|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarski sončki 2008
8.4.2008 15:32:08   
katka37
Mesečnica, mi je poslala uporabnica rr-ja Rija.

Lahko pogledaš na http://www.nasenputzer.de/?lang=ger

Jaz sem ful zadovoljna, nisem mogla verjeti, kako ima Tin nos zamašen.  Ni pa nujno, da priklopiš na sesalec, nekatere baje uporabijo svojo sapo in vlečejo ven (seveda nič ne pride do ust). Sem pa jaz tudi najprej dobro prešnofala tu po rr-ju, da sem zadevo preverila.

Itata, res trapasta situacija, ampak imaš prav, raje se pocartaj z Jakobom.

(odgovor članu mesecnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2201
8.4.2008 15:37:18   
mary_lou
Ker injekcije so bolj hormonske ( tko je men g reku) majo tok hormona k tabletke pa se ne vem na kok mescov si jih mors dajat oz. ti jih da g? Ko pa das mireno mas pa 5 let mir pa se menstre nimas vec. Men je g. reku da je to trenutno najbolj "varna " stvar na trgu glede na kolicino hormona....

Jest osebno sem se pa za njo odlocla ker je moj soncek Tai edincek in bo to tudi ostal in mi ni do tega da se hodm vsake tok mescov spikat ampak si dam mireno in konc za 5 let......

Tai moj sonček sveti od 18.2.2008

Edina dilema če nič ne delaš je ta, da ne veš kdaj si gotov!

http://marylou.shrani.si

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 2202
8.4.2008 15:43:41   
srečka nosečka
mojani - tale zadeva sling in tisto drugo meni zgleda noro dobro. Ko pa sem mojemu pokazala, me je samo čudno pogledal user posted image , če mislim v tem nosit otroka. Mu moderne zadeve ne sedejo. user posted image

lillchy - jaz sem mojo G vprašala za te inekcije. Ponje moraš v A in jih plačat. Pa delujejo samo na en hormon (ne vem kateri) se lahko zgodi, da imaš potem M "cel" mesec. Ko mi je to razložila, me je minilo do inekcij. user posted image  A imaš ti kakšno drugo informacijo o teh inekcijah?

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 2203
8.4.2008 15:47:15   
srečka nosečka
lanchy - tudi jaz ne maram nenapovedanih obiskovuser posted image . Kaj pa če tedaj ravno joto kuhamo. user posted image user posted image user posted image  No, na tvojem mestu bi tašči to tudi povedala, da imaš rada, da se obiski napovejo in mislim, da bo razumela.  Čim bolj odkrito in mislim, da bi ji moralo kliknit.

(odgovor članu Lanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2204
8.4.2008 16:01:46   
lillchy123
srečka nosečka, moja svakinja in dve prijateljici sta na inekcijah, pa nič ne vem, da moraš kam po njih. Kolikor jst vem, ti jih da  tvoj G, držijo pa tri mesece. Verjetno, je če si z user posted image  zaklučila bolj smiselna mirena, jaz pa bom mela še enega user posted image , če bo po mojih željah čez 2,5 leti.
pa meni je z temi vložki bolj tko tko, ker smo v naši familiji ful plodne in jih je melo kar nekaj težave z izvenmaternično nosečnostjo po vložkih. So pa zdaj verjetno res drugačni..
Zdej smo še na kondomih, ki so mi čist mim, drug teden pa imam prvi pregled in sem mislila rečt za inekcijo.
Kakšno zaščito pa imate tiste, ki boste imele še kakšnega user posted image ?

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 2205
8.4.2008 16:03:52   
lillchy123
MetiLu, a mi lahko, ko se boste zmenle za točno uro in kraj javiš na ZS? Ker šibava dons nazaj v hribe...

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

Neposredna povezava do sporočila: 2206
8.4.2008 16:12:26   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: mary_lou

Ej BABMY da se tebe vprasam a te kej moti trakec od mirene? A ful ven gleda? Kako pa to zgleda med kuhanjem jote a kej moti? Jest se cakam na menstro je kr ni in ni.....

Mene trakec prav nič ne moti, pa tudi pri kuhanju jote ni nič motilo. Tudi on ni nič rekel, da bi kaj čutil user posted image . Ga je pa tako malo ven, da ga je komaj otipat.
Bravo za everčke user posted image . Mi smo jih dobili samo 40 ker nismo odprli rentnega računa. A je dobil tudi vlakec?

Počak še kakšno leto dve, pa te bo minilo, da bi bil Tai edinček. Boš šla Mireno prec ven vzet, pa joto kuhat, da nakuhate še enega user posted image   user posted image user posted image user posted image

lilči, Mirena je kontracepcijski obroček, ki ti ga vstavijo skozi maternični vrat v maternico. To sem jaz zdaj dobila, in se tudi druge zanimajo zanjo. Zdrži pa 5 let in nimaš nobenega problema s tem, ali si vzela tabletko ali ne. Zaščita je popolna, tako kot pri tabletkah. Dobiš pa na recept.

Moja Anaja je spet vse bruhnila ven user posted image user posted image user posted image . Ona hoče spat user posted image . Ob 12h je pridno pojedla, ob 15h pa tole user posted image . Zdaj sem jo preoblekla in jo dala še malo spat. Ne vem, če bomo do večera spravile 6 obrokov user posted image . Mene tole hranjenje že ubija user posted image . Ko bi vsaj od enkrat kaj več pojedla, tako se pa za mililitrčke borim user posted image user posted image user posted image .

< Sporočilo je popravil bamby -- 8.4.2008 16:13:31 >

(odgovor članu mary_lou)
Neposredna povezava do sporočila: 2207
8.4.2008 16:19:30   
Suzi*
ojla. sem s pregleda. tamalo je tašča doma popazla, sva jo šli paskupaj s tamalo iskat, pol sem jih panazaj domov zapeljala. je pa vse ok , vse je šlo na svoje mesto spodaj in sporočam, da sem ponosna lastnica Mirene. user posted image  user posted image  vstavljajo jo pa ali 6 tednov po porodu ali pa med menstro. jaz sem kar izkoristla, čeprav je bla G malenkost v dvomu, ker sva z mojim že joto kuhala (nezaščiteno)user posted image . Čez 2 meseca imam pa kontrolo, če je vse ok vstavljeno. Še to dodam, da mi je blo edino neprijetno pri vstavljanju to, ko ti tisto "železje" not privije kot pri jemanju brisa. ko je pa vstavljala miremo, pa sploh nisem čutila. user posted image  zdaj pa kar krvavim, ampak naj bi minilo v dveh dneh. glede trakcev je pa tako, da gledajo samo ven iz MV in so zaviti nazaj po mv, ne gledajo pa ven iz nožnice. moški jih le redko čutijo, same pa si jih lahko otipamo. baje je treba tako preverjat, če je vložek še noter.
mireno lahko kadarkoli pred 5 leti odstranijo in potem lahko tudi takoj zanosiš!! hormon se pa sprošča samo lokalno v maternici in s tem povzroča tako okolje da onemogoča semenčicam prodor do jajčka in tudi preprečuje vgnezdenje.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

Neposredna povezava do sporočila: 2208
8.4.2008 16:21:44   
srečka nosečka
IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123

srečka nosečka, moja svakinja in dve prijateljici sta na inekcijah, pa nič ne vem, da moraš kam po njih. Kolikor jst vem, ti jih da  tvoj G, držijo pa tri mesece. Verjetno, je če si z user posted image  zaklučila bolj smiselna mirena, jaz pa bom mela še enega user posted image , če bo po mojih željah čez 2,5 leti.
pa meni je z temi vložki bolj tko tko, ker smo v naši familiji ful plodne in jih je melo kar nekaj težave z izvenmaternično nosečnostjo po vložkih. So pa zdaj verjetno res drugačni..
Zdej smo še na kondomih, ki so mi čist mim, drug teden pa imam prvi pregled in sem mislila rečt za inekcijo.
Kakšno zaščito pa imate tiste, ki boste imele še kakšnega user posted image ?

Bom za tvoje informacije o inekcijah zelo vesela. Čeprav bomo tudi mi ostali samo pri Lani, mi tale mirena ne diši kaj preveč. Pa še težave so lahko pri vstavljanu, ker imam zaradi konizacije krajši maternični vrat. No, je pa vseeno boljša kot pa tabletke.
Mah, saj ne vem kaj bi glede zaščite. user posted image  Sedaj smo na "pazi", ki je delovala, dokler nisva naročila user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2209
8.4.2008 16:25:17   
srečka nosečka
bamby - vidim, da se še vedno boriš s tem hranjenjm. user posted image  Koliko ti mala poje in na koliko časa? Morda, pa vse tisto kar poje tudi "ponuca". Kako pa je s težo?
Jaz sem se nehala s tem obremenjevat, odkar se večinoma doji. Prej sem ji dajala moje mleko po steklenički, pa sem samo ml štela. Vedno je pojedla manj, kot je bilo po nekih tabelcah. Pa je kljub temu v dveh mesecih pridelala dobra dva kg.

suzi- bravo za mireno. Sedaj pa kar joto kuhat. user posted image

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 2210
8.4.2008 16:34:09   
Suzi*
aja, pa še to, da kljub mireni še ni nič rečeno, da ne bomo imeli še 3. user posted image   user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2211
8.4.2008 17:07:18   
itata
mary lou, srečka nosečka: jaz imam namest te injekcije tabletke. so narejene brez estrogena in jih lahk zato jemlješ tudi med dojenjem.jih pa dobiš samo v A. piše med stranskimi učinki, da maš lahk skoz menstro... sam jih pač pol nehaš jemat, če si slučajno ti ta 1 primer med ne vem kolk 1000. jih jemljem zdej par dni in ni panike. pa načeloma je tko kot pri mireni, da pač nimaš menstre. men se zdi to še bolj "čudno" da lahk naredijo zadevo tko da se 5 let sprošča glih prav hormona... pa eni moji sodelavki je "ven padla" - je moža sam špikat začel enkrat neki... pa sem tud prepričana, da je to izjema. tko da zmer je neki.

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2212
8.4.2008 17:07:55   
itata
bamby: upam, da bo tole hranjenje res čimprej bolš....

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 2213
8.4.2008 17:16:35   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka

bamby - vidim, da se še vedno boriš s tem hranjenjm. user posted image  Koliko ti mala poje in na koliko časa? Morda, pa vse tisto kar poje tudi "ponuca". Kako pa je s težo?
Jaz sem se nehala s tem obremenjevat, odkar se večinoma doji. Prej sem ji dajala moje mleko po steklenički, pa sem samo ml štela. Vedno je pojedla manj, kot je bilo po nekih tabelcah. Pa je kljub temu v dveh mesecih pridelala dobra dva kg.

Mala običajno poje 90-100, kdaj pa tudi kaj več ali celo manj user posted image . Jeva pa čez dan na 3 ure ali 3 in pol, kdaj tudi čez 4 ure. Gledam tako,da v 24 urah pojeva 6 obrokov. Teža pa je bila pri 2 mesecih le za 550 g višja kot pri 1 mesecu. Zdaj sva imeli 4340 g. In zdaj še to bruhanje, ki me res spravlja v obup. Od 12h ni še nič jedla, pa ji ves čas ponujam. Ob 15h je vrgla vse ven (pojedla le 60), malo prej je pojedla 30 in se nakakcala. Ko sva se previli, je vsaj polovico spet obrnila. Pa sem ji ponudila čaj (danes prvič), potegnila 2x, 3x in je bilo konec. Nima apetita. Sem se prej očitno prezgodaj pohvalila user posted image  user posted image user posted image .

suzi, čestitke za Mireno user posted image . Vidim da še o enem user posted image  razmišljate? Meni je user posted image  tudi že nekaj namigoval user posted image . Bomo videli. Zdaj me Anaja preveč v obup spravlja user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2214
8.4.2008 17:29:10   
Suzi*
Bamby, saj se bo uredilo tole z vašim hranjenjem. user posted image user posted image  Kaj pa če bi ji dala kaj za večji apetit? A lahko tako micenim kaj takega daš? Al pa da ji to mleko ne paše (okus), da bi kakšnega drugega več pojedla??
Glede 3.user posted image  pa....nekak me je groza pomislit, da ne bi več imela nobenega, da ne bi nikol več bla noseča, čeprav je tako lušno. Tako da je pri nas vse odprto. Če bo možnost, bomo imeli še enega, če ne pa ne.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 2215
8.4.2008 17:39:30   
Suzi*
Mesecnica, fiziološko lahko kar konkretno uporabljaš. Kar dobro zalij nosek. Ko je imel naš bronhitis in sva bila v bolnici nisem mogla verjet kolk so mu noter tega nalivali. Ampak je pa pomagalo. čez dan velik fiziološke, pred spanjem pa najprej fiziološka -potoki, fino nosek spucat, da je popolnoma čist, pol pa Operil povrhu, da se zmanjša izločanje sluzi ponoči.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2216
8.4.2008 17:41:54   
bamby
suzi, ne verjamem, da se dojenčkom lahko kaj za apetit daje. Glede mleka so mi pa rekli, da bi prešaltali na Milumil, če bo premalo pridobivala na teži. Zdaj je res pridobila le 550 g, vendar je tudi v dolžino zrasla le za 2.5 cm. Zdaj mi pa vso hrano odklanja. Ne vem, ali je res zaradi prehlada, ali je pa še toliko sita user posted image . Ob 12h je pojedla 105 ml, potem pa nič več, oziroma mi je izbruhnila nazaj ven user posted image .

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2217
8.4.2008 17:42:19   
Suzi*
Bamby, a si po vstavitvi Mirene imela kakršnekoli reakcije? Kolk časa si krvavela? Si kaj napihnjena? karkoli???

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2218
8.4.2008 17:44:19   
Suzi*
Naša je jedla včeraj ob 22., danes pa ob 5. zjutraj, ob 10., ob 11.30 sem ji mal "dolila", ker sem šla na pregled, pol je pa jedla šele ob 15.30, pa zdaj se oglaša, bo treba jest.
Možno da zarad prehlada nima tolk apetita. Nam tud ne paše jest, če smo bolani.

< Sporočilo je popravil Suzi* -- 8.4.2008 17:45:08 >

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2219
8.4.2008 18:11:10   
mary_lou
HEHEHE BAMBY verjemi da bo Tai ostal edincek.....to je moja in njegova zelja se preden sva ga nardila sva se pogovarjala kok bi jih kdo mel in sm ful vesela k si tud on zeli samo enga po moznosti fantka, ki sva ga tudi  dobila user posted image user posted image user posted image user posted image

Jest sm tud edinka in hocem da ma Tai vse tko kot sm jest mela tko da me lahko cez 10 let vprasas in bos vidla da nismo nc nakuhal user posted image user posted image user posted image

Ne vlakca pa ni dobil samo evrcke, je pa to rentno tko da nama vsak mesec z najinga racuna trgajo in na njegovga dajejo zaenkrat sva dala po 50 evrov da trgajo za 10 let. Pa lahko potem poljubno spreminjas vsoto na vec seveda ne na manj hehe

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2220
8.4.2008 18:11:18   
srečka nosečka
bamby - tudi jaz sem pomislila na kakšne vitamine, ker je res bolj lena glede hranjenja. Ali pa druga hrana? Saj bosta našli pravo formulo. Samo ne obupat. user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2221
8.4.2008 18:12:31   
mary_lou
Mene pa v obup spravla ta menstra zdej k jo rabim jo pa niiiiiiiiiiiiiiiiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mary_lou)
Neposredna povezava do sporočila: 2222
8.4.2008 18:18:32   
ella79
bamby upam da je to le zaradi prehlada in da bo zvečer Anaja bolj lačna user posted image

suzi user posted image user posted image za mireno in predvsem za misel na tretjega. Mi smo z user posted image pomoje kar zaključili al je pa še prezgodaj, da bi sedaj o tem premišljevala. user posted image bi kar takoj še enga user posted image jutri se pridružim klubu miren user posted image user posted image

naša je pa danes prava tečka user posted image user posted image user posted image kar ne ve kaj bi, al bi spala al se pogovarjala, jedla al sračkala user posted image user posted image user posted image komaj čakam da še tale ura mine, da jo grem skopat, potem pa spat. glede na to, da je cel dan bolj malo spala, upam da ob 20:15 sam dol pade user posted image user posted image mi je cez dan sam tok dovolila da sem mal polikala in kosilo skuhala, aja pa še kruh sem vmes spekla user posted image pa par novih slikc sem pripopala

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2223
8.4.2008 18:22:56   
buči
mojani, jaz bi tudi to imela, ampak me zanima, kako si potem to namontiraš? A je sigurno varno, da ti mali kam ne pade? A ne bi ti to začela delat, pa ti mi plačamo?

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 2224
8.4.2008 18:34:09   
Janey
IZVIRNO SPOROČILO: Lanchy

Ojla punce!
Rabim vas nasvetuser posted image .... Men bo moja tasca zivce pozrlauser posted image . Gospa se je odlocila, da se pac ni potrebno najavljati na obiske in se zdaj po ta novem kar narise pred vratuser posted image .... MISLIM TOO MUCH!!!!!
Prvic je bila se vljudna in poklicala kako urco prej, da bo prisla, zdaj pa samo zvrcne pa rece" Sem pred vrati. A bos odprla?"... Se moja mami, ki je BTW lastnica tega stanovanja v katerem ziviva, vedno in vsakic poklice in napove sleherni obisk.  Pol pa tasca prbije, sej sem vedla da bosta doma ker dezuje... ja OK, ampak, kaj ce imam pa druge plane, pa mogoce ze kake druge obiske, al sem pa slucajno pod tusem, al pa enostavno nisem pripravljena na kakrsen koli obisk...user posted image . Prejsnji teden je zenska spet uletela, ampak na sreco (njeno zalost) nisem slisala telefona in je zastonj prevozila 20 km, da bi videla svojo vnukinjo...ampak je to ni izucilo, saj je bila danes spet tukaj (NENAPOVEDANO)...
Imate kak fajn nasvet, kako zenski cim bolj jasno, pa vseeno taktno dopovedat, da se pac prej poklice in dogovori za uro obiska....Jaz tut k njim ne uletavam kar tako mal po svoje...

Drugace sva pa z malo super in je res superpridna puncka, lepo spi in je in se ze na veliko pogovarja. Res je zlata princeska in nimamo nikakrsnih tezav z njouser posted image

lanchy moj nasvet je ODKRITO povej. Jaz tut povem, pa je pol vsaj nekaj časa mir. Pri nas je tut katastrofa s taščo. ampak vse se preživiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?