|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarski sončki 2008
3.3.2008 22:46:11   
ELMA
Vaooooo , Marusha kake lepe laske ima tvoj sinekuser posted image  . Res je pravi cukrček...Komu je podoben  mamici ali atiju ?

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 526
   RE: februarski sončki 2008
3.3.2008 22:48:55   
ELMA
Babico Martino sem imela pri prvem pordu leta 1998 , ko sem rodila sina in ti povem da mi je ostala v lepi uspomeni .Me je kar merkala da nisem neč šivana ....Dobra je ...

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 527
   RE: februarski sončki 2008
3.3.2008 22:49:45   
ELMA
Mislim da je to ta Martina ....

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 528
   RE: februarski sončki 2008
3.3.2008 22:50:27   
Marusah
Grem Lovrotu družbo delat. Sem danes kr fajkn utrujena. Sma dolgo vozičkala, pa malo zapravljala...sem mogla it kupit večje cotike, ker našmu pikecu je vse premalo. Sploh sedaj, ko imamo še široko povijanje.

V sredo imama posvetovalnico. Me prav zanima, kako pediatrinjo sem izbrala user posted image user posted image  Baje, da je o.k. Bomo vidli.


Lahko noč im čim več prespanih uric...

_____________________________

"Don´t warry be happy!!!:))"

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 529
   RE: februarski sončki 2008
3.3.2008 22:51:39   
Marusah
IZVIRNO SPOROČILO: ELMA

Mislim da je to ta Martina ....


Verjetno, sej je samo ena. Jaz jo imam tut rada. Je taka fajn ženska...

_____________________________

"Don´t warry be happy!!!:))"

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 530
   RE: februarski sončki 2008
3.3.2008 22:51:43   
ELMA
Lahko noč..

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 531
   RE: februarski sončki 2008
3.3.2008 22:53:12   
Marusah
IZVIRNO SPOROČILO: ELMA

Vaooooo , Marusha kake lepe laske ima tvoj sinekuser posted image  . Res je pravi cukrček...Komu je podoben  mamici ali atiju ?


Še malo pa bomo ški k frizerju user posted image user posted image user posted image  Je celi ati, kot da mamice sploh zraven ne bi blo user posted image  Upam, da bo vsaj karakter po meni vzel user posted image

_____________________________

"Don´t warry be happy!!!:))"

(odgovor članu ELMA)
Neposredna povezava do sporočila: 532
   RE: februarski sončki 2008
3.3.2008 23:43:15   
ella79
IZVIRNO SPOROČILO: Marusah

IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka

janey in marusah - mi smo davčno dobili cca. 2 do 3 tedne po Laninem rojstvu. Na njeno ime.




Lovro bo v petek star že 1 mesec, pa ni ne duha ne sluha o davčni user posted image user posted image user posted image  Do konca tedna še počakam, potem pa bom poklicala in vprašala, če so pozabli na nas user posted image


naša bo pa jutri en mesec, pa tudi še nismo prejeli davčne. Sem pa prejšnji teden klicala tja, pa je rekla da bomo pač dobili po pošti ko bo. Je pa čist normalno da tjaja kak mesec + - en teden. Jaz jo čakam, da user posted image odnese papirje na ovčino, pa da mamo to pod streho. Za enkrat sem dobila šele zdr. izkaznico.

Nočko


_____________________________

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 533
   RE: februarski sončki 2008
4.3.2008 7:08:16   
buči
Dobro jutro, da hitro malo počvekam, predno navije ... Za davčno sem jaz poalal faks z rojstnim listnom, pa so včeraj po 10 dneh rekli, da zdaj so jo pa naredili in da jo danes dobim.

Punce, ne pozabit na vlogo za OTROŠKI DODATEK. Če katera potrebuje obrazec, ga ji lahko pošljem po mailu, le na ZS mi sporočite e-mail naslov.
 
Kakšno bedno vreme, upam, da ne bo preveč snega, ker nimam kam z njim ... user posted image  Lije pa tako, da imam vsa okna mokra, ker tako postrani nese ... Bemti pa to vreme! user posted image
 
Grem jokico iz postelje vzet, pa previt, pa jest, pa vmes kavo spijem ... A vaši tudi čez dan ful pridno spijo, zvečer pa čukce špilajo?! user posted image

_____________________________

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 534
   RE: februarski sončki 2008
4.3.2008 7:39:45   
pina-1
dobro jutro.

končno je vikend za nami in končno malo mira.
Midve sva bili v soboto na rojstnem dnevu od moje mami. Je v dvorani muzika špilala in naša pupika sploh ni trznila. Je spala kot ubita. Sem se že spraševala če ta otrok sploh čujeuser posted image user posted image .

Midve sva se včeri cepili za tuberkolozo. JE bla kar sitna popoldne, verjetno od cepiva. POnoči smo pa lepo spali. Zbujamo se na 4 uce pojemo in spimo naprej. ČEz dan pa to počnemo še vedno na 3 ure.
Ena je spraševala glede dojenja. Jaz Ano pristavim samo na eno dojko, pa še to ne sprazniuser posted image  Jo ma med dojenjem ponavadi previjem.

Jaz mam še vedno velike težave z dojkami. Punce meni se že meša in se mi rola. Bolijo me za znoret. Mleka je še vedno preveč in se mi zdi da cel dan ali dojim ali si črpam. user posted image  Ponoči s ezbujam ker me tako bolijo. In pojma nimam kaj naj nardim. Verjetno samo upam, da se bo ponudba in povpraševanje čim prej uskladita.

Pri nas danes še ne dežuje. Se kaže kot da bo kar slidno vreme. Če ne bo deževalo, bova midve danes šle na sprehod. Razen če se ne bomo končno kopali. Ja mi se še vedno nismo kopali in danes moram še enkrat poklicat babico, če bo gospa utegnila danes pridet Ano skopat. ČE ne pa jo pride skopat šele v četrtekuser posted image .

Tako grem sedaj kaj v usta vršt in kavo skuhat. POl bo pa verjetno že sirena vžgala.

Marusah, sem prov vesela da si prevzela seznam. Ti kar lepo nadaljujuser posted image



_____________________________

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 535
   RE: februarski sončki 2008
4.3.2008 8:56:46   
mala_pikica
Marusha, katero pediatrinjo si pa izbrala? Jaz imam Dr. Prodanovič, v novi vasi. Imam pa tudi jaz posvetovalnico v sredo ob 14h. Si pa ti tudi tam nekje doma, če se prav spomnim. Jaz sem prej živela v Prušnikovi, sedaj pa so tam še moji starši in sestra in hodim pogosto tja.
Sicer pa smo bili že 2x na sprehodu pod Pohorjem.

Davčno št. smo mi dobili približno 3 tedne po rojstvu, na otrokovo ime.

Glede dojenja, jaz dojim vedno en obrok na eno dojko. Pri dojenju res ne vemo koliko popijejo user posted image , jaz se orientiram po polulanih in pokakanih pleničkah. S črpanjem mleka pa ne moremo določiti koliko je mleka, ker ga ne moremo dobiti toliko ven kot ga dobi dojenček s sesanjem. Zato bi jaz na vašem mestu samo dojila brez dodajanja, če res niste prepričane, da imate premalo. Če ste v dvomih pa raje preverite težo otroka, če lepo napreduje. Prosite patronažo ali pa ga lahko greste tehtati tudi tja kamor boste hodile v otroško posvetovalnico, vendar prej pokličite.
Tudi jaz imam kakšen dan čisto mehke dojke, sploh ko se Luka hoče pogosto dojiti. Pa pojavijo se obdobja, ko user posted image  naenkrat zahteva večjo količino mleka, in tisti trenutek mleka res ni dovolj, ampak se potem z pogostim pristavljanjem ponovno uskladi ponudba z povpraševanjem.

Drugače pa smo mi kar vredu, kakšna noč je bolj naporna, sicer pa se podojimo in zaspimo nazaj. Naš Luka se mi zdi, da nonstop kaka in to vedno med dojenjem, tudi ponoči. Je pa že pravi bajsek se mi zdi, da se je ful zredil, pa zrastel. Pa rad se kopa, mi se kopamo vsak drugi dan, vmes pa ga umivam. lp


(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 536
   RE: februarski sončki 2008
4.3.2008 9:05:39   
misar
dobro jutro!

danes spet naspana. včeraj me je pobralo ob šestih popoldan in sem drnjohala prav tako kot naša mala do enajstih zvečer. potem smo papcali, se še malo cartali in spali do petih zjutraj, spet papcali, oddrgnili še eno kitico do šestih pol je bilo pa treba pod nujno vstatuser posted image user posted image user posted image zdaj je pa že od takrat budna. ta otrok čez dan zelo malo spi user posted image dopoldan jo lahko nahecam le za kako urco, popoldan pa spi v vozičku pa še kako urco, pol jo pa okoli petih popoldan pobere pa se zbuja le še za papcanje user posted image user posted image no saj me veseli, da ponoči ne rogovili prevečuser posted image user posted image user posted image .
zvečer in ponoči ji je dovolj, da je na cca5 ur, zato pa čez dan- sploh dopoldan, je na 2 oz 3 ure.
ena je spraševala kako dojimo? jaz dojim vsakič na drugi zizi in pojma nimam koliko količinsko poje. si ne stiskam mleka in res ne vem. očitno pa je dovolj, da se naje in da potem mir.

user posted image user posted image mam že sireno. je oddremala celih 10 minut. lepo se imejte babnice


_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 537
   RE: februarski sončki 2008
4.3.2008 10:03:34   
buči
Evo mene nazaj. Je kar mir v hiši, ko sva danes sama. Ati je šel prvi dan v službo, Aljaž je v vrtcu. Tilen je priden, malo je sicer potežil, ker ne more spati s kakico v riti - kdo bi pa lahko?!, zdaj pa spet čorka.

Mi je preav zanimivo, da ni nobene panike, ker sva sama. Prvič se mi je skoraj svet sesul, ko je šel mož v službo, zdaj imam celo vse pospravljeno, oprano, še obesim, pa mami dam cunje user posted image , je prav pridna, meni pa tako ni za likanje ... potem si pa kosilo skuham in malo pomižim, če bo varianta.

Zunaj še kar lije, le da ne bo preveč snega, pa bo vse ok. Uživajte!

_____________________________

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 538
   RE: februarski sončki 2008
4.3.2008 10:26:17   
ella79
kok je bla pa danes krasna noč user posted image user posted image user posted image  user posted image je šla spat ob desetih, potem papcanje ob petih in potem šele ob devetih. Sem k nova user posted image user posted image Takole 1x na noč je pa zakon, sam predno bo to vedno tako... user posted image Sam mi ni jasno kako lahko ponoči vedno samo na eni zizi papca, paše to ne vseuser posted image čez dan bi bila pa priklopnjena na tri ure, pa na obeh vse v nulo poje. Pa še mal dodatka bi zravn. Sam zdej si ponoč tok načrpam, da upam da bo namesto dodatka dovolj tega mlekca.

Je pa naša Zoja danes stara že en mesec. Dobr da je ta mesec mimo, za katerega pravijo da je najbolj ludi user posted image user posted image user posted image sam mislim, da smo ga kar uspešno preživeli in se zravn tudi naspali user posted image

Upam, da do četrtka pošlejo davčno, da gre moj v petek oddat vse te papirje. Najbolj se mi gre za tele moje, za podaljšanje porodniške oz. za nego in varstvo otroka, da ne zamudim roka.

Aja, pri nas pa ne dežuje ampak noro sneži


_____________________________

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 539
   RE: februarski sončki 2008
4.3.2008 10:38:48   
pina-1
ella čestitke Zoji za 1 mesecuser posted image user posted image user posted image .

sem pa tudi jaz opazla, da imam ponoči več mleka kot čez dan. si ga moram več izčrpat. Verejtno zato, ker ponoči počivamo, čez dan pa je počivanja minimalno. Vsaj pri meni.

danes jep a res fjakasto vreme. PRinas je tudi začelo liti in piha kot noro... Je prov tako zaspano vreme. Bi tudi jaz kar šla malce spat. Namesto tega grem nekaj v lonec vršt, ker pol pride babica in se bomo končno kopali.

buči, se strinjam s tabo. Meni je bilo prvič tudi muka ostati sama doma. Sedaj pa prov uživam v miru, ko sva z Ano sami doma.
Popoldne bo pa itak pestrouser posted image

_____________________________

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 540
   RE: februarski sončki 2008
4.3.2008 10:51:11   
jencili
IZVIRNO SPOROČILO: jencili

Me pa nekaj zanima...ene ste že tok daleč, da vas počasi že čakajo cepljenja. Sama o tem nimam še prov nobene informacije, zato me malo zanima proti čemu se sploh cepi, kdaj, kje in kok ta cepljenja stanejo. A je katero obvezno al je vse po želji?! Sm namreč čist izven - pojma nimam o temuser posted image


Punce, hvala za odgovore okoli dojenja. Je blo prej zmer pisano sam neki okoli črpanja in to, pa sem se že ustrašila, da sem čudna, ker si ga samo jst nič ne črpam. Sam res nimam potrebe po tem. Pa to s črpanjem - a si ga stiskate al mate vse tiste pumpice za črpanje doma?

Ella (in ostale seveda tudi) - pisala si, da čakaš na papirje zaradi nege in varstva otroka. Do kdaj pa je rok za oddajo le tega? Tud tega ne vemuser posted image  oz. sm pozabilauser posted image .

Drugače pa pri nas prov močno sneži. Sem si za danes zamislila, da bi si vzela pol urce časa, skočila do Muller-ja mal za pleničke in še par stvari pogledat, z dragim sem se že vse zmenila, da bo varuška in pol me sneg tkole zafrkne...res nimam volje ven it po takem. Suje ga pa noro...user posted image


_____________________________

Zakaj si padu? Zato, ker si mejhen :)

(odgovor članu jencili)
Neposredna povezava do sporočila: 541
   RE: februarski sončki 2008
4.3.2008 10:52:25   
jencili
IZVIRNO SPOROČILO: jencili

Me pa nekaj zanima...ene ste že tok daleč, da vas počasi že čakajo cepljenja. Sama o tem nimam še prov nobene informacije, zato me malo zanima proti čemu se sploh cepi, kdaj, kje in kok ta cepljenja stanejo. A je katero obvezno al je vse po želji?! Sm namreč čist izven - pojma nimam o temuser posted image


Hihi, vprašanje sem skopirala, pozabila pa napisat zraven, da bom tudi za to vprašanje hvaležna vsakega odgovora.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Zakaj si padu? Zato, ker si mejhen :)

(odgovor članu jencili)
Neposredna povezava do sporočila: 542
   RE: februarski sončki 2008
4.3.2008 11:03:29   
mala_pikica
Prvo cepljenje je pri 3 mesecih in sicer Di- Te- Per( davica, tetanus, oslovski kašelj, hemofilus influence B in hepatitisB, je pa to vse v enem cepivu združeno).lp

(odgovor članu jencili)
Neposredna povezava do sporočila: 543
   RE: februarski sončki 2008
4.3.2008 11:06:33   
ella79
jencili pojma nimam kako je s temi ceplenji. Pomoje kar je obveznih, da te kar sami naročijo user posted image Katero osebno zdravnico si izbrala za Taja?
jaz si mleko črpam s črpalko, sej gre hitro, sam je pa čist po nepotrebnem user posted image

za nego in varstvo otroka je potrebno oddati do 30 dni pred pretekom porodniškega dopusta. Se pravi do 60 dni po rojstvu otroka.


_____________________________

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu jencili)
Neposredna povezava do sporočila: 544
   RE: februarski sončki 2008
4.3.2008 11:07:38   
mala_pikica
Ja to je obvezno cepljenje in nič ne stane so pa 3 doze, naslednja je pri 4,5 in 6 mesecih. Sama pa lahko daš  user posted image  po želji cepiti še proti TBC- tuberkoloza in rotavirus(virus ki povzroča drisko in bruhanje), vendar to pa moraš plačati.

(odgovor članu mala_pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 545
   RE: februarski sončki 2008
4.3.2008 12:10:24   
itata
dan,
da se najprej mal v debato vključim. ne vem katere ste debaterale, ampak po mojem je tudi bolje striktno samo dojit, pa nič dodajat dokler ni čist zihr, da je mleka premalo. če naprimer vse popije iz obeh jošk in se še kar dere in dere. ne pa če je ne eno uro pa sam mal dejansko pomalca... to tudi več proizvodnjo mleka, če se ga več pristavlja... tko da z dodajanjem jo boste pa samo zmanjšale. jakob se tud kdaj na uro do dve doji kadar je pokonc. ampak se tud mal crklja s tem... vmes je pa ok. tako je pač moje mnenje.

drugače sva bila pa včeraj na prvem pregledu in ima 56 cm in 4700guser posted image  ja velik fant je že  ni kej. obseg glave sem pa mal pozabila kaj je rekla... drugače je bil še kar priden, je pa seveda polulal zdravnicouser posted image

_____________________________

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu mala_pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 546
   RE: februarski sončki 2008
4.3.2008 12:13:32   
itata
tko da sem 56 oblekce že skor vse pospravla in bodyje že šaltala na 62...

_____________________________

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 547
   RE: februarski sončki 2008
4.3.2008 12:19:13   
buči
Zmešalo se mi bo od tega dežja! Se vidi, da nam ne rečejo zastonj žabarji. Če bo tako lilo še naprej, bom kupila čoln za našega, da bova plula na sprehodu ... user posted image

_____________________________

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 548
   RE: februarski sončki 2008
4.3.2008 12:28:18   
srečka nosečka
ojla mamice,
naša punčara spet spi, mami pa lahko v miru kosilo skuha. user posted image

buči - sem ti poslala ZS, še 1x hvala za skrb, sem na to čisto pozabila
Jap, udi naša čez dan lepo pančka, zvečer pa je kot čukec, pred enajsto ne zaspi. Zato pa spi celo noč, ponavadi z enim hranjenjem do devetih zjutraj. Mi kar paše takšen ritem, čeprav sem zvečer ponavadi že čisto adijo.

mala pikica - jaz sem bila tudi pri tej P, je ful prijazna. Samo nisem pa podpisala nobenega obrazca o izbiri zdravnika. user posted image  Verjetno moram to željo o izbiri izrazit sama? user posted image  To bom ob naslednjem obisku P, ki ga imamo 18.3.

user posted image  - ella za 1 mesec, kako hitro mine čas, al ne?

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 549
   RE: februarski sončki 2008
4.3.2008 12:29:33   
srečka nosečka
IZVIRNO SPOROČILO: buči

Zmešalo se mi bo od tega dežja! Se vidi, da nam ne rečejo zastonj žabarji. Če bo tako lilo še naprej, bom kupila čoln za našega, da bova plula na sprehodu ... user posted image


user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image

Pri nas tudi dežuje, Pohorje je pa fajn pobelilo.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Katero ime?
Erin



Tinej (32%)

Timon (22%)

Tibor (46%)


Število vseh glasov: 264

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!