buči
|
Pa da boste še lahko hujšale ... 1.DAN ZAJTRK - 2dcl mleka - 4 vel. žlice cornfleksa KOSILO - dušene piđčančje prsi – 1 manjđi zrezek ( 70g ) - kuhan riţ – 4 ţlice kuhanega riţa ali 2 ţlici surovega riţa - bučke v omaki - zelena solata VEČERJA - kislo zelje v solati z malo olivnega olja in česnom - 1 tanka rezina polnozrnatega kruha 2. DAN ZAJTRK - črn kruh – 1 tanka rezina - lahki sir 1/2 rezine - čaj – nesladkan - jabolko – 1 manjđe KOSILO - kuhan oslič – 2/3 srednje velike ribe - kuhan krompir – 2 manjđa krompirja - blitva - surov paradiţnik – 1 kom. VEČERJA - lahka skuta – 3 velike ţlice – s petrđiljem ali kređo, redkvica - kruh – 1 tanka rezina 3. DAN ZAJTRK - ovseni kosmiči ( 4 ţlice ) skuhani na mleku ( 2dcl ) KOSILO - zelenjavna juha ( brez preţganja ) - riţota s đampinjoni - kitajsko zelje v solati VEČERJA - hrenovka – ˝ hrenovke - kruh – tanka rezina - narezan paradiţnik 4. DAN ZAJTRK - lahka skuta – 3 velike ţlice - sok ˝ grenivke - kruh – tanka rezina - nesladkan čaj KOSILO - posneta goveja juha brez zakuhe - govejo meso iz juhe – 1 manjđi zrezek - duđeno zelje - pire krompir – 2 manjđa krompirja - zelena solata VEČERJA - polenta instant ( 2 veliki ţlici koruznega zdroba ) z 2 dcl mleka 5.DAN ZAJTRK - črn kruh – tanka rezina - salama – 3 tanke rezine lahke salame - sok 1 pomaranče KOSILO - posneta goveja juha brez zakuhe - duđen puranov zrezek – 1 manjđi zrezek - kuhan brokoli s česnom - motovilec s kalčki v solati VEČERJA - črn kruh – 1 rezina, 1 topljen sir z manj mađčobe - paradiţnik z mlado čebulo 6.DAN ZAJTRK - polnozrnati kruh – 1 manjđa rezina - lahki jogurt - 1 manjđa pomaranča KOSILO - piđčančja obara z veliko zelenjave - ajdovi ţganci – 2 veliki ţlici - zelena solata VEČERJA - 1 mehko kuhano jajce - rezina polno zrnatega kruha - narezan paradiţnik in kumara 7. DAN ZAJTRK - 2 dcl mlaka - 4 ţlice cornfleksa KOSILO - polenta – 2 ţlici koruznega zdroba ali 6 ţlic kuhane polente - mesno zelenjavna omaka ( mleta govedina, korenček, grah, por, paradiţnik, čebula, česen ) - zelena solata s fiţolom VEČERJA - rezina črnega kruha - ˝ lahke hrenovke - narezan paradiţnik 8. DAN ZAJTRK - 2 dcl mleka - 4 ţlice ovsenih kosmičev KOSILO - kuhan krompir s petrđiljem – 2 manjđa krompirja - skuđa v foliji - blitva - paradiţnik v solati VEČERJA - juha iz pđeničnih ali ovsenih kosmičev 9. DAN ZAJTRK - 1 rezina polnozrnatega kruha - Lahki jogurt KOSILO - jota ( kislo zelje, krompir, fiţol ) - 1 tanka rezina polnozrnatega kruha VEČERJA - tuna v olivne olju – 30g ( olje odlijemo ) - 1 rezina črnega kruha - narezan paradiţnik 10. DAN ZAJTRK - 3 velike ţlice lahke skute - sok ene manjđe pomaranče - 1 tanka rezina črnega kruha KOSILO - duđen perutninski file s đampinjoni v omaki - kuhan riţ ( 2 veliki ţlici surovega ali 4 ţlici kuhanega ) - zelena solata, redkvice VEČERJA - kislo zelje v solati, z malo olivnega olja in česnom - 1 tanka rezina polnozrnatega kruha 11. DAN ZAJTRK - 2 dcl mleka - 4 ţlice cornfleksa KOSILO - enolončnica s stročjim fiţolom ( goveje meso, stročji fiţol, čebula, česen ) - 1 tanka rezina polnozrnatega kruha ali 2 manjđa krompirja VEČERJA - 1 rezina polnozrnatega kruha - 1 tanka rezina lahke salame, kisla kumarica - nesladkan čaj 12. DAN ZAJTRK - lahki jogurt - 2 ţlici ovsenih kosmičev KOSILO - postrv pečena v pečici - 2 manjđa krompirja - bučke v omaki - radič v solati VEČERJA - 1 mehko kuhano jajce - 1 rezina polnozrnatega kruha - 1 narezan paradiţnik 13. DAN ZAJTRK - lahki jogurt - 1 tanka rezina polnozrnatega kruha KOSILO - ragu s stročnicami - 1 kruhov cmok VEČERJA - solatna plođča – paprika ( 1 kom. ), paradiţnik ( ˝ ), mlada čebulica, sveţa kumara - 1 tenka rezina črnega kruha - 1 tanka rezina lahke salame 14. DAN ZAJTRK - 1 tanka rezina črnega kruha - 3 ţlice lahke skute s petrđiljem, kisla kumarica - nesladkan čaj KOSILO - duđen perutninski file - kumare v omaki - pire krompir ( 2 manjđa krompirja ) - zelena solata, redkvice VEČERJA - velik kroţnik zelenjavne juhe in rezine polnozrnatega kruha MALICE Dopoldanska malica naj bo sestavljena iz mleka in sadja npr. - lahki jogurt, 1 manjđe jabolko - lahki jogurt, 1 manjđa pomaranča popoldanska malica pa naj sestavlja sadje. Najbolj priporočam jabolka – 1 manjđe. Prihaja sezona jagod, ki imajo diuretični in odvajalni učinek, dovoljena količina je 1 skodelica. Poleti pa si privođčimo lubenico – 3 cm debel reţenj. Privođčimo si lahko tudi hruđke, pomaranče, naktarine in to vse 1 manjđi komad. Čeđenj laahko pojemo 10, sliv pa 3. Sadja, ki vsebuje veliko sladkorja se ne priporoča. To so predvsem: banane, grozdje, ananas, borovnice, rozine, fige, dateljni, suđene marelice. OPOZORILO: Pri pripravi obrokov pazimo , da ne porabimo več kot 4 čajne ţličke olja dnevno! RECEPTI JUHA IZ PĐENIČNIH KOSMIČEV 60g pđenični kosmičev ali ovsenih kosmičev. 2 mali ţlički olja, 1 mala čebula, 1 por, 3 stebelca zelene, vegete, pest sesekljanega petrđilja. Čebulo, por in zeleno na olju svetlo prepraţimo. Dodamo pđenične kosmiče, prelijemo z vodo, dodamo začimbe in kuhamo pribliţno 10 min. RAGU S STROČNICAMI Međane stročnice prejđnji dan namočimo v vodi. Naslednji dan jih skuhamo v vodi, ki smo ji dodali sol, poper, lovorov list. Odcedimo, vodo paa ohranimo za zalivanje. Prepraţimo čebulo, dodamo korenje, zeleno, malo moke, dodamo paradiţnikovo mezgo, zalijemo z vodo i prevremo. Na koncu dodamo kuhane stročnice in potresemo s petrđiljem. PREPRAŢENE BUČKE Bučke očistimo, operemo, obriđemo in nareţemo na majhne kođčke. Čebulo sesekljamo in prepraţimo, ko postekleni dodamo bučke, jih popopramo in posolimo, ter med međaanjemduđimo 5 min. Na koncu jim dodamo đe sesekljan peterđilj. Najbolj se podajo k duđenim ribam. PREPROSTE DUĐENE KUMARE Kumare nareţemo na palčke in prepraţimo na mađčobi. Posolimo in vročino zmaanjđamo ter duđimo do mehkega. Okisamo z limoninim sokom, potresemo z drobnjakom in ponudimo. ĐAMPINJONI V OMAKI Na mađčobi duđimo čebulo, dodamo đampinjone in prepraţimo. Ko so kuhani jih solimo, popopramo in okisamo z limoninim sokom. RIŢOTA S ĐAMPINJONI Đampinjone očistimo in nareţemo na četrtine. Čebulo ( đalotko ) drobno sesekljamo in jo steklasto prepraţimo. Dodamo riţ, premeđamo, da se zrnca riţa namastijo in postanejo steklasto prosojna. Zalijemo s polovico količine vroče slane vode in kuhamo na majhnem ognju. Ko voda povre dodamo riţu đampinjone, zalijemo s preostalo količino vode in kuhamo đe 10 min. Medtem sesekljamo peterđilj, s katerim potresemo riţoto, ko je kuhana. BROKOLI V osoljeno vodo damo kuhat strok česna, ko voda zavre stresemo najprej kođčke narezane peclje brokolija in čez nekaj minut đe cvetke. Kuhamo jih đe 2 min. – al dente. Brokoli odcedimo, pokapamo z malo olivnega olja in potresemo z malo parmezana. POSTRVI PEČENE V PEČICI Postrvi očistimo, oplaknemo pod tekočo vodo in posuđimo s papirnatim prtičem. Z zunanj in notranje strani jih posolimo in popopramo. Dodamo sesekljan peterđilj. Pripravljene ribe damo na pekač, ki ga pomastimo, pokapamo jih z olivnim oljem, potresemo s sesekljanim peterđiljem in na kocke narezano čebulo. Pekač damo v pečico ogreto na 160 stopinj in jih pečemo pri temperaturi 200 stopinj 30 min. SKUĐA V FOLIJI Velik kos alu folije namaţemo z olivnim oljem, nanj poloţimo očiđčene, osoljene in s česnom natrte skuđe. Folijo dobro zapremo in pečemo dobrih 30 min. Pri 200 stopinjah, na to folijo razpremo in pečemo ribe toliko časa, da se đe po povrđini zapečejo. Obloţimo jihs krhlji limone in z blitvo s krompirjem. KUHAN OSLIČ Oslič sodi med nemastne ribe. Oslič nareţemo na primerne kose, pristavimo v mrzlo osoljeno vodo, dodamo petrđiljevo korenino, celo čebulo in nekaj zrn celega popra. Ribe kuhamo pribliţno 20 min, nato jih damo na ogret kroţnik, obloţimo s kuhanim krompirjem in blitvo. Pokapamo z olivnim oljem na katerem smo prepraţili strt česen i peterđilj.
< Sporočilo je popravil buči -- 13.4.2008 9:45:34 >
_____________________________
TDAT - štirje prestopniki!
|