benika
|
Čao, čao Najprej iskrena hvala za vse pestke ter dobre želje. Jakob se vam iskreno zahvaljuje Res mi je toplo pri srcu, ko vidim, kako navijate za nas . Žal se današnji pregled ni iztekel čisto po naših željah. Jakob sicer ni gluh, niti nima hude oblike naglušnosti, vendar pa obstaja sum na srednjo naglušnost. Da vam povem, kako je to vse skupaj danes izgledalo; ob 14h smo prišli na polikliniko. Potem so naju strpali v eno majhno sobico, skupaj še s tremi malčki in njihovimi starši. Potem so me poklicali k zdravnici, ki je Jakobu pregledala ušeska. In smo spet čakali. No, po pol ure so naju poklicali k drugi zdravnici, ki je okoli Jakobovih ušesk skakala z nekim zvončkom in bobnom ter spuščala razne tone po zvočnikih. Ugotovila je, da se Jakob odziva na te tone. Pregledala mu je tudi srednje uho, ki začuda ni bil preveč zabasan s sluzjo. In potem smo spet čakali. Jakoba je bilo potrebno uspavati, saj za tretji pregled potrebujejo spečega otročka. In sedaj si predstavljajte, kako na ukaz uspavati 2-mesečnika, ki je prej skoraj 5 ur spal No, ampak mi je vseeno uspelo in sluh so mu preverili še s takim aparatom, kot v porodnišnici. Tam so ugotovili, da nekatere tone sliši, drugih pa ne. Sliši tone med 20-50 decibelov, več pa ne. Sestra mi je naročila, naj počakam na izvide in zdravnico. češ, da mi bo vse razložila. Čez nekaj časa je v sobo prišla sestra, me poklicala, odpeljala v sprejemno ambulanto, mi dala napotnico za dodatne preiskave v nevro-fiziološki ambulant6i, me naročila na kontrolo čez en mesec in to je bilo to O kakšni zdravnici in razlagi le-teh pa nobenega duha, ne sluha Mislim, katastrofa. Upanje seveda ostaja, trenutno sem srečna že zaradi tega, ker vem, da vsaj malo sliši. O vseh ostalih ovirah bomo pa razmišljali, ko bo čas za to.
|