|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2008 - 2.del
11.2.2008 19:35:38   
perp
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Jaz bom tudi brez vsega. Sem mislila z ultivo, ampak sem izvedela, da je v Lj ni. Na EA pa se nima smisla zanašat, ker ni rečeno, da bo anestezist v službi in da bo imel čas.

Zofy v Ljubljanski porodnišnici dobijo ultivo marca. Tko, da če bosta najina počakala do PDP, lahko rodive z ultivo (če se ne motim, imava na isti dan). Samo ne bi pa lih bila poskusni zajček. user posted image user posted image

drugače pa je naše stanovanje pospravljeno. Ma tako lepo diši, ker sem vso posteljnino (vključno s dekami in pregrinjalom) ter zavese oprala. Moram pa se zahvaliti moji dragi mamici in mojemu user posted image , ker ne vem kako bi brez njiju vse pospravla. Smo pa vsi trije zdej čist fertik, zmatrani. Potem smo pa še zibko postavili - je tko cortkano user posted image  user posted image  user posted image .

Ime imamo tudi mi že izbrano. Dva G. sta rekla, da bo user posted image , tko da sva se potem odločila za ime Neja. Za user posted image  pa sva izbrala ime že pred več kot 5 leti. Ga bova za za drugega user posted image  pršparala (čeprav jaz mojga hecam , da bo on kar pri samih "babncah")

masaža presredka ....hm, bom jutr potestirala, potem bom pa kar mojmu naročila. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
11.2.2008 19:36:41   
san
Naj se javi tista marčevka, ki jo zdaj boli grlo .....se malo hecam

user posted image sej se mi zdi, da je ena pisala, da jo neki daje, Vilma, al katera že. no, upam, da s etudi pri njej ne zadrži dolgo...

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
11.2.2008 19:37:19   
lucalu
Punce, a se je danes Nasy kaj javila?

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
11.2.2008 19:39:37   
Dinki
Eva78 in Tejka, tudi vama obema user posted image  za uspešne preglede....fajn je prebrati, da se naši user posted image  tako lepo razvijajo. Naj bo tako še naprej, predvsem pri tebi Eva78, ker si toliko živcev že skurila user posted image .

Tejka, a ti si pa iz tega konca, blizu Jezera? Bi se potem lahko reklo, da sva skoraj da mini sosedi user posted image ...se bova kdaj dobili in šle na sprehod skupaj z vozički.....user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
11.2.2008 19:42:20   
Tejka.387
San, Lucalu - hvala za čestitke.

Je pa moja G rekla še, da mi bo na naslednjem pregledu naredila CTG in pogledala kako je z MV. Upam, da bodo hitro minili dnevi do 10.3. ko imam pregled. Sm kr mal nervozna že, ko bi rada čimprej videla kaj našega malega; sploh pa ker ne vemo al bo punčka al fantek.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1230
11.2.2008 19:46:19   
marita
ojla punce,

oglašam se vam po tednu zatišja, ker mi je crknu comp in je še vedno na popravilu. Štala, kr neki no. Neki virusi so ga napadl. Mi ga kolega zdj rihta, pa se sam za glavo drži.

Kje naj začnem: moj cukr test je bil pozitiven.user posted image  No, nobena vrednost po 4 urnem testu ni presegala meje, le ena je bila na meji (ne pa čez), tako da sem zdj na dieti. Js pa na dieti.user posted image user posted image user posted image  Tko da adijo cukr, pa slaščice, pa čokolada. Ah ja, sej je sam do poroda. Baje ni panike, sam naj se vseeno držim nazaj. AAAAAA, no bom že zdržala. Kruh morm jest prirn al pa graham, pa testenine isto. No ja. Revica sem shujšala za eno kilo, tko da mam zdj 1 kg manj, se pravi vse skupaj plus 9,5.

Drugače sem v tip top formi, vsak dan hodim 2 do 3 ure, pol se še mal sončam, skratka uživam v zadnjih frej dnevih. Sem se tolk polenila, da si sploh ne predstavljam tempa ob novorojenčku.user posted image  Js sem zdj bolj na langsam narejena, pa mal kakšen čvek, pa kavica, pa tko naprej. Komaj se spomnim, da je doma treba kaj pospravit, pa skuhat user posted image , pol pa zadnjo uro, predenj moj in tamala prideta domov, norim po bajti, pa kuham pa sesam naenkrat. He, he, he.

No jutr grem na depilacijo nog in bikinija, ja to so hude predporodne priprave.user posted image  Pol mam pa še pregeld, sam kontrolo, da se pridem pokazat. To je zaenkrat to.

Fajn bodte, pa da nau katera po desni prehitevala.user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1231
11.2.2008 19:49:42   
Tejka.387
Dinki, to bi pa res lahko rekli, da sva mini sosedi, pa še obe fotografinji za povrh user posted image . Če se ne vidimo pred rojstvom user posted image ,  bi se pa res lahko zmenile pol za kakšen sprehod okoli Jezera al pa mal po Igu oz. Iški ( če se ne motim si nekje tam doma ).

Aha, pa še imena: imamo več imen, favorita pa še nobenega user posted image . Bomo vidli pol za kaj se bomo odločili, ko bo user posted image  privekal na svet. Drugače pa imamo za user posted image : Matevž (Tevž), Juš, Januš in za user posted image : Katja, Lara, Anja (Anja verjetno da ne bo, ker je soseda pred kratkim rodila pa je dala punčki ime Anja user posted image  

(odgovor članu Tejka.387)
Neposredna povezava do sporočila: 1232
11.2.2008 19:55:57   
lucalu
marita obžalujem za tvoj diabetes user posted image , ampak... saj ti pa res nimaš več dolgo do konca! user posted image

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
11.2.2008 19:59:15   
Tejka.387
Punce! Imam eno vprašanje oz, ga ima bolj user posted image : A obstaja tudi kakšen forum za bodoče očete, naš bi se tud kej pogovarjal, pa ga zanima če to obstaja. Jaz še nisem zasledila tega user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1234
11.2.2008 20:06:51   
mergetka

IZVIRNO SPOROČILO: Katy13

IZVIRNO SPOROČILO: mergetka

Ojla, nosečke!

Glede presredka, moj user posted image mi ga masira recimo vsak drugi dan. Samo presredek od zunaj z onim oljem iz dm, weleda, al kak že. Je rekel, da je mogoče že bolj prožen kot od začetka. Upam, da bo kaj pomagalo.

To pa je elpo slišat, da se pozna masaža. Kako dolgo pa že masirata?

Ne vem točno, najbrz kaka 2 tedna user posted image .

Lucalu in Eva in Tejka user posted image za pregled. Lucalu, držim pesti,da tvoja ne-gora od dojenčka počaka na pravi čas in pol pride ven user posted image . No, si pa kr že daleč (37 T), tko da se le pripravi počasi...

IZVIRNO SPOROČILO: Perp
Zofy v Ljubljanski porodnišnici dobijo ultivo marca. Tko, da če bosta najina počakala do PDP, lahko rodive z ultivo (če se ne motim, imava na isti dan). Samo ne bi pa lih bila poskusni zajček.

Perp. a to je zdaj sigurno?? Kak bi blo to fajn! Sama sem že mislila iti v Kr zaradi tega, sam sem se pol vseeno odločila za Lj.

Kak dobro, da ste že zrihtali zibelko, midva še nimava jogija in tud se mi zdi, da bi se prah pol na postelji nabiral, ker mam rok ššele čist na koncu marca!

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1235
11.2.2008 20:07:05   
Arabela
Bila na pregledu, imela CTG, potem pa sva se z g. "poslovile", saj me bodo sedaj obravnavali vsak teden v porodnišnici....
Sem pa bila ves dan ful utrujena, zdaj pa ko sva z malecko sami doma pa sem kar dobra... zdaj se skopava, potem pa obe pred tv (mala noče pred 22uro zaspat user posted image ) potem pa resnično upam na dobro noč...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 1236
11.2.2008 20:09:21   
Arabela
IZVIRNO SPOROČILO: Tejka.387

Punce! Imam eno vprašanje oz, ga ima bolj user posted image : A obstaja tudi kakšen forum za bodoče očete, naš bi se tud kej pogovarjal, pa ga zanima če to obstaja. Jaz še nisem zasledila tega user posted image

http://www.ringaraja.net/forum/tt.asp?forumid=87

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

Neposredna povezava do sporočila: 1237
11.2.2008 20:10:08   
Tejka.387
Marita: žal mi je za diabetes. Ga imam tudi jaz - jaz ki tako obožujem vse kar je sladko, sploh kakšne čokoladice. Jaz sem se odpovedala vsemu dodatnemu sladkorju ( pijem limonado in čaj brez sladkorja, namestko kakšnega soka pijem raje vodo, glede hrane jem tako kot prej, kruh smo pa že prej jedli polnozrnat ali pa mešan - ker ga sami pečemo; pri sadju pojem več jabolk namesto drugega sadja, ... občasno pa se tudi mal pregrešim s kakšnim koščkom čokoladice user posted image  )

Neposredna povezava do sporočila: 1238
11.2.2008 20:12:23   
Tejka.387
Arabela hvala.

Neposredna povezava do sporočila: 1239
11.2.2008 20:12:37   
mergetka

IZVIRNO SPOROČILO: marita

Drugače sem v tip top formi, vsak dan hodim 2 do 3 ure, pol se še mal sončam, skratka uživam v zadnjih frej dnevih. Sem se tolk polenila, da si sploh ne predstavljam tempa ob novorojenčku.user posted image Js sem zdj bolj na langsam narejena, pa mal kakšen čvek, pa kavica, pa tko naprej. Komaj se spomnim, da je doma treba kaj pospravit, pa skuhat user posted image , pol pa zadnjo uro, predenj moj in tamala prideta domov, norim po bajti, pa kuham pa sesam naenkrat. He, he, he.

No jutr grem na depilacijo nog in bikinija, ja to so hude predporodne priprave.user posted image Pol mam pa še pregeld, sam kontrolo, da se pridem pokazat. To je zaenkrat to.

Fajn bodte, pa da nau katera po desni prehitevala.user posted image

Marita, ti si pa faca, ko zdržiš na tak dolgem sprehodu!! Pa tud kil nisi velik dobila user posted image .

Glede depilacije, pa sem vas punce mislila vprašat, a se boste same pobrile oz. kako drugače depilirale spodaj, al boste počakale na P?

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
11.2.2008 20:14:12   
Vilma
Evo še mene s pregleda. Mala ima v začetku 34.tedna 2300g. user posted image  Leži lepo za sramno kostjo in tako naj ostane vsaj še 14 dni, je rekel ginekolog. Se globoko strinjam z njim! user posted image  
NČK sory sem šele zdaj vidla tvoje sporočilo glede sode bikarbone, tako da zdavnika tega nisem vprašala. Sem mu rekla, da zdaj spijem 2 rupuruta na dan, pa ni nič rekel, da pretiravam. user posted image  Rekel mi je, naj probam z donatom, pa sem mu rekla, da mi ne pomaga.

Sva pa z zdravnikom mal čvekala, je rekel, naj ostaneva v enem kosu vsaj še 14 dni, ker je v porodnišnici noro! Vsi inkubatorji zasedeni, rodila sta se dvojčka in zahiranček, tako da prostora ni. Pa tudi sobe so polne, ženske na veliko rojevajo. Sem mu rekla, da bo marca še hujše, da bomo verjetno kar na hodnikih rojevale. user posted image

Drugače pa ja, mene boli grlo, ne vem katera je že spraševala. Kakšen hiter in učinkovit recept? Zaenkrat nisem še nič sprobala.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 1241
11.2.2008 20:19:51   
Tejka.387
Vilma user posted image  user posted image  user posted image  za pregled. Upam tudi, da bo prehlad hitro šel mimo.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 1242
11.2.2008 20:21:00   
Tejka.387
No zdej je pa user posted image  prišel domov in mu grem pripravit mal za večerjo.

Lep tipkajte in uživajte. Lahko noč.

Neposredna povezava do sporočila: 1243
11.2.2008 20:23:29   
eva78
Lucalu,mergetka,Dinki,San,Tejka hvala za čestitke. user posted image user posted image

Dinki, zdaj pa sem že res neki živcev pokurila. user posted image Si lahko ful vesela,da se ti ni treba ubadati s tem. user posted image   Tako kot je že enkrat ena od naših marčevk omenila, manj ko imaš UZ in pregledov, večja je verjetnost,da je vse OK.

Tejka,glede na to, da si 2 tedna za menoj, imaš orng razdaljo S/F. Jaz sem jo imela v 34.tednu 33, no danes v 36.tednu pa spet 33.user posted image  Ampak nekaj sem gledala po tistem grafu v MK, pa zgleda,da sem še v mejah normale.

Marita, mi je zelo žal za diabetes. Jaz ga imam- pa komaj čakam,da mine.

Neposredna povezava do sporočila: 1244
11.2.2008 21:26:14   
Azzurra
Po 100 letih se na hitro oglašam in vam pošiljam lepe pozdrave iz koprske burje - danes je na našem hribu kar lepo brilo, treba priznat. ni bila še tista prava orkanska burja, kot smo jih imeli včasih, a je kar pritisnilo.

DIABETES - ja, v tej nosečnosti se mi res dogaja. Danes sem pristala na INSULINU! Ne morem verjet. v prvi nosečnosti niti sledu o sladkorju, živim zdravo, jem zdravo, nisem sladkosneda - a itak pravijo, da to nima veze s sladkorno. zdaj pa se pikam 9krat na dan in stalno...stalno...stalno...je treba razmišljat o hrani: kaj, kdaj, koliko in kje. prej si izmerit sladkor, potem si vbrizgat zdravilo, po 20 minutah jest...ja, če ima človek mir in idealne pogoje...kaj pa če jih nima? ja, težko je.

jutri imam že drugič ctg. a vi že hodite? zadnjič sem že imela neke popadkiče user posted image  bomo videli, kaj bo jutri. malo me je prestrašila ta sestra v diabetični, da bi se znalo zgodit, da zaradi sladkorne ostanem kar v bolnici in da bi znal mi prej sprožit porod, jaz pa že itak imam tisto mojo Rh senzibilizacijo, ki je že sama po sebi indikacija za spremljan porod...tako da se mi kar dela cmok v grlu in težko verjamem, da bom ponoči kaj spala. sicer mislim, da je še malo zgodaj in da me ne bo še poslal v porodno sobo, upam, da me tudi notri ne bo zadržal.

zdaj gre že zares. uh. user posted image  

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
11.2.2008 21:29:29   
katj
ojla,

mi smo bli dons vsi doma. ma oči sinuse vnete, midva z markijem sva pa šla ven za dobro uro. ful je bil lep sonček. je tko luštn k je oči doma, sej čez dan je bil čist ok, prej ga je zvil fajn za ene pol ure, pol je bil spet ok. je ful časa za igrat, lenarit, crkljat.

vilma, arabela, lucalu, eva, tejka, čestitke za pregled.

mergetka, jaz se brijem kot ponavadi. tako da se bom kr njim prepustila da me uštimajo po svoje.

marita, mi je žal za tvoj diabetes. ampak, kot pravijo, po porodu mine. še dobr da si ga dobila šele zdej.

max81, jaz sem tud doma od 2006. ja ta prah, sploh k posije sonce....za bruhat. pa sesaš, pa brišeš, drug dan primeš deko jo hočeš mal prezračit....fuj...pa spet kilo prahu.

jaz sem pa vsak večer čist konc...sploh ne zmatrana. pa itak poležim za pol ure in sem ok. samo trebuh me tišči, se mi zdi da mi ga bo raznesl.

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 1246
11.2.2008 21:34:35   
san
vilma, čestikte za pregleduser posted image . za prehlad pa granobil ali pa čajček z medom in limono, pa bo.

nčk, kopiram link od pušenjaka o sodi - tako nekako je takrat menila tudi moja g

http://med.over.net/forum5/read.php?19,4407675,4407873#msg-4407873

marita, tudi jaz sočustvujem s teboj, ampak res je do konca še čisto malo

azzurra, ja kaj vse pa bo tebe še doletelo? si še za vse nas ostale, ki nimamo težav, kasirala? pa sej zdej si pa že tako daleč, da bi bilo mrda že kar ok, če rodiš? sej mali je verjetno že dovolj velik in razvit. držim pestiuser posted image , da bo vse ok.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 1247
11.2.2008 22:13:52   
Katy13
Eva in Tejka - čestitke za pregled. user posted image user posted image user posted image

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

Neposredna povezava do sporočila: 1248
11.2.2008 22:19:34   
Katy13

IZVIRNO SPOROČILO: Katy13

Ojla, nosečke!

Glede presredka, moj user posted image mi ga masira recimo vsak drugi dan. Samo presredek od zunaj z onim oljem iz dm, weleda, al kak že. Je rekel, da je mogoče že bolj prožen kot od začetka. Upam, da bo kaj pomagalo.

To pa je elpo slišat, da se pozna masaža. Kako dolgo pa že masirata?

Ne vem točno, najbrz kaka 2 tedna user posted image .

Aha, zanimalo me je samo približno. Midva bova zečela ta vikned. Vsaj upam, dane bo prišlo kaj vmes. user posted image  Dejansko se kar hitro pojavijo pozitivni učinki. user posted image  

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1249
11.2.2008 22:21:13   
Katy13

Glede depilacije, pa sem vas punce mislila vprašat, a se boste same pobrile oz. kako drugače depilirale spodaj, al boste počakale na P?

Pri meni bo kar user posted image  opravil, sama  ne morem več user posted image

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Zakaj je pomembno spremljati otroko...
video
Brce v trebuščku so dokaza, da se dete dobro razvija, je aktivno in da nosečnost poteka tako kot je treba. Zato je med n...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.