Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 22.3.2008 21:34:45
|
|
|
|
arabela*
|
pozdravček. Tako ,pa smo prijadrali domov.Bili v cerkvi;nesli tašči,pa mojim staršem,potem pa jedli do onemoglosti Janey,ne pusti se tašči,povej kar ji gre,pa boš prej imela mir.Jaz sem dobesedno 3 mesece zdršala pri njej,nato pa sem zaloputnila vrata za sabo in mojmu rekla,da ne mislim več tam živet.Sedaj po vse teh letih pa se je tak spremenila.Se odlično štekava,tako da zelo rada grem k njej. Samo svoje meje jim moraš postavit,pa je kak je. Tak,sedaj pa se grem basat z jagodami,njami ,se kasneje vrnem
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 23.3.2008 7:55:20
|
|
|
|
*bubi*
|
lyra, nič ne skrbi, smo tudi take, ki še ne finiširamo Pa ti imaš , tako da bo tvoj trebušček hitreje rastel Za kakšno kavico pa sploh ni pomembno, kako velik je že trebušček, tako da se kar pridruži, če/ko utegneš. Sem te že hotela vprašat, pa sem ful v gužvi in sproti pozabim, kaj berem .... torej, sta tvoja enojajčna ali dvojajčna? Še najlepše mi je tisto, saj poznate vic: en je dvojajčen, en je pa brez
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 23.3.2008 8:02:08
|
|
|
|
*bubi*
|
En lep dan vam želim, vsaj zaenkrat nam vreme ne teži ! Joj, zdaj sem se komaj spomnila, da nisem pogledala, kako je Kekec jajčke pobarval No, pa da ne limam zajčkov za veliko noč, bom kar jajčke, ki jih je bubi ustvaril :
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 23.3.2008 23:14:42
|
|
|
|
Janey
|
Čer sneeeežiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...kak je vse belo Upam, da ste lepo preživeli praznike. In upam, da ste napolnile svoj želodčke. Jaz sem si ob moji dieti danes vseeno privoščila malo mlečnega kruheca in en košček potičke. Če si nebi, bi bila zelo žalostna. Včeraj sma se imela super. Sma bila kratka, mali je spal od pol 10 ko sma šla do pol 2, tak da sem bila pomirjena ko sma se vrnila. Doma sma bla tak že od 12. Sma ga samo prestavila in košare v posteljico in je kar lepo spančkal, se ni nič predramil. Danes smo šli malo na ludt kljub takemu vremenu in smo ravno pred dežekom pobegnili. Potem pa domov in smo dobili obisk. Jakec je začel tako neverjetno to glavico gor držat in se obračat...kot en tri mesečnik. Je res močan. Pomoje jo bo v roku enga tedna že samostojno držal. na trebuščku jo že dvigne in jo drži. pravi mali hulk sem pa tako srečna, ko vidim jakca in lubeka skupaj. lubek tako uživa in ga celega polupča in hoče da ju slikam in ga stiska in ona2 plešeta in tak sta sladka. sem mislila da pač nebo tak, že zato ker je lubi še zelo mlad za atija in sem se skoz pripravljala da bom pač sama za dost stvari....zdaj je pa noro kolko mi pomaga in kak je do jakca in tudi do mene. Najbolši ati na svetu ja...nisem še zaspana pa kar nekaj bluzim...je prišla danes zjutraj moja mami in je mela 2 uri jakca, da sma mi2 čumila in sem si spet napolnila baterije zdaj bom šla pa počasi res nina nana, pa tudi lubek je skoraj perajt za v posteljo..se greeemoooo stiskaaat lahko noč...upam, da ste zbudite v belo jutro z nasmeškom na ustih
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 24.3.2008 9:10:42
|
|
|
|
willma
|
sneeeežiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...kak je vse belo. Upam, da ste lepo preživeli praznike. Ko sem to prebrala sem pomislila na božične praznike in ne na velikonočne
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 24.3.2008 10:47:08
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Dobro jutro! Praznikov ne bom komentirala, je bilo vse ok, le jaz sem bila tečna za umret. Saj sem se kontrolirala in bila raje tiho, kot pa da bi kak špetir ali zamero naredila. Danes imam pa tako vneto grlo, da komaj govorim (še sreča za mojega , mu ne težim). Če jutri ne bo bolje, bom šla do zdravnice. Saj sicer ne hodim preveč rada naokol njih, razen kadar je kaj nujnega, ampak zdaj bi pa rada bila zdrava, ko rodim... Da ne bi slučajno svojega dojenčka okužla s čim. Saj vem, da je kao otrok zaščiten, če se doji... ampak recimo, da obstaja nek mali mali procent možnosti, da nama dojenje ne bo steklo.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 24.3.2008 14:23:11
|
|
|
|
Blacky30
|
Evo, da se spet jaz malo javim. Spet bom cele ure časa prebila tu gor, da vas vse za nazaj preberem. Med vikendom berem in kaj napišem, čez teden pa sploh zraven ne pridem. Je v službi norišnica, pa se tam nimam cajta priklopit, doma pa me itak hitro zmanjka, pa tudi mali pikec zahteva svoje. V petek sva opravila drugi del sistematskega pregleda - zobozdravnik in psiholog. Sem do zdaj že 2x prestavila, ker je bil bolan. Vse je super, zobke ima zdrave, tak da ne rabimo več tja do 5. leta. Pri psihologu pa je tudi izpolnil kriterije za starejše otroke. Sem bila zelo ponosna mamica. Janey, lepo,da ste se navadili na ta ritem in da uživate v tem lepem obdobju. Jaz priznam, nisem tako hitro prišla k sebi in sem začela uživati materinstvo veliko kasneje. Pa je zdaj tudi vse super. Krčki pa bodo tudi minili, slej ko prej. Jaz se počutim OK, včeraj in predvčerajšnjim smo letali okoli, bili smo na rd, pa velikonočno kosilo in sem cel dan samo sedela. Sem imela tudi zvečer že otečene gležnje. Samo moj g. pravi, da je to čisto nekaj drugega, če otekaš zaradi utrujenosti, kot če bi imela otečene noge nonstop. Takrat naredijo paniko. Ob večerih je baje to normalno. K in M, ne rabiš biti v skrbeh za zakzak, z njo je vse OK, samo lena je kot hudič. Pa se ji ne da tu gor pisat. Vem, ker sedi z mano v pisarni.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 24.3.2008 14:29:25
|
|
|
|
Blacky30
|
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica Aja bubi sem ti pozabila odg. Sem v 35 tednu (2280gr, ). Pa sicer ne grozi predčasen porod, sem tudi zaprta... Samo moja bolezen lahko sedaj na koncu malce zavira rast otroka. Od pon 18 do včeraj 21 je dobil 90 gramov. Samo buši mu zaostaja. Bo pač dolg, pa suh. Mogoče po mojem očetu. Malo se moram pohecati. Kakšno bolezen pa imaš, če ni skrivnost? Upam, da ni kaj hujšega.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 24.3.2008 14:43:34
|
|
|
|
Blacky30
|
K in M, jaz pa sem se že veselila, da bom v tvojem albumu videla Kekca, če si ga že opremila z geslom. Pa sem samo pirhe videla, ki so btw. zelo lepi. Glede grla pa bi jaz tudi kar šla k dr., če se pojavi še vročina ali kašelj, ker tokrat ne bi rada imela še ene take izkušnje kot prvič. Če bi takrat raje šla k svoji dr. po ab, bi bilo sigurno bolje, kot da sem se šla pokazat v P, kjer so me obdržali na opazovanju in mi dali lekadol, da sem ga vzela, ko je bilo hudo. Potem pa sem imela porod z gnojno angino, jaoooo, ne smem se spomnit. Janey, koliko pa je star tvoj dragi in koliko si ti stara? Glede prenažiranja sem včeraj pojedla zajtrk in popoldan še en kos kruha s šunko, pa me je začel spet tako želodec bolet, mater, res pretežka hrana očitno, pa drugač nisem nikoli imela občutljivega želodca. Pa 3 kose potice sem čez cel dan pojedla. Preveč? Verjetno res.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 24.3.2008 16:31:27
|
|
|
|
Janey
|
KM čimprej se pozdravi. Limonco, čajek in medek pa bo. Pa kaki žajbelj s praženim cukrom v mleku za grlo. Pa čuvaj se in lepo poćivaj. blacky 23 boma oba letos stara. mi2 sma pa zdaj vseeno šla malo na sprehod, kljub slabemu vremenu. Če ne morem bit doma...se mi meša ko sem cel dan med 4 stenami. luft mi kar energijo da
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 24.3.2008 17:28:56
|
|
|
|
lyra*
|
hellow babe ja ti prazniki so res ko bi moglo snežit sije sonce,ko pa bi mogle rožice rast pa jih sneg vse prekrije Ni jaz sem bila prejšnji teden pri G na UZ. pridno rasteta! tranjulčica g. mi je rekla da imam nek znak T kar je pogosto za enojajčne dvojčke ampak da ali sta res enojajčna ali sta dvojajčna pa nemoremo bit 100% do poroda. Bomo pa videli pri NS pri spolu če sta sta ziher dvojajčna pustimo se presenetit Ko se bote pa za kafo zmenile pa se vam zvesljem pridružim!
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 24.3.2008 18:33:28
|
|
|
|
trnuljčica
|
Pozdravljene, Lyra jaz sem v otroštvu sanjala da bi imela dve , dvojčici. No, nikoli ne veš, mogoče drugič ali pa v naslednjem življenju. Sicer te je za enojajčne oz dvojajčne spraševala bubi, ampak saj mene je tudi zanimalo. Blacky ena od avtoimunskih bolezni, revmatoidni artritis. Sicer dvomim, da ti bo kaj povedala info. Za mene zdaj ni hudo. Bo po porodu, ker se poslabša. Zato pa upam, da jo zdaj ne bo zagodla našemu . Janey sem gledala malo tvoj album, zopet , in ugotovila da ima naš pripravljeno enako posteljnino v svoji posteljici, kot je čakala tvojega Jakata. K&M a si videla kako se je pri aprilčicah že začelo? No, jaz vseeno še ne bi. Moram še malo na psihi podelati (glede poroda). Verjetno si najbolje pripravljen, ko skočiš in plavaš.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 24.3.2008 19:42:51
|
|
|
|
Janey
|
Kak imamo mi najboljšega fanta. Zdaj ko mu zgleda grejo nazaj krči in se pojavljajo še zelo redko je tak priden. Nič ne joka, samo gleda in vse ga zanima. Danes sma bila eno uro na ležalniku in se je tako smejal in gledal vse te barve in mene ki sem afne guncala. kak sma se lušno imela. Pol sma si pa dala gor pesmice pa sma tak rajala, pol sma se malo pocartala pol sem ga pa položila v posteljico in je mel par krčkov, je malo pojokal in zaspal. Kar pojedla bi ga kak je super. trnjulčica če je pa tak lepa ta posteljnina. Jaz bi jo kar skoz mela. Sem še neke 2 druge nabavila, pa mi nista tak všeč.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 24.3.2008 20:39:27
|
|
|
|
trnuljčica
|
No, punce pa imam tudi jaz ticker. Zdaj, ko je finiš, smo ga dali gor. Bolje pozno kot nikoli. Sobico pa poslikam takoj, ko bodo obešene zavese. Zdaj so na šivanju.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 24.3.2008 21:07:08
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Oj, Blacky, sem se že spraševala, kaj je s tabo. Me veseli, da je vse ok. Tale utrujenost, ki te daje, je pri meni minila, ko sem šla v bolniško. Danes mi je žal, da se zanjo nisem odločila prej. Trnuljčica, ja, vidla sem, kaj se dogaja z aprilčicami. Upam, da bo naše dete še počakalo, meni po eni strani še ni za it rodit. Prej bi rada še stanovanje popucala. Moj se že itak pritožuje, da komaj čaka, da me bo minilo to čiščenje, ker sem se že v vse omare spravla in jih pospravljam. Grlo še kar naprej peče. Zjutraj je bilo nenormalno, zato sem šla - po nasvetu tašče - šnops zgrgrat (ne spit... ) in mi je pomagalo, da sem lahko malo zaspala. Ni mi pa za ponovit tega, ker mi je šlo na bruhanje. Janey, otroci so lepi. Takšne dojenčke je še zelo enostavno spravit v smeh... Samo malo se jim popačiš, pa je že bolje. Pri nas, ta večjih, je že drugače. Težje predvsem, ampak še vseeno takooooooo lepoooo . Zdaj oni nas spravljajo v smeh.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 24.3.2008 21:52:20
|
|
|
|
arabela*
|
čerka,moje so naš dan ja spet minil v neizmernem lenarjenju.zjutraj smo spali do 10;kot ponavadi,pol pa lenarli,pa poležavali,ob pol 12 pa se začeli rihtat,da gremo k tašči jest.Kak paše,ko nas tak lepo razvajajo.Bi najraje vsak dan .pa da vam povem,da meni letos žegen "smrdi".Sploh nisem mogla včeraj videt obložene mize z dobrotami,pa sem raje jedla,sladki kruh z maslom.Tako da sem bila danes prav vesela ene dobre goveje juhce,pa testenim z njami solatko in OOOgromno sladoleda. Drugače pa,trebušček se vse bolj vidi,sedaj še samo čakamo,da bomo začutili prve brcike.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 25.3.2008 9:15:45
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Dobro jutro, nosečnice! Ena za vse vas. Ne bom kaj prida dolgo, samo pozdravit sem vas prišla, zdaj pa grem spet v posteljo . Ponoči nisem dobro spala. P.s.: Bubi, si mi kaj fauš? Ti lepo v službi, jaz pa doma v topli postelji! Pa še sobota bo luštna zate...
< Sporočilo je popravil kekec in mojca -- 25.3.2008 9:16:40 >
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 25.3.2008 9:25:09
|
|
|
|
Vrtnica79
|
Oj, da se vam malo oglasim . Kako ste kaj preživele praznike? Ste bile zgleda kar zaposlene z basanjem hrane, ko niste nič kaj dosti pisala . Koooonnnnčno se je danes že prikazal sonček in upam, da bo tudi ostal. Bom lahko vsaj vozičkala in ne zmrzovala zraven. Joj, kak hitro mineva čas- naša pupa bo že čez 3 dni stara 4 mesece. Ne morem verjet . Lepo se imejte in pazita na vaše
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 25.3.2008 9:26:37
|
|
|
|
Vrtnica79
|
Aja, kaj vsi imajo v soboto pouk al kaj
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 25.3.2008 9:59:40
|
|
|
|
Vrtnica79
|
Sem prej pozabila vsem želim lep materinski dan!!!!!!!!
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 25.3.2008 14:40:41
|
|
|
|
willma
|
Olja punce! Kako ste? Jaz imam eno vprašanje. Pred 4 leti nisem rabila beležit brcike, pa me zdaj to štetje prav bega. Koliko so mene učili se ena brca šteje, ko zaznaš otrokove gibe in ne ko te enkrat brcne. Pa še to, baje bi morala zaznat teh deset brcik med 8. in 17. uro. Jaz jih toliko ne zaznam. Med tem časom tudi delam in nisem ravno pozorna na gibe. Kaj slučajno kje komplicirajo ker ne šteješ in beležiš teh gibov. Tudi G ne komplicira? (Renata M. Završnik - vem da jo imajo še nekatere tukaj .) Meni je pač važno, da detece čez cel dan čutim. Koliko in kdaj pa mi ni tako hudo natančno važno. Mater sem se razpisala o tem Aja pa še to: Ena je K&M svetovla, da naj popije žajbelj. Meni je bilo zelo odsvetovano med nosečnostjo uživat žajbelj. Pa mi je bilo hudo, ker mi drugače zelo pomaga pri prehladu.
< Sporočilo je popravil willma -- 25.3.2008 14:41:25 >
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 25.3.2008 14:42:51
|
|
|
|
willma
|
IZVIRNO SPOROČILO: Vrtnica79 Sem prej pozabila vsem želim lep materinski dan!!!!!!!! Hvala in enako vsem!
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 25.3.2008 15:21:25
|
|
|
|
trnuljčica
|
Ta list za šteti gibe mi je Završnikova dala v 28 tednu. Štela naj bi jih od 32 tedna dalje. Za gib se šteje vse kar čutiš ( premik, brca, kolcanje, premik rokice... )znotraj 5 minut. Torej vse znotraj 5 minut je en gib! Ne ena brca en gib. Pomembno je, da ga čutiš skozi celi dan. Jaz sem začela šteti v 31 tednu.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 25.3.2008 15:33:50
|
|
|
|
Čmrlika
|
Jaz imam eno vprašanje. Pred 4 leti nisem rabila beležit brcike, pa me zdaj to štetje prav bega. Koliko so mene učili se ena brca šteje, ko zaznaš otrokove gibe in ne ko te enkrat brcne. Pa še to, baje bi morala zaznat teh deset brcik med 8. in 17. uro. Jaz jih toliko ne zaznam. Med tem časom tudi delam in nisem ravno pozorna na gibe. Kaj slučajno kje komplicirajo ker ne šteješ in beležiš teh gibov. Tudi G ne komplicira? (Renata M. Završnik - vem da jo imajo še nekatere tukaj .) Meni je pač važno, da detece čez cel dan čutim. Koliko in kdaj pa mi ni tako hudo natančno važno. jaz sem pred kratkim gušila tukaj o tem...Moj G mi je rekel, da jih začnem štet po 35 tednu ...Zdaj sem dva dni že v 36 tednu, in NE Beležim v to razpredelnico, ker e mi zdi pomembno, da čutim, tako kot ti Wilma čez cel dan...Rekli so mi med 9 uro in 18 pa sem recimo včeraj in danes do kakih treh že mela čez...torej štejem tako v mislih, pa sklope, ne vsakega udarca oziroma mora biti presledek vmes, ko nič ne čutiš, vsaj nekaj časa...tako so meni rekli pri G....
Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot. Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 25.3.2008 16:19:31
|
|
|
|
Janey
|
Te brcike so res obremenjujoče. Pri moji g sem jih mogla štet od 9 do 9. Kak različno. Sej po moje je samo važno,da čutiš dete čez dan. Ampak je pa res, da se kaka popkovina okoli vrata in takšne podobne težave poznajo po brcikah. Jaz sem svetovala žajbelj. Meni je moja zdravnica rekla da malo lahko, ampak ne vsak dan in preveč. Da nima skoraj kaj bit. Naj bi bil naraven antibiotik. Jaz sem ga pila in mi je takoj pomagalo...jakec je pa tut ok
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?