tasyo
|
Dober večer! Evo, pa sem končno doma. Sva izkoristila popoldanski obisk v materinski šoli še za obiske pri bolj kot ne "svežih" dojenčkih - najstarejši je star 1 mesec... in se je vse malo zavleklo. Punce, naša punca se je blagovolila obrnit na glavo! In ker se je od prejšnje kontrole kar lepo zredila - za 650g (sedaj jih imamo 2350), se naj ne bi več prav veliko kotalila naokoli. Upam da res! Sicer je vse ok, raste v redu, tudi moja kri se je ob železu lepo izboljšala, ampak naj bi s tabletami kar nadaljevala do poroda. Zmenili smo se, da moram res še do velike noči ostat v enem kosu, saj mi bo na naslednjem GP, ki je 26.3. (Vijolica, hvala za tako ažurne spremembe, pa dopišeš lahko, da bom rodila v NM) vzela še bris na streptokok. Baje so streptokokne sepse pri novorojenčkih v porastu. Rizičnim nosečnicam jih naj bi naredili v sklopu preventive, za vse ostale pa je samoplačniško, okoli 15 evrov pride, pravi. Jaz bi jih z veseljem odštela, ker je to veliko bolj preprosto, da se v primeru okužbe zdravi mene in ne potem otroka... Skratka, izvedela sem same lepe stvari, pa tudi to, da me naslednjič čaka prvi CTG. Zdaj pa lepo po vrsti - Ketrin, lepo da si se javila, pa upam, da ti bo tale zadnji teden čimprej minil. Boš videla, tudi ko boš doma, se dan kar ekspres obrne, tako da nič ne skrbi, da bi ti bilo dolgčas! Je pa res, da če si zaposlen z drugimi rečmi, kar malce pozabiš na nosečniške tegobe. Sama se moram kar pohvalit, da bolj kot gre proti koncu, lažje prenašam vse skupaj, več energije imam in manj težav. Ob takem počutju bi lahko bila noseča še pol leta... Ampak ker sem bolj firbčna, že komaj čakam, da spoznam tole našo punčko! Tako da - mene poroda še ni strah. Ne vem, katera je pisala, ampak tudi sama jemljem to kot nek logičen zaključek nosečnosti in sploh ne razmišljam o bolečinah. Bolj o tem, da me bo ob koncu čakal naš največji zakladek, ki ga bom prvič stisnila k sebi. In tega se neizmerno veselim! Kako pa bo, ko se bo zares začelo, pa ne vem... Jabolko - ful lepa sobica! In tudi meni izgleda ogromna. Pa saj 11 m2 tudi ni tako malo... Mi bomo zaenkrat kar sobivali v spalnici, pa se mi zdi, da ima že tu ful velik kotiček. Kaj šele, ko se bomo enkrat preselili! Sinska in vse ostale, ki ste imele kontrole - super za lepe novičke. Kako se je pa izteklo s hiško? Se nisi nič oglasila po tistem, ko ste šli finalizirat morebitni dogovor... Nič, naj bo to dovolj, ker sem itak pozabila, kaj vse sem še želela vprašat oz. pokomentirat... Lep večer in se oglasim spet jutri!
|