mojčca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dolina Mojčca, kje pa si ti? Tukaj sem. Sem vam hotela kaj lepega napisati včeraj, pa sta bila čez dan oba tako tečna, da ni bili za zdržati. Zvečer pa nisem prišla do računalnika, ker ga je moj rabil za službene zadeve, svojega prenosnega pa je pozabil v pisarni. Dolina in Suzi, naslednjo pot v Rim imata pa vidve rezervirano in močno vama želim, da bi tako pohiteli kot Katrin. Dolina, meni Manca tudi ne pusti, da pojem zraven kakšne pesmice in čisto znori, pa še zraven mi pove, da jaz pa ne znam peti. Sem prav vesela, da mi zaenkrat vsaj Matic pusti to veselje, da pojem. Je dobil za Božička pametnega kuža in je mami najbolj navdušena nad njim. Skaana, bolj ko te berem, bolj ugotavljam, da tudi Aleksej ni tiste vrste otrok, ki bi čez dan ful spal. Naš Matic je kar se tiče spanja podnevi obupen. V celem dnevu spi 1 uro, meni se pa že kar meša, ker ne morem ob njem nič narediti. Pa tudi drugače imam občutek, da so fantje veliko bolj zahtevni kot punce (ja normalno, kako sem sploh lahko podvomila, moški pač). Ko si napisala, da ga imaš pod igrali, meni so to v razvojni strogo odsvetovali, sploh pa, če zateguje glavo. Kar se tiče razvojne, tam ti prepovejo toliko stvari, da sploh ne moreš verjeti in grem že sama sebi na živce, ko recimo mojemu razlagam: to ne smeš, to pa ni dobro za njega, pa tako ga drži, ........ Mislim da že komaj čaka, da grem nazaj v službo. Kar se tiče pa oblačil, jaz imam od Mance čisto punčkasta oblačila (do sedaj sem mu mogoče oblekla tri Mančine stvari, pa bo fant aprila star že eno leto) in moram vse kupovati novo in lahko rečem samo kriza. Tako da tiste, ki imate fante, pa boste dobile punčke, če rabite oblačila, jaz jih imam in lahko posodim. Ni panike. Če bom pa slučajno Maticu oblekla kakšno roza stvar, me bo pa na stara leta še tožil . NiLe, sedajle sem se pa nasmejala. Vaša Lea pa spiderman - ja, to pa pobirajo po svojih starejših bratcih. No, naša Manca je recimo bolj kot nad punčkami navdušena nad orodjem, samo da zbija, pa je punca vesela. Suzi, letos je pust 5.2. in naša Manca bo medvedek. Smo ga dobili od moje sestre oz. njenega sina in je ful navdušena. Sva ga probali in smo jo komaj uspeli prepričati, da se ne more cel dan sprehajati v tem in da ji bo vroče. Pranje oblačil za dojenčke: na začetku sem jaz prala ločeno, po kakšnem mesecu pa sem začela prati z našimi oblačili. Plenice: bomo ravnokar bankrotirali. Mi je čisto jasno, da jih pač Matic rabi, ampak Manci pa tudi na misel ne pride, da bi slučajno šla spati brez. No, ona bi šla spati brez plenice, samo zjutraj bi bila poplava. Mi je pa Manca danes malo po 5 uri zjutraj zbudila Matica, ker je kričala: ne vržt bonbonov v smeti, ne vržt bonbonov v smeti. In to je bila tako glasna, da se je zbudil. Potem pa jo končno pomirim, se vležem nazaj v posteljo in Matic, namesto da bi spal v postelji ploska. Se sploh ni pomiril. Ko smo končno vsi zaspali nazaj, je Manca ponovila vajo malo po 6 uri zjutraj, tako da sem potem Matica dala spati v najino posteljo in se je zbudil zjutraj malo pred 9 . Manca: sva z mojim ugotovila, da ima ona ušesa samo za okras, ker uporablja jih tako ne in nič ne sliši. Kakšen dan je trmasta je ko 100 , nagaja cel dan, te res čisto spravi ob živce, kakšen dan pa je tako priden otrok, da sploh ne morem verjeti. Mi pomaga pri Maticu, lepo pospravlja igrače, kar se tiče hranjenja poje vse brez problema. Matic: če bi čez dan spal več kot eno uro bi bil to idealen otrok. Tako pa je dopoldan ful priden, ker je spočit, popoldan pa mu primankuje spanca in je tečko. Imamo še kar samo dve zobka, grize pa vse, kar vidi. Sva bila prejle pri mojih starših v kuhinji in je Matic prav veselo grizel rob mize (to počne sedaj kakšen teden in besede NE ne upošteva sploh) in jima je po robu prav lepo zgrizel prt. Edina zadeva, ki jo res obvlada v nulo je, kako se da bravo in ploska non stop. Če ga vprašam, kje je lučka, da naj pomaha pa pa, kako je velik, on samo ploska (očitno preveč gleda tega smajlija). No, sedaj pa se grem igrati z Maticem, ker je že zelo hud, ker mami sedi za računalnikom in se ne posveča njemu.