Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 10:47:42
|
|
|
|
ANIME
|
Joj, kako ste zgovorne. Vsak dan se komaj prebijem čez vse poste. Jaz zdaj pričakujem . Danes sem "dobila" 4 injekcijo Diphereline. Precej imam občutljive prsi (pa tudi malo so se mi povečale ). Drugače se moj smeji, ker so me tile hormoni zaenkrat zavrteli čisto v drugo smer, kot je pričakoval: kar eno željo po gospodinjskih opravilih sem dobila, pa skoz bi se crkljala. A je možno, da po Diphereline pride malo kasneje? Zdaj me pa zanima kako naprej. Vem, da moram it na pregled naslednji dan od . Zanima pa me, kdaj so potem ti ultrazvoki (ob katerih urah), kdaj je punkcija in ET in ali je potrebno za to vzeti dopust/bolniško, koliko časa traja in podobno? Tiste, ki ste bile, bi prosila, če malo opišete postopek, da bom vedela kaj pričakovat. In pa punkcija - ali je bolj boleča od HSG in pa ali se pri Rešu dobi kaj za proti bolečini?
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 11:05:27
|
|
|
|
konina
|
Pozdravljene, čveke. Komaj se prebijem čez vsa tale sporočila. Mi imamo drugo tortico za nami, tale je bila čokoladna. Še v torek, takrat bo pa ledena. Prva je bila pa sadna. Letos si naše dekle kar izmmišlja kakšno bi imela. Pa smo ji kar ustregli.Komu pa bomo če ne njej, kajne?! Jaz sem vsa nahodna, komaj diham, ampak za v posteljo pa še nisem. Tako, da sedaj veselo čakam na konec pouka, da se začnemoj del službe. Sayuri, sem si oddahnila, da je vse o.k. Tako sem jaz zakrvavela, ko sem bila noseča s hčerko, samo malo, en dan. Bili smo pa na Korčuli. Je bila cela panika, pa potem nič ni bilo narobe. Sedaj pa šest letnica skače okoli nas. Saj ne vem kaj vse se dogaja danes, ampak srečno vsem. Lp, Nina
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 11:23:35
|
|
|
|
banga
|
Pozdravljene punce, jaz sem po grdi virozi zopet poskočna in čakam, da pride da grem končno v postopek, če me zopet kakšen prehlad ne zagrabi. Vidim da ste zelo aktivne, sem se komaj prebila po nekajdnevni pavzi čez vse vaše poste. Daisy tebi pa res najlepša hvala za vsa priporočila med postopkom, sem si tvoje napotke kar sprintala, da imam plonk listek skoz pri sebi. Pa tudi vse ostale punce tu gor ste res zlate, ko prebiram vaše poste poleg vseh uporabnih informacijh, ki jih dobim, mi je najbolj vredno to, da vem , da nisem samo jaz tista, ki ne morem dobit bebo po naravni poti in da je to špikanje samo sredstvo, da pridemo vse do tistega kar si najbolj želimo. Če bo vse po sreči in ne bo zaradi mojih živčkov in nestrpnosti zamujala, sem izračunala, da začnem s špikanjem 9.2. (ja,imam kratkek postopek in jaz sem "krivec" da greva v postopek, ker ne sproduciram dovolj jajčk - mi tudi klomifen ni nič pomagal .) lp vsem,
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 11:33:57
|
|
|
|
mismis
|
No kakor vse kaže, grem jaz tudi sedaj v postopek. Včeraj je prišla po 3 dnevni zamudi, danes sem poklicala sestro Miro in 28.01. moram iti že na prvo oddajo kri pred prenosom zamzrnjenčkov. Tako, da sedaj imam še en teden, da se oborožim z optimizmom in držim napotkov, ki jih je Daisy napisala potem bo pa 100% ratal lep dan še naprej
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 11:38:03
|
|
|
|
sayuri
|
Anime čisto normalno je, da po Diphereline injekcijah M zamuja. Men je zamujala 4 dni. Ja, 2 dan M greš potem zjutraj ob 6h k Rešu. Tisti dan se doma nič ne pikaš. On ti bo dal injekcijo Diphereline + še prvo špiko Menopurja (mislim, da imaš tega,a ne?). No, potem se boš lepo sama zjutraj špikala z obema injekcijama. 8 dna M boš šla zopet zjutraj ob 6h na UZ, da Reš vidi, kako si reagirala. Ponavadi je čez 2/3 dni ponoven jutranji UZ. Jaz sem imela punkcijo 13. dan. Punkcija in ET sta v Postojni - okrog 8h, 9h zjutraj. Jaz sem šla do svoje osebne zdravnice. Povedala sem ji, da imam punkcijo in nato transfer. Ona mi je dala 5 dni bolniške. Reš ne daje nič proti bolečinam. Mene punkcija ni bolela. Tudi HSG me ni bolel. Je pa res, da imam visok prag bolečine. Meni tud rodit ni blo boleče
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 11:40:21
|
|
|
|
sayuri
|
Anime, še to - prav fajn je, da ima Reš zjutraj ob 6h UZje, da greš potem lahko normalno v službo - ni treba nič dopusta, bolniške. Lahko si v čakalnici že pred šesto uro. On pride okrog pol šestih.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 11:48:28
|
|
|
|
ANIME
|
sayuri - najlepša hvala za dogovor! si me potolažila! moj je pa verjetno spet povsod zraven - vsaj tako Reš za enkrat zahteva.
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 11:54:18
|
|
|
|
sayuri
|
Anime, jaz sem na jutranje UZje hodila sama. Veliko punc pride samih. NA punkcijo ga moraš pa obvezno vzet , da bo seme oddal . PA tud to se da zrihtat, če je kakšna ovira, da punce same pridejo z lončkom.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 12:02:22
|
|
|
|
Shuka
|
No, moja je prišla zopet s 4 dnevno zamudo , kot vedno k se filam s hormoni . Jutri grem k Reškotu po konjsko dozo Menopurja in ni vrag, da naujo zdej jajca še lepša kot prvič (predvsem pa upam, da jih vsaj bo kej) Sayuri - kdaj imaš nuhalno jutri? Bravo Marjetica za seznamček , dobr ti gre Arneja- če se tvojemu ne bo izšlo v službi, vedi, da beseda ni konj in vprašaj Reša, kako je z zmrznjenimi plavalčki. In če bi te hotel prepričati, da gresta v drugi postopek, mu kar reci, da ne bi rada zamudila še enega meseca, čas že tako prehitro beži. Tudi jaz držim pesti za Tonija in Vlasto od Daisy, Mlinčka naj bo zdravih in lepih čimveč zarodkov, jutri pa ET kar se da hiter, da boš grela svoje zarodke Kostanj po ET-ju pejt na kalamare, baje pomaga, da se bolje vgnezdi, Zeko - želim ti čimmanj bolečo punkcijo in veliko foliklov, Dajamaja - laparoskopija bo hitro mimo, ti pa kot prenovljena. Potem ne bo ovir za nič. ANIME - moja M. je po Dipherelinu zamujala 4 dni, sam prsa so me pa ful bolela pa taka lepa napeta so bla Kako ste pa kaj ostale v postopku? Aja, pa ful sem se nasmejaka k ste me ene preimenovale iz šuke v skušo
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 12:09:17
|
|
|
|
sayuri
|
Shuka pa je le prišla . No, jutri se boš lepo še dodatno zafiksala . Nuhalno imam pa ob 16.15. Kaj greš ti popoldne po injekcije al greš zjutraj?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 12:12:39
|
|
|
|
Shuka
|
Ja, zjutraj ja, tko kt reče naš ata Reško, zgodaj zjutraj ob 6h pr men. Nisem še mela tolk zgodnega zmenka
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 12:16:19
|
|
|
|
KOSTANJ
|
Punce, jaz se javljam in do nadaljnjega odjavljam....Danes sem bila na ET in doživela tak šok, da se še dolgo ne bom pobrala. Vseh 6 celic je propadlo v 24 urah. Noben ne ve, kaj je razlog, ker sem v prejšnjem postopku z enakimi zdravili bistveno bolje odreagirala (10 celic, od tega 8 oplojenih, vendar nič zamrznjenčkov). Tko. Baje sem kriva jaz in kvaliteta mojh celic in rekel je naj bom vesela da imam enega otroka in da takrat nisem šla splava delat (kdo je pa kaj govoril o splavu, saj je bil vendar zaželjen) ma ful optimistična napoved... Pa spet mi je zdrave celice iz Prage omenjal....Aaaah Tako zdaj naj bi se oglasila pri njem v marcu pred menstruacijo, pa zdavila mi bo zamenjal - gonal namesto menopurja. Drage moje, zelo sem se rada družila z vami, ampak zdaj se še v živo nisem v stanju pogovarjat. Jutri grem v službo in če bom zmogla toliko moči, se vam bom ponovno javila marca, ampak v mislih resnično navijam, da vam vsem, ki ste zdaj v potopku in boste pred marcem na tem, res rata obdržati svoje pikice in zibati tako željene angelčke.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 12:31:23
|
|
|
|
ANIME
|
Kostanj zelo mi je žal, da ET ni uspela! Drži se!
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 12:38:41
|
|
|
|
sayuri
|
Kostanj Tole je zdaj pa tud mene šokiralo . Punca, drži se. Me smo tukaj s teboj
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 12:45:05
|
|
|
|
Abra
|
Kostanj pri takem številu celic je to res šok. Prejšnjič si imela pa 10 in ti je reku, da so zanič, al kaj? Prav ne morem verjet, da se to dogaja, no. Vsaka taka novica me tko žalosti. Si predstavljam, da ti more bit zelo hudo. Ti nam kar kaj napiši, ko ti bo hudo. Meni kar pomaga, je precej lažje, kot "v živo" govorit o tem. Tuki smo tudi za to, da se tolažimo in jokamo skupaj. Seveda se je lepše veselit, ma nimamo kaj, na žalost je še vedno veliko slabih novic.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 13:08:52
|
|
|
|
Shuka
|
Kostanj - tudi meni je žal. da je do tega prišlo , izjokaj svojo bolečino , jutri bo dan drugačen. Me smo s teboj, mislimo nate in oglasi se, ko boš lahko.
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 13:18:36
|
|
|
|
pf
|
Kostanj zelo mi je hudo zate. Drži se.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 13:44:24
|
|
|
|
arneja
|
Kostanj, punca naša, vem, kako grozljiv občutek je to, ko do ET-ja ne pride. Sem bila na tem. Samo gledala sem lahko Reša, tudi reči nisem mogla ničesar . Se mi zdi, da je to huje kot če na koncu nista dve črtici. Ker vsaj tisti teden upaš in si predstavljaš, da boš mamica. Tako se pa v sekundi vse sesuje. In sploh ne dojameš. Reš pa še to pove kot neko danost, ki je pač ne moremo spremeniti. Ko se boš pobrala iz najhujšega, pridi spet med nas . Tudi ti lahko svoje celice izboljšaš, tako da upanje obstaja. Samo nekaj časa traja, da človek začne spet upati . Vedi, da si ena izmed nas, da čutimo s tabo . In da boš spet začela upati, boš videla .
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 13:46:14
|
|
|
|
arneja
|
Pri nas pa takole: naš povedal, da greva v postopek konec februarja. Šef zdaj pravi, da bodo poskusili potovanje za en teden zamakniti. Zdaj se pa jaz bojim, da se ne bi meni slučajno M za en teden zamaknila .
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 14:02:27
|
|
|
|
arneja
|
Pikovit, ti si pa včeraj uživala na sončku . Midva včeraj nisva bila ravno za kam iti, sva bila bolj kot pes in mačka . Danes pa full piha zunaj, samo tiste bedne megle pa le ni več. Dejzi, a ravno za soboto si me določila? Kaj če se ga pa spomnim v petek žurat iti pa bom celo soboto spala ? In danes si takšno pesmico v avtu poslušala ? Mislim, da ti vesolje res hoče nekaj sporočiti . Jadrnica, sekira bo ostala zakopana do nadaljnjega , zdaj naj samo še moja M pravočasno pride. Upam, da je tvoj dan v službi čimmanj stresno minil . Sayuri, a ti si pa slikco zamenjala ? Kitty-no izjavo bom šla pa pogledat, ko bom imela kaj več časa. Jutri pa že nuhalno ? Joj, kako jaz vedno malo ljubosumna gledam tam nosečke, ki na nuhalno pridejo in si želim, da bi bila jaz tudi zato tam. No, slej ko prej bom tudi jaz, ne ? Abra, polna luna naj bi bila pa res zdajle enkrat. Abra, tvoje sanje so bile pa sigurno napoved enega srčkanega, zdravega fantka . Kaj bi pa ti majčkeno raje imela: fantka ali punčko? Pf, ja, če mi bo M tkao zelo zamujala, bom pač rekla za zamrznjene plavalčke Rešu. Pa saj upam, da mi ne bo. In ko bom že enkrat na injekcijah, me Reško ne bo mogel na marec prestaviti . Lahko me edino zadavi . Ti si pa 10 kg pridobial zaradi zdravljenja? Jaz sem pa zadnjič celo shujšala, ker sem bila tako zelo živčna ves čas .
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 14:14:23
|
|
|
|
arneja
|
Lelja, meni se pa ne zdi, da bi ti imela ravno malo foliklov. Pa fino, da je eden že 21 velik, dva pa 19, da bodo celice zrele. In danes že stopka. Katero si pa dobila, za v rito ali trebuh? Anime, si zdaj že daješ Diphereline vsak dan ali še vedno na dva dni? Jaz pa nisem nobene želje po gospodinjkih delih dobila . Bi mi moral dati kakšnih 10 Menopurčkov, da bi jaz imela željo po "ženskih delih" . Crkljanje je pa druga zadeva . Ja, Konina, drugo leto takšnen čas boste morali pa še drugemu otročku ustreči, ne ? Banga, niti enega folikla nisi imela po Klomifenu? Tukaj gor nas je pa ogromno in še zdaleč nisi edina. Tisto špikanje pa sploh ni takšen bav-bav kot se sliši . Mismis, kot si napisala, zaloge optimizma si nabrati do 28. 1. in potem boš zmagovalka .
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 14:26:34
|
|
|
|
majc
|
Hojla. Sem malo preskočila prejšnji teden, ker je bilo v službi noro. najprej Kostanj...držim pesti, da bo naslednjič bolje in ne obupaj...še posebej če imaš sončka že doma. To je pač ena taka kuhinja, ko enkrat rata iz neznanih razlogov, drugič pa ne... Nosečke bodte pridne in čuvajte svoje srčke. Jaz imam danes eno pohvalo za dr. Tomaževiča...Glede na to, da je bila prejšnjič hiperstimulacija, sva bila zmenjena da bo on gledal. Danes sem bila 10 dan na Gonalu...on pa na dopustu...pa so ga poklical in je prišel pogledat. Res pohvalno...mi je bilo kar nerodno. No, hiper stimulacije pa zgleda ne bo, na srečo...bo pa manj jac. Upam, da kvalitetna... Naslednji UZ imam 23.1. pri Drobniču, pol pa naprej. Zaenkrat pa psiha sploh ne pusti razmišljat o kakšnih otročičkih...se mi zdi čisto nemogoče... Držte se.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 14:30:01
|
|
|
|
arneja
|
Shuka, pravo za tvojo hudičevko . Da pride tudi takrat, ko je treba. Jajčka pa itak, da bodo lepa . Reša bom vprašala, ko bova že v postopku, da me ne nažene na marec . Ma, se sigurno tudi tu da. Če se da v drugih primerih, ne vem, zakaj se tudi takole ne bi dalo. Veš, ko samo pomislim, da bi še en mesec čakala, mi kar slabo postane. Že tile dnevi se mi grozno vlečejo. In če pomislim, da slučajno spet ne bi bilo celic, pa potem spet čakati tri mesece - grozljivka . Dejzi, kaj kaj Vlasta in Toni počneta ? Kostanj, Reš ga včasih res tako poserje s svojimi izjavami, da je joj. Tudi o Pragi sem jaz že poslušala in to že takrat, ko sem imela prvi UZ in so bili folikli bolj majhni. Da sem bila cel dan čisto iz sebe. Pa tisto o splavu omenjati - ma, čisto zgrešeno . Jaz sem pa poslušala, da sem bila takrat na tabletkah, ko so jajčniki najbolj delovali. Ga zna res pihniti včasih . Samo ne obupati. Pride včasih takšen cikel, naslednji bo pa spet čisto ok, pa še zdravilo ti bo zamenjal . Si prvič tudi imela Gonal? Marca se nam boš pa seveda spet javila. Še prej, boš videla .
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 14:32:14
|
|
|
|
Amelia
|
Hej punce, za tiste, ki ste spremljale mojo zgodbo: danes sem bila spet pri Rešu, eden je že ful velik in mu bije srce, t drugi se je pa kot kaže nahal razvijati, tako da bom imela samo enega pamža. Je Reš rekel, da je po eni strani še bolje tako, jaz sem OK, moj dragi je malce razočaran, jaz sem pa res Ok, samo da je z eno bebico vse OK, 12.2. imam nuhalno.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 21.1.2008 14:38:23
|
|
|
|
arneja
|
No, Amelia, tebi se je pa na koncu čisto vse zgodilo tako kot si hotela . Si se tako bala dvojčkov, da je en revček raje kar odnehal. Ampak dobro, da si vzela dve pikici, kaj če bi eno samo in to ravno tisto, ki se je poslovila? Škoda da nimaš en dan prej nuhalne, pa bi bili spet skupaj v čakalnici .
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......