|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mar(sov)čke/-i
14.1.2008 19:07:22   
tananejka
Čer.......ful sem lena, tko da nas samo prestavljam na 1. stranuser posted image

POZDRAVČKE pa pište kejuser posted image

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 3601
15.1.2008 12:34:24   
Anuš
Zdele sem se najedla palačink. Če to ni kul služba...user posted image

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 3602
15.1.2008 20:10:27   
beti 1
Pozdravljene!

Fiona P: upam da se tvoj hitro popravi. Za noge se pa ni treba bat, dobro zavarovanje za vse poskrbi!? user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Peli: mi za večerjo jemo palačinke, mlečni riž, gris, carski praženec (z borovnicami NJAMIIII!), hrenovke in solato, toast, če se mudi spat pa tudi samo čokolino. Za zajtrk pa mala 2 povečini jesta čokolino oziroma kosmiče, midva pa nekaj na kruhu in kakav. Blaž po svoji dozi čokolinota pogosto pomaga še pri najinem zajtrku.

Tananejka: kako je bilo na tekmi, kaj sta šla gledat? Vaša Alina je pa res prava faca. Pri nas je Žiga tisti, ki želi vse okomandirati, še naju, stare starše, vzgojiteljice,...

Katjandraž: kje se skrivate? Upam, da to pomeni da ste zdravi in veselo delate na hiški.

Anuš: super, da je Klea že zdrava. Se mi zdi, da se bomo kar morali navaditi na te nove, čudne viroze.
Čakamo info, kako dela kotliček. Za službo pa mam samo en komentar: user posted image user posted image user posted image

Mi: Blaž je bil konkretno prehlajen in zato prejšnja 2 dneva doma. Jaz mam spet "nor" teden v službi. Mi še zdravnika ne uspe priklicati, da bi izvedela za izvid urina od prejšnjega tedna.

Naslednji vikend so ledeni gradovi v Črni na Koroškem, če koga zanima.

lp

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 3603
15.1.2008 21:46:23   
katjandraž
Hej!

Še sm tuki, nimam časa dihatuser posted image . Imam ful dela v službi (sestanki, GU, spričevala ...), stanovanje v razsulu, avto sem mogla registrirat, umazan je pa tolk, da komi kaj skoz stranske šipe vidim, pa mi vedno zmanjka časa, da bi šla še v pralnico. Hiška je še taka kot je bila, jutri pride zadnji predračun za streho in mi je možek obljubil, da se potem jutri odloči in pokliče mojstre, da čimprej začnejo. Smo pa kupili že kar nekaj aparatov, ker smo jih dobili s ful popusti in zdaj čakajo v kleti, včeraj sem šla pa drugo kopalnico naročit v Rutarja, ker jih samo tam imajo (tiste, ki so meni fuuuul všeč) in je trenutno tudi v akciji. Upam, da bo vse ok, ker sem slišala milijon pritožb čez njih.user posted image Zdravi pa smo user posted image  (trkam), upam, da čim dlje tako ostane.

Da pa ne omenjam mojega ponovnega hujšanja, ki ful pripomore k temu, da sem sitna, ker sem laaaaačnauser posted image . Dragi je dons dežuren, mene pa čakajo 4 žehte perila za zložit, pa še k hujšarcam grem pošpegat, pol pa spat. Imam jutri že ob 7.00 pregled pri G, upam, da bo vse ok, da končno že dobim to mireno.

Ajde punce, uživajte. Pa brez zamere, ker ne komentiram, samo mi res ne znese. Sori.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3604
16.1.2008 19:15:42   
tananejka
Čau punce!

Kako ste kej danes? Čist smo pozabile tipkat....user posted image

Upam, da mamo samo slabo obdobje.
Moje punce so že pre TVjem, gledajo Slončka Benjamina, Alina se vmes igra še s kockamiuser posted image

Danes greva z možekom do prijateljev s katerimi gremo (upam) za 1. teden na počitnice aprila (jaz navija za Egipt, prva varijanta je bila Šri Lanka pa so baje zdaj tam nemiri, ker je prišlo do prekinitve premirja al ne ki takegauser posted image )
Sem pa dobila ponudbo ravnokar na mail. Cena 3500Eur/1. tedenuser posted image ....tu mač preveč se mi zdi. Sploh ne štekam, da za otroke dajo nekje samo 10% največ pa 30% ceneje, za Alino pa povšalno ceno 269eur + 95 viza.....okej, sej vem, da vam težim. Beti1: kok ste pa vi dali za potovanje in za koliko dni ste šli? A se tebi tudi tole zdi veliko?

Alina je zdaj popoldneve (ko smo doma) brez plenic. V nedeljo sta se z očkom igrala s kockami in kar naenkrat Alina reče: OOOOOOOUU, kakala sm. Pa se dvigne in reče: NE KAKALA, AMPAK LULALA. Grem jaz po plenico pa mi Alina z roko pokaže stop in reče: NE MAMI, PUSTI NAJU! BOVA SAMAuser posted image user posted image . Sva se kar nasmejalauser posted image user posted image

Zdaj grem pa Alino dat v spančkolinovo deželouser posted image

< Sporočilo je popravil tananejka -- 16.1.2008 19:24:38 >

Neposredna povezava do sporočila: 3605
16.1.2008 20:41:03   
beti 1
Pozdravljene!

Sem vam včeraj pozabila pohvaliti Blaža. Zdaj ima že 12 zob, ga pa je izraščanje štirk fino mučilo, je bil slabo razpoložen, pa več prehlajen, celo drisko je imel. Pa dvakrat se je že na kahlico polulal. Mi bomo sicer s tem počakali, da bo bolj toplo, se nam nikamor ne mudi.

Tananejka: kaj pa vem, kakor pogledaš. Mi smo za 2 tedna AI dali pribl. 1500 €, samo je bil za Žigija le pavšal, Blaž je bil pa še zastonj, ampak ni imel svojega sedeža na letalu. Za nekatere destinacije se da dobiti 10-30% popust za prvega otroka, pa za naslednjega višji popust. Se splača pozanimati na več agencijah, pregledati čimveč ponudb na netu,... Jaz sem našo našla bolj kot ne po naklučju v katalogu. Je bilo poceni, ker so imeli prvič AI in je bilo že v osnovi okol 200€/osebo ceneje kot primerljivi hoteli.

Sem mela idejo, da bi mala 2 peljala na Maldive, dokler še obstajajo, pa rajši sploh ne grem gledat za cene, me bo kap.

Katjandraž: ostanite v zdravju

lp

Neposredna povezava do sporočila: 3606
17.1.2008 12:50:25   
Anuš
Kotliček delauser posted image  Moj dragi to zelo težko prenašauser posted image  Ker on je reku, da nej rajš vodovodarja pokličeva, ker se njemu ne sanja kaj je treba narest.user posted image  Učeri je pa najdu neko malenkost, ki je že odpravljena, da se je ja lahko izmuznil pohvali in čestitkam. A so vaši frajerji tut take ponosne trme?

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3607
18.1.2008 8:39:45   
tananejka
Ojla!

Mamo lepo vreme, aneuser posted image . Kaj počnete v teh deževnih dneh? Mi se igramo s punčami, barbikami, gledamo risanke (Alina vedno navija za telebajskeuser posted image , zdaj je čisto razočarana, ker se je DVD pokvaril in smo ga vrgli v smeti - ostale punce pa smo si kar oddahnile od teletubisovuser posted image ). Zadnje dni Alina zaspi zelo pozno...okoli 21.20user posted image . Sicer jo dam okoli 20ih v posteljo in lepo leži....zaspat pa kar ne more...

Kaj boste pa za pusta hrusta?
Pri nas bo Tanaja - indijanka, Aneja - leteča barbiuser posted image oz princesa (sem ji kupila lasuljo dolgo 100cm, tako da ima lase skoraj do taluser posted image ), Alina pa bo pika nogavičkauser posted image .

Anuš: user posted image user posted image user posted image .......ja, vsi moški so takšniuser posted image . Tudi pri nas kotliček nekaj user posted image , tako da ga lahko prideš zamenjatuser posted image user posted image user posted image

Katjandraž: bravo za hujšanje, vem pa da ni enostavno. user posted image .
Kako je s predračuni za hišo??.....se kar zavlečejo te zadeve, ane? Pa nategancij okoli delavcev je veliko: najprej okoli denarja, potem pa še glede dogovorjenih rokov. Saj ko je končano se pa vse pozabiuser posted image

Beti1: s katero agencijo ste šli?

Včeri sva šla po omaro v rutarja. Drsba vrata so bila tako težka, da smo jih 4je komaj privlekli v hišo. Danes jih je treba spravit pa v 1. nadstropjeuser posted image . Čez vikend bomo pa sestavljaliuser posted image

Lepo se imejte in uživajte čez vikenduser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 3608
18.1.2008 11:34:04   
Mateja82
Pozdravljene!

Kakšno bedno vreme. Enja je najraje spodaj pri babici in ji postavlja vse na glavo. Zaenkrat smo še zdravi, čeprav zadnje dni oba bolj malo jesta, tako da nevem če se ju ne bo kajlotilo...al pa je vreme krivo?

Sem prav zasledila da žaže ne bo več? Škoda, je bila ena večjih čvekic pri nas.

Pri nas se je v tednu vse postavilo na glavo, moj oče je zbolel, in to kar zelo, nekaj so našli na pljučah in bolj slabo kažeuser posted image user posted image . Smo se na hitro odločili da bomo imeli  user posted image  krst po možnosti še ta mesec, ker s poroko tako vrjetno ne bo nič user posted image , škoda, ker sva že tolk stvari pripravila, tud vabila sva že naredila, mankala so nama samo oblačila pa take drobnarije zdaj pa tole.....user posted image   žalosten začetek leta ni kaj.

Enja bo za pusta hrusta vrjetno čebelica al pa kaj podobnega, če bomo sploh kam šli. Filip pa še ne vem, vrjetno nič , razen če mi bo uspelo kakšen  mini kustum za njega skupi spravit.

Enja še vedno nosi plenice kaže da bo še nekaj časa takouser posted image  Noče niti slišat da bi šla na kahlo al pa wc. niti ne pove da je lulala  in kakala...ma res nevem kaj še naj naredim. Govor se počasi izboljšuje vendar le tako da zdaj pove že več besed vendar še vedno samo po dve črki (pi - pisala, pe- pes, mu - muca, iiiiii- filip..) pa tud kak stavek že pove in kar naprej nekaj brblja ampak  v svoji Enjščini.
Zdaj je v fazi dojenča, ko hoče filipa oponašat, je prav smešna ko se trudi bit dojenček in hkrati velika sestra. Za malega skrbi, ko joče mu da dudo, poriva voziček, ko mali  dela kar se ji ne zdi prav mu govori iiiiiii ne, iiiiii ne, (filip ne).

No zdaj pa grem, sem se kar razpisala, da boste imee kaj brat.user posted image

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

Neposredna povezava do sporočila: 3609
18.1.2008 12:45:07   
Princess Mononoke
Po dolgem času se spet oglašamo z "down under". Mi imamo tudi tako žalostno deževno vreme. To poletje je pa malo bolj čudno. Emi pa je izredno dolgčas gledati samo mene in biti cel dan doma. Upam da se vreme kmalu izboljša...

Mateja82 žalostno je slišati da z tvojim očetom ni vse uredu. Upam da ni najhujše user posted image . Kar se tiče plenic, Ema jih tudi še vedno nosi. S to razliko da pove kdaj kaka in lula, vendar noče pod nobenim pogojem na WC ali pa kahlico. Če je naga in se ji da lulat ali kakat zahteva plenico. Kahlica se ji je zamerila ko je bila bolna avgusta in smo morali lovit urin. Nimam pojma kako bomo to rešili. Moja želja je bila da bi se znebili plenic pred potovanjem v Evropo, vendar ne verjamem da nam bo to uspelo.

Tananejka: Ema hodi tudi spat bolj pozno, pa zato ne nič bolj pozno vstane user posted image . Je pa sedaj začela opuščati dnevno spanje in spi morda samo enkrat do dvakrat na teden čez dan, drugače pa ne. Če zaspi pa spi eno uro in pol. Se pa ne pozna v njenem obnašanju če ne gre spat čez dan, le da potem gre malo prej zvečer spat (okoli 21 in ne 22).
Tukaj na žalost pa se pusta ne praznuje... tako da nič user posted image .

Anuš moj user posted image je tudi bolj tak. Ker sem jaz kemijski inženir in je moje delo bolj praktično... pride pri vseh okvarah doma do majhnih vojn. Moram biti kar taktična v tem kako mu "pomagam", če ne je kar užaljen.

Peli: Pri nas jemo za zajterk ovsene kosmiče skuhane na mleku, ali pa kruh z maslom (putir kot mu pravi Ema, ki je nora nanj) in marmelada ali pa včasih ji dam celo čokoladni namaz, ki ga ima tudi rada. Za večerjo pa je kar z nami. Ker je delovnik tukaj od 9 do 17, je večerja pravzaprav glavni obrok dneva, tako da jemo to kar se v Sloveniji je za kosilo (brez juhe). Ema rada je meso, pašto, riž, ribe, jajca in sadje. Zelenjavo pa ne mara razen pomfrija. Ima pa zelo rada japonsko hrano, še posebno suši.
Glede pijače jaz Emi dajem samo vodo in mleko, občasno spije kak razredčen sok iz mojega kozarca drugače pa nič z mehurčki. Aja mineralno vodo je že pila pa ni bila preveč navdušena nad njo. Sicer pa tudi jaz spijem veliko vode, ko je vroče je tudi to vse kar mi paše.

Pri nas ni nič kaj dosti novega. Ema ima sedaj rada pesek in voda jo ne matra več tudi če je mrzla. Še vedno pa ni ravno navdušena nad valovi. Zobke ima skoraj vse zunaj (še dva mankata). Z zobki se je tudi spanje izboljšalo in je sedaj začela prespati noči. Nič jo nisem učila kako naj neha z dojenjem ponoči, na mojo srečo. Govori kar veliko, vendar še vedno sestavlja stavke iz obeh jezikov, npr. (train vozi)...
Moram pa priznati, da sem sedaj začela res uživati bit z njo doma.

Lepo se imejte in ostanite zdravi...

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 3610
19.1.2008 8:58:58   
tananejka
ČAU!

Alina še spančka, dvojčici gledata risanke, jaz nas pa prestavljam na 1. stran user posted image

Mateja82: user posted image user posted image user posted image  za tvojega očeta in rožice zate user posted image user posted image user posted image . Upam, da bo vse okuser posted image

PreincessMononoke: a veš, da sem snela risanko o tej princesi. Danes jo bosta A in T gledaliuser posted image

Dnevno/nočno spanje: Alina ponavadi spi in to kar po 2,5ur. Če pa zjutraj res pozno vstane (okoli 9.30) potem pa odvisno kako je razpoložena. Če pop. ne spi, gre zvečer spat okoli 19ih.

Lep vikenduser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3611
19.1.2008 14:01:02   
Peli
Pridne, k ste se končno mal razpisale. Jaz se samo na hitro javim, kaj več pa drugič, ker mam lih čas it mal poležat zdeleuser posted image .

Mateja82 - upam da se očetu stanje popravi.

Katjaandraž o hujšanju, jest pa se veselo redimuser posted image , mam 10kg+ user posted image .

Aljaž men čez dan spi običajno 2-3ure, če ne vstane popoldan prav pozno, ga zvečer dam spat okol 20-21h, zjutraj pa vstaja okol 8h.
Trenutno smo dal čez eno virozico z bruhanjem, ni blo kaj kritičnega, se pa zdej spet s hrano trudmo. Danes sva bla pri mojih starših na kosilu, pa je Aljaž kar nekaj pojedu, ker mu je ata v usta nosu. Lahko rečem da bi bil Aljaž še pravi dojenček, če bi bil v varstvu pri starih starših, no razen moja mami bi ga nekak v red spravla...

Nč, zdej pa šibam, LP

Neposredna povezava do sporočila: 3612
21.1.2008 11:42:29   
beti 1
Pozdravljene!

Bolj na hitro, da nas po nekaj časa dam nazaj na 1. stran.

Mateja 82: res žalostno to s tvojim očetom. Držimo pesti, da bi se za njega in za vse vas izšlo, kar najbolje.

Tananejka: ponudbo smo našli v Avanturi (menda sicer ni kaj prida) organizator je bil pa Sun Holidays. Smo imeli ene težave s prestavljenim odhodom, pa so bili zelo prijazni in ustrežljivi, ampak zaradi nefleksibilnosti na Brniku niso mogli zares pomagat.

Anuš: poznam ja, saj veš da so oni za vse najbolj pametni, nam pa zadeve le slučajno ratajo, začetniška sreča, al kako že. user posted image  user posted image  user posted image  

Katjandraž: user posted image user posted image user posted image  za močno voljo pri dieti.

Peli: saj poznaš dril user posted image  user posted image  user posted image , uživaj dokler lahko, odvečni kg pridejo na vrsto sredi porodniške (vsaj do takrat so opravičljivi user posted image ).

Pust: Žiga se vsak teden premisli med telebajski, spidermanom, Ninja želvami,... Bova verjetno morala kar po kostum. Blaž bo pa najverjetneje Nodi, mam še rekvizite od Žigija, pa najraje ga ima.

Spanje: Blaž doma spi tudi več kot dve uri, v vrtcu pa bistveno manj, ali celo sploh ne, tako da zdaj še bolj rabi dan med tednom, da se doma naspi.

Jaz sem spet na antibiotiku in bolniški.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 3613
22.1.2008 15:43:43   
beti 1
Hej, hej, punce, kje ste, spet smo na 2. strani.

Blaž je včeraj padel (oziroma naredil salto) po stopnicah z Žigijeve postelje. In to sekundo po tem, ko sem pomislila, da se to lahko zgodi. Čeprav je prej že ničkolikokrat uspešno sam zlezel dol. Se mi je kar srce ustavilo, pa pol ure po tem, ko se je on že mirno igral in na vse skupaj pozabil, sem se še vedno tresla. user posted image  je bil tačas seveda na poti k zobarju.
V glavnem posledice so minimalne, ima malo buško na robu med čelom in lasmi, pa zdaj upam, da bo podobno kot, ko je padel iz posteljice, in vsaj par mesecev ne bo lezel na Žigijevo posteljo.

Hvala user posted image user posted image user posted image  ki so ga čuvali.

Žiga je bil čisto zraven, ko se je to zgodilo in se je mirno igral naprej, je pa rs, da ga ni videl pasti.

uživajte v user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3614
22.1.2008 22:08:06   
tananejka
Ojla punce!

Beti1: te čisto razumem, da si se še dolgo tresla. Samo, da je vse dobro z Blažkomuser posted image

Peli: ti kar lepo papcaj in se ne obremnenjuj preveč s kilogrami, saj bo šlo vse doluser posted image

Mi smo pa danes vplačali počitnice. Odhajamo v Egipt, v Hurgado (hotel ima 5*/all inclusive). Komaj čakamouser posted image

Grem jest pa spat, Alina nekaj nagaja zadnje dni pred spanjem in nimam nič od večerauser posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3615
23.1.2008 12:53:53   
Peli
Ojla!

beti a potem so včerej vsi otroci na glavo letel - luna user posted image

Nam so včeraj končno pripeljal jogi in ker je Aljaž težil, sm ga med tem ko sm postiljala dala v špampek in ne vem kako mu je uspelo - je spilotiral vn - seveda na glavo, tako je staknil eno veliko buško. Opoldan pa ga dam spat na novo posteljo, grem v kuhinjo in nekaj poči - seveda spet na glavo dol user posted image , je šu čez ograjo plezat...
No hujših posledic od bušk nimamo. Upam pa da se bo zapomnil, kje se gre v in iz postelje.

Tako smo zdej špampek pospravili, da ga Aljaž do aprila mal pozabi, sicer pa ni blo kakšnih problemov.

Včeraj me je nekaj slabost obhajala, pa sm rajš sestro prosila, da je šla mal z Aljažem vn, danes je blo pa tako lepo jutro, da sva šla kar sama, naju je na poti nazaj fino prepihalo, na srečo se je mimo pripeljal tast, da nisva pešačla po tistem vetru.
Moram pa drugače kar pohvalit Aljaža, je kar priden za hodit, razen kadar je zaspan in ga popade trma, potem nikamor ne prideva. Zadnje čase me spravla ob živce, ker s sabo pse kliče - jaz pa ne morem sprehajat njega, pa še dve psici zraven, dobr do gozda že, ne pa v trgovino...user posted image .

Za pusta pa je meni moževa sestra posodila za Aljaža čebelo, seveda jo tud probat noče, sm jo pa vseen oprala in ko jo je danes zagledal je začel težita da je to od čebelice Maje, mogoče se kej premisl.

Joj punce ne mi delat skomin z dopustom user posted image , pr nas letos bolj slabo kaže...

Neposredna povezava do sporočila: 3616
25.1.2008 16:41:31   
tananejka
Čaouser posted image

Kako ste kej? Mi se imamo luštno. Včeri smo bile punce z mojo mamo na doooodlogem sprehodu. Šle smo do hipodroma gledat konjičke, potem pa ob Savi v Stožice in proti domu. Še dobro, fda preidem hitro iz službe in lahko še iskoristimo zimski sonček. Nas je pa vseeno na koncu sprehoda
e malo zeblouser posted image . Alina je totalno navdušena nad konji, pa dvojčici tudiuser posted image ...twinski me že pol leta prosita, da bi se šli učit jahat. Spomladi gremo pogledat, če sploh imajo za tako majhne otroke.

Jutri je pa sobota. kakko luštnouser posted image user posted image

Mejte se lepouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3617
26.1.2008 13:05:10   
katjandraž
Hej!

Se končno spet malo oglašam, ta teden je bil totalno nor, čist vsak dan sem imela poleg službe še kaj, Ana je zbolela že prejšnji petek, Andraž v torek, tako da smo imeli žurko. Andraž, ki je imel samo neko virozo, je že ful boljši, Ana pa še vedno kašlja kot konj (je imela že hropce v pljučkih, samo baje še ni bil bronhitisuser posted image ). V ponedeljek gresta oba v vrtec, bomo videli, kako dolgo bosta zdržala.

Na bajti imamo končno streho, ni še končano, ker moramo najprej še okna notr dat, pa fasado naredit, potem prideta še 2 dela strehe. Možek valjda dela na bajti, kolikor lahko, ker pa mene med tednom praktično ni bilo doma, zato danes proba narediti kaj več. Moji so prejle prišli po Andraža, Ančka pa zdejle spi, upam, da ne bo spet kašljala in se zbudila.

Beti1 in Peli, samo, da se je srečno končalo, jaz ob takih stvareh kar pozabim dihat. Ko pomislim, kakšno srečo imamo in kolikokrat ...

Mateja82, se velikokrat spominm nate in na tvojo družino, upam, da sste kolikor toliko ok.user posted image

Punce, žal moram iti še kaj naredit, tako da ne bom preveč pisala, če bo pa čas za kakšno popoldansko srečanje ali mogoče čez vikend, bi bilo pa krasno. Danes je tukaj ful lepo sonce, kakšen tak da bi se mogoče lahko že v Brunarici dobile?! Pa, pa!

Neposredna povezava do sporočila: 3618
27.1.2008 8:41:47   
tananejka
Jutro!

Alina še spi, dvojčici pa gledata Živ-žav.....tako imam 2 minuti za RRuser posted image

Danes se po vsej verjetnosti odpravljami proti morju na sprehod. Verjetno bomo šli čez Šengensko mejo pa na sprehod v Italijiuser posted image .....da sprobamo kako to greuser posted image

Govor: ali vaši malčki rečejo črko rrrr?
Naša Alina ZELO redko. Govori pa črko B (včasih pa tudi L) namesto R., ali pa črko preprosto spusti. Npr: (biba - riba, Lalica - Lara, ali pa oka - roka).

Še alinine besede:

niček - konj
uža - kuža
jenček - dojenček
kikica - kikla
tanaja in aneja - naja, neja
catala - cartala
vik - bikuser posted image
Moje je toleuser posted image ....ta stavek ima najrajeuser posted image .....ali pa: Pusti tole je mojeuser posted image

Katjandraž: lepo je slišat. da delate na hiši. Verjamem, da imate zdaj težke čase, ker mora biti dela ogromno.....upam pa, da boste kmalu v novi hišici, zaplete pa bote itak takoj pozabiliuser posted image
Dajte vi tele bolezni na OFF. Drugače pa še dobro, da imaš mami, ki ti z veseljem pomagauser posted image

Mateja82: kako ste? Upam, da je z očetom vse OKuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdaj si grem pa kavo skuhatuser posted image

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 3619
27.1.2008 21:39:50   
beti 1
Živ, živ

Upam, da ste uživate lepe dneve.

Katjandraž: zdaj je pa tega user posted image  res že too much. Pa kje vam uspe staknit vse te viroze ipd.? Se pridružujem Tananejki in upam, da vam jih uspe dati na off za dolgo, dolgo. user posted image user posted image user posted image  Malo mraza in snega bi se prileglo, da ta nadležna "golazen" pocrka, pa da tudi po dolinah malo zime vidimo. Čeprav bi vam verjetno bolj ustrezala pomlad, zaradi dela na hiški.

Peli: upam, da so se vaše buške že pozdravile.

Mateja 82: tudi mi mislimo na vas, držite se.

Tananejka: kar se R-ja tiče se ga včasih da zaslutiti, do tega, da ga bo res rekel smo pa še kar daleč. Besed imamo cel kup, kar nekaj enakih kot pri vas. Meni je najbolj všeč, ko Blaž začne: "hočem ne, ne hočem". Zadnjič je pogruntal eno vesoljsko. Gleda iz avta v luno, po nekaj časa reče: luna mazana (umazana), po krajšem premoru pa še: Blaž mazau luna.
Ufff, ni čudno, da je taka cifra, se boste konkretno razvajali.

Mi: Blaž spet smrka in kašlja, na buško pred dnevi je že povsem pozabil.
Včeraj sva se z možekom popoldan smučala, danes so me pa cel dan po malem stegenske mišice opominjale na včerajšnjo telovadbo. Moram pa pohvaliti mojega user posted image , me je močno presenetil z darilom za rojstni dan. Sem dobila japonske kroglice.

Koliko se vaši že sami oblačijo, slačijo,...?
Blaž si sezuje nogavice, hlače si na previjalni do konca sleče, pa zna sleči odpeto bundo, jopico,...Veliko tudi sodeluje pri oblačenju.

se tipkamo

Neposredna povezava do sporočila: 3620
27.1.2008 22:46:06   
tananejka
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Tananejka: kar se R-ja tiče se ga včasih da zaslutiti, do tega, da ga bo res rekel smo pa še kar daleč. Besed imamo cel kup, kar nekaj enakih kot pri vas. Meni je najbolj všeč, ko Blaž začne: "hočem ne, ne hočem". Zadnjič je pogruntal eno vesoljsko. Gleda iz avta v luno, po nekaj časa reče: luna mazana (umazana), po krajšem premoru pa še: Blaž mazau luna. user posted image user posted image user posted image user posted image  
Tale je res vesoljskauser posted image ....luštni so tile naši malčkiuser posted image

Ufff, ni čudno, da je taka cifra, se boste konkretno razvajali.
Smo dobili veliko cenejšo varijanto od "zgornjih" ponudb. Dve punco bosta zastonj (alina še ne bo stara 2. leti, ker odhajamo že 9.3), za eno pa plačamo samo 199 eur.....sem čisto slučajno našla na internetu. Pa tudi hotel nam gre na roko, ker načeloma nimajo družinskih sob, ampak bomo vseeno skupaj v eni veliki sobi z dvema zakonskima postlama, kar je nam čisto dovoljuser posted image user posted image ......smo imeli malo srečeuser posted image . Dali bomo pa cca. 1900eur z zavarovanji, taksami......

Včeraj sva se z možekom popoldan smučala, danes so me pa cel dan po malem stegenske mišice opominjale na včerajšnjo telovadbo.

Jaz bi tudi smučala....blagor tebiuser posted image

Moram pa pohvaliti mojega user posted image , me je močno presenetil z darilom za rojstni dan. Sem dobila japonske kroglice.
OOOO, kakšno lepo darilouser posted image . Jaz jih imam tudi.... in so superuser posted image ...glej, da jih boš redno uporabljalauser posted image

Koliko se vaši že sami oblačijo, slačijo,...?
Blaž si sezuje nogavice, hlače si na previjalni do konca sleče, pa zna sleči odpeto bundo, jopico,...Veliko tudi sodeluje pri oblačenju.
Alina: zelo podobno kot Blaž. Danes si je hotela sama dat plenico gor. Joj kako smo se nasmejaliuser posted image user posted image . Ulegla se je na tla in si jo skušala namontirat. Rito gor, plenico spodaj, malo levo, malo desnouser posted image user posted image .

Če se gre kopat je slečena v 10. sekundahuser posted image user posted image , če gre spat pa traja enih 20 minutuser posted image LUMPAuser posted image

se tipkamo

ČAUBAU

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3621
29.1.2008 14:40:47   
Peli
Pozdravljene!

Mamo tako lepo vreme, da bi bil človek kar zunaj, Danes bi šla kar nekam v hribe, na sneg....user posted image , no za nekaj časa kaj takega še lahko pozabim.
Sm imela danes čisto kaj drugega počet...

Ker mi Aljaž že 2 meseca skupej kašla in mu ne pomaga noben sirup, ne inhalacije, ne tople kamilice na prsih...in nevem kaj vse smo še probal, sm ga danes peljala k zdravniku. Ta je slišal nekaj na pljučkih, tako da sva prdelala antibiotike, čez 1 teden pa se morva nazaj pokazat, jest upam da mu vsaj to prime in bo mir.
Dopoldan sm se spravila pucat avto, sicer vem - bi mogla počivat, samo s takim svinjakom se res ne morem več okol vozit...mož vedno samo svojga počist, za mojga pa nima časa user posted image ... me pa zadnje čase kar nekaj matra...razmišljam le o tem kaj vse moram še naredit.
Z Aljaževim spanjem sm zadnje čase zlo zadovoljna, mislim da se pozna da sva še popoldan začela hodit vn, tako zdej sploh ni več problem zvečer ob 20h zaspat, čeprav opoldan spi 3 ure. Mal me je skrbel, k je prev 3 dni v večji postelji hodil mož k njemu spat, no pa se na srečo še ni preveč navadil na to (sm dost hitr ukrepala)user posted image .

Glede bušk, se pa jest kej dost ne sekiram, kolk jih še bo, da raje ne pomislim na poletje, kratke hlače - odrgnjena kolena.

Oblačenje - slačenje, oblačenja pravzaprav ne trenirava kaj dosti, obleče edino bundo in gumijaste škornje, sleče pa se če mu paše, enako kot pravi Tananejka - če ve da gre pod tuš je 1,2,3, nag, sleče vse od hlač, bodijev, plenice...drugače pa se mu ne da. Najbrž sm tud sama kriva, ker ga ne pustim da bi se mal potrudil...

Govor - Zaenkrat stavkov še ne govori, govori pa kot navit (po mamici user posted image ), da se ga kar razumet. Črko r pa reče občasno če mu glih uspe, govori pa na J - namesto l,r...

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 3622
30.1.2008 7:04:35   
Princess Mononoke
Lep pozdrav iz danes zelo vročega Sydneya.

Tananejka: Kako ti je bila risanka všeč? Ne vem če je ta najboljša od Miyazakija za otroke. Zelo lepa za otroke je "Kiki delivery service" in meni osebno je "Spirited away" zelo všeč tudi.
Ema je začela izgovarjati tudi slovenski r, z angleškim pa ni nikoli imela problema. Ima pa par zanimivih:
mekua (mleko)
kok (clock) - kar v angleščini ni najboljša beseda, prav tako kot ni
pussy (platapus)
Zelo rada pa govori bicycle, ki ga izgovori popolnoma pravilno. Ema tudi ima nekaj z umazanim. Ko smo bili zadnjič v akvariju in so se tjulni sončili ter imeli suho dlako, je Ema rekla: Seal umazan. (to zelo rada počne da sestavlja stavke z obeh jezikov, tako da moraš biti kar dvojezičen da jo razumeš user posted image ). Je pa sedaj začela tudi barve prepoznavat in govorit. Najprej je povedala samo če je bilo kaj modre barve (plav kot ona pravi, jo že učimo kraševskega in pa istrsko narečje tudi - po meni se je naučila reč una, uni kar se nisem zavedala da govorim dokler ni ona zečelauser posted image ).

beti1: Upam da si se pozdravila user posted image . Zgleda da padci na glavo so del odraščanja, ker skoraj noben jim ne uide. Sama sreča da se je vse dobro končalo.
Ema se ne zna obleč, pa čeprav včasih poskusi. Za slačenje je kar spretna tako da jo velikokrat dobim nago. Noro rada pa ima klobuke, rokavice, čevlje in torbice. To si nonstop natika in okoli hodi. Očala tudi... Sedaj hoče tudi sodelovati pri izbiri kaj bo oblekla. Jo moram kar nahecat da kaj obleče. Navdušena je nad Dorothy the dinosaur od Wiggles. Na srečo ta je rože tako da bo sigurno oblekla kar koli ima kako rožico. Živali so tudi aktualne.

Jaz sem končno se začela tudi nekaj ukvarjat z telesno aktivnostjo. Hodim na jogo tri krat na teden. Končno so se obrodili rezultati, ker sem sedaj napredovala v stoji na glavi, ramenih ter rokah.  Joga res čudežno deluje, ker mi ogromno pomaga glede mojih ramen, ki so se zelo poslabšale zaradi dojenja. Ema pa se tudi veseli ko grem na jogo, ker ponavadi takrat se imata z očkom super, pa očka ji dovoli gledati TV, kar mami ni najbolj navdušena. Kaj vaši malčki imajo tako radi TV? Ema sicer ne gleda normalne stvari, vendar "play school" in wiggles, ki je namenjeno malčkom, jo kar prilepita na TV. Mene to kar sekira da ni dobro...

Peli: Na srečo je tudi z Aljažkom vse uredu. Super da si tako cool glede padcev, ker ta mali zgleda kar mali nagajivček. Emo je padec po stopnicah zelo dobro izučil, ker se ga še vedno spomne in vedno mi pove da tam so stopnice in "avi" (kot jo je moja prijateljica Phung naučila, tako pravi če jo boli). Sedaj če vsaj rečem ne se ustavi za par sekund, prej pa me je popolnoma ignorirala.
Peli kaj pa je špampek? user posted image

Jaz imam pa eno vprašanje za vas. Letos junija nameravamo v Slovenijo in bi tudi radi šli kam na morje na Hrvaško. Kaj mi katera zna priporčiti, kje bi bilo lepo z malčkom in ne bi bilo veliko gneče? Rada bi šla nekam okoli Zadra, ne dosti nižje.
Lepo bi bilo tudi če se takrat nameravate kaj dobiti, da se še mi pridružimo in se tako spoznamo v živo...

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 3623
31.1.2008 7:56:21   
fionaP

Ojla, da nas malo spravim na vrhuser posted image

Anuš - si se igrala vodovodarja? A zdaj pa možek noče priznat, da obvladaš user posted image  ja, ja, moški ponos user posted image

Tananejka - pri nas so Telebajski priljubljeni le, dokler se ne prikaže Nu - Nu (sesalc) - tega pa Nuša ne mara. Še zmeraj je zakon Pujsa Pepa in včasih tudi Vlakec Tomaž.
Za pusta bo Klara kot Tanaja - Indijanka, Nuša pa pikapolonica.
Alina je zelo napredna, kar se govora tiče. Nuša govori bolj posamezne besede, pa še to je včasih sploh ne razumemo. Ona pa ponavlja in ponavlja, verjetno v upanju, da se nam bo posvetilo, kaj hoče povedati. user posted image  Aja, R. Klara ga je obvladala šele pri 3,5 letih. Nuša pa ga zaenkrat nadomesti z J ali pa spusti.
Edino zadnjič me je presenetila, user posted image  je bil pozen, Nuša je prinesla telefon, si ga prislonila na uho in rekla OČI, PIDI! No in to je višek od stavka pri nas user posted image user posted image user posted image
user posted image za potovanje. Mi se verjetno odpravljamo v London enkrat spomladi. Obiskat gremo prijatelja, ki se je tja preselil. Ker pa bomo precej hodili po muzejih (Klara je velika ljubiteljica slik, zgodovine...), bomo Nušo pustili doma.

Mateja82: Mislim na vašo družino in vam želim, da bo čimprej boljše, ne izgubite upanja.  Pri nas smo podobno zgodbo preživljali z mojo mamo pred 3 leti.  Izgledalo je res grozno, zdravljenje je trajalo 1 leto, vmes so bile tudi krize. A vendar je mama vztrajala in danes je zdrava. Hodi le še na redne kontrolne preglede.

Princess Mononoke: luštno, kako Ema sestavlja stavke iz obeh jezikov. Lepo, da uživata skupaj doma.
Tudi meni je všeč Spirited Away...
Nuša si tudi rada izbere, kaj bo oblekla. Najraje ima bodije, ki so kupljeni v Sparu in imajo znotraj našitega zajčka Sparkya. Obožuje tudi en pulover, ki ima narisan vlak. Zanimat se je začela tudi za oblekice in sponke za lase. To ji moram obleči in pripeti na lase, potem se hodi gledat v ogledalo na hodniku, kako je lepa. (EPA)
Ti jaz odgovorim namesto Peli (upam, da ne bo huda), kaj je špampek - otroška posteljica z ograjico okrog
user posted image

Beti: Še dobro, da ni bilo hujšega, kot buška. Pri nas smo tudi že imeli nekaj takih "kaskaderskih" točk, in sicer kot posledica skakanja po kavču (česar sicer ne dovolim) ali plezanja na stol. Samo s to razliko, da Nuše čisto nič ne izuči user posted image
Glede samostojnosti: slačenje ja, oblačenje ne, obuvanje in sezuvanje ja, hranjenje ja.

Smučat smo šli in jaz sem največja frajerka, ker:
- nisem padla niti enkrat
- sem takoj obvladala tehniko
- celo uživam pri smučanju, kar si nikoli ne bi mislila!
Jaz, ki sem totalni antitalent za šport, smučam....noro.

Dosti bo, še drugič malo napišem.
Pa pa

(odgovor članu Princess Mononoke)
Neposredna povezava do sporočila: 3624
4.2.2008 23:04:24   
Peli
Čakam in čakam, če bo katera kej napisala pa nič user posted image .

Jest mam kar pestro dobr da sm doma, drugač ne vem kako bi mi vse to znesl...
Dopoldan sva šla na srečanje z nosečkam, popoldan sva bla pr mojih, k možek enmu kolegu polaga laminat, jutr mava pregled pr pediatru, potem srečanje s februarskim mamam, popoldan pa gremo na bazen, sičer še ne vem če se bom kopala, ker sm že od petka vsa hripava, zdaj pa se me še kašel loteva, upam, da me spet astma ne zagrab.
Čas pa mineva da sploh več ne dojemam...

Aljaža je nekaj popadl, da se spomni da bo kakal in potem je treba vrat na nos v stranišče al pa na kahlico, no če se ugra pa pozabi, upam da se bo kmalu navadil, mam pršparano pot po stopnicah user posted image .
Danes je prvič, ko se je zbudil sam ustal, iz spalnice je prišel z dudo in enem pliškotom, no v kuhinjo pa mu ni uspelo pridt, k je mal višja kljuka.
V soboto ko sva bla pr naših sta z atom razvlekla moj košek za dojenčka(igračo), in to je zdej najboljša igrača kar jih premopremo, seveda sva ga odpeljala domov, v njem pa se ne sme vozit nihče drug kot njegova "medika".

PrincessM. -
jaz bi se odločila za otok Rab - ni daleč pa lepo je.

Risanke pa Aljaž ponavadi gleda zjutraj - ga posedem na kahlo in prižgem BabyTV, tam se mi zdi tak fleten program za take majhne otroke, jaz pa med tem ponavadi v miru zakurim..., drugače mu prižgem tud TV, če kaj takega počnem, da mam rada mir, pa mi Aljaž zraven teži. Druge aktualne risanke so še: Nodi, Mojster Miha, Tom & Jerry pa občasno se spomni na bombažke, rad gleda tudi živali. Drugače pa se najraje igra s kockami, občasno se spomni risat, trenutno so knjigice malo pozabljene.
Barv pa Aljaž ne pozna, zanj je vse zeleno, po mogoče kdaj govori plav, rumen... Sm ga pa opazila da včasih ko se kaj igra začne štet: dja, tji , zdaj, sest, edn...user posted image
No s tem mu še ne bom težila, nej se po svoje igra, učil se bo lahko še celo življenje, če se bo hotel.

LP

(odgovor članu fionaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.