![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 18.4.2008 12:57:38
|
|
|
|
jana84
|
jolly...Misliš kapilare al krčne žile? Ker je razlika in to kar velika. No, v glavnem, da se ne bi pojavile krčne žile v nosečnosti (kar je sicer pogosto, zaradi povečanja količine krvi in ker maternica pritiska navzdol), priporočajo da se ne sedi s prekrižanimi nogami, pa da se ko je le priložnost med sedenjem, noge dvignejo, da kri ne zaostaja v nogah. Pa po mojem mnenju kakšna masaža (domača ) tudi ne škodi. Moja sestra je imela v nosečnosti ful grdo krčno žilo na nogi, pa še kapilare so ji ful na veliko popokale in je bila noga res grda...Pa je malo pomagalo, da je noga ni bolela, da je čimveč mela nogo od tal (torej jo je dala na sosednji stol ko je sedela, al pa se je dala v polsedeči položaj na kavču). Pa še elastično nogavico je nosila. Po porodu pa so ji krčna žila in popokane kapilare kar zginle, skor kot čudež. Očitno se je količina krvi zmanjšala al kaj jaz vem... Jaz sicer ne upoštevam ravno teh nasvetov gelde neprekrižanih nog, ker je to moja standardna drža nog ko sedim. Pa ko se spomnim, vseeno poskušam met obe nogi na tleh, predvsem zvečer pa se raje uležem ali dam v polsedeči položaj, kot da mam noge dol. Sej te prekrižane noge začnejo motit ko maš večji trebuh...In je bolj enostavno sedet če maš obe nogi na tleh...
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 18.4.2008 13:16:45
|
|
|
|
lena35
|
jat imam AC 7.5. ob8.15 v lj a moraš imeti izvitICT če si rh negativna
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 18.4.2008 14:09:06
|
|
|
|
jolly123
|
Jana k kapilare mislim. Te so se mi že začele pojavljat, upam pa da me ne doletijo tudi kake krčne žile. Ma jaz stalno sedim s prekrižanimi nogami ali pa na kavču po turško. Sploh ne znam drugače sedet.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 18.4.2008 14:30:11
|
|
|
|
corti
|
Pa da se vam še jaz malo javim! Že od zjutraj sedim na telefonu in se menim s službo in dr.! Sem dobila odgovor od komisije..in namesto do 28.5. (kot mi je predlagala oz. svetovala g.), sem dobila da 26.4. moram pričeti z delom! Pokličem os.zdravnika kaj narediti...mi pravi da še enkrat do g. po še eno mnenje nato pa da se še enkrat odda na komisijo! Tako da v pon. spet en kup letanja, ker ta komisija ne upošteva ginekologov! Noro! Kakšne izkušnje pa imate ve s komisijo? Drugače pa so me spet dobile v svojo pest slabosti..tako da sem že komaj pokonci...a bo že! Kako pa ste ve? Polne energije? Tudi jaz sem dobila polno kapilar po nogah...in se zna zgoditi, da tudi krčne žie, ker jih imajo vsi...tudi moj ati jih je imel! Upam pa da pa se bom jaz izognila temu!
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 18.4.2008 14:50:42
|
|
|
|
*tedy*
|
No punce k se glih hvalite s starostjo , jih imam glih danes 37 . Zato tud jest več ali manj letam s temi napotnicami okrog. Je pa res, da bo to že tretji in mi je že kar mal odveč vse skupaj oz. mi ni več bit zanimivo bit noseč . Pri prvih dveh mi ni blo nič slabo, zdej mi je pa skoz pa očitno še kr na misli nehat . Upam, da uživate kljub deževnemu dnevu
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 18.4.2008 14:57:56
|
|
|
|
jolly123
|
Uf corti to pa ni fino, da te kar tako pošljejo delat. A ti je ginekologinja v predlog napisala strogi počitek ali da lahko kaj hodiš okrog? Kateri zdravnik je pa podpisan na odločbi? A to maš iz Kranja? Da vidim kaj mene čaka.... jaz bom drug teden šele oddala.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 18.4.2008 15:13:31
|
|
|
|
corti
|
Ginekologinja mi ni napisala strogega počitka, ampak to, da predlaga bolniški stalež do naslednjega pregleda z občasnimi sprehodi. Ne vem pa kaj je napisala osebna zdravnica. So mi pa na firmi šli tok na rokein mi bodo do ponedeljka napisali kakšno je moje delavno mesto(sem sama v trgovini,7 stojim, občasna prelaganja škatel, 90 km vožnje vsak dan,in da je samo popoldnasko delo od 12h-19h..) .Bomo videli,če bo tudi to kaj pomagalo! Ja sem v Kranjski komisiji....spodaj pa je podpisana Marjana Gaber,dr.med.,spec. ! Vse najboljše *tedy*!!Da se ti vse tako izdeče kot si želiš!
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 18.4.2008 15:25:26
|
|
|
|
jolly123
|
Osebna je verjetno isto napisala kot ginekologinja. Pa sej ne morem verjeti, da so tako nesramni. Pa sej si ne zmišljuješ glede težav. Me prav zanima kaj bodo meni zdaj rekli.... Kako pa je z vodo je zdaj v redu?
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 18.4.2008 15:41:11
|
|
|
|
corti
|
Drugi teden dobim izvide....upam, da bodo vsaj ti v redu! Ne zastopim tega, da če mi g napiše kaj je zame dober in mi priporoča stalež .....kako lahko nek človek...ki ne dela z mano in me ne spremlja in ne vidi kako in kaj, določi, da sem od takrat naprej sposobna za delo Upam, da tebi takoj odobrijo,ker baje je ful odvino na katerega naletiš pri komisiji!!
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 18.4.2008 16:22:51
|
|
|
|
janja 27
|
ojla punce! jaz sem tudi danes dobila odločbo od komisije, mi je podaljšala do 23.05.08 zraven pa so dopisali z velikimi črkami da naj pri naslednjem mnenju g doda PDP, tko da upam da mi bodo potem podaljšali do septembra....mi je pa že g rekel da nekatere komisije full komplicirajo da je imel žensko staro čez 40 let k se je 10 let mučla za zanosit pa ni ratalo in je zanosila komaj po trejtem poiskusu umetne oploditve, itak da ji je napisal bolniško pa komisija ni odobrila podalšanja bolniške , ne vem tako majhna slovenija pa tko različno.... jaz sem ok, v ponedeljek dobim anglesounds komaj čakam. ..obljubljeno mi je v ponedeljek upam da ne bo pršlo kaj vmes...moram jutri it v lekarno kupit tisti gel... tedy tebi pa čestitka za rojstni dan : Vzemi si čas za prijaznost - saj je pot k sreči. Vzemi si čas za sanje - popeljejo te med zvezde. Vzemi si čas za to, da ljubiš in da si ljubljen - to je privilegij bogov. Vzemi si čas in se ozri naokrog - dan je prekratek, da bi bil sebičen. vzemi si čas za smeh - ki je glasba duše. Vse najboljše ! pa enkao tudi aNcHuLiNkI , je praznovala včeraj.
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 18.4.2008 16:29:49
|
|
|
|
jolly123
|
Mah meni tudi to ni jasno kako lahko kar nekdo, ki te ne pozna reče no pejt delat. No saj verjamem da folk ful izkorišča samo ti imaš take težave, ki ravno niso neka izmišljotinja in jih je lahko dokazati. Aje to tvoja prva komisija? A so ti že prej kakšno odločbo dali?
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 18.4.2008 16:40:57
|
|
|
|
corti
|
Moja prva odločba....!Upam da mi bodo vsaj zdaj odobrili...po pritožbi! Kaj pa tebi napiše g? So tebi že večkrat odobrili?
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 18.4.2008 17:27:49
|
|
|
|
lana34
|
IZVIRNO SPOROČILO: lena35 jat imam AC 7.5. ob8.15 v lj a moraš imeti izvitICT če si rh negativna Ja, sem Rh negativna, zato moram še po ta izvid, so mi povedali. Bom šla v laboratorij nekaj dni prej, ker menda - vsaj tako so mi rekli - ne sme biti star več kot 3 dni. Kar naprej nekaj letam okrog zdravnikov - bom za vsa leta nazaj dobila noter, ko me niso videli niti približno - pri ginekologinji vsake pa let, da o splošnem sploh ne govorim... .Pa prepikali me bodo tudi za 20 let naprej in nazaj... Tedy, iskrene čestitke za rojstni dan - potem nas je pa res tule gor kar nekaj nad 30. Jaz sem imela pa občutek, da ste res same 20 in le nekaj čez... Lep vikend vsem!
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 18.4.2008 17:32:09
|
|
|
|
jolly123
|
IZVIRNO SPOROČILO: corti Moja prva odločba....!Upam da mi bodo vsaj zdaj odobrili...po pritožbi! Kaj pa tebi napiše g? So tebi že večkrat odobrili? Meni so jo enkrat že odobrili, notri je pisalo da imam hematom, da krvavim, slabosti in priporočilo strogi počitek. Bila sem pa tudi hospitalizirana za tri dni mogoče je to kaj pripomoglo. Joj upam, da ti jo bodo po pritožbi podaljšali. Če na pa saj veš za en teden delat pa na bolniško za 30 dni.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 18.4.2008 18:14:56
|
|
|
|
vianne
|
Najprej bi vas nekaj vprašala potem pa vas grem brat za nazaj saj ste bile danes prav pridne. Jaz sem naročila artikel preko ebay-a in na koncu je bil nemški prodajalec in je vse v nemščini in jaz ne razumem nič. Plačilo naj bi bilo preko banke... A mi bodo poslali podatke glede računa in sklica kam nakazati denar? Ker do sedaj sem le dobila potrjen moj naslov in izračun koliko naj bi plačala, podatkov kam pa naj nakažem ni razvidnih. Je pa dopis pod izračunom takole: Payment instructions: Abholung nicht moglich! Bei nicht Erfullung des kaufvertrages berechnen wir eine pauschale Bearbeitungsgebuhr von 25 euro! Es werden nur frei an uns verschickte Sendungen angenommen! Payment details: Bank transfer (CIP) Hvala za pomoč!
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 18.4.2008 19:04:17
|
|
|
|
vianne
|
Najprej iskrene čestitke za rojstni dan ti želim tedy!!!! corti zate pa upam, da ti bodo podaljšali bolniško. Meni so jo najprej podaljšali za en mesec in od g. so zahtevali, da na naslednjem potrdilu dopiše PDP. No in sedaj imam pa podaljšano do 11.7. Kaj je pa moja osebna zdravnica kaj dobisala ne bi vedela. Tako, da vidim, da sem imela prav srečo glede moje komisije. Bom držala pesti zate!!! Jaz pa se že cel dan ubadam s tem ebay-om .... bom prav živce zgubila. Sem mislila, da je bolj enostavno. Saj sem se pozanimala kako in kaj preden sem šla v to... ma si mislim tudi da preveč kompliciram ker me je strah, da me nebi kaj zaje . Vam sporočim kako sem kaj zrihtala.
< Sporočilo je popravil vianne -- 18.4.2008 19:09:23 >
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 18.4.2008 19:17:55
|
|
|
|
vianne
|
Evo sem dobila odgovor na moje naročilo. So poslali podatke kam nakazati, vendar je zraven še neka razlaga v nemščini in ne razumem nič. A zna katera nemško in bi bila tako prijazna da mi nekaj prevede. Bi ji poslala na ZS. Proooosim, bi bila zelo hvaležna. Ob prvi priliki bi se oddolžila.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 18.4.2008 19:52:12
|
|
|
|
Urška//
|
Ojla Kako ste kaj?? Najprej bi vprašala vianne glede vozička http://www.clicksystem.it/product.asp?Id=106 to verjetno ne morem kje v živo videt ne?? in kako ga naročit??? mi je fulllll všeč drugače smo ok, slabosti še vedno nagajajo, ampak bo, trebušček raste, mi že vsak reče če bomo še enga meli , sem ful ponosna ,srček bije na polno in mali tudi ima notri v bušiju ful akcijo, čutim ga še ne, pač pa angelsoundu fajn da je jutri vikend, bom malo se spočila lep dan vsem papa,Urška
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 18.4.2008 19:56:44
|
|
|
|
*tedy*
|
Najprej hvala vsem za čestitke res ste prijazne lana34 jest sem tud Rh negativna in je potrebno met original izvid, pa meni je rekla tud fotokopijo napotnice. Pa baje dobiš še kosilo, potem greš pa domov. Imam pa 15.5 AC Punce kar se komisije tiče, pa vem da če ginekolog napiše grožeč splav, potem zmeraj odobrijo. Jest sem bila pri prvi nosečnosti brez probelma skoz na bolniški, pri drugi samo prve 4 mesece, ker sem bila potem čist ok, vsaj mislila sem tako, potem pa sem v 33 tednu skoraj rodila in sem bila pa spet doma. Zdej imam pa itak honorarno službo in sem se tako zmenila da delam samo par ur na teden. Do poletja bom delala, da zaključim en projekt potem pa samo še uživala
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 19.4.2008 7:55:52
|
|
|
|
stunfek
|
Jaz odločbe še vedno nisem prejela...so jo pa prejeli v moji službi in mi jo posredovali. Bolniško mi je dal do 13. tedna, komisija pa je dodala še en teden zraven. Sem bila ful presenečena. Sem pa morala vmes, prav tako moj ginekolog, vlogo dopolniti. Tako, da imam še naslednji teden bolniško potem pa nazaj delat. Saj grem čisto rada. Lana34...veš, saj jaz sem v bistvu na nuhalni Pušenjaku opisala prav tvoj primer in ga je ful zanimalo...jaz sem si pa še cifre tveganja zapomnila. Sem videla, da si vprašala tudi na med over netu :) No, me veseli, da nisem edina nosečka, ki pade v "o, vi ste pa že tolk stara, da vam ni treba nič plačat" razred Jaz sem zdele dva dni...bruhala kot še nikoli prej. Pri hčerki sploh nisem imela nobenih slabosti! Zdaj pa me kar pošteno krivi. Po mojih izkušnjah se kar pozna, če si malček starejši - ne vem, mogoče težje prenašam vse skupaj :) Kakšen vreme!?! Kr neki! Pa tudi napoved ni kaj prida...vseeno vam vsem želim čim lepši vikend!
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 19.4.2008 10:39:23
|
|
|
|
sarcy21
|
Joj kakšno vreme pa ravno danes ko imava z mojim obletnico 6 let no vsaj kakšno fino kosilo mi ne uide
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 19.4.2008 10:50:29
|
|
|
|
stunfek
|
sarcy čestitke za obletnico :) pa nikar ne dovoli vremenu, da pokvari razpoloženje! Jaz imam pa PDP (25.10) na obletnico najine poroke...če bo dojenček točen (kar je malo verjetno), se bo rodil na najino 7. obletnico poroke :)
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 19.4.2008 10:55:51
|
|
|
|
*talcy*
|
ojla punce .. kako ste? glede komisije jaz sem v četrtek dobila da imam podalšano bolniško do 17.6. .... mi je G tako zrihtala verjetno bom kar do konca doma ...drgač pa ven lohk hodim pa tako .... me zanima če katera nima več slabosti že kake dva tedna?? jaz jih od 13t naprej nimam več vas pa berem in vam kar slabo še dela? me je prav strah da ni kaj narobe ????????????? kako je pa z vašimi joški mene enkrat več bolijo enkrat manj .... aja pa še angelasaund se mi je pokvaru?? al je možno da je šla baterija po enemu mesecu ??
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 19.4.2008 11:22:03
|
|
|
|
vianne
|
Pozdravljene! No jaz sem rešila moje nerazumevanje nemščine in opravila nakup. Upam, da ne bodo samo denar pobrali in nič poslali. sarcy čestitke za obletnico. Tudi če je slabo vreme se imejta lepo. Se bosta pa več crtala!!! Jaz imam pa PDP na 17.10 in moj ima rojstni dan na 18.10. Tako, da bo dobil lepo darilo! talcy tudi jaz nimam že nekaj časa več močnih slabosti. Pa saj je prav tako. Jaz sem sigurna da je vse v redu. Saj če ne bom mislila pozitivno me lahko peljejo na kalce levo. urska // meni je tale voziček tudi všeč. Nisem pa še zasledila kje pri nas bi ga lahko v živo videla. Verjetno imaš več možnosti v Italiji. Glede nakupa pa ti bom kaj več naslednjič povedala. Sem včeraj prvič kupila preko ebay-a in ti sporočim kako se je obneslo. Sem se pred tem kar veliko pozanimala in so drugi zadovoljni s takim načinom nakupa pa tudi bolj poceni prideš skozi. Žal mi je, da ti ne morem bolj pomagati. Nekatere ste omenile, da boste imele za svoje malčke tudi še svojo posteljico ali zibelko. Mi imamo, no moja mama ima tudi še spravljeno posteljico in zibelko ki sva jo imela še jaz in brat. No in že potuje iz roda v rod... Lepo se imejte in uživajte. Se oglasim še kaj kasneje!!!
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 19.4.2008 12:07:13
|
|
|
|
Urška//
|
Ojla vianne hvala za odgovor , ja res je ful lepi, samo tam piše vse italijansko in nič ne štekam valda, me pa zanima če gre sprednje kolo vrtet, kakšen je naklon, če se obrača v obe smeri............ *talcy* se je tudi meni že pokvaril, je šla baterija in se nič ne slišalo morem it ja tamala sitna papa
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiZgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.