mamuška
|
Uf, žirafa, za kolesarjenje je pa po mojem še kar nekaj časa. Ne vem, kakoje pri vas, pri nas je za otroka obvezna tudi čelada in jaz se spomnim, da sem K. pri nekih 13 mes dala na bicikel in ga je bila ENA SAM ČELADA , njega pa nikjer. Jaz si pri 5 mes ne predstavljam, kako spraviš 1. otroka na bicikel 2. čelado na otroka 3. oboje skupaj fiskiraš na biciklu Drugače naj bi bilo načeloma tako kot z nahrbtnikom za v hribe: otrok mora 100% stabilno in samostojno sedet in, 200% kontrolirat glavo, da mu na kolesu ne opleta. To je čisto nekaj drugega, kot sedenje na miru. Iz vidika varnosti veliko bolj priporočajo sedež zadaj, kot spredaj, je otrok le bolj zavarovan, tudi v primeru padca. Praktični razlog pa je, da otroku ne piha v obraz, kar sploh ni tako zelo zanemarljiv faktor. Pa mušico mu ne letijo v usta in oči. Meni so takrat priporočali Hamax, smo si ga izposodili za test pa ti bom tko rekla: ni neke bistvene razlike med Hamaxom in drugimi znamkami, razen če vzameš tisto Sleepy varianto, ki pa tud ni Boh-ve-kwa. Ajd, ni ga treba glih v Tušu ali Sparu kupit , ampak v Lidlu ga pa že lahko Pri sleepyju se kao nastavlja naklon, ampak res bolj "kao" kot zares. Vsekakor za moje pojme svoje cene ni vreden Zaradi tistega naklona ne bo otrok čisto nič več spal, kot bi sicer, sploh pa ni kaj preveč priporočljivo, da otrok na biciklu spi. Se je le bolje prilagodit otrokovi zmogljivosti, kot spečega otroka zadaj prevažat - moje osebno mnenje. Edino način montaže se ti splača preverit, ker lahko pri določenih čip variantah hudo j š ježa, da tisti stol natakneš na svoj bicikel, nikarte da ga kam prestavljaš. Muke ježeve. Dočim Hamax pretakneš v 5 sekundah, to pa je res. Mi smo danes bolj lenarili, jaz sem se s cunjami ubadala, posesali smo, popoldan pa smo odpešakali čez celo mesto v knjižnico. Klicali so me za alergologa , meni se nič ne hodi tja , glih vse smo lepo porihtali, zdaj bi se mi pa stroka mešala v sistem Moram v ponedeljek poklicat in se probat mal izvlečt, sploh se mi pa v tem viroznem času niti najmanj ne hodi v bolnico!!!!! Jaz sem računala na enkrat maja, ne pa zdaj Plenice, imamo za zdaj 3, na zalogi pa 4. D. mora imet okol 6,5 kil, mogoče še kaj več, v glavnem težak je ko cent, ko ga vlačim iz 2. štuka gor in dol, sploh v lupini Je pa tudi kot molj. non-stop Alergij sem se jaz znebila pri bioenergetiku, ravno v nedeljo grem na eno obnovitveno seanso in zadeva drži, tok tok tok. Mislim, da enih 7, 8 let že nisem vzela tablete ali spreja, prej pa živet nisem mogla brez kufra zdravil, pa še sem bila reden gost na urgenci na Bohoričevi zaradi hudih dihalnih stisk. Telfast je fajn zadeva, ampak na koncu meni niti medrol ni več pomagal, tako da mi je ostala samo alternativa ali Golnik. Odločila sem se za prvo in mi ni žal. Alergičen na pelode je tudi moj mož, menda pa tudi K. (po testih na pediatrični), samo on do zdaj težav ni imel, čeprav je menda alergičen na vse, kar cveti Upam, da tak oostane. Leva/desna se odloči okoli 5. leta. Pri nas je K. univerzalac, uporablja obe roki enako, se mu vsi režijo. V žlahti ima 3 levičarje in 3 desničarje, in še to mešano, pol po meni in pol po možu. Levičarji so moja mama, mož in možev pokojni oče, desničar sem jaz, moj oče in tašča. K pobarva z desno do pol, pol pa z levo naprej ali obratno. Piše za zdaj pretežno z desno, še raje pa z nobeno Na koncu še čestitke Tinu in Lani - jaz še zmer neznam fotk popat zraven