Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 15.2.2008 18:34:41
|
|
|
|
Rozmarinka
|
Ljubljana: hvala za info glede Floradix-a. Ter seveda za trak in načine privezovanja. Moj email sem ti poslala na ZS. Oktoberka: mi2 bova pa nekako skupaj uvajali GH. Superca ! Bova tle morile ostale KBM-jevke z najinimi poizkusi. Jaz bom kar zdajle začela in sicer...danes sem skuhala korenček, ga pretlačila z vilico in mu dala probat. Mu ni bilo čisto nič všeč ! Mogoče sem mu dala slabo alternativo...Le kdo bi zamenjal dojko za korenje ? Menda jabčke in banane radi jedo vsi. No, bom spet poskusila jutri s korenčkom, potem pa naribano jabolko. ( Nalin&Jonas: in čimprejšnje okrevanje ! Vidim, da je prolet on line. Kako sta kaj z Lano ?
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 15.2.2008 20:16:50
|
|
|
|
scubadiver
|
Rožmarinka in Oktoberka jaz vama bom zelo hvaležna če bosta tle pisale kaj dajeta za jest svojima sončkoma. Mene tud to čaka čez kak dober mesec, pa si sploh ne predstavljam še čist dobr kako to gre. Edini nasvet, ki mi ga je dala prijateljica je, da naj ji najprej dam različne zelenjave, ker če ji bom dala najprej banano in podobno sladko sadje, da mi zelenjave ne bo hotela jest. Najbrž je nekaj na tem. Nalin & Jonas prav hudo mi je za vaju, zares. Iskreno upam, da bosta čimprej doma in da se Jonas končno zares pozdravi.
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 15.2.2008 21:20:33
|
|
|
|
MiRaNi
|
Rozmarinka: jaz sem Niki najprej dala korenčkov sok, potem jabolčni sok, šele nato nariban korenček, da se je navadila okusa. Na začetku uvajanja sem prebrala cel forum Uvajanje Gh
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 15.2.2008 21:43:07
|
|
|
|
zima07
|
N A L I N in J O N A S ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 15.2.2008 21:56:36
|
|
|
|
Rozmarinka
|
Jap, jaz sem tudi nekaj brala po tistem forumu. Ampak vidim da lahko celo znanost naredis iz te GH. Tako da sem se kar v startu odlocila da bom cimmanj komplicirala, uvajala eno hrano po 2-3 dni in opazovala reakcijo. Potem pa bom zacela mesati (npr korencek in jabolko, ali jabolko in banana etc). Pa tisti stekleni ribeznik, ki ga menda priporocajo za ohranitev vitaminov, tudi ne bom sla kupit. Bo ze obstojeci dober...sem pa ze prvi dan opazila koliko vec bomo prali...se kolcalo se mi bo po dojenju
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 15.2.2008 22:01:31
|
|
|
|
Rozmarinka
|
Se ne morem zadržati da vam tega vica ne pripopam na KBM-jevski forum... Nekega lepega dne se naš gospod J.J. in njegova zaročenka U.B sprehajata po Ljubljani. Zaustavita se pred eno izložbo, gledata cene, se čudita, kako visoke so postale cene osnovnih življenskih artiklov, kaj šele cene luksuznih. In naenkrat dobi premier čustven napad. V oci mu stopijo solze, U. ga komaj potolazi, ko v tistem trenutku pristopi policaj. "G. Premier, a kaj je kaj narobe?! Vidim, da jočete... " "ma, gledam cene v izložbi in si mislim, kako hudo mora biti našim penzionistom, sploh si nič ne morejo privoščiti s tistimi bogimi penzijami. To je strašno, grozno..." V tistem trenutku pristopi še penzionist, vidi jokajočega premiera in vpraša policaja: "Ej, a zakaj naš premier joče?" Policaj kresne s pendrekom penzionista po glavi: "zaradi tebe, **** ti materina, zaradi tebe!!!!"
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 15.2.2008 22:13:28
|
|
|
|
oktoberka
|
Rozmarinka kul, da bova skupi uvajali. Si bova stali ob strani in si menjali recepte Js bom jutr probala z banano. Bomo vidl kako bo šlo. A najprej da bi ji dala zelenjavo? Sploh ne vem kako nej prpravm ta korenček, da se ji nau zaletel!! Moj ribežn bo tud še čist u redu!
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 15.2.2008 22:29:35
|
|
|
|
Rozmarinka
|
Zdaj bova pa s tole GH utrujale še vse ostale...se scuba uleti, pa lumpa in ljubljana pa bomo imele forum GH kar med Mamice iz Bezigrada Kaj bosta pa zalbi in Mirani brali ki imata že skoraj vse uvedeno ??? Imam knjigo Dojenček Kaj lahko pricakujemo prvo leto. Na koncu so knjige so tudi recepti sestre Vendeline za naše malčke. Ko nam bo zmanjkalo idej kaj pripravljati bom posodila. Ampak saj na začetku po moje ni treba nič komplicirati. Korenček skuhaš ene 5 minut, glih da je mehko in pretlačiš z vilico ter probas. Lahko pa zacnes kot MiRaNi pa tudi zalbi, mi je na nasem prvem srecanju isto svetovala, s korenckovim sokom: naribas korencek in precedis skozi gazo da dobis sok. Jaz sem startala kar s hrano, ker moj caja sploh noce pit, pa sem sklepala da bo isto s sokovi...
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 16.2.2008 8:32:47
|
|
|
|
lumpa6
|
Tako dobrega vica pa že dolgo ne :)))))) Krasevec, Ljubljancan in Stajerc na skupnem sprehodu slucajno brcnejo v neko svetilko in iz nje se prikaze duh: Hvala, ker ste me osvobodili! Za nagrado bom vsakemu izpolnil eno zeljo. Krasevec: Jaz sem iz kmecke druzine in dobro vem, kako tezko je biti kmet, se posebej na Krasu. Naredi, da bo Kras vedno rodoviten. Duh: Urejeno! Ljubljancan: Mi u Lublan mamo poun kufr usega folka, k se prseljuje k nam. Nared okol Lublane en tak zid, de noben nau mogu not ne vn! Duh: Urejeno Stajerec: Cuj, kaki je te toti zid? Duh: Visok je priblizno 100m, 5m debel, iz armiranega betona, gladke stene... Stajerec: Dobro, dobro... Daj, napolni ga zdaj z vodo! Plavajte, plavajte zabice!!!!
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 16.2.2008 9:13:55
|
|
|
|
MiRaNi
|
Lumpa: Tale je pa super. Sem se prov nasmejala. Neki tazga sem rabla, ker smo pokonci že od 6:30 . Jo spravim nazaj v posteljo ob 7:30 v upanju da bom lahko še jaz malo zamižala. Med tem, ko sem šla na wc in zavrela vodo za zajtrk se je dama že zbudila. Spala je celih 20 min. Škoda, ker nisi poleg vica postregla še s kavo. No sej nč hudga sem jo že spila Rozmarinka: A bi mi lahko posodila mal tole knjigo, da jo prelistam in pogledam kak recept. Seveda v zameno dam za kavo
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 16.2.2008 9:19:26
|
|
|
|
lumpa6
|
IZVIRNO SPOROČILO: MiRaNi Lumpa: Tale je pa super. Sem se prov nasmejala. Neki tazga sem rabla, ker smo pokonci že od 6:30 . Jo spravim nazaj v posteljo ob 7:30 v upanju da bom lahko še jaz malo zamižala. Med tem, ko sem šla na wc in zavrela vodo za zajtrk se je dama že zbudila. Spala je celih 20 min. Škoda, ker nisi poleg vica postregla še s kavo. No sej nč hudga sem jo že spila Rozmarinka: A bi mi lahko posodila mal tole knjigo, da jo prelistam in pogledam kak recept. Seveda v zameno dam za kavo sorry ne pijem kave, samo čaj če je ok
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 16.2.2008 9:22:59
|
|
|
|
lumpa6
|
[www.index.hr]
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 16.2.2008 10:51:03
|
|
|
|
ljubljana
|
Naš Jakob je pa včerajšnji dan prespal . Ob 10:00 sva vstala, potem sva se skopala. Nato je spet zaspal in spal (z vmesnimi pavzami)nekaj pri meni v slingu nekaj v postelji nekaj v kavču in nekaj v lupinici do 18:00, ko se je zbudil in čukasto gledal okoli sebe do 21:00 potem je pa spet zaspal v mojem naročju in z vmesnim hranjenjem spal do 8:30 ko se je spet zbudil, sva se šla previt, je pojedel zdaj pa spet spi upam, da ga ni kakšna muha CC pičla.
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 16.2.2008 12:42:09
|
|
|
|
Rozmarinka
|
Jaz bi tudi eno kavo, sem zjutraj tako na hitro spila svojo, ker smo sli po nakupih. Moj najstarejsi necak praznuje, pa se je tetka spet z veseljem "izprsila". Upam, da mu bo vsec izbrano ! Drugace pa sovrazim nakupovalne centre-tja grem le ko moram. MiRaNi: ni blema za knjigo. Jo bom prinesla na naslednjo kavo, ko se bomo dobile. Meni je zelo vsec, ker je pregledna (po mesecih), pa tudi odgovori na vprasanja ki tarejo vecino mamic, so dobro odgovorjeni (odgovarjala je skupina pediatrov). Ti recepti na koncu so kot dodatek, tako kot opis vseh otroskih bolezni in simptomi. Ljubljana; Jakob je pa užgal zaspane dneve. Jaz bi tudi
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 16.2.2008 12:45:19
|
|
|
|
Rozmarinka
|
Lumpa6: ta tvoj vic je pa svetoven ! Če bi namesto Štajerca imeli Primorca, bi pa Ljubljančani plavali v vinu, ne vodi
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 16.2.2008 20:21:35
|
|
|
|
Rozmarinka
|
Se vidi da je sobota in smo se vsi potepali naokoli. Vas še pozdravim preden jutri odrinemo. Me namreč ves teden ne bo na RR, tako da kar pridno pišite, da bo dosti novic(predvsem prijetnih), ko se čez en teden vrnem v LJ. Potem pa na KBM-ovsko kofi, da slišim še v živo kaj je novega... Prespano nočko vsem...
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 16.2.2008 20:28:14
|
|
|
|
prolet
|
Se globoko opravičujem za mojo tako dolgo odsotnost. Pri nas je projekt, da pridem do računalnika ker je non stop ob večerih moj dragi gor, čez dan mi pa sedaj redkokdaj znese. Me je kar na rit vrglo ko sem videla koliko strani ste naklepale, ostala sem tam nekje pri 18i, vse do sedaj se mi pa ne da brat. Torej kaj je novega: - nisem več menih , sedaj mam vsaj normalno frizuro - NAREDILA SEM IZPIT PROSIM LEPO, sicer s sedem ampak okej važno da je narejen, če bom pri volji bom šla junija zviševat, tudi zato me ni bilo nič na forumu, ob 8ih zvečer sem imela učne urice s knjigo in čokolado - z Lano sva preživeli tretje cepljenje in sistematski pregled, frajla ima 7220g in 65,5 cm, prav tako je pediatrinja rekla, da ji bo kmalu prvi zobek ven pokukal - včeraj je Lana dobila stolček za hranjenje in je sedaj cela carica in važička in končno jo lahko normalno hranim Lahko bi še in še naštevala...aja ena dobra novica Mladi rod bo povečal kapaciteto, samo ne vem ali enoto ali skupino, sem že pozabla, sporočim bom še enkrat preverila. Lana že pridno panča, moj dragi je na pijači s kolegom, jaz bom šla pa sedaj pod tuš, nato si bom pa privoščila kozarček makedonskega vinčka, mmmmmmmm komaj čakam. Moram si še nazdravit za izpit. Lepo se smejte!
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 16.2.2008 20:42:58
|
|
|
|
MiRaNi
|
Prolet: Kje si se pa ti skrivala? Sem že mislila, da si se preselila ali izpisala iz kluba KBM. Čestitam za izpit! Rozmarinka: lepo se mejte in uživajte. Ne imet sonca samo zase tudi nam ga kaj pošlji .
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 16.2.2008 21:42:08
|
|
|
|
lumpa6
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rozmarinka Se vidi da je sobota in smo se vsi potepali naokoli. Vas še pozdravim preden jutri odrinemo. Me namreč ves teden ne bo na RR, tako da kar pridno pišite, da bo dosti novic(predvsem prijetnih), ko se čez en teden vrnem v LJ. Potem pa na KBM-ovsko kofi, da slišim še v živo kaj je novega... Prespano nočko vsem... o lepo se imejte
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 17.2.2008 9:06:17
|
|
|
|
zalbi
|
dobro jutro! za vas.... ja jst sm čraj imla tašč in tasta tukaj, danes pa bo bolj mren dan - no popoldne se grmo malo potepati.. Včera sem nardila lazanj, no že v petek sem jo pacala... - super je bla... GH - jst sem po korenčkvmu soku začla z kuhanim jabolkom - pol pa banano in nato zlenjavo in je vse sprejela - je vse, tko da pomojem je vse odvisno od otroka kaj sprjm in kaj ne. Sem tut jst slišala da je bolj začeti z zelenjavo - ampak mni se je zdelo boljše skuhano jabolko in s paličnim zmešano - k je res taka kašica ratala. Rožmarinka - mogoče so ga motili koščki - če si samo z vilico pretlačila. Sara na začetku ni hotla koščkov, je kr vn pljuvala koščke, zdej pa ni panikie. prolet - tko, zdej pa grem kavico še za naju s skuhat....
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 17.2.2008 18:50:52
|
|
|
|
lumpa6
|
da nas spravim na prvo stran
|
|
|
|
RE: Mamice iz bežigrada 17.2.2008 19:36:59
|
|
|
|
oktoberka
|
Evo me! Mi smo kar ok. Zarja je že jedla jabolčno kašico, ki jo ima rada, pol sem ji včeraj dala banino kašico in je ne mara , dons pa kornčkovo kašico in jo kar je, sam mal veliki koščki so bli, tko da je kdaj kakšen tud ven zletel. Ampak se bo že navadla. Se bo mogla Ker ji ne mislm na orto pasirat, ker bo pol razvajena Aja, pa ful ma rada žitno kašico. Kar gode zraven, ko jo je! Rozmarinka lepo se imej! Te bom prav pogršala! Ko prideš se pa takoj javi, da nam poročaš kako je blo in kako uvajate Se pa tud js priporočam za une recepte! Bi si jih šla skopirat takoj ko se vidmo! Prolet kje si se zataknila? Js sm tud že mislila da si se izpisala iz kluba KBM. punce, mejte se, grem počas spat, ker sem mela včer obletnico mature in sem čist gotova. Lp
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Špela ali?tweety83Odločava se med imeni za punčko,in sicer me zanima katero vam je najbolj všeč:Špela (
24%)
Nika (
40%)
Zoja (
37%)
Število vseh glasov: 432Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!