni malici) 2x250ml Če otrok ni občutljiv na laktozo (mlečni sladkor) pričnemo z uvajanjem jogurtov in skute Po 12. mesecu 5 Največ  500ml dnevno Polnomastno mleko, beljak, ribe, med   Otroku ponudimo hrano s čim manj dietnih vlaknin. S polnovrednimi živili pričnemo med 2. In 3. Letom. Do 5. Leta starosti otroku ponudimo le polnomastne mlečne izdelke.
Drugače pa je rekla, da otroka ni potrebno omejevati s tem, koliko naj bi pojedel. Pa tudi začinimo lahko (samo ne kakšne pekoče zadeve).

No, upam, da bo tole še kateri koristilouser posted image .

Lep dan

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2449
21.5.2008 14:34:55   
nian
meni se pa s to kilažo, glede na težo ažbeta ob rojstvu ne zdi nič narobe. saj je le malo več kot podvojil. kaj pa če bi pisale, koliko so naši od rojstva pridobili?

alja je pridobila 4800g. pri 5,5 mesecev ima torej 7800 kg. normalno! 872 g na mesec
ažbe je pridobil 5190g. pridobil je samo 400g več. torej je pridobil 1038 g na mesec. meni se to ne zdi narobe. je pač velik fant.

7. 12. 07 smo dobili Aljo
4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Ko vam dojenček pade s postelje ...
Hitro se nam lahko zgodi, da v trenutku nepazljivosti nepričakovano naše malo, neubogljeno bitje pade s postelje ali cel...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?