Mamathea
|
Dobro jutro, dober dan Sem mal na hitrco preletela teme za nazaj, me ni blo opd srede pa ste spet tolk napisale, da je kr veselica. Ful pridne mamice, pa še bolj pridni dojenčki, ki vam pustijo na RR. Mi smo imeli včeraj zelo pester dan, se spomnite, ko sem nekje v ponedeljek pisala, da se mi je zdel Tijan modrikast okoli ustnic, no in včeraj je bil spet modrikast, pa sem klicala pedaitrinjo in je glih imela časa pa je rekla, da naj se kr pridemo pokazat. So mu takoj izmerili kisik v krvi, pa pulz in je blo vse ok.... pol ga je zdravnica še celega pregledala, poslušala srček... pa je blo tud vse ok, pol je pr njej med pregledom pomodrel okoli ustnic in je rekla, da je najverjetneje to od želodčnega refluksa, saj se mu pomodrenje vedno dogaa, ko je v vodoravnem položaju brez vzdignjenega vzglavja. Napisala nam je napotnico za pediatrično in rekla, da se naj gremo kr takoj pokazat, pa smo šli in tam je bla ena zlo fejst mlada zdravnica pa ga je spet celega pregledala, pa poslušala srčka, izmerila kisik..... pa je blo spet vse ok, omenila sem ji pogosto bruhanje, ne sam polivanje, ampak skisano bruhanje tud po 2 uri po oborku in je tud sama videla, kako je skisano bruhnil pa se je odločila, da so težave s pomodrevanjem res od gastroezofagealnega refluksa, zatekaja želodčne kisline in naročeni smo na kontrolu pri gastroeneterologu. Upam, da je to pomodrevanje res le od tega GER-a ker me je že močno skrbelo, da bi bilo kaj narobe s srčkom, moja pediatrinja je sicer napisala na napotnico apnoične epizode ali GER? pa upam, da gre za GER. Tudi sama imam GER in vem kako ukrepati tako da bomo že nekak. Je pa res ful čudno, če otorček pomodreva in mene je že orng panika grabila, hvala bogu, da se je vsej nekak rešilo. No zdaj imamo ukrepe kot so: eno uro po hranjenju ga držimo pokonci (super, ko ima 6 kg in se tako udobno zlekne na mojo ramo in uživa, klati z rokicami....), spimo, igramo se in vse delamo z vzdignjenim vzglavjem za 30 stopinj. Trenutno spančka v igralnem centru z glavco privzdignejno za 30 stopinj , podložila sem mu dekco, pa en povšterček je dobil.... Upam, da ne bo kaj hujšega. Pleničke imamo mi še vedno št. 3 in nam kr nekako pašejo, pa Levlercove Monts de enfantes so mi še vedn zakon. Ponoči se ne previjamo, je pa res, da mu zvečer čez plečničko za enkratno uporabo vedno "namontiram" še piroko povijanje in je veliko boljše, ker mu je zgleda fajn toplo v ledvičke, manj lula, pa bolj prijetno se počuti in tako nam plenička tud ne premoči več. Obljubim, da bom še mal za nazaj prebrala, da pridem spet na tekoče. Joj zjutraj, ko smo vstali je tako lepo onček sijal, zdaj pa se je v Lj spet pooblačilo in nekako zmeglilo, dejte nam poslat kaj sončka prosim. Lep dan vsem. Lp