|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF / ICSI - december / januar
24.1.2008 18:47:09   
netka34
Oj , deisy, a vidiš!!!!
Pregnyl so meni dali ko sem bla na punkciji in še eno ob ET-ju, kao za pripravo maternice na sprejem zarodka...potem mi tudi niso dali progesterona vaginalno oz. oralno...user posted image user posted image   Za stopko pa pojma nimam, kaj so mi dali, v glavnem me je prašala sestra, kdo mo je dajal menopur, ko sem ji povedala, da sama, je rekla, da potem pa nej si dam stopko enako...v trebuh, subkutano!

Ma ne vem no, kolkor nas je, tolk različnih izkušenj mamo.... ma ja no....user posted image

Lp, D

.....V tebi se nov dan začne, kakor majhno upanje.
Vse bo prav le nasmehni se....

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4701
24.1.2008 18:51:54   
Abra
Pupke moje, meni je pasalo malo odklopa user posted image saj ravno dolgo tko nisem zdržala, sem pa vmes lahko malo pozabla. Z mojim mehurjem je zgleda vse ok, jutri grem k G, bom vidla, kaj bo povedala. Se pa izcedki večajo, bolečine pa kar konkretne, čim sem vsaj malo aktivna. To mi gre že res na živce.
Danes sem dobila težko pričakovano knjigo dr. Beera, 500 strani brez slikic ... ko se prebijem čez, bom pa najbrž lahko tudi jaz že Reševa asistentka user posted image upam, da bo še kaj sonca, da bom lahko na terasi brala.

Lejla upam, da so bla danes sama super jajčka, ki zdaj že žurajo, Lara tebi pa za jutri želim isto.
Sayuri, čestitam za parček, meni se je kar zdelo, da bo tko user posted image pa za super rezultate.
Toni in Vlasta lepo vztrajajta, ker imata super mamo, vama bo tko fino, da si boljše ne bi mogla želet.
Arneja, še malo, pa bo že špikanje, kaj? Vidim, da si že v nizkem štartu
Pija, šampanjec barva je zelo lepa, v kombinaciji z bordo mogoče malo klasična. Poskusi kombinirat z več rdečimi (od živo do bordo) ali pa vsaj z malo svetlejšo. Sicer je pa najbolj važno, kako te barve vama pašejo, sta svetla ali temna ..

Zdaj se mi ne da več brat, držim pesti za vse, ki se špikate in pridno čakate na test. Pa seveda vse ostale, ki smo še v čakalnici ...

Lepo se imejte!

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4702
24.1.2008 18:57:54   
pf
Lara light ne vem kaj ti naj rečem glede zdravil pri punkciji. Če bi gledali na jajčka potem ne bi smela vzeti niti tablete, ki se že prej absorbira v kri preden ti jajčeca ven vzamejo, injekcijo pa ti itak da tik pred zdajci in itak zagrabi po kake pol urce, urco, ko je že zdavnaj vse gotovo. Če se ti pa zdi, da boš manj čutila bolečino pa vzami zjutraj, kaj pa češ drugega. Držim pesti, da ti jutri hitro in čim manj boleče mine in da bo veliko zdravih jajčk.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 4703
24.1.2008 19:01:43   
DaisyE
Aha netka, to sem pa tud že slišala, da nič ne dajo tablet ampak kar inekcije. In te inekcije pol par dni lažen plus povzročajo. Sem si rekla kdaj, da če ga že dugače ne zagledam...user posted image user posted image user posted image  No nisem še probala, se mi pa zdi, da je sulfinija.

Netka, kdaj se za vas začne druga runda?

Abri, dober večer. Lepo naštudiraj Beera, pol nas pa kaj nauči. Najbolje, da kar sproti to delaš. Upam, da bosta jutri z G prišli do dna tem bolečinam, pa da se bo vse uštimalo.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu netka34)
Neposredna povezava do sporočila: 4704
24.1.2008 19:06:28   
DaisyE
IZVIRNO SPOROČILO: arneja

pa takoj slišala zgodbo, da so potem celice pijane in mogoče ne spustijo plavalčkov do sebe. 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Reško je car.

Lara, od mojih desetih pijanih celic, je bila ena tolk v komi, da so jo za nezrelo označili, ena pijanka se ni pustila oploditi, ostalih osem se je pa lahkotno prepustilo vdoru plavalčkov. Moje so lahke, kadar so pijane. Ko foter. user posted image user posted image user posted image

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 4705
24.1.2008 19:07:50   
lara light
Daisy, pf, hvala! Sej res kompliciram, a me moti, da so tako velike razlike v postopkih, da človek res ne ve, kako se obnašat. Ma nič, nalgesin bo padu in jaz ne bom rekla za injekcijo. Če mi jo zapiči, ker bo vidu moj bledi fris, ali ker bo opazu, da me strah duši, bo ok. Preživela bom, to je jasno.

Glede stopke, meni je Reš reku, da gre v mišico in samo v mišico. Je pa dodal, da Menopur lahko gre tako v maščevje - podkožje, kot v mišico.

Šibam zdej...aja še to, po mojih dopold. info je lejla ok.

Jutri pa se javim, bolj hitro kot naša lejla!user posted image Če ne zavijem v shopping al pa po ploščiceuser posted image  pa pa

Sej po mojem še pridem nazaj kasneje!user posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 4706
24.1.2008 19:10:00   
lara light

[/quote]

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Reško je car.

Lara, od mojih desetih pijanih celic, je bila ena tolk v komi, da so jo za nezrelo označili, ena pijanka se ni pustila oploditi, ostalih osem se je pa lahkotno prepustilo vdoru plavalčkov. Moje so lahke, kadar so pijane. Ko foter. user posted image user posted image user posted image
[/quote]

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Coelho

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4707
24.1.2008 19:13:19   
lara light
Naj bi bilo citirano tisto zgoraj pa...

veste uno, pravi natakar, izvoliter račun, zrezek, vino solata, čerata...pa pravi gospod, kaj pa je čerata? Natakar pa: ni ratalo!

Coelho

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 4708
24.1.2008 19:14:47   
DaisyE
Malo sem se zaplezala, a ne? user posted image  
Celice nimajo glih veze s fotrom.
Ups! user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4709
24.1.2008 19:29:50   
Pija76
Lejla pa kje si, jaz kar pestke stiskam user posted image , javi se, poročilo hočemo.

Pozdravček ostalim, danes se mi ne da nič pisati, grem na aerobiko kmalu....

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4710
24.1.2008 19:38:12   
mlinčka
Ahoj, drogerašice moje!

Hvala, ker mislite name user posted image .
Sem kar OK, ja. Lahko, da me kje not gloda, ampak se mi zdi, da sem se kar lepo sprijaznila. Zgleda, da mi je tista "psihična priprava", dva dni prej, ko me je panika zagrabla, pomagala. Mi je blo takoj jasno, da mora bit neko sranje, ker me je sestra prav prestrašeno pogledala, ko sem prišla tja in povedala, kdo sem. No, kakorkoli, Dejzi ma prav, vas zvesto berem, ampak bolj usput. Ker res nisem zdaj čisto na tekočem pa že cel dan sem leteča, bi lepoooo prosila, če dans ena druga za seznam poskrbi. Res mi ni odveč, samo zdele šibam (a kera ugane kam? user posted image ) pa ne bi rada, da ste brez. A bi ena, plooosim? Se volontiram za kak drug dan, a prov. Hvaaala!

Bodite v cvetju!

In vendarle so bile štorklje...

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4711
24.1.2008 19:38:37   
pikovit
Se tudi jaz malo javljam.Si ližem rane od včerajšnje aerobike.Me vse mišice bolijo.Še tiste,za kater sploh nisem vedela da obstajajo.user posted image

Abra lepo da si se oglasila.Ti se kar odklopi,pa pridi še kaj naokol.
Pija a ti že šibaš?Mi boš povedala jutri kako te bodo mišice bolele.Kaj pa kava?V soboto mogoče?Greva lahko še v kakšen salon pogledat?
Lara za jutri držim pestiuser posted image .
Pf mamica kako si kaj?
Shuka sem se danes še zate.user posted image
O Tosja se nam je oglasilauser posted image Kako kaj kaže pri vas?

Evo to je bila zdaj 1. runda,da me ven ne vrže

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 4712
24.1.2008 19:39:20   
pikovit
MLINČKA,MLINČKA,MLINČAuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 4713
24.1.2008 19:40:56   
pikovit
Mlinčka gre pa zihr Miliča gledat????????

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4714
24.1.2008 19:43:05   
mlinčka
Aja, še to!
Dejzica, včeri zjutri (6:21) sem te prehitela na obvoznici user posted image . Sem bla tok paf, ko sem ugotovila, da si ti, da sem te hotla kar poklicat al pa ti poplozat. Pa sem si premislila, da te ne bi kap pa bi mi kako sranje nardila user posted image . Hecno ne, se mi je prav fajn zdelo, ko sva ga slučajno žgale ena za drugo. 

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 4715
24.1.2008 19:44:09   
mlinčka
IZVIRNO SPOROČILO: pikovit

Mlinčka gre pa zihr Miliča gledat????????

user posted image   

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4716
24.1.2008 19:46:10   
pikovit

user posted image  AKTUALNO V TEM TEDNUuser posted image

Četrtek, 24.1.
lejla007 punkcija
Anime po nove špikice

Petek, 25.1.
lara light punkcija
Mijavček - 1.UZ

Sobota, 26.1.
Nedelja,27.1.
Ponedeljek, 28.1
mismis začetek špikanja
Shuka 1.UZ

user posted image

user posted image user posted image  T R E P E T A L K E user posted image user posted image
(beri TESTI)

jadrnica greje user posted image user posted image  - TEST 30.1.
DaisyE greje user posted image user posted image  - TEST 31.1.

user posted image  Mlinčkauser posted image
user posted image KOSTANJuser posted image
user posted image Mišolina (LJ)user posted image
user posted image sonček33 (LJ)user posted image
user posted image netka34user posted image
user posted image Abra (PO)user posted image
user posted image **NiNa**(LJ)user posted image
user posted image  

user posted image KANDIDATKE ZA user posted image  V DECEMBRU / JANUARJU / FEBRUARJUuser posted image

• dole (2.IVF;MB,dr. Vlaisavljević) 12.12. razgovor
  • Rmeli nadaljuje v februarju
  • kikaa (IVF/ICSI;LJ, dr. Tomaževič) 19.12. razgovor, Suprefact in Gonal
  • andreja07 (PO,dr.Reš) 2.10. razgovor, nadaljuje marca
  • Kostanj (PO,dr.Reš) nadaljuje kmalu!
  • kikaa (32let)(2.IVF,LJ) - začetek februarja
  • cukica (24let)(LJ,dr.Ribič) 15.1. razgovor
  • reni70 (4.ICSI;PO,dr.Reš) januarja v nov boj
  • cati (27let),(MB) zamrznjenčki
  • spelka12(26 let) (2.ICSI;PO,dr.Reš) 4.2. razgovor
  • M.L.B.K. (35let)(PO) januarja v nove boje
  • mandarinca (32let) v nove boje - zamrznjenčki
  • Goldy (LJ) pokliče pri januarski M
  • mavrica72 (PO,dr.Merlo) pokliče januarja
  • dajamaja (PO;dr.Reš) 8.1. pogovor
  • mlinčka (29let),(1.IVF;LJ) 3.12. začetek Suprefact,nato Menopur,17.12.UZ
  • šemalo (2.IVF;LJ) januarja v nov boj
  • GITA14 (LJ) februarja po zamrznjenčke
  • jadrnica (PO) zamrznjenčki, ET 16.1.
  • tejka** (LJ) začetek konec januarja
  • mismis (33let)(1.IVF;LJ,dr.Drobnič) 28.januarja pregled krvi pred prenosom zamrznjenčkov
  • pikovit (31let) (6ICSI;PO,dr.Reš) januarja začetek
  • lejla007 (25let),(1.IVF;LJ,dr.Vogler)) 21.12 razgovor,26.12. začetek Suprefact,
  • mihi78 (1.ICSI;MB,dr. Vlaisavljević) začetek špikanja januarja, punkcija in ET po 19.2.
  • DaisyE (3.ICSI;PO,dr.Reš) punkcija 12.1, ET 17.1.
  • bilka (LJ) zamrznjenčki februarja
  • T1979 (PO,dr.Reš) februarja v nov boj
  • arneja (34let),(2.IVF;PO,dr.Reš) februarja v nov boj
  • Linda25 (ICSI LJ) 7.2. začetek špikanja
  • lara light (1.IVF;PO,dr.Reš) 10.1. razgovor in začetek špikanja
  • zarja1 (1.IVF;LJ) začetek februarja
  • m.rudovič februarja v nov boj
  • *ajetam*(LJ) začetek januarja
  • Darja* (3.IVF/ICSI?;MB) 11.1. razgovor
  • Mijavček (32let),(3.IVF;LJ)  11.1.začetek Suprefact, 25.1. UZ
  • Lupita
  • Shuka (2.IVF/ICSI;PO,dr.Reš) 10.1. začetek Diphereline, 28.1. UZ
  • ANIME (ICSI;PO,dr.Reš) 15.1. začetek Suprefact, 24.1. Menopur
  • konina (LJ) februarja zamrznjenčki
  • majc (2.ICSI;LJ) 27.12. začetek Suprefact
  • Crnitulipan februarja po zamrznjenčke
  • teja*(6.IVF;LJ) 14.1. začetek Suprefact
  • banga začetek februarja (9.2. začne s kratkim postopkom)
  • pajčolanka (1.ICSI;PO,dr.Reš) 7.2. začetek Diphereline, nato Menopur
user posted image KANDIDATKE ZA user posted image  V MARCU / APRILUuser posted image

• netka34(35let)(2.ICSI;LJ)  21.3. razgovor
  • sonček33 (LJ) pokliče prvi dan M v marcu
  • Pija76 ponovno v boj
  • ušula spomladi v nov boj
  • Sulfinija (4.IVF;LJ) marca v nov boj
  • vijolica30 (2.IVF;LJ) začetek marca
  • user posted image

koalauser posted image , *medica*user posted image , Špelkauser posted image , soncek.djukelicauser posted image user posted image ,  Staša1user posted image gloria, tosjauser posted image , perlicauser posted image ,  Bety upa, mozart, _rebeca_user posted image , anadejka,  pika 74, MIŠEK13, ele, Sisyuser posted image , poopsieuser posted image , upajoča, zvezdica26, dolenjkauser posted image ,micka zaloskauser posted image , maja24user posted image , dakica, sayuriuser posted image ,Pamela, blanč,  Stormyuser posted image , tassi1, dakec, citrončica, maša74, barbarela77, tobika

user posted image NOSEČKE avgust / september user posted image
GOYA (30let),(PO) user posted image user posted image ,  DARMAR (PO) user posted imageZALAZOYA (PO) user posted image ,  SKYE(MB) user posted image user posted image

user posted image NOSEČKE oktober /novemberuser posted image

MARTINŠČICA (33let),(LJ) user posted image user posted image , _rebeca_ (28let),(PO) user posted image user posted image ,  maja24 (24let),(PO)user posted image , tita13 (PO) user posted image , sayuri (31let),(PO)user posted image user posted image , Stormy (LJ) user posted image , Meeryana (30let), (MB)user posted image , Ana_P(29let),(MB)user posted image ,Lotty (PO)user posted image , Amelia (31let)(PO)user posted image , pf (PO)user posted image , meybebaby (MB)user posted image

user posted image NOVE NOSEČKEuser posted image
user posted image KITTY pregled 28.12. (javi se)
user posted image  gold fish (33let),(LJ) pregled 29.1.
user posted image gloria (27let),(LJ) pregled???
Če katera opazi kakšno napako v seznamu, mi prosim oprostite in pocukajte za rokav, je čisto možno da sem kaj zamešala, je že veliko bork. Tiste, ki lahko sproti sporočate UZje, punkcijo, ET, naredite to čimprej, da vas še bolj spodbujamo in damo na poseben seznam - da je za vsak dan bolj pregledno.

Dekleta, ki ste sedaj v postopku, ste na modrem ali oranžnem seznamu in se že tako spodbujate med seboj. Dekleta, ki vam žal ni uspelo in še ne veste za nov postopek ali pa je ta še daleč, ste med navijačicami. Prav tako so med navijačicami dekleta, ki so že mamice ali nosečke.

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 4717
24.1.2008 19:47:22   
DaisyE
U ti mater! A tako pozno jaz na šiht hodim!? Mater, pol mam pa še srečo, da pridem pravi čas na šiht. user posted image user posted image user posted image  

Fajn si spočij učke dons. Mogoče bi pa pikovit seznam zrihtala, ker ve kaj Miličmanija dela. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 4718
24.1.2008 19:48:42   
DaisyE
Ma pikovit, pa ti si fenomenalna. Totalke učinkovita! Človek samo pomisli nate, ti maš pa že prilimano!

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4719
24.1.2008 19:49:25   
pikovit
A mi je ratal?Kakšna napaka?Dejzi a kaj vidiš da popravim?

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4720
24.1.2008 19:50:06   
pikovit
D. bom rekla dobra telepatijauser posted image

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4721
24.1.2008 19:50:47   
lara light
Daisy, vsakršen razlog je dober, samo da je smeh!user posted image
Pija, da še za nas malo zmigaj, jaz sem si prej gledala kolena, se mi zdi, da je rja jih napadlauser posted image  user posted image ...jeježeš bo treba delat, če hočeš kej postat, bo treba delat, če nočeš v dreku ostat, bo treba zmigat in postat mal fit, da ne bo zakrila še mene moja rituser posted image user posted image user posted image

Moj gleda rokomet in sva se že spi...ala, ker je ves živčen. Presneti testosteron! To je hujš k naša rdečka tečkauser posted image !

Mlinčka!user posted image  Lepo, da si se javila! Mislim nate velikokrat, pa na Kostanj, pa na Sonček... Držte trdno dekline!user posted image

Pikovit in vsem ostalim, hvala!

Coelho

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 4722
24.1.2008 19:53:56   
lara light
Čestitke za seznam! Komaj čakam, da se preselim nižje po seznamu... na kako častnejše mesto!user posted image

Coelho

Neposredna povezava do sporočila: 4723
24.1.2008 19:56:36   
mismis
Arneja
moje priprave na pingvine so se začele, in sicer veselo jem vsak dan centramed mami, pa matični mleček.
Kar se tiče sprehodov in gibanja, sem pa tko napisala, da imava z mojo pasjo mrcino, vsak dan najmanj trikrat na dan sprehod. Tako da, če pogledam s te plati, živim najmanj 3x bolj zdravo kot pri 1. postopku IVF, ko je bilo moje gibanje omejeno, beri nisem se sploh gibala.

Mlinčka
a je dons tudi košarka na sporedu, jaz že cel teden visim pred televizijo, ker ravno sedaj poteka EP v rokometu, in bemti spet bomo zgubil. Drugič bemti, a moram imeti izpite na faksu ravno v času EP.

Lara
za jutri držim pestke, da bo čimbolj uspešna punkcija, in da boš dobra kokoška, pa da nam še kakšen sestavek v verzih napišeš, se mi zdi da nam manjka Prešernov tukaj

Daisy
pol je pri vas tko kot pri nas doma. Naš je tudi bolj miren, ne pije (ok vsaj ne dosti pogosto), tukaj sem bolj jaz po Prešernu, kadit je nehal 10 let nazaj in sedaj je uspešno cel 6 let meni pridigal, tako da je bilo počasi treba nehat (ok nehala sem v bistvu ravno pred 1. IVF postopkom zaradi morebitne nosečnosti), groza, zdej mi bo samo še user posted image ostal. Pa ni lepše zapravljenega večer kot Tarok, pir in čik...

Vsem ostalim, ki jih nisem posebaj omenila seveda želim čim lepši večer in lahko noč, sedaj se pa moram začeti učit, ker imam jutri izpit, čeprav se mi zdi, da bo bolj kot ne treba poiskusiti ponovno.
Torej čim lepši večer in držim pestke za jutri

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4724
24.1.2008 19:56:52   
DaisyE
Fino se mi zdi, da je lara ok, zdaj bom pa mirno čakala na poročilo. A je šla ploščice kupovat, tako kot ti planiraš lara? user posted image

Grem zdaj film gledat. Pikovit, jaz sem tako ponosna nate, ker si tele kondicijske priprave za postopek tako resno vzela. Mi daješ upanje, da lahko meni tud uspe.

Lara, drži se jutri z nalgesinom al pa brez. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Stiskam pesti, da bo čim manj bolelo in da bo dovolj celic. Ostalo bodo že plavalčki zrihtali. Sem zdaj pogledala, maš klasičen IVF. To je kul. Dost materiala. user posted image user posted image user posted image  U glavnem, čimprej javi, bom špegala iz šihta. Pa na Reškota pazi.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Oblika penisa je pomembnejša od velikosti
Ste vedeli, da lahko s posebnimi tehnikami pomagate penisu, da dobi optimalno obliko. V resnici je oblika pomembnejša od...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......