|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarski sončki 2008
12.4.2008 13:49:31   
mesecnica
Bamby - tule je nekaj malega:
http://www.babynames.com/Names/Alpha/index.php?let=A&g=&o=405

Mesečnica

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 2526
12.4.2008 14:05:47   
tuna
Joj, kako ste ve pridne s pisanjem. Men ne rata tako. Komaj preberem, se že sirena oglasi.

Super za tiste, ki že spite celo noč! Bravouser posted image  Pri nas se še dogaja na 3 - 4 ure. Janey, naša Anja se hrani enako kot tvoj Jakec. A ponoči tud še ne spi celo noč?

Lara, jaz sem mojega možka navadla, da kopanje mojih punc on opravlja. Je super, če imaš čas, da pospraviš po večerji in malo zadihaš. Je pa kopalnica obup - cunje povsod pa mokro... - ampak se potrpi, da je le nekaj minut zase pa tud če za pospravljanje user posted image

(odgovor članu mesecnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2527
12.4.2008 15:17:21   
buči
Janey, vi imate pa danes 2 meseca, a ne? user posted image  Vse najboljše! user posted image Zadnjič sta se Tilen in ati matrala 1 uro in 15 minut, pa nista vsega spila, pa vmes oba 3x zaspala. Je še bolj kriza, ampak se Tilen vsaj ne dere, če ima stekleničko v ustih, ko je lačen. Ej, ne bom se sekirala, žal mi je le takrat, ker se nam potem vedno podere ritem ob takem ponesrečenem hranjenju.

Bamby, Tilen res je veliko, me je kar malo strah, da preveč, ampak kaj naj naredim, če je pa lačen. Ko noče več, tako ali tako pusti. No, toje naredil danes zjutraj. Enostavno porine z vezikom cucelj ven, pa je. Že to se mi zdi veliko, da imamo 6 obrokov. To je skoraj liter na dan! user posted image  Ej, če jaz pozabim pit, mi ne znese v celem dnevu liter. Ampak zgleda, da ni preveč. Se je pa v enem mesecu zredil 1,5 kg. Saj najbrž bo tako kot pti Aljažu. Pri enem letu se bo pa ustavilo. Ti se pa ne sekiraj.

tuna, moj mož tudi kopa Aljaža. V bistvu le njemu pusti oprati glavo, ker ati to dela bolje!

Za sredo spečem čokoladne muffine, če mi uspe. Pa še dijeto bom zaradi vas prestavila za par dni ... user posted image  Ali rajši polnozrnate z jabolki, za tiste, ki dojite in raje ne čokolade? Kakšne želje?

< Sporočilo je popravil buči -- 12.4.2008 15:20:53 >

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu tuna)
Neposredna povezava do sporočila: 2528
12.4.2008 16:23:38   
ELMA
IZVIRNO SPOROČILO: buči

elma, a veš, da Benjamin pomeni "srečni človek"? Meni je ful zanimivo, kaj pomenijo imena ali pa če so svetopisemskega izvora, kakšen je bil zavetnik, ki ima tako ime. Pomena za Aljaža ni, za Tilna ga pa tudi iščem, pa ga ne najdem. Je pa imel njegov zavetnik zanimivo življenje. Mila osebica ... Mislim, da je nekaj na teh imenih, malo z njimi zaznamuješ osebo.
Meni je bil prvič všeč Filip - tisti, ki šepeta konjem (grško - a ni fajn pomen?)

user posted image

Evo pa smo že doma , komaj smo preživele dan  deževno je , danes smo prvič peljali našo user posted image

v Ljubljano  na tekmo.user posted image Šli smo navijat za brateca , in smo zmagali 5:0 user posted image .

buči hvala ...se je Benjamin srečan človek (OTROK) user posted image  je pa res zanimivo da vsako ime nekaj pomeni , razen mojegauser posted image user posted image user posted image user posted image  .buči lahko nam daš gor recept za čokoladne muffine.user posted image

bamby tvoja user posted image  ima tako lepo frizuro ...user posted image user posted image
mislim da boš največ evrov zapravljala za frizerja user posted image

janey user posted image  za tvojega sončkauser posted image user posted image dve tortice za dva meseca user posted image

< Sporočilo je popravil ELMA -- 12.4.2008 16:29:53 >

Vse, kar je res-ne rabimo povedat, ampak vse, kar povemo mora- biti res.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 2529
12.4.2008 16:29:20   
ELMA
Naša zvečer se tko matra da zaspi da se mi kar smili .Ali se mogoće tudi vama to dogaja .

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 2530
12.4.2008 16:50:12   
Janey
tuna ne, ne spi vso noč. Mogoče prvo rundo zrdži od 22 do 3,4 pa pol do ene 7, 8 kak kdaj.

bučiuser posted image user posted image user posted image user posted image jaz sem taka slaba mamauser posted image user posted image user posted image sem čisto pozabila, da smo danes že 2 meseca stari...hvala da si me spomnilauser posted image user posted image

jaz sem pa mela zadnje dni blazen apetit in čokolada se mi je luštala, pa taka sem tečka danes cel dan...in seveda..je prišla teta s krvavcauser posted image user posted image user posted image zdaj me zvija še za celih 9 mescov nazaj. Še malo pa bom predihavat začelauser posted image user posted image user posted image user posted image ampak res, tak so me boleli popadki na pol poroda. Sem že pozabla.

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 2531
12.4.2008 18:08:37   
bamby
Buči, sej res, a si pol že začela mineštrco jest? Daj da boš kaj poročala, kako je s to dieto, če kaj deluje?

elma, a veš koliko mi jih je že reklo,da je Anaja že za k frizerju user posted image user posted image user posted image . Sej ima res ful čupo, čisto po atiju. No, pa k frizerki bova tudi šle. Imam eno fajn, ki je kar kolegica tudi, pa bo še Anajo porihtala. Tima pa zaenkrat še sma strižem. Zdaj so ga sicer 2x none ostrigle, ker jaz nisem mogla, zdaj ga moram pa v roke vzet in deca tudi, ker sta oba že kot Tofsija (sej poznate tiso risanko, ki je bila včasih, ko mu grejo lasje najprej v luft, pol pa navzven - pojoča travica user posted image ).

janey, čestitke za 2 meseca user posted image . Pa dobrodošla v klubu M user posted image  user posted image user posted image .

mesečnica, hvala za link o imenih. Sem pogledala in pol sem še naprej iskala pomen imena Anaja. Sem našla tole,da je originalno Hebrejsko ime, ki pomeni "božji glas (ali odgovor)". Neoriginalno je pa tudi ameriško ime, ki izhaja iz imena Ana, ki pa pomeni "prijaznost, prikupnost...". To ime pa je tudi grška oblika Hana, ki pa je mati Device Marije, pomeni pa isto kot pri imenu Ana. Zanimiv mi je bil pa italijanski pomen imena Ana, ki je verzija hebrejskega imena Hana, ta pa pomeni "polna miline". Podobno se glasi Japonsko ime Hana, ki pa pomeni "roža".

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 2532
12.4.2008 18:50:58   
mary_lou
evo punce sm nazaj iz celodnevnega sopinga lazja za 300 evrov....user posted image user posted image user posted image

BUCI evo inf. iz prve roke Novalaca v celovcu ni potrebno prej narociz oz. tko je prides tja poves kok bi ga rad in ga oni narocijo iz podruznice novalaca v celovcu in ga dobis v 45 minutah. 800g stane 9.45 evra in je identicen kot ga mamo na slovenskem trgu. Mislim kera svinjarija kako lahko tudi 400g stane tok k v avstriji 800g??????????? No jest sm ga cel plato vzela to je 6 skatel tko da bo Tai mel za kr neki casa za papat.

No Tai-ju sm kupla tud fuuuuuuuuuul dobro igralno podlogo res fuuuuuul dobro sm dala 60 evrov ma pa ful stvari 20 razvojnih aktivnosti, evo sam to napisem pa mu jo grem sestavit da vidm kok bo vesel juuuuuupiiiiiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bom pol pofotkala pa dala slikce gor.

Pa mamica je itak dobila neki novih cunjic user posted image user posted image user posted image user posted image

Sm bla pa cel dan v sopingu in nisem si misla kok bom mojga soncka pogresala ful sm ga....

Gremsestavljat podlogo da vidim nasmeh na mojmu soncku

Tai moj sonček sveti od 18.2.2008

Edina dilema če nič ne delaš je ta, da ne veš kdaj si gotov!

http://marylou.shrani.si

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 2533
12.4.2008 20:35:25   
buči
bamby, še ne hujšam, sem rekla 15. ampak zdaj bo najbrž 17. user posted image

Mary_lou, hvala za info!

Muffine dobite jutri, ker Tilen navija za jest!

(odgovor članu mary_lou)
Neposredna povezava do sporočila: 2534
12.4.2008 20:49:42   
dolenjka
Čer user posted image

Evo, naš šoping je bil uspešen, kraljična mična pa pridna da se opisat ne da user posted image  user posted image  user posted image
Najprej smo šli v BC in si ogledali en ležalnik, kupili nekaj drobnarij in šli na lov za ležalnikom še v Bušija in tam smo ga tudi kupili. Oči se je čist zalubu v enga rjavo roza, tko da se nisem nič bunila, ker sem vedla da bo on plačal če se odločim za tega, ker mu je bil tko všeč, pa še Mclaren je (mislim, da ga je to prepričalo user posted image  ). Pa v Bušiju smo kupili tudi brisačo za kopat - tako, ki si jo mami (ali ati) zapne okrog vratu in ko user posted image  vzameš iz banjice ga samo še k sebi stisneš in oviješ user posted image  user posted image  user posted image
Pol smo se pa do Cityparka sprehodili po nogavičke za Taro v H&M, pa je dobila še eno rumeno majčko (s potiskom žirafe user posted image ), pa oči je eno plišasto žiravo učil in sem jo mogla kupit (z veseljem, glede na to, da je keširal ležalnik) in ko smo šli že ven, se je oči zaljubil v ene roza Hello Kitty sončna očala in ih tekel plačat user posted image  user posted image  user posted image  No, pol smo šli pa v previjalnico in se je kar izšlo, sem še lepo podojila tam, pol sva šla pa še z očitom papat v zgornji štuk user posted image  user posted image  user posted image  Tarica carica je pa spala kot top user posted image  user posted image  user posted image  Pol sem pa še v Obaibi zavila, ker imajo znižanje (20 - 50 %) in ji za 6m kupila en trodelni kompletek - Vijola hlače na naramnice, bela majčka z ovratnikom in roza jopica - 19 EUR user posted image

Tko, super uspešen dan, domov smo prišli ob 17h, je pojedla, dobila svežo plenico, potem je pa še mal ležalnik sprobala in se smejala ko pečen maček user posted image  user posted image  user posted image  Oči je šel na rekreacijo, mami ji je pa težila, da ni zaspala. Ob 19 smo začeli s hranjenjem in vsemi večernimi rituali, ob 20h je levo zizo pojedla, sem jo dvignila za kupček, podrla super ekspres in ne boste verjele, u šusu zaspala user posted image  user posted image  user posted image

V albumu imate današnje tri slikice. Vse tri itak same vse povedo user posted image  user posted image  user posted image

< Sporočilo je popravil dolenjka -- 12.4.2008 20:56:43 >

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 2535
12.4.2008 20:52:15   
dolenjka
Aja pa še to: ravnokar sem na forumu prebrala, da v Supernovi ni previjalnice in dojilnice user posted image . Opozorilo vsem, ki računate na to za sredo. Boste mogle v Leclerc, previti v vozičku user posted image , ali pa v avto user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2536
12.4.2008 21:39:29   
mlavla
ojla babuške..mene pa sam zanima če ima katera sling...in kako je zadovoljna?
ter kakšnega...trak, z obroči..??
jst bi to namreč nujno rabila, ker se skoz neki nosimo zaradi krčev..pa naša Neža je vsak dan težja..

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2537
12.4.2008 21:41:12   
mlavla
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

Aja pa še to: ravnokar sem na forumu prebrala, da v Supernovi ni previjalnice in dojilnice user posted image . Opozorilo vsem, ki računate na to za sredo. Boste mogle v Leclerc, previti v vozičku user posted image , ali pa v avto user posted image

žalostno tole..user posted image
sem bila tud jst zadnjič kar mal razočarana..
sem se kar mal znajdla in sem Nežo dojila kar pred garderobami v C&A..tam ko imajo eno klopco...pa me ni noben nič čudno gledal...men je bilo pa kar udobno...pa še velik ljudi ni bilo

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2538
12.4.2008 21:55:51   
Marusah
Čer...

Pa sej nimam cajta nič napisat....komaj sem vas prebrala....pa moram že it - sirena kličeuser posted image

"Don´t warry be happy!!!:))"

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 2539
12.4.2008 22:54:14   
Mateja81
Mi smo tudi danes stari 2 meseca. user posted image user posted image user posted image

Saj ne morem verjeti....se mi zdi da sem komaj zanosila sedaj je pa naše dete staro že 2 meseca. To je noro, še malo pa bom lahko začela iskati službouser posted image user posted image .
Drugače smo pa prav fajn edino kar me jezi je to da naš fant fuul poliva in se mu kr naprej zaletava celo čez nos mu priteče mleko.user posted image user posted image
Na žalost pa sem prebrala na forumu da lahko zadeva traja celo 1 leto!! Groza, poleg kupa pobruhanih cotk se mi  mali res smili.

No zdej pa spat. Lahko noč

12.02.2008 je prikukal na svet naš sonček Patrik

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 2540
12.4.2008 23:56:56   
Janey
Mateja tudi vašemu patriku vse naj naj za mini rduser posted image user posted image

lahko noč

(odgovor članu mesecnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2541
13.4.2008 7:44:28   
mala_pikica
Dobro jutro!

Patrik in Jaka vse naj naj za 2 mesecauser posted image user posted image . Res hitro beži čas. Še bolj hitro ma je meni minil čas, ko sem začela hoditi v službo po porodniški.

Drugače pa je Luka že boljše nima več vročine, je pa dobil drisko po antibiotiku, pa nosek imamo še zabasan. Sem pa si kupila aspirator od Diafita, je pa na baterije in se ga lahko uporablja od 0 mesecev naprej. Sem pa zasledila, da vas ima kar nekaj aspiratorje, ki se jih priklopi na sesalec. Kje pa ste jih ve kupile?

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2542
13.4.2008 8:15:54   
Suzi*
Jutro.
A ne me zezat, da v supernovi niso mogl previjalnice nardit. user posted image user posted image  Mislim, to je pa pod kritiko!! user posted image user posted image user posted image user posted image  

pri nas se dva večera trudimo it prej spat, ampak je težko z dvema hkrati sama to izvajat. Tamalga zrihtam po risanki, tamalo mal pred osmo začnem rihtat, bi načeloma lahko ob pol devetih zaspala na zizi. Sicer res zaspi, včeraj je po kar nekaj časa podrla tudi kupček, sem jo dala v posteljico ampak se je kmalu zbudila. Pol smo se pa spet do polnoči preganjale. Malo zaspi, pa joka, pa na zizo, pa ponovi vajo. user posted image user posted image  Sploh se zvečer ne more umirit.

Eno?  Mi Lahko poveste oz. opišete vaš večerni ritual?? Al najpej jeste, pa pol kopate al najprej kopate, pa pol jeste? Še posebej me zanima kje in v kakšni pozi podojite oz dajete po flaški jest, pa če je to v tišini in temi ali pri lučki,.. in če jih date spat v temo ali jim pustite lučko??

ker sem začela razmišljat, da jo mogoče moti tišina in tema?user posted image user posted image  Da bi jo morala pustit pri lučki spat? user posted image

februarka, bravo za hitro spanje!! user posted image

Čestitke vsem za 2m! user posted image

Dolenjka, bravo za šoping! pa Tara je res carica, kolk je luškana! user posted image

Buči, zarad mene lahko tud čokoladne. user posted image

Bamby, bi skor pozabila, dobr, da si se spomnila na dolg! Ampak a se nismo pol zmenile, da vse to prinesemo na piknik???? user posted image  

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu mala_pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2543
13.4.2008 8:18:05   
zoya24
Mala_pikica jaz sem ga naročila tu, dobila v enem dnevu...

http://www.minisvet.si/aspirator-nos-p-1057.php?osCsid=9c481556bde398cdfe4a91482eebbb4e

lp, Zoya

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2544
13.4.2008 8:57:56   
pina-1
jutro..

user posted image , komi čakam da ta net zrihtamo. sem vam cel roman napisala in je prekinilo povezavo, sedaj pa jovo na novi.

Skratka mi smo preživeli včerajšnji dan. Hvala bogu je blo lepo vreme in so otroci venih divjali, tako da je stanovanje ostalo v solidnem stanju.

Sem pa jaz kot bi me povozil vlak, saj sem kar utrujena. Podočnjake ma do kolen, lasje mi pa v luft štrlijo. efinitivno danes ne grem pre odgledalo.user posted image

Ana je zopet pristala v posteljii. Sem jo ovila z blazino za dojenje in se je tako fajn naštimala noter, da je sama zvečer zaspala ( okoli 21:30) in spala do 6. user posted image Pa še takrat sem jo jaz zbudila, ker nisem več zdržala. No sedaj še vedno spi. Moje dete se rado carta instiska in zgleda rabi bližino.

Suzi, mi zvečer okoli 19 jemo , pol pa gremo v kopalnico. Okoli 20:15 smo fertik in ji pol dam zopet isto zizo za jest. Ponavadi na zizi zaspi, amapk se v posteljci zbudi. Damo dudo pa nekako sama zaspi naprej.
Sem pa tudi jaz dojila v postelji, leže v temi in je bla katastrofa za zaspat. Sedaj se
dojimo sede, v dnevni, pri prižgani luči in TV pa je bolje. TUdi naša ne mara tišine in teme.

Bamby bravo za vztrajnost pri hranjenju. Mogoče bo z menjavo mleka bolje.

Na srečanje pa jaz komot kruh prinesem, samo ne vem kje bomo to jedla? Po moje je tudi bolje da se na kakem pikniku dobimo, no kakor boste rekle.

Grem sedaj slike pogledat. Tiste ki sem že ste vis ČUDOVITI. Bom pa tudi jaz danes, ali jutri dala par slikic gor. JIh moram z aparata dol pobrat 

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2545
13.4.2008 9:31:45   
buči
No, da boste lahko izbirale ...

MAFINI

160°C/20-25 minut

1. ČOKOLADNI #1
3 žlice masla
60 do 80 g jedilne čokolade
200 g moke
100 g sladkorja
zavitek vanilijevega sladkorja
2 žlici kakava v prahu
2 žlički pecilnega praška
1/2 žličke sode bikarbone
sol
2 jajci
150 ml mleka

2. MALINOVI
200 g malin
120 g masla
120 g sladkorja
1 jajce
300 g kisle smetane
250 g moke
2,5 žličke pecilnega praška
sol

3. BOROVNIČEVI
1 kozarec / 540 ml borovnic
260 g moke
1 jajce
150 g sladkorja
80 ml olja
200 ml kislega mleka ali pomarančnega soka
1/2 žličke pecilnega praška

4. POLNJENI Z JAGODAMI
250 g moke
1 jajce
1 zavitek pecilnega praška
130 g sladkorja
80 ml olja
150 ml smetane
120 ml kislega mleka
 50 g jagod
100 g skute
2 žlici sladkorja

Jagode pretlači in jih zmešaj s skuto in sladkorjem. Modelčke do polovice napolni s testom, dodaj jagodno maso ter do vrha prekrij s testom.

150 ml smetane
1vanilij sladkor
1 zavitek utrjevalca za smetano

Pečene mafine okrasi z jagodno omako (sladki greh) in stepeno smetano.

5. ČOKOLADNI #2
200 g polgrenke čokolade
300 g masla
200 ml mleka
1 jajce
100 g kisle smetane
100 g sladkorja
250 g moke
2 žlici jedilnega škroba
2 žlici pecilnega praška
3 žlice kakava v prahu
1 ščepec soli

6. ZELIŠČNI
150 g moke
75 g koruzne moke
3 žlice pecilnega praška
150 g naribanega parmezana
1/2 žličke soli
poper
1 šopek peterđilja
1 šopek drobnjaka
50 g posušenih paradižnikov (vloženih v olje)
30 g pinjol
1 jajce
80 ml olja
250 ml pinjenca

160°C/15-20 minut

7. ČOKOLADNI S ČEŠNJAMI
2 skodelici drobno narezane čokolade
1/2 skodelice sladkorja
2 žlički pecilnega praška
1/2 žličke sode bikarbone
1/2 skodelice sesekljanih kandiranih češenj
1/2 žličke soli
3/4 skodelice mleka
1/3 skodelice olja
2 skodelici moke
1 jajce

8. Z JABOLKI, CIMETOM IN ROZINAMI
1/2 skodelice olja
1 skodelica sladkorja
2 jajci
1/2 skodelice moke
1 čajna žlička cimeta
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička pecilnega praška
ščepec mletih klinčkov
3/4 skodelice jabolčnega soka
naribano jabolko
1/2 skodelice rozin

9. KLASIČNI
2 skodelici moke
1/2 skodelice sladkorja
1 pecilni prađek
1 ščepec soli
1 jajce
1 vanili sladkor
70 g masla
1 skodelica pomarančnega soka
100 g nasekljane čokolade
skodelica ali dve naribanih jabolk
50 do 100 g rozin
oreščki (orehi ali leđniki – narezani)

10. VIŠNJEVI
3 skodelice moke
1/2 skodelice sladkorja
1 vanili sladkor
1 pecilni sladkor
1 žlička sode bikarbone
3 jajca
pol skodelice olja
1,5 skodelice mleka
1 skodelica višenj iz kompota

< Sporočilo je popravil buči -- 13.4.2008 9:38:27 >

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 2546
13.4.2008 9:40:38   
buči
Pa da boste še lahko hujšale ...

1.DAN
­­                 ZAJTRK
-          2dcl mleka
-          4 vel. žlice cornfleksa

KOSILO
-          dušene piđčančje prsi – 1 manjđi zrezek ( 70g )
-          kuhan riţ – 4 ţlice kuhanega riţa ali 2 ţlici surovega riţa
-          bučke v omaki
-          zelena solata

VEČERJA
-          kislo zelje v solati z malo olivnega olja in česnom
-          1 tanka rezina polnozrnatega kruha

2. DAN
                 ZAJTRK
-          črn kruh – 1 tanka rezina
-          lahki sir 1/2 rezine
-          čaj – nesladkan
-          jabolko – 1 manjđe

KOSILO
-          kuhan oslič – 2/3 srednje velike ribe
-          kuhan krompir – 2 manjđa krompirja
-          blitva
-          surov paradiţnik – 1 kom.

VEČERJA
-          lahka skuta – 3 velike ţlice – s petrđiljem ali kređo, redkvica
-          kruh – 1 tanka rezina

3. DAN
                 ZAJTRK
-          ovseni kosmiči ( 4 ţlice ) skuhani na mleku ( 2dcl )

KOSILO
-          zelenjavna juha ( brez preţganja )
-          riţota s đampinjoni
-          kitajsko zelje v solati

VEČERJA
-          hrenovka – ˝ hrenovke
-          kruh – tanka rezina
-          narezan paradiţnik

4. DAN
                ZAJTRK
-          lahka skuta – 3 velike ţlice
-          sok ˝ grenivke
-          kruh – tanka rezina
-          nesladkan čaj

KOSILO
-          posneta goveja juha brez zakuhe
-          govejo meso iz juhe – 1 manjđi zrezek
-          duđeno zelje
-          pire krompir – 2 manjđa krompirja
-          zelena solata

VEČERJA
-          polenta instant ( 2 veliki ţlici koruznega zdroba ) z 2 dcl mleka

5.DAN
                 ZAJTRK
-          črn kruh – tanka rezina
-          salama – 3 tanke rezine lahke salame
-          sok 1 pomaranče

KOSILO
-          posneta goveja juha brez zakuhe
-          duđen puranov zrezek – 1 manjđi zrezek
-          kuhan brokoli s česnom
-          motovilec s kalčki v solati

VEČERJA
-          črn kruh – 1 rezina, 1 topljen sir z manj mađčobe
-          paradiţnik z mlado čebulo

6.DAN
                 ZAJTRK
-          polnozrnati kruh – 1 manjđa rezina
-          lahki jogurt
-          1 manjđa pomaranča

KOSILO
-          piđčančja obara z veliko zelenjave
-          ajdovi ţganci – 2 veliki ţlici
-          zelena solata

VEČERJA
-          1 mehko kuhano jajce
-          rezina polno zrnatega kruha
-          narezan paradiţnik in kumara

7. DAN
                ZAJTRK
-          2 dcl mlaka
-          4 ţlice cornfleksa

KOSILO
-          polenta – 2 ţlici koruznega zdroba ali 6 ţlic kuhane polente
-          mesno zelenjavna omaka ( mleta govedina, korenček, grah, por, paradiţnik, čebula, česen )
-          zelena solata s fiţolom

VEČERJA
-          rezina črnega kruha
-          ˝ lahke hrenovke

8. DAN
                  ZAJTRK
-          2 dcl mleka
-          4 ţlice ovsenih kosmičev

KOSILO
-          kuhan krompir s petrđiljem – 2 manjđa krompirja
-          skuđa v foliji
-          blitva
-          paradiţnik v solati

VEČERJA
-          juha iz pđeničnih ali ovsenih kosmičev

9. DAN
                 ZAJTRK
-          1 rezina polnozrnatega kruha
-          Lahki jogurt

KOSILO
-          jota ( kislo zelje, krompir, fiţol )

VEČERJA
-          tuna v olivne olju – 30g ( olje odlijemo )
-          1 rezina črnega kruha

10. DAN
                  ZAJTRK
-          3 velike ţlice lahke skute
-          sok ene manjđe pomaranče
-          1 tanka rezina črnega kruha

KOSILO
-          duđen perutninski file s đampinjoni v omaki
-          kuhan riţ ( 2 veliki ţlici surovega ali 4 ţlici kuhanega )
-          zelena solata, redkvice

VEČERJA
-          kislo zelje v solati, z malo olivnega olja in česnom

11. DAN
                  ZAJTRK
-          2 dcl mleka
-          4 ţlice cornfleksa

KOSILO
-          enolončnica s stročjim fiţolom ( goveje meso, stročji fiţol, čebula, česen )
-          1 tanka rezina polnozrnatega kruha ali 2 manjđa krompirja

VEČERJA
-          1 tanka rezina lahke salame, kisla kumarica
-          nesladkan čaj

12. DAN
                  ZAJTRK
-          lahki jogurt
-          2 ţlici ovsenih kosmičev

KOSILO
-          postrv pečena v pečici
-          2 manjđa krompirja
-          bučke v omaki
-          radič v solati

VEČERJA
-          1 mehko kuhano jajce
-          1 narezan paradiţnik

13. DAN
                   ZAJTRK
-          lahki jogurt

KOSILO
-          ragu s stročnicami
-          1 kruhov cmok

VEČERJA
-          solatna plođča – paprika ( 1 kom. ), paradiţnik ( ˝  ), mlada čebulica, sveţa kumara
-          1 tenka rezina črnega kruha
-          1 tanka rezina lahke salame

14. DAN
                  ZAJTRK
-          1 tanka rezina črnega kruha
-          3 ţlice lahke skute s petrđiljem, kisla kumarica
-          nesladkan čaj

KOSILO
-          duđen perutninski file
-          kumare v omaki
-          pire krompir ( 2 manjđa krompirja )
-          zelena solata, redkvice

VEČERJA
-          velik kroţnik zelenjavne juhe in rezine polnozrnatega kruha

MALICE 
  Dopoldanska malica naj bo sestavljena iz mleka in sadja npr.
-          lahki jogurt, 1 manjđe jabolko
-          lahki jogurt, 1 manjđa pomaranča

popoldanska malica pa naj sestavlja sadje. Najbolj priporočam jabolka – 1 manjđe.
Prihaja sezona jagod, ki imajo diuretični in odvajalni učinek, dovoljena količina je 1 skodelica. Poleti pa si privođčimo lubenico – 3 cm debel reţenj. Privođčimo si lahko tudi hruđke, pomaranče, naktarine in to vse 1 manjđi komad. Čeđenj laahko pojemo 10, sliv pa 3.
Sadja, ki vsebuje veliko sladkorja se ne priporoča. To so predvsem: banane, grozdje, ananas, borovnice, rozine, fige, dateljni, suđene marelice.

OPOZORILO:
Pri pripravi obrokov pazimo , da ne porabimo več kot 4 čajne ţličke olja dnevno!

RECEPTI 
JUHA IZ PĐENIČNIH KOSMIČEV
60g pđenični kosmičev ali ovsenih kosmičev. 2 mali ţlički olja, 1 mala čebula, 1 por, 3 stebelca zelene, vegete, pest sesekljanega petrđilja.
Čebulo, por in zeleno na olju svetlo prepraţimo. Dodamo pđenične kosmiče, prelijemo z vodo, dodamo začimbe in kuhamo pribliţno 10 min.

RAGU S STROČNICAMI
Međane stročnice prejđnji dan namočimo v vodi. Naslednji dan jih skuhamo v vodi, ki smo ji dodali sol, poper, lovorov list. Odcedimo, vodo paa ohranimo za zalivanje. Prepraţimo čebulo, dodamo korenje, zeleno, malo moke, dodamo paradiţnikovo mezgo, zalijemo z vodo i prevremo. Na koncu dodamo kuhane stročnice in potresemo s petrđiljem.

PREPRAŢENE BUČKE
Bučke očistimo, operemo, obriđemo in nareţemo na majhne kođčke. Čebulo sesekljamo in prepraţimo, ko postekleni dodamo bučke, jih popopramo in posolimo, ter med međaanjemduđimo 5 min. Na koncu jim dodamo đe sesekljan peterđilj. Najbolj se podajo k duđenim ribam.

PREPROSTE DUĐENE KUMARE
Kumare nareţemo na palčke in prepraţimo na mađčobi. Posolimo in vročino zmaanjđamo ter duđimo do mehkega. Okisamo z limoninim sokom, potresemo z drobnjakom in ponudimo.

ĐAMPINJONI V OMAKI
Na mađčobi duđimo čebulo, dodamo đampinjone in prepraţimo. Ko so kuhani jih solimo, popopramo in okisamo z limoninim sokom.

RIŢOTA S ĐAMPINJONI
Đampinjone očistimo in nareţemo na četrtine. Čebulo ( đalotko ) drobno sesekljamo in jo steklasto prepraţimo. Dodamo riţ, premeđamo, da se zrnca riţa namastijo in postanejo steklasto prosojna. Zalijemo s polovico količine vroče slane vode in kuhamo na majhnem ognju. Ko voda povre dodamo riţu đampinjone, zalijemo s preostalo količino vode in kuhamo đe 10 min. Medtem sesekljamo peterđilj, s katerim potresemo riţoto, ko je kuhana.

BROKOLI
V osoljeno vodo damo kuhat strok česna, ko voda zavre stresemo najprej kođčke narezane peclje brokolija in čez nekaj minut đe cvetke. Kuhamo jih đe 2 min. – al dente. Brokoli odcedimo, pokapamo z malo olivnega olja in potresemo z malo parmezana.

POSTRVI PEČENE V PEČICI
Postrvi očistimo, oplaknemo pod tekočo vodo in posuđimo s papirnatim prtičem. Z zunanj in notranje strani jih posolimo in popopramo. Dodamo sesekljan peterđilj. Pripravljene ribe damo na pekač, ki ga pomastimo, pokapamo jih z olivnim oljem, potresemo s sesekljanim peterđiljem in na kocke narezano čebulo. Pekač damo v pečico ogreto na 160 stopinj in jih pečemo pri temperaturi 200 stopinj 30 min.

SKUĐA V FOLIJI
Velik kos alu folije namaţemo z olivnim oljem, nanj poloţimo očiđčene, osoljene in s česnom natrte skuđe. Folijo dobro zapremo in pečemo dobrih 30 min. Pri 200 stopinjah, na to folijo razpremo in pečemo ribe toliko časa, da se đe po povrđini zapečejo. Obloţimo jihs krhlji limone in z blitvo s krompirjem.

KUHAN OSLIČ
Oslič sodi med nemastne ribe. Oslič nareţemo na primerne kose, pristavimo v mrzlo osoljeno vodo, dodamo petrđiljevo korenino, celo čebulo in nekaj zrn celega popra. Ribe kuhamo pribliţno 20 min, nato jih damo na ogret kroţnik, obloţimo s kuhanim krompirjem in blitvo.
Pokapamo z olivnim oljem na katerem smo prepraţili strt česen i peterđilj.

< Sporočilo je popravil buči -- 13.4.2008 9:45:34 >

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 2547
13.4.2008 9:44:11   
buči
Ne da se mi popravljat črk, ker sem kopirala zadvo, saj se boste znašle.

Mi smo imeli noro nočko! user posted image  Zvečer je najprej po kopanju padel dol Aljaž, spal je že ob 20.30, Tilen je cvilil od ugodja v banji, pojedel, okrog 21.00 zaspal in smo se zbudili ob 5.45! Noro! user posted image

No, zdaj grem pa na probo postavit svoje šivilske sposobnosti. Moram skrajšat zaveso ... user posted image  Če me ni na spregled do zvečer, me je moj ... user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 2548
13.4.2008 9:46:42   
buči
A sem vam zapolnila celo stran ...

user posted image  

Pa spet imam samogovore ...

user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 2549
13.4.2008 9:51:08   
ELMA
Buči si kar pridna user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 2550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?