|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006 - 3
22.1.2008 7:42:47   
Clody
IZVIRNO SPOROČILO: frrrr

aha, še to... sestričnina tamala je stara eno leto in razume madžarsko. vsak drugi teden jo čuva babica, ki je madžarka in jii kaj vmes tudi v njihovem jeziku pove. mala zna pokazat kje je glava, kako je dobro, pride k njej, ko jo pokliče... je verjetno zdaj pravi čas za posluh različnih jezikov ali se motim? sicer malega ne bi učila drugih jezikov, samo kakšne pesmice bi mu pa dala za poslušat v nemškem jeziku ali francoskem, da mu pride barva jezika v uho al kk se temu reče user posted image se spomnem, da sem to že počela, ko je bil tini mini dojenček in sem vsak dan imela tv na enem tujem programu kakšno urco. zdaj pa mi ni, da bi mali v tv buljil. predlagate kakšne pesmice? se vam zdi, da prehitevam? mnenja plsss

Zakaj da pretiravaš? Nič ne pretiravaš. Pesmice so pa ja zakon, pa četudi v nemškem ali drugem jeziku. Moj dragi obvlada nemško in to vse samo zaradi risank in filmov. Jest pa tega nikoli nism gledala in nimam pojma o nemščini, ok malo že.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 3301
22.1.2008 7:44:56   
@lina
IZVIRNO SPOROČILO: mis

A sicer jo grem pa kar v vrtec vpisat? Kar tja kjer bo? A povejo datume al kako?

Odvisno v katero enoto jo boš dala, v NM sta dve upravi vrtca in greš v času vpisa na upravo tega vrtca, dobiš vpisni list (so pa tudi na netu, menda, nisem šla zdaj preverjat) in oddaš vlogo. Potem odloča komisija o sprejemu otroka v vrtec, dobiš odločbo in pogodbo v podpis in tako je otrok sprejet v vrtec. Potem pa na občino oddaš vlogo za znižano plačilo ko je čas.

V medijih je pa objavljeno, kdaj potekajo vpisi. Sicer pa, saj imaš veze, boš že zvedela pravi časuser posted image

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 3302
22.1.2008 7:45:53   
@lina
IZVIRNO SPOROČILO: Clody
in kaj se zgodi? Človek mi ponudi službo. pa sej to svet še ni vidu no.  Jutri mu odgovorim. Je pa evropski delovni cajt. Madona ene delate po 4 ali 6 ur, jest bom pa sprejela službo z evropskim delovnim cajtom. Kaj nej? Probala bom, pol pa da vidimo. Če bi se vozila iz Lj. bi prišla še kasnej, ker je delo v Lescah.

pa si vesela? zgleda v redu šiht - razen delovnega časa?

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 3303
22.1.2008 7:46:32   
@lina
IZVIRNO SPOROČILO: Arabela

No pa sem še en izpit spravila v žep...user posted image user posted image user posted image ...

user posted image user posted image  neverjetna si!

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 3304
22.1.2008 7:48:23   
@lina

kolk so kej vaši malčki palčki veliki? vem, da so eni že pred dopolnjenim 1 letom biili 80 ali celo več.
in kakšno konfekcijsko številko nosijo? mi 80tko počasi pospravljamo in prehajamo na 86 (h&m). bodiji so pa tudi večje številke (če so sparky ali kakšna druga znamka)

pri enem letu je menda imel 78 cm, zdaj ga nismo nič merili. Konfekcijska številka pa 80/86.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 3305
22.1.2008 7:53:20   
@lina
IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

aha, še to... sestričnina tamala je stara eno leto in razume madžarsko. vsak drugi teden jo čuva babica, ki je madžarka in jii kaj vmes tudi v njihovem jeziku pove. mala zna pokazat kje je glava, kako je dobro, pride k njej, ko jo pokliče... je verjetno zdaj pravi čas za posluh različnih jezikov ali se motim? sicer malega ne bi učila drugih jezikov, samo kakšne pesmice bi mu pa dala za poslušat v nemškem jeziku ali francoskem, da mu pride barva jezika v uho al kk se temu reče user posted image se spomnem, da sem to že počela, ko je bil tini mini dojenček in sem vsak dan imela tv na enem tujem programu kakšno urco. zdaj pa mi ni, da bi mali v tv buljil. predlagate kakšne pesmice? se vam zdi, da prehitevam? mnenja plsss

Pri nas Max tudi gleda en francoski program (Tiji), kjer so take fajn risanke in se je kar hitro naučil, kako se reče po francosko Nodiju, pa Pujsi Pepi itd. Gleda pa risanke tudi v angleščini in tudi že določene stvari pove. Ampak tako, samoiniciativno, kar sliši, ga nič ne forsiramo, škodi pa verjetno tudi ne.
Lan pa itak nima še potrpljenja, da bi pri miru eno minuto gledal risanke, tako da se s tem tako ali tako še ne ukvarjam.user posted image  

tudi pri nas je aktualen Oui-Ouiuser posted image
Jure tudi gleda Tiji, pa tudi kak downloadan dvd v angleščini, ampak razen par poimenovanj (kot je rekla Maxica) nič kaj dosti ne pobira... Matjaž ima pa itak mevlje v riti in ni šans da bi on gledal risanko eno minuto pri miruuser posted image  Govori pa itak še ne tako veliko kot nekateri vaši malčki, tako da mi moramo šele slovenske besede začet pobirat...

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3306
22.1.2008 7:55:02   
@lina

Babnce mam eno vprašanje.

A daste malčkom kak sirup če kašljajo? Mi imamo tako P, ki zagovarja nedajanje sirupov, češ da to lahko zadevo še poslabša.  Ok čez dan, ponoč bi mu pa rada kej dala, ker res natepava. Sicer to začuda ne moti spanca. Ob 5 ga zbudi zabasan nos.

odvisno, načeloma dam... najprej kakšen naraven, v primeru hudega kašlja sem pa tudi že dala panatus pred spanjem, v upanju na mirno noč.

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 3307
22.1.2008 7:55:16   
Arabela
Dobro jutro!

Pa kdaj se bom jaz naspala..user posted image user posted image user posted image .... najprej nisem mogla spati, potem pa sem se celo noč zbujala... si bom res gor plenico dala da mi ne bo potrebno na wc hodit... me ful tišči potem pa spustim tri kapljice... A se še spomnite kako je to...user posted image

Ja za izpite sem bila lani res malce lena, malce mi je plačilo šolnine nagajalo, sedaj pa se samo spomnim da bom imela čez dober mesec dva pamžeka doma pa se takoj spravim učit...user posted image user posted image Imam pa še tri izpite pred porodom in nato še dva lažja tam v maju...

Konfekcijsko št. naša nosi 86, pa tudi že kaj za 2leti in več.. če pa so tako različne številke...Ampak ko ima bodije gor ima vedno kar velik izrez pri vratu ker tako bušija ven tišči in napne vse bodije..user posted image user posted image user posted image

Mi bomo tudi v septembru šli v vrtec ali pa ga vsaj rezervirali do januarja...

Kaj še?

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 3308
22.1.2008 7:57:44   
Arabela
Risanke...  midve zjutraj gledava SuperRTL, imajo medvedka Ruperta, pa vlakeca Tomažeka... in mami veselo prepreva in prevaja nemščino..user posted image ... se bom jaz prej naučila kot tamala...user posted image user posted image user posted image

Je pa moj ati italijan po rodu in smo se tudi zmenili da bi bilo fajn malce italijanščine obvladat, ker mami se ni hotela učiti ko je bila mala pa takšno priložnost sem imela...user posted image

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 3309
22.1.2008 8:00:05   
altati

se vam zdi, da prehitevam? mnenja plsss

Moje mnenje je, da prehitevaš....če bi bila vidva različnih narodnosti oz. jezikov, bi rekla, da je to potrebno. V tvojem primeru, pa res ne vidim potrebe...ampak to je moje mnenje....
Pri nas sicer Jaša gleda občasno Baby TV (oz. on itak ne gleda, ker ne zdrži niti minutko) oz.je prižgana.

Jaz načeloma stojim za tem, da se bodo otroci še dovolj učili. In jim pred šolo in tudi v času šole, ne vpisujem nobenih dejavnosti, pri katerih bi bilo potrebno kakršnokoli dodatno učenje. Razen če bi seveda kateri od otrok to želel, popolnoma samoiniciativno.
Vse dodatne, popoldanske dejavnosti mojih otrok temeljijo zgolj na njihovem interesu: ples, plezanje, risanje...

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 3310
22.1.2008 8:00:49   
altati

in kakšno konfekcijsko številko nosijo? mi 80tko počasi pospravljamo in prehajamo na 86 (h&m). bodiji so pa tudi večje številke (če so sparky ali kakšna druga znamka)

št.80 nimamo že kar nekaj mesecev, zdaj imamo 86, bundice, jaknice, puloverje pa 92.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 3311
22.1.2008 8:03:50   
altati

A daste malčkom kak sirup če kašljajo? Mi imamo tako P, ki zagovarja nedajanje sirupov, češ da to lahko zadevo še poslabša.  Ok čez dan, ponoč bi mu pa rada kej dala, ker res natepava. Sicer to začuda ne moti spanca. Ob 5 ga zbudi zabasan nos.

jaz sem otrokom dajala (Jašu še ne, ker ni bilo potrebe) domač sirup iz smrekovih vršičkov. Vedno sem to povedala P in so bili soglasni, da je ta sirup zeloooo primeren.

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 3312
22.1.2008 8:36:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: altati

št.80 nimamo že kar nekaj mesecev, zdaj imamo 86, bundice, jaknice, puloverje pa 92.

no in še 1x se vidi, da imamo mi doma minija/minicouser posted image
bodiji od h&m- večinoma še št.80, kakšen ji je že tudi skoraj premajhen, bodiji od Clar-a št.86, majice od Okaidija za 2 leti (86cm), trenirke, hlače, št. 80 so ji še prav, nosi tudi pajkice od Benettona za 1,5let, ampak je to spet 82cmuser posted image , bundo, jakne 80/86. Velika pa je tam nekje 77/78cm, cca 9500g!

(odgovor članu altati)
  Neposredna povezava do sporočila: 3313
22.1.2008 8:36:48   
Anonimen
jutro

Arabela- čestitkeuser posted image user posted image user posted image  za izpit!!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3314
22.1.2008 8:39:05   
Clody
Muki, mate pa res noro! Predvidevam da si ostala doma!

Glede vrtca: Skoraj vsi smo vpisali za september, veliko jih je prišlo kasneje in vsi so plačevali položnice. Samo tako so lahko obdržali mesto!
To se res raj pozanimaj!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3315
   [Brisano sporočilo]
22.1.2008 8:39:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu altati)
  Neposredna povezava do sporočila: 3316
22.1.2008 8:44:54   
Clody
Moci pa tebi čestitam za prvi dan službe, internet gor ali dol!! Že vejo zakaj ga ne smeš imet!!!user posted image user posted image

Arabela, ti si NORAAAAAAA!!!!!!!

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 3317
22.1.2008 8:46:40   
Clody

jaz sem otrokom dajala (Jašu še ne, ker ni bilo potrebe) domač sirup iz smrekovih vršičkov. Vedno sem to povedala P in so bili soglasni, da je ta sirup zeloooo primeren.

Thanks altati. Si bom nabavla!!

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 3318
22.1.2008 8:57:28   
psaša
Jutro, mali včeraj zaspal ob18.20 in se zbudil ob 19 s takim jokom, sem ga komej pomirili, zaspal šele malo čez 20, potem pa spet okol 21 jok, in spet zaspal okol 22h. Očitno ga je nekaj bolelo. Full je jokal, se mi je prav smilil. Zjutraj se je pa tako težko zbudil, sam je bil pa dobre volje.user posted image Jaz sem pa kot cunja.user posted image

št.oblekic bodiji in pižamice 86, pa kakšna mikica tudi, drugače pa 80. Naš je bolj pri  micenih, po poje ima tam okol 76.

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 3319
22.1.2008 8:58:31   
psaša
IZVIRNO SPOROČILO: Remy

no in še 1x se vidi, da imamo mi doma minija/minicouser posted image
bodiji od h&m- večinoma še št.80, kakšen ji je že tudi skoraj premajhen, bodiji od Clar-a št.86, majice od Okaidija za 2 leti (86cm), trenirke, hlače, št. 80 so ji še prav, nosi tudi pajkice od Benettona za 1,5let, ampak je to spet 82cmuser posted image , bundo, jakne 80/86. Velika pa je tam nekje 77/78cm, cca 9500g!

Remy sam vaša se je majhna rodila, tako kot naš.

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3320
   [Brisano sporočilo]
22.1.2008 9:13:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu psaša)
  Neposredna povezava do sporočila: 3321
22.1.2008 9:40:57   
Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: sivkamivka

mi tudi nismo pri ta močnih, koliko je velik, nimam pojma. sem mu na NL kupovala 86 majčke, mogoče malo rokave zaviham. o kilogramih vam pa raje ne bom pisala, maxica, kar pomiri se, če še nimate 10 kg med nami so tudi lažji oktobrčki user posted image

Ne, saj se ne sekiram glede kil. Ker mi deluje čist ok, povsod ga je ravno prav, tudi živahen je, ješč itd. Samo čudi me, ker je imel pri enem letu 9840 g, in če ga tehtam na domačih tehtnici, mu pokaže lih malo čez 10 kg, kar pomeni, da se v treh mesecih ni kaj bistveno poredil. Je pa res skoz v pogonu, edino, ko spi, je pri miru, no, pa še takrat ni.user posted image  

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3322
22.1.2008 10:03:01   
altati

se vam zdi, da prehitevam? mnenja plsss

Moje mnenje je, da prehitevaš....če bi bila vidva različnih narodnosti oz. jezikov, bi rekla, da je to potrebno. V tvojem primeru, pa res ne vidim potrebe...ampak to je moje mnenje....
Pri nas sicer Jaša gleda občasno Baby TV (oz. on itak ne gleda, ker ne zdrži niti minutko) oz.je prižgana.

Jaz načeloma stojim za tem, da se bodo otroci še dovolj učili. In jim pred šolo in tudi v času šole, ne vpisujem nobenih dejavnosti, pri katerih bi bilo potrebno kakršnokoli dodatno učenje. Razen če bi seveda kateri od otrok to želel, popolnoma samoiniciativno.
Vse dodatne, popoldanske dejavnosti mojih otrok temeljijo zgolj na njihovem interesu: ples, plezanje, risanje...

jaz tudi nisem pristašica prezgodnje intelektualizacije.
se mi pa zdi prav primerno, če mama kdaj pa kdaj kakšno pesmico zapoje tudi v tujem jeziku, pa brez razlaganja in prevajanja, kaj to pomeni. za to pride še čas in verjemite mi, vsi otroci bodo še kako siti učenja tujih jezikov. posebej na tak razumski način. pesmice pa ostanejo za celo življenje in so ogoromen vir besednega zaklada in besednih zvez.

pri nas v šoli učimo dva tuja jezika od 1. razreda naprej, ampak dokler niso v slovenskem jeziku pismeni, ne učimo branja in pisanja v tujem jeziku. do takrat le pojejo, recitirajo, se igrajo, skratka polnijo spomin, s pomočjo katerega se potem učijo pisanja v tujem jeziku, saj sprva zapisujejo le, kar znajo že od prej na pamet, da krepijo samozavest pri branju nekih čudnih besed. pa hitreje zalaufa.

lina ima drugo situacijo, saj živi v drugem jezikovnem področju in je rpav, da ne govorijo samo slovensko

tudi jaz dodajam, da je to samo moje mnenje.

no, pod tole se lahko pa samo podpišemuser posted image user posted image user posted image user posted image

In dodam, da se tudi v Tiini šoli že od prvega razreda naprej učijo angleščino, skozi pesmice seveda....ampak to je res skozi igro....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3323
22.1.2008 10:03:57   
altati

Thanks altati. Si bom nabavla!!

ne vem, če se to sploh da nabavit...pri nas to babi izdeluje...no, čisto možno je, da se tudi kje kupiuser posted image ...saj danes se da itak že vse kupit...

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 3324
22.1.2008 10:05:47   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

mi tudi nismo pri ta močnih, koliko je velik, nimam pojma. sem mu na NL kupovala 86 majčke, mogoče malo rokave zaviham. o kilogramih vam pa raje ne bom pisala, maxica, kar pomiri se, če še nimate 10 kg med nami so tudi lažji oktobrčki user posted image

Ne, saj se ne sekiram glede kil. Ker mi deluje čist ok, povsod ga je ravno prav, tudi živahen je, ješč itd. Samo čudi me, ker je imel pri enem letu 9840 g, in če ga tehtam na domačih tehtnici, mu pokaže lih malo čez 10 kg, kar pomeni, da se v treh mesecih ni kaj bistveno poredil. Je pa res skoz v pogonu, edino, ko spi, je pri miru, no, pa še takrat ni.user posted image  

Maxi, saj od enega leta naprej gre teža biostveno počasneje navzgor, kar spomni se na Maxa, malo si najbrž že pozabila...V letu dni ne bo pridobil več kot 1-2 kg...vsaj nekako tako imam jaz to v spominu.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?