|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007 part 2
31.3.2008 22:22:17   
skuštrana
Jasna, slike so v mojem albumu user posted image

Jantrna ogrlica za zobe je pa pri nas full popularna. Če katera rabi ji kupim in prinesem. Mislim da je cena okoli 10e. mi je nimamo.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
31.3.2008 22:23:56   
Jenny Anny
Moja dva oba spita, jaz se pa še tukaj mal poforčkam.

Janja Kasija je verižico za zobke dobila iz Nemčije, sam mora se jih dobit pa tud nekje v SLO.

Jasna  a ni voda sam klorirana? No saj fluoriranje se da tud uporabljat za sterilizacijo vode, sam ne vem, če pri nas to uporabljajo.

Zobki kolk vročine pa je normalno, da se pojavi pri izraščanju zobkov?? Pa kolko dni to traja (tisti, ki ste že zobati).

Alin_alina ja čedalje več moških "je rodilo" pa vsi tako ponosni. Redko slišiš, da je pa žena od tega in tega rodila, ponavad res kar ta pa ta rodiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
31.3.2008 22:25:17   
sanwebdra
IZVIRNO SPOROČILO: majoli
user posted image So vam kaj omenjali obisk zobozdravnika za naše makarončke pri šestih mesecih? Jaz imam v spominu iz materinske šole, da naj bi user posted image takrat prvič obiskal zobarja in vem, da je znanka za hčerko pri šestih mesecih dobila fluorove tabletke. Meni naša P ni nič omenila.

Nam je fluorove tabletke predpisala kar P na pregledu pri 6-im mesecih. prvi mesec samo dve tedensko, kasneje pa vsak dan - je v eni škatlici 400 tabletk.

Lahko noč .... pa lepe sanje ...

(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
31.3.2008 22:27:40   
jasna
Skuštrana, sem vidla slikiceuser posted image . Šljunak je pa zakon za otrokeuser posted image

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
31.3.2008 22:44:56   
Kasija
JennyAnny elian je verižico iz jantarja za zobke dobil za darilo, ampak vem, da je bila naročena iz nemčije. tako da žal ne vem, kje bi jo lahko dobila v sloveniji.
Sem našla eno usa stran in še eno tukaj, kjer jih prodajajo - klikni besedo stran ali tukaj, da se ti odpre.  

pingi ti imaš bone od mercatotja. če se ne motim. a veljajo samo v trgovini ali tudi v ostalih trgovinah mercator centra? na mojih piše samo mercator in nič drugega, na netu pa tudi nisem zasledila kakih informacij.

pot na srečanje ne rabiš nosit ničesar. v koloseju si po tleh naštimamo ta večje deke pod dekice, ampak jaz sem jo enkrat prinesla in dvakrat pozabila in je elian gostoval na dekicah od drugih. tako da če prineseš ali ne, nekje se bo našel prostor za oskarja.

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
31.3.2008 23:01:52   
skuštrana
Janja Kasija je verižico za zobke dobila iz Nemčije, sam mora se jih dobit pa tud nekje v SLO.

Mislim da se jih v Slo ne dobi. Pri nas jih prodajajo v specializiranih trgovinicah z dragimi in poldragimi kamni, pa v nekaterih lekarnah in pa celo v eni spleni trgovini so jo imeli..

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 31.3.2008 23:02:43 >

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
31.3.2008 23:06:02   
skuštrana
Jenny Anny, samo to verižico bi naj otrok nosil že full preden začnejo zobje rast, da telo sprejme te vibre,bla,bla,bla...user posted image No, vsaj tako so mene poučile frendice, ki jo uporabljajo, kot sem đe rekla tukaj je to must haveuser posted image Modna muha, če mene vprašateuser posted image user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1182
31.3.2008 23:07:50   
skuštrana
A ni tako da s flour ne daje več user posted image Jaz ga za Lizo nisem dobila, prvi obisk pri zobarju je imela pa  pri 1 letu.

Neposredna povezava do sporočila: 1183
31.3.2008 23:16:51   
jasna
Jenny, voda je klorirana zaradi higienskih razlogov, fluorirana pa zaradi skrbi za zobno zdravje populacije.

Aja še to. Ne samo da ta in ta rodi.. Tudi ta in ta je noseč user posted image .
Pa še dve:
Po rojstvu prvorojenca se je moja primožena familija izražala: Mu je rodila sinauser posted image . A sebi ga pa nisem al kaj?user posted image
Ko smo bili z dojenčkom prvič v Tuzli je en fantek pogledal v voziček in vprašal: Jel curica il je djete?user posted image

Grem nazaj delat...

< Sporočilo je popravil jasna -- 31.3.2008 23:23:45 >

Neposredna povezava do sporočila: 1184
31.3.2008 23:25:46   
Alina_alin
Pri naši ta prvi smo fluorove tablete tudi dobili od pediatrinje. Kdaj, se ne spomnim. Zobozrdavnika smo pa obiskali pri 1 letu prvič, kot so svetovali, pri 6 mesecih je samo posvetovalnica pri zobarju: se pomeniš kako se čisti itd itd.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
31.3.2008 23:41:05   
Pandica
Oj punce user posted image

Da še jaz kaj pripišem...madona, smo čveke user posted image

Sem se malo prej spet tako napokala, da me bo razneslo. Samo kaj čem, če pa sem vedno zvečer najbolj lačna.
Zalo sem prej lepo skopala, kako je uživala zraven, jo podojila in dala v kinderpet ajat. Ampak se mi je čez kakšne pol ure zbudila. Sem si jo pristavla še na drugo zizo in zdaj spančka user posted image

Klaudia  ja, saj imam jaz tut čez dan noter blazinice za dojenje. Trenutno imam Fixies-ove, drugače pa si jih kupim kar v Mullerju, ker so mi tut fajne.
Tetra pleničko, ta majhno pa "moram" imeti čez not noter v modrčku, ker mi te blazinice drugače kr hitro premočijo. Sploh, če mi Zala še kakšen obrok prespi, pol pa tak imam joške trde ko kamen... user posted image

Polnost zizik
še nisem opazila, da bi katera bolj "delala" user posted image   Se mi zdi, da imam obe lepo polni in služita trenutnemu namenu, da nahranim mojega lačnega otroka  user posted image

Jasna  pa ne morem verjet kakšna asica je tvoja Neli user posted image   Bravo Neli  user posted image

Mehurčica   ja, moja je ponavadi skoraj vedno dobre volje, ko se zbudi in se full "pogovarja" . Že, ko jo ogovorim, ji zaželim dobro jutro se mi full smeji, je tako sladka, da je joj.
Aja, pa čestitke spet za tvoj tek. Dobra si, ni kaj. Jaz pa namesto, da bi vsaj malo pazila kaj jem in kdaj, se ob desetih zvečer tako napokam, da je joj  user posted image

*Kinnie*   mi gremo za prvi maj na morje  user posted image    v Sukušan postavljat našo prikolico. Jeee, kako se že veselim, to bo prvo leto na morju z mojo miško. Kak boma hodili na dolge sprehode, medtem, ko bodo ostali delali  user posted image

Noa1   kot je že napisala Mehurčica  sem njo srečala na štartu user posted image   , Lane31  pa na Gosposki user posted image   Res ne vem kaj je blo to danes, da smo se vse srečevale.
Ja no, saj ni čudno, ko pa je tako lepo vreme bilo...in smo se vse martinčkale user posted image
Zato pa ima moja Zala že tašno barvo kot, da je že iz morja, kaj si še sama opazila, ne? user posted image

Srečanje Štajerk 
kdaj ga mislimo imeti? In kje? Jaz drug teden v pon. 7. 4. ne morem tako, da prosim  user posted image   ne se zmenit ta dan.
Ker bi vas spet res rada videla, ker ste tak fajn punce in družba   user posted image

*Lana*  kam greš to na to predavanje o plavanju? Kje bo, koliko stane? A lahko poveš malo več prosim...

Alina_alin  saj bo hitro teden naokrog in boste imele atija spet doma  user posted image   
Drugače pa nam pride tvoja prvorojenka k meni malo na počitnice user posted image

Lane31  hvala še enkrat za user posted image   Pa, da niste potem pokupili pol Mullerja user posted image  
Joj, praviš, da si ti že, ko cigan pravi po faci. Te moreš mene videt, ko pridem iz morja kaj je to barva. Ko sem dobesedno "črna"
Ampak vedno bolj je moderno, da si kao čim manj rjav, ker so ljudje osveščeni kako sonce škoduje naši koži in zdravju.

Zdaj pa ste itak full napisale verjetno med mojim postom, še vas grem prebrat do konca user posted image

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 1186
31.3.2008 23:50:18   
Kasija
JennyAnny vidim, da sva ob istem času odgovarjali za verižico od eliana. user posted image

Srečanje Ljubljana v četrtek  3.4. ob 11h - kraj še določimo.

Prijavljene:
  • janja
  • oktoberka
  • pingi
  • klaudia
  • suzanamai
  • Jenny Anny ?
  • pot?
  • kasija? 

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
31.3.2008 23:52:05   
Kasija
Pa ne da sem danes jaz zadnja? Potem pa želim lahko noč vsem in pazite se prvoaprilskih šal!

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
31.3.2008 23:58:29   
Pandica
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

Pa ne da sem danes jaz zadnja?

Ne, nisi  user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1189
1.4.2008 0:00:19   
valči
Babike,babike,komaj vam sledimuser posted image
Morem vam napisat,da nisem taka nesposobna in neodgovorna mama do Lare,kot je izpadlo.Lara nima s strani zdravnikov potrjene alergije na KM,s strani bioresonance pa na vsa mleka,pšenico,svinjino,aditive,kvas,sladkoruser posted image In jo že zaradi zaprtosti pazim,da poje veliko vlaknin in sadja,zelenjave.In gledam in pazim na njo.Tistega 1 dcl mleka v soboto in nedeljo zjutraj,ko babica prinese sveže kuhano,tega ji pa ne morem vzetuser posted image Si sploh ne predstavljaste,kako takem otroku skoz govorit ne to,ne keksa,ne rdečega soka,ne pečenke...In to vsako soboto in nedeljo jo lovim pri babici v hiši,da se ni z kakim keksom,klobaso skrila pod mizo.In pri tolikih alergenih ji valda čez kožo vdari.Pa tudi na klor je alergična,kako jo pa naj umijemuser posted image

Ne privoščim nobeni mamici tega,samo ni lahko.

Zizike,desna mi je bolj polna opažam,si pa črpam zjutraj,oziroma dopoldne,potem pa dobi zvečer po flaši z kašico,ponavadi je mleka 120 ml,dovolj za njo.
Neli pa sploh nisem videla,ne vem,kam se je skrila,ali nisem zasledila,bi pa jo rada pogledala,ko jo vsi tako hvaliteuser posted image
Nina kliče,nočkauser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
1.4.2008 0:02:34   
janja
Nisi zadnja, jaz sem še tu.  Sem delala eno verižico pa sem se ful zamudila. Kasija a ti še delaš verižice?

zobozdravnik - mi tudi nismo dobili fluorovih tabletk. Pa je bil Andraž prvič pri zobarju pri 6 mesecih, zdaj pa itak hodimo na 3 mesece in fluorovih tabletk nihče niti omenil ni. Moram naročit še Urbana!

jantarjeva verižica
- no pol bom pa jaz Urbanu dala kar svojo okoli vratu, sam jo bo treba kar 2x ovit. Punce, a se ne bojite, da bi se otrok s tako verižico zadavil. Ker enkrat sem brala, da se je ena punčka zadušila z verižico za dudko.
Sicer pa, v kaki trgovini se da sigurno kupiti jantar, pa si verižico lahko sam narediš. Bom malo pogledala naokoli.

No, zdaj grem pa končno pod tuš, pa spat. NOČKO!

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1191
1.4.2008 0:09:45   
janja
valči - nisem vedela, da je Lara alergična na toliko stvari. Kako hudo je pa otroku braniti kako stvar, si pa ne predstavljam. Saj piškotke ji tudi lahko daš kake take, ki so za alergike. Sicer vem, da so te stvari zelo drage. No, moja sestra je dosti stvari začela kar sama pripravljati, sem jo prav občudovala. Mi je pa prav zoprno, ker ko prideš na obisk ponavadi prineseš kaj sladkega za otroke, onadva pa teh stvari ne smeta in sem včasih prav v dilemi kaj prinesti. Saj me razumeš. Je pa na svetu itak tako, da eni lahko vse jedo (pa ne marajo dosti stvari), drugi bi pa jedli (pa zaradi alergij ne smejo)! Ni pravice na svetu! No, upam, da bo dosti alergij pri Lari z leti izzvenelo.

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
1.4.2008 0:40:37   
jasna
Ojej Valči, pa nisem vprašala z namenom, da bi se ti počutila neodgovornouser posted image . Niti pomisli ne, da si slaba mama (to pa rabim smeška, ki žuga s prstom). Saj vemo, da narediš ma glih vse kar je možno za svoje piščančkeuser posted image . Če se samo spomnim, na ponovno vzpostavitev dojenjauser posted image . Super si, resuser posted image .
(Naše babše: http://www.youtube.com/watch?v=5_ImAtRxNwk , http://www.youtube.com/watch?v=1ozWOhUGPRk

Janja, mene bi tudi skrbela možnost zadušitve z verižicouser posted image

< Sporočilo je popravil jasna -- 1.4.2008 0:44:51 >

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1193
1.4.2008 0:54:00   
Pandica
 user posted image

user posted image

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
1.4.2008 1:27:05   
pot
Kje sem ostala? Je treba nadaljevat. Morem še počakat, da še zadnje kapljice vzamem.

suzanamai, čestitke Mai-u! user posted image user posted image user posted image

Če ni prepozno, jasna: mleko je lahko do 24 ur v hladilniku. Tako so nam rekli v šoli za starše. Če bi dala pa v skrinjo, pa nekaj mesecev, koliko točno, pa sem pozabila. Nimam toliko mleka, da bi ga v skrinjo dajala, drugače bi vedla tudi ta podatek, ker bi šla spet zapiske študirat, zdaj se mi jih pa ne da. Črpalka pride kar mastna od mleka, tako da jo lahko samo opereš in isto, po uporabi mleka, flaško s sredstvom za pranje posode (brez reklame user posted image ). Za boljši občutek pa lahko na začetku tudi prekuhaš. Mleko pa ne smeš pogret v mikrovalki ampak pod toplo vodo ali daš, če ne porabiš vsega mleka na enkrat v drugo šalčko in jo segreješ v kozarcu s toplo oz. vročo vodo, vmes pa še malo premešaš, da se toplota porazdeli. Jaz črpam zdaj samo še zvečer, ker drugače je polnoooo in zjutraj boli. Pa ni ravno pretiravanja v količinah, tam ok. 30ml. Čez dan se mi ne da več, ker preveč časa vzame. Če pa boli, pa mali noče jest, pa morem tudi čez dan.
A Neli, se že kar puza po tleh? Vav! Čestitke!

Vrtec, midva z Oskarjem sva točno 14. februarja oddala prošnjo v roke ravnateljici, ker sem imela še nekaj vprašanj, kot nezaposlena. Aprila nam pa sporočijo kako in kaj. Potem se je pa treba v roku 7 dni (nekaj podobnega, mogoče še kak teden zraven) pritožit, da ti zmanjšajo finančno breme. Je pa rekla ravnateljica, da so že do takrat dobili 40 ali 50 prošenj (joj, moja pozabljivost!), potem, pa je cifro na koncu povečala na 200 (!?! Od kje ji cifra nevem, mogoče je seštela še otroke drugih starosti, ki so trenutno še pri starih starših ali kje drugje). Kaj lahko pričakujemo, pa nevem. Ampak jaz bi rada službo našla, tako, da Oskar ne more bit sam doma v jeseni. Je pa tako, vsaj pri nas, da otroka vpišeš v vrtec tisti mesec (april ali september), ki je najbljižji otrokovi starosti 11mesecev, oz. do takrat, ko se je rodil v mojem primeru. Za čas, ko še ni dopolnil starosti oz. je še doma, plačuješ vrtec brez hrane. Pri nas je tudi tako, da se upošteva prošnja glede na čas, ko je bila oddana. Se pravi dodatna prednost, kot bi bil v čakalni vrsti. Tako mi je ravnateljica razložila. Glede na to, da je samo moj zaposlen, pa ne gre ravno v plus. Menda bodo še nekaj novega okoli tega napisali, oz. še nekaj sestavljajo.
Upam, da se kaj zastopite iz tega šmorna. user posted image user posted image

No, zdaj pa vidim, da je že jasna vse lepo točno povedala. user posted image user posted image Samo nevem ali to velja za vse vrtce ali kakor kje. No, ko nam bodo sporočili kako bo z vpisom, bomo že ugotovili.

mama06, zdaj spet nevem točno, ker dobivamo toliko reklam domov. Ampak mislim, da v BC. Tudi midva sva že razmišljala o takem ogledalu, ampak še nisva šla nič naokrog. Ni časa.user posted image Pa, vidim, da so pet že druge odgovorile. user posted image Kaj se sploh matram. user posted image

lane31, naš tudi ne pleza, še na bok se več ne obrne. On raje na svoji igralni blazini prijema in v usta tlači igrače. Ko pa ga posedem, da ga vzamem, ker se pritožuje, pa kar poleti proti igračam in slikam, ki jih opazi ob strani, na blazini in jih praska ali sega po njih, na trebuščku, dokler nima dosti. Pa saj ima še čas, otroci dan danes tako ali tako prehitro odrastejo. Meni se nikamor ne mudi.

Kruh: sicer ne pečem v kruhomatu, ampak ga pa spravim najprej v krpo, potem, ko se ohladi, pa v vrečko. Gre pa po navadi tako hitro, da je joj. Kar nekako lačna postaneva, ko tako lepo diši. user posted image Pa saj morava oba zdaj kg nazaj dobit. Jih je tudi moj izgubil, odkar nima več tako močne malce v službi.

Zobki, pri nas je par dni prej malo več polival (če je to od tega), pa veliko bolj grizljal stvari kot po navadi, tudi mojo bradavico. Vročine pa nisem nikoli natipala na čelu. V soboto sem pa opazila, da ima malo krvavo pod dlesnijo, pred in med zobkom, pa da je tam en tak lep, bel, oster pravokotnik vmes.user posted image

Pa lahko noč.

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
1.4.2008 1:27:52   
živa
Hoj!

Res zadnje dni nisem namenoma zadnja, prisežem user posted image . Delam kot zamorc, pa je ura tik-tak pol dveh. Saj grem v mižule, samo še nekaj besed napišem.

IZVIRNO SPOROČILO: majoli

user posted image So vam kaj omenjali obisk zobozdravnika za naše makarončke pri šestih mesecih? Jaz imam v spominu iz materinske šole, da naj bi user posted image takrat prvič obiskal zobarja in vem, da je znanka za hčerko pri šestih mesecih dobila fluorove tabletke. Meni naša P ni nič omenila.

Jaz sem za večjega dobila vabilo pri 6 mesecih kar od zobozdravnice user posted image , sem si mislila, kaj bomo sploh počeli pri zobozdravniku, če še nima zob oz. je imel ravno ene dva. In ker gremo maja spet na redni pregled, mi je rekla, naj še malega s sabo pripeljem user posted image . Majoli, pokliči h kakšnemu otroškemu zobraju, lahko ti dam številko naše, meni je super.

Srečanje: pridem.

Jasna, bom šla jaz kupit blago, ne skrbi, ti mi samo mere sporoči. Ti ga lahko v četrtek po srečanju dostavim. Se slišiva? Dobro študiraj user posted image .

Lahko noč,

živa

(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 1196
1.4.2008 1:52:33   
jasna
Pot, hvala za izčrpno razlagouser posted image

živa, v četrtek bom priletela mimo na srečanje, če boste še tam. Pa verjetno bosteuser posted image . Se slišiva na zs ali po tel.

Nočko!

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
1.4.2008 8:30:37   
*kinnie*
Dobro jutro. Hitro skuham kavico user posted image , da pridem malo k sebi.
Zobozdravnik, hjaaa zdaj se pa spomnim.user posted image Ja, naša ga je imela tudi okoli 1 leta, ker so ji takrat zamenjali ščetko in takrat je dobila flourove tablete.
Valči: Vem, da si super mamauser posted image user posted image user posted image . Kdor se s temi stvarmi ne ubada, pojma nima, kako je.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 1198
1.4.2008 8:38:19   
*kinnie*
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

A ni tako da s flour ne daje več user posted image Jaz ga za Lizo nisem dobila, prvi obisk pri zobarju je imela pa  pri 1 letu.

To sem jaz preko medijev zasledila že pri ta večji, pa ga je takrat dobila. Ča se prav spomnim (upam sa nisem kaj zamutila spetuser posted image ) je bilo prav zanimivo prebrat stranske učinke. Joj, bom spet izpadla ena neodgovorna mama user posted image

no, fajn.Jaz se veselim sončka in sprehoda......se je pa pooblačilouser posted image . Upam, da bomo šli lahko na sprehod..zdaj pa šibam otroke poštimat user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1199
1.4.2008 9:01:44   
skuštrana
Dobro jutrouser posted image

Janja
, načeloma lahko daš svojo ogrilco, samo ta je narejna posebno za otrokeuser posted image Ti kopiram z ene strani.
Jantar je sunčev kamen, povezan s iscjeljiteljskom snagom Sunca. Rimljani su vjerovali da on štiti tijelo od fizičkih ozljeda pa su ga čak i gladijatori nerijetko nosili kao talisman u arenama. On privlači pozitivne stvari u život. U nekim dijelovima Britanije, smatra se kamenom želja. Zaželite li želju dok trljate komad jantara među rukama, ona će vam se vrlo vjerovatno i ostvariti, smatraju neki Britanci.

Osobe koje se bave kristaloterapijom koriste jantar u liječenju središnjeg živčanog sustava, prsa i grla. Većina se njih slaže da topla energija jantara donosi unutrašnju vedrinu i podiže duh otpuštajući depresiju ili ubrzavajući ozdravljenje nakon bolesti.

S obzirom na niz pozitivnih karakteristika jantara i gotovo nijednu negativnu, s obzirom na njegovu simboliku u mnogim kulturama i s obzirom na njegovu ulogu u kristaloterapiji, on je idealan kao poklon za novorođenčad. Nosi se u obliku ogrlice jer njegova moć da olakša zubobolju najjače djeluje ako se on nalazi u blizini zubi. Za još bolji učinak, zagrijte ogrlicu na suncu te će se analgetska moć pojačati.

Danas mnogi zlatari izrađuju ogrlice od jantara za bebe. Takve su ogrlice načinjene od nanizanih kamenčića koji nisu grubi, a između svakog je čvorić kako se ogrlica ne bi posve raspala u slučaju puknuća. Ogrlica je dovoljno široka da se dijete njome ne može zadaviti, a dovoljno uska da je ne može staviti u usta. Da je riječ o priznatom analgetiku i sredstvu za pojačanje imuniteta, dokazuje činjenica da se takve ogrlice mogu pronaći u nekim trgovinama ortopedskih pomagala i ljekarnama. Štoviše, preporučamo da ih nabavite upravo na takvo
m mjestu, jer su jednako kvalitetne kao obrtničke, a redovito jeftinije

Pa moraš jo pravilno uporabljat. Baje jo moraš 2 krat mesečno oprati v slani vodi (najboljše morski) in potem 1-2 uri sušit na jutranjem ali večernem soncu, da se energijsko prečisti. Pa otrok jo mora začet nosit pri 3 mesecih, drugače naj ne bi pomagala. Je pa oglica full ob vratu, tako da ne more dat v usta, pa čvrsto je narejena da se ne potrga.  Če boš ala svojo jo moraš pa nujno tako očistit, ker ima ona v sebi tvojo energijo. Ma, sem zabluzila...amapk sem se naslušala tega od svojih kolegic, ki imajo tudi malčke palčkeuser posted image
Hvala za recept za riževo mlekouser posted image

Živa,
ti imaš pa res nemogoče ure zadnje dniuser posted image user posted image

Kinnie, ja Liza ima pediatra v Celju in tam ne dajejo floura, ker ima baje večjestranske učinke kot pa bi naredil pozitivnegauser posted image Pa ima Liza full lepe zobke, jo vsakič pohvalijo..sem ji kar fouš, ko ma tolk beleuser posted image

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?