torcica
|
Pozdravljene drage mamice februarskih sončkov 2008, Žal nikakor ne utegnem kaj dosti sodelovat pri vašem klepetu, mi non stop zmanjkuje časa. Gašper je sicer zelo priden dojenček, lepo pije, mleka je tudi dovolj, samo krčki mu malo nagajajo, ampak to je bolj zaradi tega, ker črevesje še ni navajeno, tako da nas malo ščipa, ko pojemo, potem pa je v redu. Tudi ponoči je moj piškotek zelo priden, spimo od 22h do 9h, se vmes parkrat podojimo (2-3 krat), tako da se nimam kaj pritoževat. Tudi s težo gremo lepo gor. Pa še moja porodna zgodba na kratko: Že v ponedeljek, 11.2 sem se počutila ful slabo, brez moči, ob najmanjšem naporu sem se cela spotila, ampak sem rekla, da je verjetno zato, ker smo že čisto na koncu in bo treba it kmalu rodit. Potem pa so mi na rednem pregledu v sredo, 13.2 ugotovili, da imam visok pritisk, 155/100, zato mi je ginekologinja dala napotnico za sprožitev poroda. Ker pa je bila v porodnišnici Izola taka gužva, so me dali na oddelek na opazovanje, dokler se gužva ne umiri. Na oddelku je bilo zelo pestro, ker se je v sosednji sobi vse treslo od smeha. Seveda, če je bla pa Pina noter . Naslednji dan, na valentinovo je bila porodna še bolj zasedena (je delala Pina gužvo ), tako da so mi porod sprožili 15.2, 2 tedna pred rokom . Porod je potekal kar hitro, po klistirju so me ob 9:30 priklopili na umetne popadke, ko pa mi je babica hotela predreti mehur, je opazila, da naš drži roko na glavici, ki je bila že fiksirana (je z roko poleg glavice začutila še prstke ) in je bilo nevarno, da bi se pri porodu poškodoval, tako da sem morala čakat na boku, da umakne rokico. No, po eni uri jo je končno umaknil in ko mi je nato babica predrla mehur, sem se začela kar hitro odpirat, tako da je ob 15:26 na svet prijokal Gašper, težek 2.975 g in dolg 50 cm. Ker sem se malo raztrgala, sem dobila par notranjih šivov in 3 zunanje, ampak ni bilo hudo. Je bilo dosti huje, ko sem prvič rodila in so mi prerezali presredek . No, po par uricah cartanja z našim fantičem v porodni sobi so me peljali v sobo in tam je bila, normalno, Pina , ravno na telefonu s Suzi, tako da je lahko iz prve roke posredovala podatke o našem prihodu. Doma me je čakalo še nekaj neopravljenih stvari, glede na to, da nas je malček Gašper malo presenetil s svojim prihodom, drugače pa kar gre. Edina slaba stvar je, da so se mi po dveh tednih odprli notranji šivi, ampak sem dobila tampone, tako da pritiskam na rano, ko mi teče sveža kri, da zaustavim krvavitev in po par dneh je že dosti boljše. Moram še povedati, da je bila moja izkušnja v porodnišnici Izola dosti boljša kot prvič pred 3 leti in če bi šla še kdaj rodit, bi se definitivno odločila za Izolo. No, tako bolj na hitro, zdej pa spet kliče dolžnost, tako da vas lepo pozdravljam in se oglasim spet takoj ko bo mogoče. Lepo cartajte svoje sončke in se beremo.
|