rainbow
|
Čer! Vidim, da smo aktualni Mojconcek, seveda si dobrodošla hmmm glede tvojega vprašanja, morda za začetek predebatirata, kaj imata rada oziroma on od dovoljenih živil; torej ko vržeš ven ves sladkor, izdelke iz bele moke, krompir, in še nekatere zadeve, ki so naštete tudi nekaj strani nazaj tu gor, ostanejo v bistvu: - meso, klobase, hrenovke - mlečni izdelki z manj maščobe (navadni jogurti, skuta, kisla smetana, mleko, sir) - polnozrnati izdelki (kruh, testenine), naravni riž -- vendar seveda ne v kombinaciji z mesom - zelenjava (razen kromirja, koruze, pa kaj še, ne vem, me bodo dopolnile ostale) -jajca -ribe (bi skoraj pozabila), vendar ne panirane -gobe In potem pač nekako sestavita jedilnik ali kombinacije meso+zelenjava ali polnozrnate zadeve+zelenjava, ali pa karkoli pač ima rad, vendar brez klasičnih prilog (riž, bele testenine) za zajtrk torej polnozrnat kruh (alipirih, tudi ržen gre skozi), marmelada brez sladkorja, ali skuta/jogurt; lahko tudi klobase, jajca, vendar ta vrianta brez kruha. za vmesne snacke (zelo pomembno) - sadje (vendar ne banane), najboljše jabolka, kivi... kakšni neoluščeni arašidi (pri nas nepogrešljivi), če ima rad čokolado, kupita s 70% kakava za večerje, kakšen narezek, seveda brez kruha (kruh naj bo omejen na zajtrk), pri nas vedno aktualne olive, kumarice, lahki siri; tuna v lastnem soku se ne spomnim več, vprašaj sproti pri meni stanje zadovoljivo, sem že napisala, da sem našla najboljše arašide ever in sicer v merkatorju one odprte, ki si jih nadevaš kot sadje/zel. Ker jaz sem ful izbirčna kar se arašidov tiče, samo od ene firme so mi dobri, teh pa nimajo povsod. Ampak od zdaj dalje hodim tja po zalogo. dovolj za danes, sem se razpisala, good night