kajča
|
ojla, da se še jaz malo oglasim Maja je tudi imela posvetovalnico ta teden, pri 7t ima 4985 g, 56 cm in 38 obseg glavice (pridobila 1250g od porodne teže, 1 cm , ampak pravi P da ni panike, ker je bila pri porodu res ful velika in 3 cm obsega), drugače je pa vse ok. Pri rojstvu so ugotovili, da ima malo nogice oz. stopala malo na noter in mi je že v prodnišnici fizioterapevtka pokazala ene vaje, ki jih morava še naprej delat, ostalo je pa ok tudi mi imamo ful mazoljev po obrazu, je rekla P, da je do enega 3. meseca čas, da se koža ščisti. Drugače pa se dojiva, po dnevi tudi na 1,5 ure, če je potrebno, no sej kar je očitno po teži, da zelo rada je. Spi pa podnevi res malo, malo zadrema za 15-20 minut, če gremo pa ven ali pa v avto pa res lepo spi. krči so se nekako nehali oziroma pomagajo tržiške vetrovne kapljice, ker jih en dan nisem namenoma dala, pa jo je zvečer zvijalo jem že vse, razen svinjine, oreščkov, pa ugotovila sem, da jabolkov ne smem jest, ker jo potem ful napenja in zvija Se pa že ful smeje, dva dni nazaj tudi prvič naglas in res ful pogovarja, če jo ogovarjaš, pa non stop ko je budna se hoče nosit in to ne kakorkoli, ampak na trebuhu na roki, da lahko vse gleda , je pač zelo firbčna , meni bo pa roka odpadla, pa še nič ne morem naredit. Če jo odložim v posteljico ali pa v ležalnik pa joka in protestira . Tako, da moram z njo na roki kuhat, pospravljat, se z nacetam igrat... Nace jo zelo dobro sprejema in ni čist nič ljubosumen, celo nasprotno, jo skoz lupčka, boža... jaz sem tudi ok, ostale so mi še 3 kile, hlače izped nosečnosti nekatere dam nase, druge pač ne, je še ostalo malo preveč na bokih. Strije po porodu okoli popka so skoraj izginile, je še malo preveč kože na trebuhu, ampak upam, da to popravim Sem pa ugotovila, da imam razmaknjene trebušne mišice inb sicer pri popku slaba 2 cm. Moj G mi je rekel, da se to ne da popravit, moj osebni zdravnik, pa da strogo ne smem teloevadit in ful počivat, da gre to nazaj. Sem pa brala na netu, da greš na fizioterapijo, da ti pokaže neke vaje, ki jih moraš delat. Moram it vprašat, ket moj zdravnik pravi, da se to s fizioterapijo oz. v vajami ne da popravit, samo z počitkom , ne vem, komu naj verjamem. Ima katera kakšne izkušnje s tem? Zdej grem pa še malo spat, sem zdaj eno uro ponoči delala nekaj za službo, ker podnevi nimam časa in miru. aja, pa še to, čez dober mesec se selimo v našo novo hiško in mi je kar grozno, če pomislim, da je do takrat še potrebno ogromno naredit in preselit. Bomo že. Danes sem naročila novo kuhinjo, Ewe, imajo ta mesec res ful popuste, naročila sem jo pa v Murski Soboti, čeprav sem iz Gorenjske, ker je tam najcenejša Skaana kako pa pri vas poteka selitev oz. kdaj se nameravate preselit? Zdaj grem pa res spat.
|