Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: taška30 Aischa, tole s flaško res ni oK. Imaš sicer mini možnosti, da ne bo pustilo posledic, ampak jaz sem videla že kar nekaj otrok s povsem črnimi zobki, veš kako grozno to zgleda. In to še v šoli, dokler vsi mlečni ne izpadejo. Naredi tako kot ti je svetovala valika. Za podnevi ni problema, tud naša pije sok z vodo, pa kompot, ampak ponoči pa valja sladek cucelj po ustih. To je strup za zobke. Da ne govorim o razvadi pitja ponoči, ki se je ne znebiš naslednjih par let. taška, ja to imaš prav - glede črnih zobkov. meni je to tako grdo videti. sama pri sebi sem si vedno rekla, da pa moje ne bodo imele nikoli tako črnih zobkov. in hvala bogu nimajo. ok, saj velika poje kar nekaj sladkega, ampak je navajena na redno umivanje zob in ni problema. tudi mala dobi čez dan sladkan čaj, pa čežano ji tudi malce sladkam, ker noče drugače pit oz. če so prekisla jabka (ji moram sedaj poleg domačih jabolk, kupovat, ker so domače tako zelo kisle, da bi morala ogromno sladkati, to pa mi glih ni - potem raje jabolka kupim.... ja, pa redno umivanje zob - samo to bo pomagalo. ne vem katera je zadnjič napisala, da ji je zobarka rekla, da je glavno krtačenje, da ni potrebno zobne paste. no, naj povem, da sem jaz pri obeh začela z vademecum okus jagoda, ampak pri ta veliki sem sedaj cca 1 leto nazaj opazuila, da ji ta pasta ni bila več dovolj, ker je kljub rednemu krtačenju zob imela take rumene - in to stalne zobke, tako da imava sedaj drugo pasto junior - brez okusa jagode - in so se ji zobki bistveno polepšali - pobelili. tako da pasta vsekakor malo pomaga....jaz moji lari dam toliko za vzorec na ščetko in ji skrtačim zjutraj in zvečer, potem pa jo moram z mokro cunjo pobrisat okoli ustec, da je ne bi peklo, pa ji še malo po ustih pobrišem tisto malo pene, ki se naredi
|