Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 9:22:37
|
|
|
|
ELMA
|
Jutro .... mi imamo za sabohudo noć .Danes ji ne bom dajala AD3 da vidim če bo krče imela zvečer .metiLu pikice so še prisotne zdi se mi da ji na obraz gre , bomo popoldan šli spet k zdravniku se pokazat .Pa še za tiste kapljice Sab simplex si spraševala jaz ji dam pred dojenjem 15 kapljic .
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 9:49:27
|
|
|
|
srečka nosečka
|
dobro jutro, spet je en deževen dan in z našimi sprehodi ne kaže nič dobrega. Noč smo spet prespali od 20.00 do 7,30 zjutraj z enim hranjenjem ob 6,00. Me je kar skrbelo, kako bo ponoči, ker je včeraj neverjetno veliko spala čez dan. mojani - ubožčica s tole dieto, se mi kar smiliš, česa vse ne smeš jest. Kako je s to alergijo ? Kako dolgo traja, upam, da ne bo tako vedno? Kapljice iz A priti krčem so Lefaxin, enake kaplice kot so pri nas AD3 pa so Oleovit. Naša nima po Oleovitu ni nobenih reakcij, naših ji sploh nisem upala dati, ker rado zvija po njih. za sling, ki ga šivaš. Je to velika umetnost narediti? Morda bi mi po kakšnem "načrtu" znala moja mami to zašit. februarka - tudi jaz jem salame, tudi suhe. Pa nima nobene reakcije. ti kar malo probaj, pa boš videla. suzi - jaz sem šla sama na pregled k G. Bi bila kriza, če bi se drla, ko bi bila jaz na stolu. Čeprav mi je G rekla, da naj pridem k njej še na posvet, če se bom odločila za mireno kar z Lano. pina - za odpravo temenc, to mora pa biti res zoprno pri , ki imajo tako čupo, kot tvoja Ana.
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 9:50:54
|
|
|
|
larisa
|
Ojla bejbe, spet dež sem se praov zamislila ko ste govorile o suhih salamah. Jaz jih pa že skos jem . Zakaj pa naj jih nebi jedle, oz. zakaj jih ne jeste??
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 9:57:10
|
|
|
|
buči
|
Evo, prej napišem, da če ne bo dežja, grem ven. Ugasnem računalnik in se ulije. Jaz sem že malo pozabila: koliko časa, do katere starosti otroka - meseci, je treba prekuhavat vodo za mleko?
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 10:02:45
|
|
|
|
Februarka08
|
Dobro jutro, mamike! Hvala za odgovore glede salam. Danes sigurno pade kakšen sendvič. Včeraj smo se spet nosili, je zaspala ob 22.30 spala samo do 2.30, potem pa ni mogla nazaj zaspat in je spet pristala na moji joški in tako spala do jutra... Sem šla celo za 2 uri spat v možekovo posteljo ko je šel na šiht, se je začela oglašat, sem jo priklopila za par minut, zdaj pa spet spi. Ampak bo pomoje kmal spet alarm. Ella, včeraj sem popila kozarec piva pri kosilu in ponoči sem imela čist polne joškice. Čist trde. Pa tud tamala mi je non stop vlekla proti jutru samo eno, in čez 2 ure je iz prav te kar samo začelo spet tečt ko je vlekla drugo. Tako da je pomoje nekaj na tem. Bom si ga kakšen dan kar malo spet privoščila (ne preveč, če ne bom alkoholik ratala ), pa bomo videli. Mi je včeraj tako vroče ratalo po tistem kozarčku, da sem se mogla čist slečt ko sem šla dojit. Že eno leto nisem poskusila nič alkoholnega, pa tudi drugače se alkoholu bolj izogibam... Danes je spet tak čuden dan, spet bomo notri. Morm pa it popoldne v šoping, so me naštimal za moj roj.dan, če mislim kaj zanjga dat. Pa še k frizerju moram... Nekaj danes, nekaj jutri. Joj, jaz imam pa jutri G. In že dva dni sam tuhtam kaj bo z našo princeso. Bo namreč ostala doma in me matra če jo bojo znal popedenat. Saj, če bi bil moj doma, ni panike, tako bo pa tašča... Upam da bo mala spala da me ne bo skrbelo...
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 10:04:20
|
|
|
|
pina-1
|
suzi, jaz grem 18. na pregled in je rekla da mi bo vstavila špiralo, ampak recepta za Mireno mi pa ni dala. Bom vidla kaj bo rekla 18. upam, da je mislila na mireno. Ampak 18. imajo napovedan štrajk, upam da vseeno kaj odpravim. Na rudniku se dobimo 16. Jaz bom tam že dopoldne. MAm namen štartat okoli 9-ih da se tamala fsjn naje. Sicer pa to velja smao če bo lepo vreme, ker v takem kot je danes ne mislim gor letet... A prideš? Sedaj sem malo noge trenirala na leg magicu. Zadeva je fajn. Noge in rit kar fajn delajo. No danes prinesem domov še napravo za trebušnjake delat. Sem se odločla, da je čas da kaj zase nardim. Bi res rada prišla na magičnih 60 kg. uff kje je še to.
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 10:16:31
|
|
|
|
Februarka08
|
Sem še to pozabila vprašat: koliko imate temperature po stanovanju??
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 10:27:10
|
|
|
|
buči
|
februarka, mi imamo ponavadi 19 C, redko 20 C, le če sonce cel dan sije, imamo 21 ali 22 C. No, poleti pa magičnih 26, tudi 28 C smo že uspeli pridelat.
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 10:31:29
|
|
|
|
misar
|
jaz tudi tu in tam kak kozarec piva spijem, ne zato, ker bi mi primanjkovalo mleka ampak iz čistega užitka. zdaj me pa kar obsojajte. obožujem pivo. februarka mi imamo okoli 22˙C v stanovanju, ponoči tud manj. pa še to se mi zdi preveč. včasih tamala dobi pikice po glavi tam kjer leži, sem prepričana, da od vročine.
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 10:32:34
|
|
|
|
lillchy123
|
ojla mamice! Jst sem spet uspela prit v civilizacijo... Upam, da če mojmu ne bo ratal prej, da bova vsaj v novi hiši imela net, ker se drugače sploh ne selim! Smo kar ok, mam pa par vprašanj, o katerih ste verjetno že razpravljale, ampak ne utegnem brat vsega za nazaj. se vidi, da imajo naši že en svoj ritem, pa uspete spet naklofat veliko strani. mah, moram šibat po mami. Hodi na telovadbo, da bo lepa in fit, ko bo Luka imel maturantski ples.. Pridem nazaj, pa vas pol zasujem z vprašanji!
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 10:55:21
|
|
|
|
torcica
|
IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 Sedaj sem malo noge trenirala na leg magicu. Zadeva je fajn. Noge in rit kar fajn delajo. No danes prinesem domov še napravo za trebušnjake delat. Sem se odločla, da je čas da kaj zase nardim. Bi res rada prišla na magičnih 60 kg. uff kje je še to. Pina, jest sm glih učeri eni moji kolegici razlagala, da bi rada prišla na 60 kg . Mi je ostalo še 2 kg od Gašperja, 3 kg od Maše in cca 3 kg od študija. A maš kakšen dober recept ? Zadnjič si neki omenjala Montignac-ovo dieto. A maš kaj več podatkov o njej. Jest sm bla sicer na 90-dnevni dieti, ko sem prvič rodila, sam se mi je zdela ful ubijalska. Sem sicer shujšala iz 70 na 56 kg, ampak psihično sem bla pa čist u riti . Tko da me ne mika še enkrat dat vse to skozi. Punce, eno vprašanje: A mislite, da lubenice tudi napenjajo? Sem jih včeraj videla v trgovini in so mi takoooo zapasale. Meti, jest Gašperju dajem kapljice Mylicon (kupljene v Italiji, so pa noter enake sestavine kot v Sab Simplex) in mu jih dajem 3-4 krat na dan po 20 kapljic po hranjenju. No v bistvu vmes med hranjenjem, ker še preden poje do konca, se že začne zvijat, tako da počakam, da je huda lakota mimo, potem podremo kupček, mu dam kapljice in potem nazaj na joško.
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 10:56:13
|
|
|
|
Janey
|
Janey, mislim da jih vidva z jakcem uporabljata. čeprav praviš, da nč ne pomagajo, bi jaz vseeno še to probala. (imamo pa doma že koroške in sab simplex). ene so lefaxin ene pa antiflex...menda je isto. buči še ne vem kdaj pridemo...mogoče bi blo ql zjutraj, ampak bomo videli kak bo jakec jedel. Se boma malo po njemu orientirala. Najboljše da se v petek slišima, če boš do taktrat že mela kake plane pa tut nič hudega. Nebomo hudi, malo žalostni mi smo pa spali od 11 do 3h, pa do 7ih pa pol še pri mami v objemu do 10 sem se naspala ko polhek sem vidla da si enkrat napisala da ti je pamperska premočila. Jaz mam za podnevi obične active baby za ponoči pa dry baby pa za nič na svetu ne zamenjam. Sem probala vse te iz dm-a in muellerja pa ni primerljivo. buči jaz bomo vodo prekuhaala ziher tam do 1 leta. Za vse, tut za pit. Se mi zdi prav, da ne pije te svinjarije. Marusah seveda si tudi ti vabljena na kavo. Takoj ko bo lepše vreme. Te pokličem. Pa tut če bom kaj tam mimo tebe hodla ti javim. Je blo zadnjič prav fino čvekat lupčke lovrotu
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 11:01:27
|
|
|
|
buči
|
Janey, mi imamo res dobro vodo, zato milsim kmalu nehat prekuhavat, pa še čez filter jo spustim, ampak sem pozabila do kdaj. vem da pri Aljažu nismo dolgo ... Ja, za petek se pa slišiva.
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 11:05:39
|
|
|
|
ELMA
|
Ella, včeraj sem popila kozarec piva pri kosilu in ponoči sem imela čist polne joškice. Čist trde. Pa tud tamala mi je non stop vlekla proti jutru samo eno, in čez 2 ure je iz prav te kar samo začelo spet tečt ko je vlekla drugo. Tako da je pomoje nekaj na tem. Bom si ga kakšen dan kar malo spet privoščila (ne preveč, če ne bom alkoholik ratala ), pa bomo videli. Mi je včeraj tako vroče ratalo po tistem kozarčku, da sem se mogla čist slečt ko sem šla dojit. Že eno leto nisem poskusila nič alkoholnega, pa tudi drugače se alkoholu bolj izogibam... februarka pa je nekaj v tem pivu
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 11:14:21
|
|
|
|
mojani
|
JUHUHU! sling je končan. samo še počakam, da se prebudi, pa da midva to sprobama. srečka nosečka sploh ni to tako težko za zašit. če zna tvoja mami zarobit kos blaga, pol bo znala tudi sling naredit. edini problem bi ti lahko bil, kje dobit obročka. meni jih je brat naredil, ker dela s temi materiali (rostfrei, inox, aluminij). če bi rabla, povej, ga lahko lepo prosim, če jih hoče še zate naredit. je pa s tem šivanjem za približno uro do1,5 ure dela, nč več. pa obstajajo strani, kjer je razloženo, kako se zašije. glede diete- ja, je hudo. sploh če obožuješ mlečno hrano, kot jo jaz (čokolino, palačinke, griseki,...pa PECIVO) . Pa sej, samo pogledam, pa mam dost cukrčka za cel dan!!!!! čauči
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 11:45:22
|
|
|
|
lillchy123
|
evo mene nazaj.. zdaj pa vprašanja: mojani, kaj je to sling? drug teden imam prvi pregled pri G. Jaz sem mislila za zaščito prosit za inekcijo, zdaj pa vidim, da se ve pogovarjeti i nekem vstavku, če sem prav razumela. Pa me zanima kaj to sploh je in zakaj se ne odločate za te inekcije? moj škratek je malo prehlajen. A lahko osvežim prostor s kaplicami od justa al raje ne? Kaj še pomaga za poln nosek? Luka je zdaj ponoči nehal kakat, in kaka šele okrog 12h, ga pa običajno že od 6h zjutraj fulll napenja. Kaj naj naredim, da se bo čim prej in čim lažje pokakal. Čez dan je pol ok, sam zvečer ma mal krčkov, pa dava kapljice od koroških lekarn, pa je ok. sem vidla, da se menite za srečanje. Super! A mi lahko ena napiše na ZS, ko se boste točno zmenle kdaj in kje, da ne bom iskala za nazaj.. Ker midva bi tud pršla... veliko tiškanja in lupčkanja
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 11:58:46
|
|
|
|
katka37
|
Pozdravček! Sem spet prebrala vse za nazaj, vsaj to mi še uspeva koliko toliko sproti. Me veseli, da je s februarčki bolj ali manj vse v redu, krčki in ostale težavice bodo že počasi minile. Mamice pa se čuvajte. Danes spet ni sončka in mi nikakor ne diši iti ven, še premišljujem. Drugače spimo kar v redu, ponoči se zbudi ob 1. in ob 4., potem pa je ponavadi mir. Tin pridno je, še vedno ga samo dojim, kapljice pa tudi dajem bolj redko, ker ga tudi mučijo krči. Mojani, pridna si s šivanjem, uživajta v nošenju. Zdrži z dieto. Februarka, mi imamo okrog 20 stopinj v stanovanju, sem jaz bolj zmrznjena. Buči, nimam pojma, kako dolgo bi vodo prekuhavali, sem zaenkrat kupila vodo za dojenčke, ampak itak Tin noče sploh nič piti, tako da je še ne rabim. Potem pa bomo videli, kako bo. Razmišljam pa tudi o nakupu brita filtra. Kar se pa tiče klobas, jaz jem kar vse, v bistvu tudi vso drugo hrano razen zelja in fižola. S pivom pa še moram poskusiti.
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 12:02:30
|
|
|
|
mesecnica
|
punce zdravo... eno ? Kako čistite noske svojim ??? Moja pupa je namreč od mene skasirala prehlad in full smrka. Pa ji malo brizgam v nosek fiziološko, pa potem probam potegnit ven s pumpico - pa ne gre nič ven . Katere pumpice ve uporabljate?
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 12:04:40
|
|
|
|
katka37
|
Mesečnica, sem uporabljala fiziološko in potem potegnila z babyvacom ven, pumpico, ki dela s pomočjo sesalca (vem, neumno se sliši, pomaga pa definitivno, ne moreš verjeti, je preizkušena na mnogih otroških klinikah, pa tudi tu na rr jo hvalijo, preveri).
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 12:15:54
|
|
|
|
mesecnica
|
Pa še nekaj...koliko fiziološke ve našpricate v nosek? Pa kolikokrat na dan?
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 12:16:55
|
|
|
|
mesecnica
|
katka...kje se pa kupi to pumpico?
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 12:42:04
|
|
|
|
buči
|
Janey, se te pozabila vprašat: a Novalac v A tudi prodajajo samo v lekarnah? Ti najbrž uporabljaš avstrijske Pamperske? Tele naše (najbrž iz Mercatorja) so res ! mesečnica, jaz čistim s fiziološko, potem imam pa ročni respirator: stisneš respirator, držiš, vtakneš v nosnico, drugo nosnico zamašiš s prstom, spustiš respirator, spustiš nosnico. Ponoviš z drugo nosnico. Ampak to spuščaš na hitro. No, ne znam ti drugače opisat.
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 12:42:55
|
|
|
|
tuna
|
Men so pa rekl, da ne smeš s pumpico čistit noska, ker lahko poškoduješ sluznico oz. notranjost. Mi smo rešili nosek s fiziološko. Kapljali smo kar naprej. Meni je zdravnik rekel, naj dam čim večkrat na dan. Ponavadi se je po kapljanju odkašljala in je iz noska potegnila svečka
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 8.4.2008 12:49:09
|
|
|
|
*Naja
|
mesečnica- jst moji pupi samo 1-2 kaplici fiziološke kanem v vsako nosnico, pa si potem frajla sama sčisti nosek s kihanjem . Pediatrinja je meni razložila, da zato kihajo...in da je nosni kanal tako globok, da mi z nekim čiščenjem itak nič ne dosežemo.
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?