Azzurra
|
Alisa, naš ima faze, ko je več in ko je manj, načeloma pa opažam, da mu zjutraj ne gre zajtrk, tu pa tam poje kak kos kruha (v velikosti toasta), zadnjič sem mu mazala kislo smetano in marmelado (sem prebrala na forumu, da je ena to mazala svojemu otroku pa sem glih imela oboje pri roki) in je zmazal skoraj dva kosa, naslednji dan pa niti videt ni hotel tega. Zjutraj spije kak požirek mleka ali bele kave (mi kupujemo v trstu Orzo bimbo - instant otroška žitna kava), včasih mu nadrobim not kak piškot. Vmes mu dam sadje, enkrat ga rad poje, drugič noče...Za kosilo navadno poje, kar je skuhano. Rad ima juhe in mineštre (mi enolončnicam rečemo mineštra): fižolovo, ječmenovo, koruzno, zelenjavno, celo joto s kislim zeljem, kakšne obare ima rad, pa testenine, rižote, uh, pa ribe.... Popoldne zelo rad poje jogurt ali skuto, včasih prosi za še, za večerjo pa tudi on kakor kdaj, včasih je celo že preveč utrujen in razdražen. On popoldne spi samo eno urco nekje med 13. in 14. uro in je potem ob 18. ali 19. uri v globoki krizi, no, če uspemo kaj pojest, ok, če ne se gremo kopat, potem pa se razživi in - ne vem ali bom deležna kritike ali ne, a tako imamo pri nas - pred spanjem spije še cca 4 dl mleka!!! kapesanta, mi smo šli na tečaj, ko je bil Liam star 6 mesecev, samo meni ni bilo bogvekaj, mislim, zaradi organizacije verjetno, pa večkrat smo naleteli na prehladno vodo, pa umikali smo se organiziranim skupinam v bazenu in otroke previjali in preoblačili na mrzlih hodnikih, skratka, pri nas ni vse štimalo kot bi moralo, je pa Liam užival in še zdaj ko vidi obroč, kaže nanj in vpije DODO, DODO (kar je pri nas "voda"). Liam zdaj že ful govori. Zadnjič sem klepetala po telefonu in nekaj časa me je opazoval, potem pa mi je zažugal in rekel NEHEJ !!!!!! Haloooooooooo?????????? Nehej??????????? Pa če mu rečem LUNA, on reče SIJE, pa na KLADVO doda BIJE....zadnjič je kričal skoz okno (to je bilo 1.1. na novo leto) dol k sosedu: Boris! Policija! Mi smo pa crkavali od smeha. Najbolj zanimivo je to, da ga ne jaz, ne mitja nisva učila besede policija. Pa ko gremo mimo pumpe, zmeraj pove...tata tanka benzin Pa jaz se zdaj res že bolj okorna počutim in temu primerno pojamram, rečem JOJ, JOJ...in čuješ njega "JOJ MAME..."
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|