|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarski sončki 2008
6.3.2008 15:15:41   
mesecnica
V kolikem času pa preidejo te snovi iz hrane, ki jo mi pojemo v mleko, ki ga potem dobi naš otroček? user posted image
Ker jaz tudi full pazim kaj jem, pa bi se včasih pregrešila pa ne vem, kdaj je tisti učinek na otročku, da bi spremljala...
Drugače smo pa mi včeraj kupili tehtnico, ker sem bila že full panična, da naša ne dobi dovolj mleka pri meni, ker se včasih tako joka po dojenju. In ugotovim, da naša mala frajla poje še preveč - od 100 do 140 ml na obrok - po 7x na dan. Težka je pa trenutno 3700. Potem jo pa tišči pa joka...user posted image  Ne vem - ali jo bo potrebno predčasno odstavit - samo kaj ko ne vem, koliko hitro je...

Lp,

Mesečnica

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 676
6.3.2008 15:17:12   
itata
marusah: jaz mu jih kar požlički dam. jih čist lepo popije. z mal čaja (kumina/janež) ponavadi. ampak res mal čaja, da sladko prevladauser posted image

sem jakoba vseen za 15 min ven odpeljala, ker ni in ni hotu zaspat. pa me je že vse bolel pa sem ga zapokala in mam zdej že eno uro mir. sem lahko vsaj pojedla vmes. zdej bom pa mal počivala... itak še drnjoha, sam upam, da mu ni preveč vroče, ker sem ga kar lepo oblečenega pustila, sam pajaca sem mu odpelauser posted image  ne morem zdej reskirat, da se mi zbudi! sem pa prezračla, da je mal hladnej pa upam, da bo...

pridne bodite še naprejuser posted image

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 677
6.3.2008 15:17:53   
ella79
brrrrr sem šla vn avto spucat od snega, da ne bo še en teden ves zasnežen user posted image user posted image pa je tak mraz, da si niti ne predstavljam, da bi zdele vozičkala. Je notr na toplem, na kavčku čist fajn user posted image user posted image user posted image

danes končno user posted image čez dan  normalno spi, kar pomeni, da se v eni uri previjeva, pojeva... pa že nazaj zaspi user posted image po parih dneh, tole prav paše user posted image ponoči pa itak od nekdaj ni panike user posted image

po moje ma naša od teh D3 kapljic pikice po obrazku, pa full jo napenjajo user posted image bom jaz tole doziranje kar lepo prekinila in počakala en teden do posvetovalnice, pa da vidimo kaj bo dr. rekla. Bom raje une avstrijske dajala.

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 678
6.3.2008 15:19:21   
itata
mesecnica: zakaj bi jo pa predčasno odstavljala? če se doji lahko poje kolikor hoče... če se po dojenju zvija je treba pa sam kupčke pač podirat...

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 679
6.3.2008 15:22:08   
itata
larisa: jaz sem imela iste "težave" z dudo. pa še moj je fuuuul proti. men je pa pač samo bolš če se ne navadi. sam tkole k sva sama dopoldne mu jo dam včasih po dojenju, da še mal "vleče", ampak jo zagrabi glih vsake kvatre... tko da ni navdušen nad njo kaj šele, da bi zaspal z njo al pa se pomiril z njo. k se dere mu je še v usta ne moreš dat, se začne tko razburjat, da je čist vijola! sem že probala. no pa sva bila zadnjič pa pri zdravniku, mi je bilo pa prav žal, da je ne mara... najprej je šlo ene 20 min, sam zadnje 10 min in oblačenje na konc je bil pa tak vik in krik, da se je pomojem po celi zgradbi slišal... tko da je že ok, če je vsaj navajen na dudo, da mu jo daš v skrajnem primeru...

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 680
6.3.2008 16:25:53   
buči
OD KJE PA STE, DA PRI VAS SNEŽI? PRI NAS JE CELOSONCE SIJALO, ČEPRAV FUL PIHA.

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 681
6.3.2008 16:57:58   
Suzi*
IZVIRNO SPOROČILO: mesecnica

V kolikem času pa preidejo te snovi iz hrane, ki jo mi pojemo v mleko, ki ga potem dobi naš otroček? user posted image
Ker jaz tudi full pazim kaj jem, pa bi se včasih pregrešila pa ne vem, kdaj je tisti učinek na otročku, da bi spremljala...

To tudi mene zanima. user posted image

Dudo pa naša tud glih vsake kvatre enkrat zagrabi. Ko pa joka na polno, pa ni pogojev, da jo zagrabi. user posted image  pri Anžeju smo imeli dudo, pa je res prav prišla včasih. pa še brez problemov smo jo ukinili. Pri Žani bomo pa še vidli, če jo bo sploh marala.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu mesecnica)
Neposredna povezava do sporočila: 682
6.3.2008 17:03:03   
Janey
Naš kadar fejst joka tut noče dude, drugače pa ga uspava pol jo pa ven pljune. Uššššš kak je mrzlo...smo šli na en hiter sprehod pa sem skoraj zmrznila zunaj. Malemu je pa itak toplo v vozu ko je celi zadekan.
Jaz se moram pa začet učit. Mam naslednji petek že izpit. me je prav strah kako bo to šlo. Čeprav je jakec kar priden. Ati bo malo prevzeluser posted image user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 683
6.3.2008 17:03:28   
Janey
elma se pa nič ni oglasila ne? Mogoče pa že carta. upamuser posted image user posted image

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 684
6.3.2008 17:04:42   
Janey
Sem malo pokukala v njen profil in se je nazadnje javila včeraj ob 20.00. Nabrž pa res cartauser posted image

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 685
6.3.2008 17:08:02   
ella79
IZVIRNO SPOROČILO: buči

OD KJE PA STE, DA PRI VAS SNEŽI? PRI NAS JE CELOSONCE SIJALO, ČEPRAV FUL PIHA.

sej je danes v KR tudi že sonček sijal, sam v ponedeljek je pa snežilo.

mislim, da sem nekje brala da 24 ur ostane v mleku sled od tega kar pojemo, ne vem pa v kolikem času user posted image

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 686
6.3.2008 17:16:43   
itata
men se zdi, da se me nekaj prijemlje... glava me boli ful danes. pa neki nisem čist taprava. vročine sicer nimam (ok sem na meji 36,9)... a lahk kakšen lekadol vzamem? načeloma naj ne bi nobenih zdravil jemal, ko dojiš, sam vseen...??

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 687
6.3.2008 17:20:18   
ella79
IZVIRNO SPOROČILO: itata

men se zdi, da se me nekaj prijemlje... glava me boli ful danes. pa neki nisem čist taprava. vročine sicer nimam (ok sem na meji 36,9)... a lahk kakšen lekadol vzamem? načeloma naj ne bi nobenih zdravil jemal, ko dojiš, sam vseen...??

sem že jaz isto spraševala, pa so rekle da ni problema

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 688
6.3.2008 18:28:36   
Sandra*
Oj!

itata: Lekadol lahko komot uzameš. Pa saj ga v p po porodu dajo proti bolečinam.

Zj pa še mene nekaj zanima. Našmu so se pojavle take rdeče pikce po ličkih pod učki kokr kšni podkožni mozolčki? Kaj bi to blo? A ma še kšn pikice, a kaj pomaga da izginejo?

lp

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 689
6.3.2008 20:08:40   
MetiLu
Sandra, moj je tudi dobil te pikice oz. mozoljčke, pa mi je patronažna rekla, da se to koža čisti in da se ponavadi pojavijo tretji ali pa četrti teden po rojstvu in same od sebe izginejo.

Mi smo pa dobili nenapovedan obisk in nam je podrlo cel sistem, ker smo se ravno spravljali kopat, pol je pa bila taka nuja, da sem ga mogla podojit, ker revčka ne morem lačnega poslušat. No, zdej pa čakamo, da mine vsajpol ure, da mu ritko mal v vodo namočim, pol pa še mal na zizo, da mu še kapljice proti krčkom dodam, pol pa srčno upam na par uric spanja user posted image

Ven pa danes nismo šli, ker je pri nas tud snežilo popoldan user posted image
Jutri pridejo na vrsto opravki, ki jih danes nismo uspeli narest, saj bo moj možek jutri doma user posted image  user posted image  user posted image  če se bom naspala, bom pa mogoče še za likalnik prijela, ker sva že čisto brez majic user posted image user posted image  predvsem moj, ker večinoma on kupčke podira in je zato tudi večkrat pobruhan user posted image  user posted image  user posted image

Janey, dobra si, da greš že na izpit. Jaz moram še diplomco dokončat, pa sploh še ne najdem volje... no, energijeuser posted image

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 690
6.3.2008 20:30:07   
kati kati
čer,
naš sonček pa spi,ponoči se zaenkrat sploh ni prebujal ampak sam mal pojamra pa vem da ga dam mal na zizo pa se naje...zdej že 2 dni cel dan spi-mislim da ga vreme mal matra! Zvečer se bomo pa kopali, pa bo potem spet tako utrujen da bo spet spal-sma sama dva doma,dragega ni.
....naj user posted image je skopan in že tud spi...js pa mam mal čas da vas preberem...
lep večer

pa smo pihnali prvo svečko...4.2..

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 691
6.3.2008 22:36:49   
Janey
Mi smo meli pa peklenski popoldan. Ima taki trdi kakec od tega novalaca ac da ga komaj ven dobi. Smo mu pomagali, da smo nogice pitiskali in ritko narazen in pol mu je spet počilo pri ritki in je spet kri teklauser posted image zdaj vsaj vem kaj je, ampak mi je tako hudo. Pol j mel pa še take hude krče da joj...kot še nikoli. Smo se najedli in skopali zdaj pa že pol ure leži v posteljici in gleda. Vsaj napenjat ga je nehalouser posted image user posted image user posted image user posted image

Buči kaj Tilen normalno kaka po novalacu ac????? To res ni normalno. Mi smo mu zdaj dali navadnega. Kaj misliš da je to fejst narobe da tak menjavaš? Samo če bo zdaj imel normalen kakec potem mu nebom več dala ta ac. Ker take groze pa mu ni treba.
pa še kapljic nam je zmanjkalo...moramo jutri v avtrijo. Katera ve ka imajo v avstriji namesto AD3???

Gremo poskusit spat. Upam, da bo danes boljša noč. Ker sem čisto aut.

(odgovor članu kati kati)
Neposredna povezava do sporočila: 692
6.3.2008 23:53:10   
nuka
Punce men se je dons skor strgal. Zjutraj ko smo vstali je bil Nejc čist v izpuščajih, tudi v ustih, v nosu in ušesih. Mojmu sem naročila da ga mora takoj peljat na dežurno. H pediatru ga nisva hotla pejat, ker sem ga imela pri zdravniku v sredo popoldne in je njegova zdravnica izjavla - otrok je čist zdrav, mu nič ni. Kljub temu da je imel izpuščaje  po ritki, trebuhu in hrbtu. 
Ob 18.30 mu je uspelo razbiti šipo na vratih in si je porezal celo desno dlan. Mene je skoraj kap. Iz dežurne so ga poslali na jesenice. Najprej so mu operirali roko. Upam da ne bo kakšnih posledic. Nato so ga takoj prevzeli na pediatriji zaradi tako hude alergije. Takoj je dobil infuzijo in cel kup inekcij z zdravili. Poleg tega so mu povsod po levi roki pokale žile. Na desno mu niso mogli priklopit, ker ima vso povito. Imel je pa že zožane dihalne poti.
Najhuje pri tem pa je da so naju vsi zmerjali kje smo tako dolgo hodili s tako alergijo. In ko sem vsakemu posebej povedala da ga je prejšni dan zdravnica pregledala in poslala domov, ker je čisto zdrav, niso mogli verjeti. Očitno ima tako hudo alergijo na penicilin - dobil je antibiotike za vneta ušesa.
Domov sem prišla ob 22.30 moj je pa ostal pri Nejcu. V bolnici bo najmanj do sobote.

Sam tolk se oglasim. Zdaj grem probat zaspat.

Nika 8.9.2004
Nejc 3.2.2006
Nina 27.2.2008

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 693
7.3.2008 7:58:05   
zoya24
Pozdravljene,

v mleko pridejo sledi tistega kar pojemo nekje po 6-8 urah, tak da je fino eksperimentirat dopoldne, da ni težav ponoči.

(odgovor članu nuka)
Neposredna povezava do sporočila: 694
7.3.2008 8:31:54   
mala_pikica
Ojoj Nuka, pa to je grozno. Nejcu pa želim, da se čim prej pozdravi, bogi mali bošček. Res ste bogi, pa vidim, da si ravnokar rodila.

Janey, kaj pa če bi mu ti navadni Aptamil ali kaj pač daješ naredila na čisto blagem čaju proti krčem za novorojenčke. Imaš pa tudi Aptamil Comformil za uravnavanje prebave pri dojenčkih. Drugače pa mislim, da ni dobro tako pogosto menjavati hrane.

Drugače pa v lekarni dobiš tudi kuminov sirup, ki zelo dobro pomaga proti krčem, vendar ga pediatri in stomatologi odsvetujejo, ker je preveč sladek. In lahko povzroči slabe zobke. Ampak za samo občasno, ko ima res hude krče mislim, da ne more narediti veliko škode. Vprašaj v lekarni, kaj pa oni svetujejo, jaz ga sicer nisem nikdar uporabljala, ker hvala bogu ni bilo potrebe. Sem pa jaz pri Lani uporabljala homeopatske Chamomillae globule proti krčem, ki se dobijo v Avstriji. Je pa Lano zvijalo samo proti večeru, ni bilo tako hudo, tako, da so nam pomagale. Lp

(odgovor članu nuka)
Neposredna povezava do sporočila: 695
7.3.2008 8:45:52   
itata
Sandra: men je babca rekla, da so mozoljčki običajni, ker se mu koža čisti... tudi zdravnica je na pregledu enako rekla.
Janey: ti si pa res pridna, da se boš še učilauser posted image

Drugače sem imela pa danes poskus. Prejšnje 2 noči sem zvečer kopala Jakoba. Pa se mi je pol namesto, da bi sladko spal malo več ur skupaj, sicer je padel dol takoj po kopanju, ampak zbudil se mi je pa za dojenje ponoč še 1 več vmes... Lačen k volk in pojedel obe joške... Pa še od 2h do 4h je mel "pavzo" od spanja, jaz pa sprehajanje..,
No včeraj ga pa nisem kopala in je šel na svoj običajen "ritem": spat okol 21h / 21:30 do 1h/2h direkt zaspat nazaj in potem še eno hranjenje okol 4h/5h pa previjanje in mal sprehajanja, ampak spet spat pol do cca 8h... kar je men idealno, ker sem itak skoz zaspana in mi je čist vseen če sem takrat 2 ure vmes pokonc, ker z lahkoto nazaj zaspim (po mojem bi še stoje lahk zaspala)... zdej pa ne vem kdaj ga nej kopam?? po mojem ga bom popoldne probala pa da bo zvečer se zbudu že prvič čist lačen... sej ne vem. kakšna ideja? a vam se umirijo otroci po kopanju in več ur spijo skupaj?

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu mala_pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 696
7.3.2008 8:46:37   
ella79
joj nuka, me je kar zmrazilo. Pa tili dr. res niso normalni user posted image naj se čimprej to uredi, ti se pa probej mal spočit user posted image

pri nas je čez dan lepo spančkala, popoldan od petih in do destih zvečer, pa ni blo šans da bi zaspala. No, ko ji je to končno uspelo je pa spala do petih, pa potem do osmih, tako da sem se fajn naspala user posted image user posted image pa sej važno je, da je ponoči mir in da spimo

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu nuka)
Neposredna povezava do sporočila: 697
7.3.2008 8:54:54   
itata
pa še tole sem pozabla "poročat": sva danes zjutraj z mojim joto skuhala in razen ene poze (očitno pritisne glih na tist konc k so bili šivi) VSE SUPER DOBR ŠTIMAuser posted image . tko da punce nobenega strahu! imam ginekologa nasl torek, amapk po občutku sodeč mora bit vse ok. prejšnji teden k sva že neki probavala, ampak ni blo še to to. ta teden je pa že fajn.

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 698
7.3.2008 8:56:09   
itata
nuka: jaz si samo želim, da bi bilo takih zgodb kot je tvoja čimmanj... tebi pa user posted image user posted image user posted image

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 699
7.3.2008 9:06:45   
ella79
itata ga pa probaj dopoldan kopat user posted image
si pa pridna s kuhanjem jote user posted image user posted image

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?