Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 23:35:07
|
|
|
|
Nasy
|
Glede širokega povijanja je tako, da zgleda, da je v vsaki porodnišnici malo drugače. V LJ vse dojenčke slikajo, nardijo UZ in če je potrebno, široko povijaš, drugače pa ne. Tako so nam povedali v MŠ decembra v LJ.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 23:42:31
|
|
|
|
Katy13
|
IZVIRNO SPOROČILO: janet Ja za Ea je pa res čudno, da ti sploh nebi kaj povedli, sam po moje morš pa tam z dr. govorit, al pa vsaj da ti sestra razloži kk pa kaj, al kk? No če bom pred tabo to oprajla ti pa povem, js mam pregled jutr teden, pa bom šla tja vprašat, se nem posebej vozla za to dol. Tk je ena rekla, ko je podpisala, da je šla do sestre in pač podpisala. Ne vem mogoče ti v enem stavku vse povejo. Nam je četrtek an ogledu rekla, da edina slaba stran EA je, da te lahko potem boli glava, če ne piješ dovolj. Jaz bom šla v marcu to podpisat, Tk da boš sigurno ti prej in mi sporoči.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 23:43:30
|
|
|
|
Katy13
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nasy Glede širokega povijanja je tako, da zgleda, da je v vsaki porodnišnici malo drugače. V LJ vse dojenčke slikajo, nardijo UZ in če je potrebno, široko povijaš, drugače pa ne. Tako so nam povedali v MŠ decembra v LJ. Tudi pri nas slikajo dojenčke, ko rodiš, vendar vseeno priporočajo široko povijanje do treh mesecev, potem pa še enkrat slikajo in če ej takrat vredu, lahko prenehaš s širokim povijanjem.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 11.2.2008 23:53:33
|
|
|
|
Nasy
|
Aha, no sej pravim, zgleda, da je povsod malo drugače. Se bo še kašna oglasila in povedala, jaz vem samo toliko. Kaj več pa čez par tednov
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 0:50:17
|
|
|
|
Katy13
|
Vidim, da že vse dremuckate, samo jaz še strašim na RR-ju. Vendar je to že standard. Jaz se oglašam zadnja, Lucalu pa prva. Sem malo brskal po netu za recepti. Nimam ravno ideje kaj bi dala za Valentinoo in mu bom verjetno pripravila kakšno sladico in ga povabila v kino (vendar ne v četrtek). Malo sem gledala naslednji recept. Namreč iskala sem nekaj kar lahko naredim za dva in da ne bom imela spet celega pekača, ker je potem potrebno to pojest. VALENTINOVE BRESKVICE Z VIŠNJAMI 60 minut 2200 – 2400 kJ SESTAVINE PRIPRAVA Konzerva vloženih polovic breskev, 4 dl sladke smetane, kozarec vloženih višenj, šilce ruma. Stepemo smetano. Breskvice v rumu pregrejemo in dekorativno naložimo na krožnik. Višnje odcedimo in s paličnim mešalcem piriramo. SERVIRANJE Serviramo ohlajeno. Belo vino. Moram še pomislit kaj naj uporabim namesto ruma. Ali ima katera kakšno idejo? Nič, grem se stuširat in v vodoraven položaj.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 1:01:48
|
|
|
|
gaya24
|
Katy13: Grem zdaj probat zrihtat ta album. Ne da se mi še spat ampak moram it počasi, ker grem jutri zjutraj v Lj na faks-ma en prof. govorilne, da se zmenim za izpit. Nič, šibam js. Lepo spite, pa čim manj obiskov wc vam želim. Za sebe vem, da to ne bo izvedljivo- najmanj trije me čakajo
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 5:51:04
|
|
|
|
lucalu
|
Dobro jutro drage moje! Včeraj ste pa res toliko načvekale, da sem vas komaj prebrala! Kako ste kaj danes? Mi smo spali spet dobro... in predvsem pomirjeno z enim obiskom WC-ja. Še enkrat vsem hvala za čestitke! Kako je res fino priti dobre volje iz pregleda! Arabela čestitke tudi tebi za pregled!!! Vilma bravo za tvojo in upam, da te grlo čimprej neha boleti!!! eva moja razdalja S/F je 34 (se mi zdi)... pa sem G vprašala, če je to vredu... pa mi je rekla, da je to samo neka okvirna zunanja meritev in da je vedno lahko odstopanje za 2 cm... In da s tem, se pa res ni treba obremenjevati. S tem, da se meni trebuh kar pogrezne, ko ležim (tudi to sem vprašala zakaj, pa je rekla, da zato, ker ima detece tako zelo nizko glavo). Azzurra GROZA!!! Tebi se pa res dogaja v tej nosečnosti! No, upam, da bo jutri na CTG-ju vse vredu in, da te spustijo še domov! Aja, mimogrede, jaz tudi hodim na CTG. Katy glede širokega povijanja so pa nam v MŠ rekli, da slikajo kolke in če so razviti (se pravi, če so 1A), ti ni treba široko povijati! Pa te punce, ki jih poznam in so lani ali letos rodile, v glavnem skoraj nobena ni široko povijala... No, pa tako kot je rekla Nasy, povsod je drugače. Drži pa kar si rekla... ti se oglašaš zadnja, jaz pa prva! No, zdaj gremo skuhat kavico, potem pa na jutranji sprehod... upam, da zunaj ni mrzlo! Pridne bodite, božajte bejbije in javljajte se!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 6:08:34
|
|
|
|
janet
|
Dobro jutro! Moja hčerka je na poti v šolo, js pa grem zdaj nazaj v vodoraven položaj, saj sem še ful zaspana, sem šla spat ob enih, pa morm nadoknadit, je pa 4 ure spanja res premalo, mi hoče bit kr slabo, če tak malo spim, se čez dan več oglasim. Lep dan vsem!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 6:12:44
|
|
|
|
katj
|
jutro. dons sta šla v vrtec in službo. oči sicer papa antibiotike in včer čez dan je bil ok, popoldne ga je pa za pol ure čist zvil, pol pa spet ok. bomo vidl. bi se pa skor mogu pocajtat, ga bomo kmal fajn nucal? glede širokega povijanja. v lj res slikajo, sam pol pa res vsak pediater mal po svoje. jaz bom ziher mogla povijat, ker ko povem da je moja sestra mela "šince" rečejo za vsak slučaj. bomo vidl. planiranje in otroci ja. moj mark je v vrtcu od 5.11.06 in je bil minimalno bolan. a ko smo pa 2x šli na dopustek v toplice je pa obakrat bil prvi dan bolan. nimaš kej. to so naši srčki. pa sej spolh nisi jezn, itak živimo za njih! kaj čmo. nč ne vem kaj bomo za valentinovo. azzura, upam da dons dobr opraviš! sej res, sem dons spala kr dobr .
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 7:50:23
|
|
|
|
Zofy
|
obro jutro punce, še jaz da se malo oglasim preden grem v službo. Včeraj sem bila tako zmatrana, pravzaprav me je bolel hrbet, pa nisem mogla več sedet za računalnikom. Danes pa jovo na novo... Marita in Azzurra, prav hudo mi je bilo prebrati vajine težave s cukrom, ampak še dobro, da sta na koncu, tako da bodo kmalu te tegobe mimo. Kaj vse moramo ženske prenesti, a? Pa naj še kdo reče, da smo šibkejši spol . Marita, razen cukra pa si prav fit - si se zredila ful malo in hodiš 2-3 ure na dan??? Vsaka čast Perp, sem slišala, da bo menda marca ultiva tudi v Lj. A se je treba kaj z anestezistom zmenit, it na sestanek? A veš kakšen je potek in če je treba plačat? Pa še to: tiste, ki boste rodila v Lj: a se boste zmenile za ogled porodnišnice? Vem, da so bili ponavadi ogledi v okviru MŠ, zdaj pa jih ni več. Se da zmenit za individualen ogled? Jaz se bom z vsaj do vrat zapeljala, da bo imel naštudirano pot, ker je bolj zgubljen po ljubljanskih ulicah in najbrž ne bom ne v stanju ne pri volji bit nek sovoznik in ga usmerjat... Joj, koliko je že ura. Moram v službo...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 7:50:41
|
|
|
|
Zofy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katy13 IZVIRNO SPOROČILO: mergetka Glede depilacije, pa sem vas punce mislila vprašat, a se boste same pobrile oz. kako drugače depilirale spodaj, al boste počakale na P? Pri meni bo kar opravil, sama ne morem več Pri meni je isto. Če bom sama poskusila, bom še padla....
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 8:12:13
|
|
|
|
Dinki
|
Dobro jutro še iz moje strani, na hitrco, da vas pozdravim dokler imam še računalnik (je sodelavec na kavi ), za mojim je pa moja menjava. Ja, odkar sem predala vso delo sem jaz tista, ki je kot študentka...sedim za mizo brez računalnika in telefona , pa sej paše, mi vsaj ni treba veliko delati. Danes zjutraj sem se zbudila tečna k 100 , ker moram iti še v službo...Jutri je zadnji dan. Bom malo počastila, pol pa kar spokala čim hitreje. Azzura, lepo da si se malce oglasila, je pa sra tole pri tebi....res sreča, da si že skoraj čisto na koncu. Je pa res zanimivo, kako se lahko 1. razlikuje od 2....pa čeprav delaš vse enako. Britje spodaj....ma jaz ga zaenkrat še lahko prakticiram, sicer bolj na pamet, a nekako gre - letne izkušnje? ...res pa je, da hodim tudi na depilacijo nog + bikini, sem ravno bila prejšnji teden. Brez tega si ne znam predstavljati več življenja....depilacija - zakon! vsaj meni Vilma - čeistitke za uspešen pregled....je pa tudi tvoja mala kar težka, a ne? A pol si ti zdaj na vrsti za prehlad? Ti se kar drži nasveta od San, torej granobil, čaj, med, limona,.... Eva78....ko vas takole berem z vsemi težavami, sem res prav vesela, da mi gre vse OK (da potrkam)....na trenutke kar malce pozabim, da sem lahko prav hvaležna....edino ta služba me še mori
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 8:21:15
|
|
|
|
Dinki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katy13 IZVIRNO SPOROČILO: Nasy Glede širokega povijanja je tako, da zgleda, da je v vsaki porodnišnici malo drugače. V LJ vse dojenčke slikajo, nardijo UZ in če je potrebno, široko povijaš, drugače pa ne. Tako so nam povedali v MŠ decembra v LJ. Tudi pri nas slikajo dojenčke, ko rodiš, vendar vseeno priporočajo široko povijanje do treh mesecev, potem pa še enkrat slikajo in če ej takrat vredu, lahko prenehaš s širokim povijanjem. Ta je dobra, kot da se naši razlikujejo od kraja do kraja. Nam so v MŠ v Lj. (kot je že napisala Nasy) povedali, da slikajo kolke 3. dan po porodu. Če je OK, široko povijanje ni potrebno. Jaz se bom tega držala. Imam pa vse pripravljeno, tudi za široko povijanje v primeru, da bo to potrebno. Gaya24...buši še ne vemo kakšen je, je še zmeraj prazen album, se pa dajo slike dodajati naknadno...sem se tudi jaz na začetku malo lovila. Pohvale pa za kuhinjo, mi je res všeč . Imava skoraj enako pečico, le da je moja na en knof ob strani, od Gorenja, ne? .....lepo, res.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 8:22:49
|
|
|
|
mergetka
|
Ojla, so ! Dobro jutro, dober dan, ni lepo, če si zaspan, vonj po kavi, vonj po kavi..... la, la, la Fajn sem spala, sam mal težje je bilo zaspati. Jaz mam pa šele 21. 2. pregled . Upam, da mi ne odteka plodovnica, ker mam ful močen beli tok in ne znam ločit, če je sam tok. Katy, zanima me, kje si dobila ta recept, ker je fajn, da je napisana zahtevnost, čas, slika?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 8:28:59
|
|
|
|
Dinki
|
Dobro jutro, dober dan, ni lepo če si zaspan, vonj po kavi, vonj po kavi..... la, la, la mmmm, sem kar zavohala tole kavico, si grem tudi jaz eno narediti , sem ravno pojedla en frišn rogljiček medtem ko sem vas brala. Katy13...glede recepta, si pa res faca, da se ti da vse to pečt, pa žemljice, pa sladice, pa domače piškote.....pridna! Moja pečica drugega kot kaj slanega sploh ne pozna . Za valentinovo sva se midva zmenila, da si nič ne kupujeva, se peljeva v Ikeo - sva romantična, a ne? ...torej, čaka naju celoten dan preživet v dvoje....ups, troje
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 8:50:23
|
|
|
|
san
|
nasy in gaya, sej če ne bojo imel velikih glav sploh ni panike lede teže. men je bilo edino glavo težko ven potisnit, vse ostalo je mala malica. dinki, jaz bi tud na valentinovo take vrste romantiko uganjala kot ti . takoj bi, da me dagi pelje v ikeo. zame bi bilo to prav lepo darilo, sm smotana ne . za valentinovo sva se pa neki let res obdarovala, oz. moj dragi je ponavadi obdaroval mene, jaz sem pa vedno samo kakšno majhno presenečenje zanj pustila, npr. majhen čokolatin pred računalnikom - to je njegova prva postojanka zjutraj, ali pa kar ob kavici (ker mu vsako jutro kavo v posteljo prinesem že 10 let ), potem sem mu čestitko poslala v službo, pa notri en čigumi, pa tko, malenkosti. letos bom tud samo kakšno malenkost. no, sem tudi njega potem navadila, da res ne rabi kupovat ne vem kakšnih daril, da je dovolj poljubček.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 9:02:07
|
|
|
|
Dinki
|
IZVIRNO SPOROČILO: san dinki, jaz bi tud na valentinovo take vrste romantiko uganjala kot ti . takoj bi, da me dagi pelje v ikeo. zame bi bilo to prav lepo darilo, sm smotana ne . Ne, ne San, nič nisi smotana - skromnost je lepa čednost. Ali pa drugačnost v tem primeru ...mi je všeč vajina varianta, ne pa tipične stvari - rože ipd. Jaz moram rečt, da sem tudi zadovoljna z najinim tokratnim dogovorom, kakšna mala čokoladica in poljubček bo pa tud menda padel .
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 9:18:34
|
|
|
|
perp
|
dobro jutro moje so , Zgleda, da set se večrej zvečer kar orng načvekale. Edino pravilno. Zase moram rečt, da od kar sem sedaj na dopustu, da me skoraj nič ne boli, ful se dobro počutim, res je super. Ve, ki še delate, vam želim, da boste čimprej že nehale delati in se nam pridružile. ah, valentinovo. Midva pa že vseh 9,5 let, kar sva skupaj, nisva praznovala Valentinova, ker se obe zdi fullllll blesav praznik - itak, da si večinoma vedno izkazujeva pozornosti. Sploh pa ne marava ničesar skomercializiranega ( kot npr. še noč čarovnic, valentinovo ...). Raje si dava lubčka in darilce na gregorjevo. Bi pa res šla do poroda še enkrat v Špas teater - na 5moških.com.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 9:41:39
|
|
|
|
Nasy
|
Dobro jutro! Jaz sem se danes zbudila s hudim glavobolom, sem mogla vzet lekadol in potem sem kako uro skoraj čakala, da mi prime.Pa lačna sem bila in sem pojedla 2 redeči pomaranči No, pol sem šla pa nazaj ležkat oz. sem kr zaspala. Na WC tudi hodim lulat kr na približno 2 uri, včasih pa se mi kr zgodi, da me ful napenja, moram letet, pol pa samo mal lulam, nič drugega. Uh, kino za valentinovo..to bi pa res lahko midva tudi letos po dolgem času..en dan prej imava namreč obletnico najinega prvega srečanja ponavadi si kaj veliko ne kupujeva, se mi zdi bedasto, da bi mi nosil rože, k so na ta dan tolko drage. Sej ne, da ne vidim rada, da mi prinese ampak to je dobesedno metanje denarja stran. Je pa lepo v vsakem primeru, da se spomne. Meni je valentinovo všeč, samo je žalostno, da se nekateri samo na ta dan spomnejo, da povejo drug drugemu, da se imajo radi Se mi zdi, da pol taki kr tekmujejo med sabo, keri bo prnesu večjo rožo je prav smešno videt moške, k nosjo kake velike pušeljce. Morm it v četrtek prav na sprehod mimo cvetličarne, da se bom malo nasmejala
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 10:13:07
|
|
|
|
Katy13
|
IZVIRNO SPOROČILO: mergetka Katy, zanima me, kje si dobila ta recept, ker je fajn, da je napisana zahtevnost, čas, slika? Dobila sem ga na Tuševi strani. Evo link http://www.tus.si/index.php?NivoId=33
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 10:15:42
|
|
|
|
Katiandi
|
Da se še jaz pofočkam! Sem ravno s pregleda, sem imela prvi CTG, vse ok. Naš fantek je star 34 1/7 in tehta 2100g. Glede na to, da naj bi imela diabetes, je rekla G, da sem ful netipična nosečka: je bol majhen, njegov trebušček ni v skladu s tedni, vendar vseeno raste, samo ne v skladu s standardi - kr neki po svoje . Zredila sem se do zdaj tudi le 6kg, tako da ne vem, od kod sladkor? Krvno sliko pa imam tud super, velik železa. Naslednji pregled pa imam čez 2 tedna. Za valentinovo bom pa js kakšno sladico naredila, v petek me pa lubi vabi ven jest - mi fajn ne bo treba kuhat.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 10:16:59
|
|
|
|
Katy13
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki Katy13...glede recepta, si pa res faca, da se ti da vse to pečt, pa žemljice, pa sladice, pa domače piškote.....pridna! Moja pečica drugega kot kaj slanega sploh ne pozna . Za valentinovo sva se midva zmenila, da si nič ne kupujeva, se peljeva v Ikeo - sva romantična, a ne? ...torej, čaka naju celoten dan preživet v dvoje....ups, troje Dinki - jaz bi še več pekla, vendar potem ni koga, da bi to pojedel. Je pač tako, da če ješ veliko sladkega, da gredo kilogrami gor. Za valentinovo pa ne bom kaj posebej komplicirala in bom naredila nekaj zdravega. Verjetno nekaj iz sadja in tudi jaz ne bom imela slabe vesti. Ker mi zadnje ačse kilogrami kar letijo gor, glede na to, da mi na začetku niso. Bomo videli kaj bo na naslednjem pregledu, če mi je že an temrekel zaradi mojih kilogramov.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 10:18:36
|
|
|
|
Katy13
|
IZVIRNO SPOROČILO: san za valentinovo sva se pa neki let res obdarovala, oz. moj dragi je ponavadi obdaroval mene, jaz sem pa vedno samo kakšno majhno presenečenje zanj pustila, npr. majhen čokolatin pred računalnikom - to je njegova prva postojanka zjutraj, ali pa kar ob kavici (ker mu vsako jutro kavo v posteljo prinesem že 10 let ), potem sem mu čestitko poslala v službo, pa notri en čigumi, pa tko, malenkosti. letos bom tud samo kakšno malenkost. no, sem tudi njega potem navadila, da res ne rabi kupovat ne vem kakšnih daril, da je dovolj poljubček. Se čisto strinjam s tem postom. Tudi sama sem za majhna darila oziroma malenkosti. Mi več pomenijo, kot pa neko pretiravanje.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 10:21:48
|
|
|
|
Katy13
|
Katiandi - čestitke za uspešen pregled.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 12.2.2008 10:40:50
|
|
|
|
Tejka.387
|
Dobro jutro vsem skupaj. Eva78: Ja imam res kar veliko razdaljo S7F, ampak G je rekla da je vse vredu. Sm pa tudi jaz gledala po grafu v MK pa je tudi v mejah normale - sicer je zgornja meja, ampak je še vedno vredu. Azzura: Joj ti imaš pa res hudo s temle sladkorjem. Upam da bo vse vredu in da boš lahko do poroda doma. ž Katiandi: za pregled. Nič hudega ni če je mal po svojih merah, važno, da je z njim vse vredu. Drugače pa smo spali še kar vredu. Zdej grem pisat ena poročila, pol moram pa na upravo moje službe oddat še ene papirje.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.