mamuška
|
IZVIRNO SPOROČILO: Laubica OjejAJTAK-uhice so fulllllllll bolijo upam da bo kamlu zdrav Tako zdaj pa sledi vprašanje-ker vas ne morem redno sledit nimam pojma zato bom vprašala-tiste ki imajo otroci probleme z kožo-ste bili na testiranju-če ste bile ali vam je p. to svetovala ali ste same rekle?Ali ste bili pri dermatologu?Našemu se namreč od bazena koža ne popravi in ga fullllllllll srbi ima že cel obraz in lasišče skrampano pa naša p. nič ne reče za argeologa zato ne vem če ji naj sama omenim?pa še to kero od teh krem poznate-A-DERMA EXOMEGA,MUSTELA,AVENE TRIXERA,EXCIPIAL,EUCERIN3%UREA,EUCERIN 12% OMEGA-to sem našla ko sem brala o AD Hja, če se P sama ne zmiga, jo ti zbrcaj! Iz lastnih izkušenj pa ti povem, da si nekega čudeža ne obetaj, ne od alergologa ne od dermatologa. Še največ boš otroku pomagala sama s tem, da ugotoviš na kaj je alergičen in to sama. Ja, sama! Prvo vprašanje pri alergologu je bilo: "Na kaj pa sumite da je alergičen?" Povedala, sem, na kaj VEM, da je alergičen, tisto so potestirali in basta. Drugače lahko otrok dobi tudi 72 (!!!) različnih vzorcev alergenov, preden bodo ugotovili na kaj reagira. Če imaš posebno sreče, pa ni alergičen na nič v solo izvedbi (npr. ni alergičen na jajce), je pa alergičen na kombinacijo (npr. jajce+mleko) - potem si pa po domače povedano v riti, ker teh kombinacij je neskončno! Za takole stanje umirit definitivno rabiš kortikosteroid, ki pa MORA biti za take male razredčen - ali v belobazi ali v mazilu z olivnim oljem. DOjenčkom običajno prepdišejo 3-5 % elocom in deluje skoraj čudežno, predvsem pa umiri srbenje. DOdatno si lahko pomagaš s kapljicami fenistil, da se otrok ne praska. Eno in drugo ti predpiše navaden P, samo zateži mu, FUL mu zateži. ne prosit, ZAHTEVAJ!!!! Z elocomom namažeš samo 1 x dnevno 3 dni zapored, sicer pa mažeš z negovalno kremo, lahko 10x na dan. Nam se odlično obnese mustela, spet drugi hvalijo adermo, ki je meni prav tako super, spet tretji eucerin. Najbolje je, če greš v lekarno in eno stvar kupiš, ostalo pa prosiš za testerje. Ali si še bolj zvita in vprašaš, katere testerje imajo, tisto, česar nimajo, pa pač kupiš-čimmanjšo embalažo za prvič. Če ti utsreza, kasneje kupiš "ornk", da se izogneš prevelikim izdatkom za bV Odlična je tudi linija Avene, Trixera, samo to so vse svinjsko drage kreme po 20 eur in več za 100 ml Škrlatinka prve dni ne srbi, običajno pa hodi skupaj z vnetim grlom in malinastim jezikom, dojenčki jo redko fašejo, norice delajo mehurčke, dematitis pa je povsem nekaj drugega. Pri nas bolezni še ni konc, pošteno sta bolna mož in oče, oba imata neko žnj obliko pljučnice in sta podrta v nulo. zato smo čez praznike samo bežali od njiju, bli smo v Volčjem potoku, Mozirju, pri tašči v Cerknem, skratka klatili smo se okrog ko brezdomci. D. je večinoma vse lepo prestal, ni pa preveč zadovoljen, če se mor avozit več kot uro in pol skup. Po tem času je treba obvezno pavzo, dekco ven, njega na dekco in mal "fizkulture", pol pa spet lepo zdrži. Z mamo sva sami za vse posle okoli vrta, štihanje, sajenje in ni glih enostavno, jaz imam itak kilo, ona svojih 60 let in zjahan križ, tko da sva ko dve Matildi, ki nekaj z lopato mahata. Ampak vseeno upam, da bova do konca tedna le "poštihali" - vsak dan mal, pa bo. Grem počais v miže! za vse slavljenčke, za vse "zobkarje", nam se tudi vidi bela pikica na dlesni spodaj.