Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 10.3.2008 19:27:47
|
|
|
|
mihi78
|
Polynesia, super super, super!!!! Jaz sem bla danes na merjenju beta HCG pa je OK. 25.3. imam UZ. Upam, da pikice tokrat ostanejo pri naju.
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 10.3.2008 19:31:38
|
|
|
|
mihi78
|
pegatka, nimam besed, ne vem kako naj te potolažim, a boš videla, da bo. Vsaj dan bo malo lažje. Pošiljam ti velik
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 10.3.2008 21:16:21
|
|
|
|
Polynesia
|
mihi78 hvalaaa Sicer bom pa seveda asbolutno držala pesti tudi za tebe, jaz pa imam prvi UZ 26.03. in bova skupaj navijali.
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 10.3.2008 22:30:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Mihi78, bravooooooooo Nisem ti še čestitala... vse naj naj!!!!!
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 8:45:59
|
|
|
|
Balonchy
|
Mihi78, Polynesia - ČESTITKE!!!
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 9:09:19
|
|
|
|
mausilein
|
Punce,dobro jutro.Že kar nekaj časa vas spremljamin sočustvujem z vsako, ki je doživela izgubo . Tudi jaz sem bila v 8t , ko so mi ugotovili prazno gv.Naredili so mi abrazijo in rekli naj počakam 2 potem pa lahko gremo v akcijo.Pušenjak mi je rekel, da lahko začneva že po prvi . Sicer se tolažim s tem, da ni bilo videti kot pri vas,ampak mi je bilo vseeno hudo in se sprašujem, zakaj je prišlo do tega. Ginekologinja je rekla, da je bilo nekaj kromosomsko narobe,da bo v naslednji verjetno v redu.Toliko bolj mi ni jasno zakaj je prišlo do tega, ker pri prvi ni bilo nič narobe. Ne morem se primerjati z vami, ki ste že slišale srček svoje in ste jo potem izgubile,ampak mi je vseeno hudo za vas.Upam, da bo sreča vsem nam v naslednji naklonjena in da dobimo čimprej naše male pikice. Midva sva sicer poskusila že po 1 ,ampak mislim,da ne bo , ker me že pošteno tišči v trebuhu in križu.Bomo videli danes zvečer oz.jutri, če se prikaže tečka . Kako pa so vam, ki imate pregrado,ugotovili, da jo imate?Meni sploh ginekologinja po abraziji na prvem pregledu ni naredila UZ,pa mislim, da bi mi ga morala . Kot sem brala pri drugih puncah na forumu, so jim delali UZ po abraziji. MIHI 78 in POLYNESIA,vama pa iskrene čestitke za in držim pesti, da bo vse ok!!!!
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 9:39:58
|
|
|
|
RDEČA VRTNICA
|
MIHI78 in Polynesia iskrena čestitke obema in držim pesti, da bo tokrat vse ok in da bosta kmalu ponosni na svojega . Še enkrat .
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 9:58:05
|
|
|
|
tane
|
IZVIRNO SPOROČILO: TODY78 Muca 83 vse najboljše za rojstni dan, želim ti, da čim prej zagledaš in uspešno preživiš .... tane kako žalostna zgodba: tudi jaz se bojim kako bom prestajala drugo nosečnost: strah me bo pred vsakim pregledom in tisti besed gin.: tukaj neakj ne bo vredu....Nikoli če ne bom imela sproščene nosečnosti, vedno me bo ta senca spremljana....tudi jaz se bojim tistih devet mesecev...po ss splavu sem neučakana bila do pve , potem pa pregled...ta četertek imam ta pregled...skoraj 2 meseca sem prosila, da bi bilo vse vredu (nobene pregrade)...Zdaj ko se ta čas za zeleno luč bliža...me stiska pri srčku: hrepenim po , hkrati pa se bojim.... punce moje zadnje dni imam tako napeto vzdušje v službi , počutim se nič vredno,...občutek imam kot da vsi kažejo s prsti proti meni...."kako je nesposobna."....taka tuga.... tody78, vse vemo, verjetno Polynesia in Mihi78 še najbolje, kakšen strah, ko greš na UZ in čakaš na besede ali je vse o.k in ne tistih strašnih besed 'tule nekaj ne bo vredu, ali srček ne bije več...' jih oz. nas bo spremljal ko bomo naslednjič nosečke. zato si jaz s spodbujanjem drugih oz. vseh nas poskušam to vtepsti v glavo, vendar mi je jasno kot noč, da bom kljub vsemu na prvem pregledu bila v hudem strahu, ne glede na to, v kaj se prepričujem...žal mislim, da nam je to vsem neizogibno. glede pregleda ali imaš pregrado pa glej tudi iz pozitivne strani, če ti je NE ugotovijo super, veselo na delo , če pa ti jo ugotovijo pa tudi veš za razlog, ga odstraniš in naslednjič bo vse o.k. kot pri Polynesii, ona je živ dokaz za to. kar pa se tiče napetega vzdušja v službi in povsod verjetno, gre pa za vpliv mlaja, pa tudi tole grdo deževno vreme nam ni v korist, tudi jaz sem nekaj sitna, nervozna pa spat ne morem tele dni. čakamo na sonček tak ali drugačen
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 10:22:55
|
|
|
|
giotti
|
IZVIRNO SPOROČILO: barbyka Kako pa so vam, ki imate pregrado,ugotovili, da jo imate? Tisti dan ko sem začela krvaveti, sem šla na urgenco in "slučajno" je bila dežurna specilaistka iz Leonišča in ko je dolgo časa gledala po maternici, če se je res zgodil splav al se še kje kaj vidi, je rekla, vi imate pa pregrado. Jaz pa, kaj pa je to? Pred tem pa itak še nikoli niso delali uz, ker sem bila samo enkrat pri g., ko je vzela bris par let nazaj. Mihi, joj, kako sem srecna za vaju z možekom. Zdaj pa jej čim bolj zdravo in ful se čuvaj! Vsem
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 11:34:35
|
|
|
|
Polynesia
|
Ojla punce. Jaz sem pa dons tkooo neki al tečna al kaj, sploh ne vem...ne morem delat, hrbet me boli, rit me boli, skossssssss zeham , pa še neki so me razjezil v službi in sem res prov tečna, hahahaha, morm se enmu spovedat . Komi čakam da bo konc službe da gremo domov, pa še kuhat mi hvala bogu ne bo treba, bo možek prinesel domov dve pici, njami . tane jaz imam prvi pregled 26.03. ob 8:15h. Že zdej me dajejo strahotni občutki ko se bom ulegla na tisto mizo...ko bi je takrat rekel "hmmm, tole pa nekej ne bo v redu", evo zdejle sem dobila solzne učke....pa itak sama vem, da se moram prepričat, da bo pa tokrat vse v redu, ker so me poštimali in seveda vem, da boste ta dan navijale za mene, da bo vse tipi topi, tko kot mora bit.
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 12:12:49
|
|
|
|
giotti
|
Ploynesia, ja, vse bo okej, ni sploh druge možnosti, prav? Seveda bomo v mislih s teboj in močno držimo pestke, da je tvoja nosečnost zdrava in brez problemov. Čuvaj se!! En velik
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 12:23:44
|
|
|
|
giotti
|
Punce, sem že enkrat vprašala, pa bom še enkrat, če mogoče kaj veste o tem. Če si RH negativna in potrebuješ tisto injekcijo med prvo nosečnostjo, da se ne bi razvijala protitelesca, da drugi otrok ne bi bil prizadet. A se da ta injekcija tudi v primeru, če se je zgodil spontani splav, je tudi v tem primeru nevarnost za drugega otroka, čeprav prvi ni prišel na svet?
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 12:24:01
|
|
|
|
Polynesia
|
giotti fuuuuuuuuuul ti hvala, mi to veliko pomeni
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 12:30:33
|
|
|
|
KAHLO
|
Polynesia in mihi čestitkeeeeeeeeeeeeeeeee želim vama vse naj naj naj naj naj!!!!
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 14:58:58
|
|
|
|
TODY78
|
giotti moje prijateljica je imela že v tretje ss, razlagala mi je od inekcije, katero naj bi jo dobila, kre ima kri negativno (saj tako sem jo razumela)...več o tem ne vem...jo bom povprašala...sicer sedaj je še zanjo precej občutljiva tema (zadnji splav je bil teden nazaj)
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 15:08:29
|
|
|
|
giotti
|
Tody78, zaradi te injekcije splav??? Si sigurna? Kaj pa prvi splav, ko še ni dobila injekcije? Ker to menda dobiš v prvi nosečnosti dokaj pozno. Moja mami jo je tudi dobila in potem brez težav še enkrat zanosila in danes sem jaz tu Kaj pa če ima pregrado, če je že 3krat splavila, ker to je vseeno mal čudno? Drugače pa hvala za kakršnokoli informacijo, itak pa moram nujno vprašat ginekologinjo, kako je s tem.
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 15:17:22
|
|
|
|
TODY78
|
barbyka glede pregleda po abraziji je vse odvisno od gin....tudi jaz sem prebirala po forumu...vsaka ima drugačno zgodbo....Očitno ni pravila v zdravstvu... Jaz sem imela ss 17.01.2008-dan prej sem imela gin.pregled (v 12t), kjer je UZ pokazal, da srčke od moje pikice ne bije več... Ginekologinja me je potolažila, da se to zgodi vsaki drugi...verjetnost, da se ponovi je zelo majhna.. Vzrok naj bi bila v 90% kromos.napaka, v 10% pa pregrada. Ona pač ima tak princip, počakat je potrebno do prve (odsvetovala mi je splone odnose), nato jo poklicat in se naročit za pregled maternice. Razložila mi je, da na UZ je mogoče opazit pregrado samo na koncu ciklusa.. tako, da prvi moj pregled bo ta četrtek... Če nimam pregrade lahko začnem delat na ...Po emailu sem vprašala Stanka Pušenjak zakaj lahko povzroči pregrada odmrtje ploda: "pregrada ni enako ožiljena kot normalni predeli maternice in zarodek preprosto ostane brez oskrbe". Baje, da tudi če jo imaš imaš le 25% možnosti, da zarodek odmre.....če si rojen pod nesrečno zvezdo je to dovolj!! ene punce so imele takoj (v prvem ciklusu) pregled pri gin., nekatere nič.... booo...
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 15:18:56
|
|
|
|
TODY78
|
ne, po vsakem splavu so ji dali inekcijo....inekcija ni bila vzrok splava (v bistvu je vzrok partner)....
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 15:23:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Giotti jaz sem omenjeno injekcijo vedno dobila, po vsakem ss-ju, ker sem Rh negativna. pozdravček B.septembrka - bila
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 15:24:02
|
|
|
|
giotti
|
Tody78, kam greš na pregled za pregrado?? Mene so hotele naročit šele septembra, prvo po ss sem že dobila, pregrado vem, da imam, zdaj pa sem se odločila, da grem kar sama 17.3. k tej, ki mi je pregrado tudi odkrila, in bom poskušala kar preko vrste priti na vrsto, tako da bom plačala. Držite pesti, da mi uspe, da se me bo sestra usmilila.
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 15:24:52
|
|
|
|
TODY78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Polynesia Že zdej me dajejo strahotni občutki ko se bom ulegla na tisto mizo...ko bi je takrat rekel "hmmm, tole pa nekej ne bo v redu", evo zdejle sem dobila solzne učke....pa itak sama vem, da se moram prepričat, da bo pa tokrat vse v redu, ker so me poštimali in seveda vem, da boste ta dan navijale za mene, da bo vse tipi topi, tko kot mora bit. VSE BO VREDU!!!! SPODBUJALE TE BOMO S POZITVNIMI MISLI....SAJ VEŠ, DA POZITVNA MISEL POMENI ŽE VEČ KOT 90% MOŽNOSTI, DA TOKRAT BO VSE VREDU..... MI PA BOMO VESELO NAVIJALE ZATE HIP HIP HURA......
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 15:26:29
|
|
|
|
TODY78
|
MIHI 78 KAR TAKO NAPREJ!!!!
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 15:26:29
|
|
|
|
giotti
|
B. septemberka, a res? Uf, jaz ne vem, kako je z menoj, je pa mami RH negativna, zato zdaj skoz o tem razmišljam. Povej mi, kako si pa izvedela, kakšno kri imaš, ker meni se je splav zgodil še preden sem sploh imela prvi redni pregled? In nikogar v bistvu ni zanimala krvna skupina, samo beta hcg jih je zanimal.
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 15:42:54
|
|
|
|
supermiska
|
Vam povem punce bodite vesela da niste Rh neg. samo težave. Vsaj pri meni je tako ker po prvem porodu nisem dobila omenjene inekcije med nosečnostjo sem naj bi mi v drugo to povročilo ss v 12 tednu. Po abraziji sem takoj dobila protitelesca.
|
|
|
|
RE: Pogovori o spontanem splavu 11.3.2008 15:46:02
|
|
|
|
TODY78
|
ko sem bila na prvem pregldu (8 tednov)...takrat je bilo še vse vredu mi je gin. dala napotnico za laborotorij...tam sem dobila potrdilo, da sem B+...Sam to ni nujno, da si po mami podedovala-mama od mojega je negativna, moj pa ne... No ona mi je tudi enkrat razlagala, da ko je rodila mojega ji niso nič dali, če dve leti je rodila drugega brez vseh problemov...no sicer to je bilo 30 let nazaj.. Če pomisliš kje pa so včasih poznali B+ in B-.....pa so ravno tako vse rodile....
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dvojčka, ki sta rojena v drugem letuMlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......