Žabika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Encijan Žabika, saj ne vem, morda te je že katera spraševala (nisem še na tekočem), pa bom kar vprašala, da potem ne pozabim. Kje si bila to na predavanju, sploh nisem pomislila, da kaj takega obstaja in seveda sem ful zainteresirana, da bi se tudi sama česa podobnega udeležila. A je bilo to predavanje tudi kaj povezano z alergijami, ali samo tako na splošno zdrava prehrana brez naštetega? Prosim za čim več info... Lahko na ZS, če se ti zdi, da ne paše sem... Encijan, nisem pozabila, samo ni bilo pravega časa za odgovor. Tečaj organizira Mojca Kurent, ki uči tudi masažo dojenčkov. Poteka na njenem domu, ponavadi ob ponedlejkih, traja pa 3 ure. Tečajev je načeloma več; na vsakem srečanju se pripravljajo različne stvari, prvi tečaj pa naj bi bil namenjen predvsem spoznavanju različnih možnosti (od tega kje kupiti sestavine, pa do tega kako jih skuhati oz pripraviti). Me smo zaključena skupina, tako da bi se za naslednje srečanje lahko odločile in prosile Mojco, da pripravljamo npr. samo zajtrke in malice. Zadeva je namenjena tistim, ki želijo pripravljati bolj zdravo hrano in seveda tistim, ki imajo alregije na posamezne sestavine. Povdarek je na pripravi hrane brez mleka, sladkorjev in jajc, vse ostale sestavine pa so iz biološke proizvodnje. Na tem srečanju smo pripravile: riževo kašico s suhimi marelicami, rozinami in jabolkom; juho iz rdeče buče in riževimi rezanci; juho iz zelenih bučk; aldove žgance; riževo kremo; lešnikov sladoled; kokosove kroglice, pa poizkusile smo veliko različnih izdelkov. Npr. naravna sladila, različna mleka, čokoladne bombone, piškote, .... Bilo je super, samo tako kot sem že napisala, potrebujem nekaj časa, da bom naučeno spravila v prakso. No pa ne vsega, da ne bo pomote. Danes smo preživeli lep dan na svežem zraku in SONCU!!!! Pa še čist toplo je bilo. Zdej pa Hana spi. hrana: Hana poje zelo, zelo malo. Ampak očitno ima dovolj. Samo malo se mi spet ne da pripravljat vsega za tiste tri žlice. Sej bo bolje. Najlažje je pa itak jabolko ali pa banano olupit. pust: Kati ful je luštkan Žiga medo. Super kostumček. No jaz pa moje miške še ne bom izdala. Bom komaj počakala še 14 dni, da vam pokažem slikco. trma: o tudi mi jo poznamo. Sicer ne z metanjem, ampak z jokom. Pri previjanju smo bili pa parkrat malo bolj na trdo in ni več panike. Samo leži in gleda. ANJA: teli ta stari jih pa res stresajo. Huda podobnost - predvsem v višini! Uf sem naklofala - dost mam!
|