Kaštrun
|
ojla! no tako. danes se na hitro javljam tudi jaz. pregled v petek je bil tak kot se opisala da bo. v lab dala kri (za toxo izvem naslednji pregled) in vodo (malo bakterij), potem v amb je pa moj samo vprašal če sem bila na NS, malo pogledal rezultat, malo sva se pogovorila o oviti popkovini pri otroku, vprašal če imam kakšne težave in to je to. 5 min je bilo vse fertik. kile so ostale iste kot pri prejšnjem pregledu , pritisk pa tudi ok 110/60. naslednji pregled imam 16.5. danes ima naša Lučka rojstni dan . stara je eno leto in vam povem punce, da... enostavno ne morem verjeti, kako hitro gre naprej in še predno se zaveš, greš potem v službo, otroci odrastejo... ti pa samo stojiš in gledaš kako gre vse mimo tebe, ne da bi si pri tem vzel čas za uživanje. zato UŽIVAJTE dokler lahko in ne sekirajte se preveč zaradi malenkosti!!! jaz delam tiramisu, tortico - kužija (je nora na "kujije" ) gre mami potem iskat, popoldne pa bomo imeli polno stanovanje. jeeeej! pa spet ne bo nič s počivanjem služba no še jaz glede bolnišk, služb in tako naprej... delam v javni upravi - na sodišču. sem strojepiska in svoje delo lahko rečem obvladam, ga obožujem in resnično z veseljem hodim v službo. pred Lučko mi ni bilo problema ne podaljšati (pa magari do 19ih zvečer če je bilo kaj nujnega - sem na kazenskem odd. in je večkrat kakšen pripor pa kakšna panika), ne nadomeščati, ne priti prej, ne vleči nadur... res sem dobesedno živela za službo! imam srečo, da sem v super kolektivu, imam super šefico, delala sem za odlično sodnico in imela sem super sodelavke. zdaj, ko pridem v službo za vsega skupaj slabe štiri mesece, bom "deklica" za vse. to pomeni, da ne bom imela nobenega "stalnega" urnika, ne bom vedela v naprej kaj bom delala tisti dan... skratka definitivno ne bo lahko. vendar se veselim, ker mi bo čas hitreje minil, pa tudi po enem letu sem si zaželela malo stran od plenic, od hranjenja, od vsakdanje rutine... malo nazaj v civilizacijo, med ljudmi. po drugi strani, pa si želim, da bi ostala doma na "bolniški", ker to je edini čas, ki npr. lahko "vložim" v Lučko. delala bom potem še celo življenje, Lučka bo pa zrasla 123. zdaj, ko je najbolj fino, moram na delo. Lučko bom oddala ob pol 7ih, domov pa bom prišla od 17-18ih? prosim lepo, le kaj bom imela od dneva in kaj bo imela Lučka od mene (spat gre pa npr. ob 19ih). pa še nekaj mojega dela: sedim nonstop (če sem na obravnavi lahko sedim od 9 - 16ih, včasih z 10 - 30 min odmorom, ni pa nujno). že v prejšnji nosečnosti sem imela bolečine v medenici, po več kot pol urnem sedenju sem komaj vstala iz stola. zatekale so mi noge, bolela me je sramna kost... to je npr. nekaj moje službe, poleg tega, da če sem dežurna, sem lahko v službi krepko do 18ih (pa potem da z vlakom pridem domov...). no, mi pripada bolniška? mah, tiste ki ste na bolniški (tako ali drugače) UŽIVAJTE, sprostite se, preberite kaj lepega, uležite se in poslušajte glasbo, ustvarjajte (če znate) kaj za vašega novorojenca... delajte nekaj za vašo dušo! zdaj si privoščite. zdaj si še lahko zdaj pa grem. čav!