urla
|
IZVIRNO SPOROČILO: urla IZVIRNO SPOROČILO: erna14 vrtec-men je logicno da si vsak stars ne more prvosct da bi za vsako svecko k prtece iz noska,si lahko vzel bolnisko in ji dajo v vrtec,vem da ni prov sam tko je...ni mi pa jasn zakaj v vrtcih npr.ce je pac temu tako,pa ceprav ponavljajo in ponavljajo da ce je otrok sam malo nahodn da ga ne vozijo v vrtec pa ceprav se ljudje tega ne drzijo in z tem ogrozajo druge otroke.zakaj potem ne naredijo oz.locijo otrok od teh zdravih,pac naredijo se eno ali 2 skupini kjer bodo malo oboleli otroci in tako bi resili zadevo z razsajanjem....vsaj delno ce ne popolno prej sm mogla jit ker je tamal grizu kos za smeti v kuhinji Glede zdravja otrok je tako: nobena vzgojiteljica NE SME odkloniti otoka, če ga zjutraj pripelješ v vrtec. Če ima recimo vnete učke in ga vseeno pripelješ (vnetje se prenaša kapljično), diplomatsko popoldne visi obvestilo na vratih v katerih primerih naj bi otroci ostali doma. Potem je pa spet na starših, ali bodo to upoštevali ali ne. Spet drugi problem je v bolniškah. Recimo konkreten primer za škrlatinko. Zdravljenje poteka nekje tam okoli 10 dni, Bolniška ti pripada samo 3-4 dni. Pol pa povej, kaj ti je narediti. Če jemlješ skoz dopust, ti ga za poletje tako ne ostane prav nič. Za ločevanje bolanih od zdravih pa NO GO. Prvič nimajo dovolj vzgojiteljic; srugič pa naj bi načeloma otroci v vrtcu bili zdravi. naj bi bili zdravi ampk ocitno ne morjo bit napr.danes je en bolan ga mas doma 7 dni ,ga zdravega peljes v vrtec pa zboli en drug, ki pa ne kaze znaka bolezni ampak je samo prensalec bakterije in kaj imas na koncu ,cez par dni otroka spet doma,konec mesca pa se vedno mors placat vrtec in kaj je nauk tega 1.non stop bolan otrok 2.si ob ves dopust 3.po moznosti se ob sluzbo 4.pa se visoka poloznica konec meseca za vrtec za kozlat,sam ni kaj otrok mora v vrtec definitivno,sam pravim da bi mogl na temu neki nardit...kar koli,vem da je tesko....ampak valda saj startsem je tud tesko ce je ortok skoz bolan,pa nimajo kam otroka dat,zalostno vendar tako je,in kaj nardijo pac ga v klicu sile tudi takega odpeljejo v vrtec,realno pogledano je tocno tako,zato pa pravim da bi bilo uredu ce bi lahko locili otroke malo bolane od popolnoma zdrvaih,ce bi bili rezultati vidni pri zdravju otrok in stevilu otrok v vrtcih,pomoje bi se definitivno splacalo. Jest sem mela Tiana prvo leto v povprečju 4-6 dni na mesec v vrtcu, ostalo je bil doma. Hvala bogu, mi je vsakič vskočil na pomoč dedi, tako, da sem jaz ostala doma samo prvi dan, ko je bilo potrebno otroka peljati k zdravniku. V nasprotnem primeru bi se mi pa zmešal, v službi bi me pa itak postrani gledal. Apamak tako je in kaj čmo. Da vas potočažim. Prvo leto vrtca je bilo katastrofalno, v drugem letu obiskovanja je bil doma v celem letu kakih 10 dni (ne v kosu), tretje leto pa je bilo še bolje.
|