Anonimen
|
ojla punce, kako ste? po doolgem času, da se javim. Mere Anastazie bom vpisala drug tedn, ko bom imela posvetovalnico skupaj z Benjaminom, namreč ta petek ima že 1 mesec. AZZURRA naj te samo potolažim, da sm mela izpad trmo že 4 mes pred porodom, izvajala sem razne finte ( se delal da sm huda, dvigovala glas, jo poslala v sobo spat, jo poslala v kot, se delala da jokam, ....) in na koncu enkrat zaleže. če je hotla metat hrano na tla, je ona je vse pobrala in za kazen jo dala proč od mize medtem ko smo jedli, valjda je jokala nekaj časa in lepo jedla naprej; nekajkrat je testirala moje živce in trenutno tega ne dela več. Če ji kaj ni prav, pa joka in kriči, tudi jz to delam, se zasmeji, se obrne in igra svojo igro naprej. Če se boš ti vedno predala in on zmagal, te bo testiral tudi kasneje. Ne dovoli si tega! Mene bilo tudi strah, kaj bo ko pridem z dojenčkom domov. Ja 2 dni ajoj, kričanje in metanje v tla, čim sm ga pristavila k prsim. Pa sm se zafrkavala, da naj pride še ona cizat, se je samo naslonila name in od takrat mir. Tud zdej ima izpade in nekako jo obrnem. brezveze da zgubljam živce najprej zaradi sebe, nato zaradi mleka in zaradi benjamina. Popoldne pa moram imet živce še za ta večjo hči, ko se moram usesti zraven med branjem in jo učiti. Ta sistem od šole je en klinac, da se moramo starši ustesti z njimi, ne pa učitelji. Oni jim dajo neko osnovo in mi naj se j.... doma. Oprostite izrazu, samo to ni nič od devetletke. Samo predstavljajte si, da pridete iz službe vsa utrujena, še pod stresom, okol 6 zvečer (z nadurami), najprej vas čakajo gospodinjska dela, večerja in ko bi otrok šel spat, vi se morate usesti z njim in učiti ga, preveriti vse naloge,če je prav izračunal,....Dosti o tem, ma hvala bogu sm doma, da imam več časa za njo. No nazaj k trmi, kot pravi NATY-TAJA zaleže al soba al ponavljaj za njim al si pa kej zmisli. Aja naša se boji kuhovnice , samo pokažem ji, pa preneha z neumosti. Kakšen krat jo nisem imela za mar, se je tud takoj umirila. Te dni mi najbolj da mir, da ji na pokrovčku od kreme dam malo kreme in gre svojega dojenčka mazat po glavi, ritki, ....Ponavlja iste zadeve kot jaz z Benjaminom, tud hrani na cizikah . Se spomnim pri ta večji kako se mi je kdaj pa kdaj izmikala od roke in bežala (jz jo lovila) enkrat jo nism (sm ji samo sledila in se skrila pred njo), se je kao izgubila in tako jokala, da nikoli več ni tega naredila. In to se nam je zgodilo v OBI-ju v Lj. Samo z zobki pa smo tako počasni. Nikakor ne zrastejo do kraja, videt jih je še vedno 7, nato ji rastejo še 4 dodatni in že cel mesec so na istem nivoju. Drugi teden jo peljemo prvič k frizerki, kr se meni več ne pusti in nemirna je na stolu.
|