|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
15.1.2008 10:06:38   
aischa
moji nečakinji starejša stara 6let tamlajša pa 3 obe ponoči zelo dosti pijeta.

sestra mi je rekla da ji je pediatrinja svetovala naj otroci pijejo ponoči ampak vodo.
tudi mi smo ko smo bili mali, mama nam je nastavljala sladkani čaj.

jaz imam še sedaj vedno zraven postelje plastenko z vodo.

postila bom naj pije ponoči ampak moram jo navadit na vodo.

aja glede igranja s flaško. moja user posted image  se ne igra ker sem jo zadnjič opazovala. spije ko je žejna potem pa da flaško zraven glave. in zato jo potem tudi vedno najde

Anja, 11.04.07, 2140g 45cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4551
15.1.2008 10:10:45   
zoom zoom
Kok sem jest zaspana. Res sočustvujem z vsemi, ki ste imele tudi pestro noč. Gaja sicer hvala za kavo, ampak je ne pijem, bi mi pa verjetno prav prišla. Samo kaj ko je tako ogabnega okusa. Študiram, da bi si naredila kakav (in to ful kakava in malo mleka) pa smo potem spet pri čokoladi. Naša zaenkrat ne zgleda nič zaspana in ji je čist všeč kamorkoli jo pač postavim, samo v sobo ne smeva. Tam je pa jok.

Ji pa tudi jaz dam v posteljico flašo z vodo in jo zna tudi  sama vzet, samo naša ni ne vem kakšen ljubitelj pitja, tako da je to bolj za igrat, ali pa kakšen požirek naredi. Ji pa v bistvu sploh ne dajem drugega kot vodo. Na začetku uvajanja GH sem ji tudi sok dala, zdej pa ne več.
Dude pa ne zna dat sama v usta.user posted image

ZDej me pa nekaj zanima. Tiste, ki imate samo eno otroško sobo. Ste jih dale že skupaj ali so še vedno pri vas. Mi smo se malo zajuser posted image , ker smo naredili samo eno veliko otroško sobo in ne dveh, ampak se ne nikakor pregradit, ker potem druga ne bi bila ogravana, pa slaba svetloba,... Smo računali, da bi bila ene 10 let skupaj, potem pa bi se mi2 ali pa eden od otrok preselil na drugo stran stanovanja, kjer je še ena soba. Zaenkrat pa to odpade, da bi se kdorkoli preselil, ker je preveč oddaljeno.
Me res mika, da bi ju dala skupaj, samo po drugi strani bi pa to verjetno motilo starejšega, tamalo pa verjetno tudi, ker bi on tam ropotal, dokler ne bi zaspal. Ja res smo se zajuser posted image
Ah bo že bolš.

Aja pa vsem čestitam za obmesečnice. Nas to čaka jutri. Kako gre čas hitro naokoli.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4552
15.1.2008 10:12:52   
zoom zoom
Še to , da bi jaz spala na kavču pa ne pride v poštev. Je preveč mehak, če ga pa raztegneš pa pretrd (pa kdo ga bo vsak dan potem pospravljaluser posted image )

(odgovor članu zoom zoom)
Neposredna povezava do sporočila: 4553
15.1.2008 10:21:43   
taška30
Zoom zoom, na hito, Jaz sem tud naivno mislila, da bodo kmalu v eni sobi, ampak kot kaže še dooolgo ne bo tako. Imamo itak le eno otroško sobo. Problem je ker imata popolnoma različen način uspavanja, Julija mora zaspat v miru in tišini, Manca ima pa govorance in žure še dve uri v postelji. Tako da zaenkrat Juli ostaja v spalnici.
Trenutno je tako, da jaz kraljujem na zakonski, moj pa največkrat na kavču, ker dela na rač. pozno zvečer in ponavadi zaspi z laptopom v naročju.user posted image  Kadar pa pride v spalnico (1-2x na teden), mi gre pa tko na živce s smrčanjem, da ga non stop butam.
Ja takle imamo.user posted image  Sicer se ne sekiram dost, ker seksamo itak ne v spalnici odkar je Juli noter, tko da mi je čist vseen, glavno da je mir. Pa še Manco dostikrat prestreže, če ima kakšne nočne motnje ali želje da ne rogovili po spalnici.

(odgovor članu zoom zoom)
Neposredna povezava do sporočila: 4554
15.1.2008 10:44:33   
ALESSA
Dan!

Gaja, kot, da bi o naši noči brala. Pri nas je bilo enako in je že zadnje 3 dni tako. To je za znoretuser posted image . Pri nas že duda ne pomaga. Vem, da mu gre zgornja enkica ven, tak, da se tolažim, da bo počasi mimo. Vsaj upam, ker to ni več res. Sem taka, kot cota user posted image in me ful oči pečejo. Sam vem pa, da pri Neli sploh nismo imeli takih problemov. Če se je slučajno zbudila ponoči sem ji dala flaško čaja ali mleka pa je zaspala nazaj. Anel pa bi rad sedel v kinderpedu pa imel žurko. Ko ga pa dam sedet za par minut pa je tiho in kot, da ni nič. Mislim, da mu paše sedet zaradi bolečine od zobka. Ne vem, mislim si. Zdaj mi spi 1. rundo od 10. ure. Podnevi pa mu ni problem zaspat.
So nam pripeljali olje tako, da ne bomo ki na mrzlem.

Se beremo.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4555
15.1.2008 10:45:09   
ALESSA
Aja, pa vsem še enkrat hvala za čestitke. (od Anela).

(odgovor članu ALESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 4556
15.1.2008 10:52:09   
Anonimen
aischa - ja, otroci morajo dosti piti, tako kot starejši. jaz na primer vendo grem okoli 2 ure ponoči na wc - se enostavno zbudim in moram iti. pa potem tudi spijem pol kozarca vode. moja ta starejša ima tudi zelo rada vodo. sicer tudi rada pije soke, ampak več pije vode kot pa soke. tako, da ne se sekirat preveč, zaradi anje. počasi ji redči tisti sok za ponoči. pa redno umivanje zobkov, pa bo. joj, se spomnim, pri moji ta starejši smo že včasiih bli oblečeni za kam it. pa sem se spomnila, da nisma umile zobkov - pa sma jih še na brzino zdrgnile- tako da to pa sem ji res čistila in skrbela za zobke

lara prvo rundo spi. sem jo kar položila v posteljo - ker se mora naspati. da se potem naspi, se oblečema in grema na sistematski....mah, me te ure (ko si naročeni) vedno tako spravijo s tira. potem si vedno moram preračunat, kdaj jo moram nazadnje dat spat, da se potem naspi, pa da se potem imava cajt zrihtat in najest- kompliciram, saj vemuser posted image

(odgovor članu aischa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4557
15.1.2008 10:52:52   
katja pv
Dobro jutro!
To ste pa ene imele nočne seanse. Pri nas je bilo mirno do 5:30, ko se je Ana zbudila, se podojila in dalje zaspala. Matija pa se je zbudil ob 7:30 in se prišel pocrkljat k meni v posteljo.

Skupno spanje: Mi smo ju kar skupaj dali v sobo. Uspavanje pa poteka vsak na svojem koncu. Ano uspavam v otroški sobi, Matija pa v najini spalnici, potem ga pa prestavim v otroško sobo in se kljub Aninemu joku ponoči (ko se zbuja) sploh ne zbudi, pa tudi Ana se ne zbudi, če ima Matija nočne more in se v joku zbudi sredi noči.

Porodniška: zaključim jo 20.3. potem pa imam še 20 dni lanskega dopusta za porabit in bom šla v službo 28.4. za tri dni, potem so prazniki, da si malo spočijem in nato polno. Bom pa delala le 4 ure, tako da ni sile. Do septembra, ko bo šel Matija v vrtec pa bosta oba pri privat varuški. Mi je prav všeč, ker sta ogromno zunaj na zraku.

Evo, se že deremo in jokamo. Je Matija Ano udaril s kockami.

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4558
15.1.2008 10:55:31   
Anonimen
vedno pozabim.....

tinki vse najlepšeuser posted image

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4559
15.1.2008 11:18:52   
ALESSA
katjapv: to veš, da ne moreš po zakonu porabit celega lanskega dopusta? Jaz ga imam skupaj 24 dni pa jih lahko porabim samo 12 dni. Sem brala na internetu, na strani od ministrstva. Sem bila ful razočarana. Če pa se da to drugače zmenit s strani delodajalca pa ne vem, jaz bom probala pri moji šefici. Bom vidla, kaj bo rekla.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4560
15.1.2008 11:20:50   
ALESSA
Tinka: vse lepo ob 9. mesečnici!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ALESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 4561
15.1.2008 11:53:06   
thumbelina
Hej čveke.
Mi imamo pa dost placa v bajti, sam mansarda še ni zgotovljena in tudi kmalu ne bo. Ni denarja. Sicer pa imamo v planu tukaj v srednjem štuku imet v zdajšnji spalnici kabinet, dnevna bo končno postala dnevna, otroška sobica pa bo kamra za ropotarijo. V mansardi bo pa imel vsak svojo otr. sobo, midva splanico, kopalnica bo in ena velika garderobna soba, kjer bomimela vse cote...
Sam kje je še to. Punce, jaz sem opazila, da odkar smo 4, zapravimo ful denarja in nič ne prišparamo. Tamali tolk poje, da pol žakeljčka brokolija od mercatorja ponucam za eno njegovo kosilo. Še dobro da imam bučke, korenček in kolerabo zamrznjeno iz našega vrta...

ZDAJŠNJE STANJE:
Matvež spi v najini spalnici, midva na raztegljivem kavču v dnevni (sam je kavč kr ok, pa tud dnevna je velika, tako da imam kavč skoz raztegnjen in nam tud paše tako ker je dost placa za vse 4 ko se spravimo vsi 4 gor), Jerca v otroški sobi. KO bo Matevž tam nekje slabi dve leti star, ga nameravam dat v Jerčino sobo, bomo dali pograd....

Zdajle ga moram zbudit, potem bo pojedel polento z brokolijem in govedino, potem pa k pediatru na sistematski, vam poročam, kolk se NI zredil, ker je še vedno en mali drobižek, ampak dolgin pa je....

(odgovor članu ALESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 4562
15.1.2008 13:04:48   
taška30
Joj, kolk me danes Juli spet ob živce spravlja s tem njenim nejedenjem. V stolčku se kr neki dere, odskakuje (tako da se odriva na spodnji polički trip trapa), zmajuje z glavo in tolče z rokami okrog sebe. Ma če mi ni 10x zbila iz rok polne žlice, pol pa še iz tavelke mize vrgla keramično skodelco z ostankom kašice, da je bilo po celi kuhinji. Zobkov ni na vidiku, ne vem kaj ji spet ne paše, pa ji ponujam same stvari, ki jih ma rada.user posted image
zdej spi.
Sva bile prejle zunaj, je ful lepo kazalo, da bo sonce, ampak pri nas ful pihauser posted image , zdej se je pa spet pooblačilo.

Danes vas ima pa kar veliko sistematiko. Dobro opravte.

Lp

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 4563
15.1.2008 13:44:26   
mojčca
No, midva sva se spet potepala po Kranju. Na poti domov mi je zaspal za dve minuti, potem pa sem mu doma dala malico in je šel direktno spat. No, kakšne je počel v postelji, pa boljše da sploh ne omenjam. Z eno besedo katastrofa. No, po več kot pol ure kričanja, pa mu je končno uspelo zaspati. Sem pa pogruntala, če grem z njim, Manco in taščo po nakupih, pridemo samo do dveh trgovin, potem pa je že toliko ura, da moramo iti domov, ker gresta oba spat. To pomeni, da sem bila včeraj in danes v Kranju, pa mi še ni uspelo priti do Massa, da pogledam, če imajo kakšne pametne čevlje.

Taška, sploh si ne prestavljam Julije, da bi ti nagajala, ker se mi zdi tak dobrovoljček. Men je ful posrečena in mi izgleda eno tako majhno, nedolžno, pridno bitje.

Aischa, kot ti je svetovala Taška glede pitja, isto bi ti rekla jaz. Najboljši način pa je, če jo odvadiš ponoči piti, ker večja kot bo, težje bo. Boš pač mogla kakšen večer ali dva potrpeti, pa bo.

Zoom zoom: mi vsi štirje spimo v eni sobi in gre. Prvi gre v posteljo Matic, ko pa on zaspi, pa še Manca. Ker Manca potem še poje, ali se zgovarja, po večini pa je kar tiho. KO pa oba spita, pa sploh ni problema. Če se Matic kdaj ponoči zbudi, je bilo obdobje, ko se je zbujal in je ne jokal, kričal, kot bi ga dajali iz kože, Mance to ni motilo in je spala. Edino, ko sva prišla iz porodnišnice, se je prvo noč zbudila, ko je Matic jokal in mu je rekla: Matic, tiho bodi, Manca spi, se obrnila na drugo stran in je spala naprej user posted image user posted image .

Porodniška, mislim, da se mi zaključi 26 ali pa 27.3, ampak mislim, da bom dobila za tri mesece podaljšano, glede na Matica in obisk v razvojni.

Piškotek, Lonib, kje pa sta?????????????? Seveda, zapravljata, sedaj ko imata povišano porodniško. Kar privoščita si user posted image .

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4564
15.1.2008 13:47:11   
mojčca
IZVIRNO SPOROČILO: taška30

Joj, kolk me danes Juli spet ob živce spravlja s tem njenim nejedenjem. V stolčku se kr neki dere, odskakuje (tako da se odriva na spodnji polički trip trapa), zmajuje z glavo in tolče z rokami okrog sebe. Ma če mi ni 10x zbila iz rok polne žlice, pol pa še iz tavelke mize vrgla keramično skodelco z ostankom kašice, da je bilo po celi kuhinji. Zobkov ni na vidiku, ne vem kaj ji spet ne paše, pa ji ponujam same stvari, ki jih ma rada.user posted image
zdej spi.
Sva bile prejle zunaj, je ful lepo kazalo, da bo sonce, ampak pri nas ful pihauser posted image , zdej se je pa spet pooblačilo.

Danes vas ima pa kar veliko sistematiko. Dobro opravte.

Lp

NO, tako obnašanje imava midva pri večerji. Najbolj sem seveda jezna, ko mi iz rok zbije polno žlico, ker je vse po tleh, po Maticu, po mizi, povsod, razen v ustih. Sedaj mu dam v roke zobno krtačko, da nama vsaj približno uspe pojesti, ker drugače je to misije nemogoče. Velikokrat pa pride zraven še moja mami, ki igra dvornega norčka, da gospodič da par žličk v usta. NO, po večerji, pa ko recimo Manca je kakšen jogurt ali pa skuto pa odpira usta kot riba. Takrat pa ga ni nič potrebno animirati user posted image .

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4565
15.1.2008 13:57:47   
katja pv
IZVIRNO SPOROČILO: ALESSA

katjapv: to veš, da ne moreš po zakonu porabit celega lanskega dopusta? Jaz ga imam skupaj 24 dni pa jih lahko porabim samo 12 dni. Sem brala na internetu, na strani od ministrstva. Sem bila ful razočarana. Če pa se da to drugače zmenit s strani delodajalca pa ne vem, jaz bom probala pri moji šefici. Bom vidla, kaj bo rekla.

LP

Ja vem. Sem lani porabila že 11 dni. Sem zato bolniško pred koncem zaključila in koristila dopust (boljša plača - za 10% user posted image ). Skupaj jih imam 30, letos pa mislim, da jih bo okrog 31 dni, ker dobim še za Ano 1 dan.

Mi smo bili tudi na sprehodu in pri nas tako mrzlo piha, da smo zdržali 1h s šalom in rokavicami in čim bolj v zavetju hiš. Nam je prav ustrezalo priti nazaj v toplo stanovanje. Sedaj pa moram še kosilo skuhat in servirat. Bova z Matijem jedla špagete s pestom, za Ano pa moram narediti še polento in meso pogret pa bo.

Grem, se že deremo.

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu ALESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 4566
15.1.2008 14:07:00   
smotka lonib
IZVIRNO SPOROČILO: mojčca

Porodniška, mislim, da se mi zaključi 26 ali pa 27.3, ampak mislim, da bom dobila za tri mesece podaljšano, glede na Matica in obisk v razvojni.

Piškotek, Lonib, kje pa sta?????????????? Seveda, zapravljata, sedaj ko imata povišano porodniško. Kar privoščita si user posted image .

ja sem šla tiste 2 EUR-a zapravit.sem Zali kupila troje sp. hlačke in dala 1,88 EUR (ugodno) tako, da mi je ostalo še par centov. pa sem si rekla, da grem še to zapravit, pa sem v eno trgovino šla videla belo bundo za mene, jo probam (super paše), pogledam še ceno 27 EUR (ugodno, ker je bla prej 42user posted image ), plačam in grem. pa sem jo mogla kupit, ker mi je že moj reku, da je cajt, da še seb kej kupim. saj veš, za otroke zmeraj kupim, za sebe pa ne ker ponavadi ne ostane.

Nejc 15.9.1995 (53cm, 3320g)
Vanja, 24.11.2000 (59cm, 4880g)
Zala 29.3.2007 (54cm, 3970g)

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 4567
15.1.2008 14:15:38   
mojčca
Lonib, kje si pa kupila tako ugodno spodnje hlačke??? Jaz sem takrat dala skoraj celo premoženje za dvoje sp. hlače za Matica. Je moj 2x pogledal ceno in vprašal, če se slučajno delajo norca user posted image .

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 4568
15.1.2008 14:20:01   
taška30
Hm...zakaj pa rabite spodnje hlače za 9-mesečne dojenčke?!?user posted image

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 4569
15.1.2008 14:24:10   
mojčca
IZVIRNO SPOROČILO: taška30

Hm...zakaj pa rabite spodnje hlače za 9-mesečne dojenčke?!?user posted image

Za terapijo. Matic je oblečen v kratko majčko in spodnje hlače. So pa najmanjše spodnje hlače za dve leti. Še dobro, da ni naš pri tistih, ki so ful suhi user posted image user posted image user posted image .

Sem ravno pospravljala dokumente in še enkrat preverila, koliko se mi je zvišala porodniška: 1,35. Preljuba naša država, hvala za povišano porodniško user posted image . Sem pa pozabila napisati, da so mi ta mesec trgali prvi obrok kredita (100 EUR) tako da sem prav vesela, da se je vsaj porodniška malo povečala user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4570
15.1.2008 14:25:01   
mojčca
Kaštrun, vidim, da si prisotna. Kako je kaj z Lučko, a je že boljše, a je stanje isto????

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 4571
15.1.2008 14:27:42   
smotka lonib
Mojčca!

pri nas v Šk.Loki je ena trgovina, ki imajo zelo ugodne stvari. sicer niso ful ne vem kakšne kvalitete ampak tok zerlo zanič pa tud niso.. sem jih hotla kupit v Mani, pa so bile prevelike, pa še ene so bile 2 EUR. čeprav so bolj kvalitetne, za fiozioterapijo pa ja ne rabi ta dragih. ponavadi sem Vanji kupila kakšne tud v Sparu, kjer so bile po 3 pakirane, pa še ugodne.

piškotek!
imaš ti tud najbrž težave kako zapravit 2 EUR-auser posted image

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 4572
15.1.2008 14:30:29   
zalbi
Helou!

danes sem uradn diplomirala na filozofski fakulteti - user posted image user posted image user posted image

tako, sedaj pa bom lahko uživala do februarja, ko me čaka še ena formalnost na faksu - pol pa zaključim. Ja  tk da danes bmo pa le odprl kakšn šampanjec pol k bo še kdo doma, poleg mene in Sare.

sarina driska je danes malo bolje, sem klicala kr v Zd, pa je rekla, da je lahk kaj prehodnega - da traja preveč dni da bi bilo od hrane - no ja bomo vidla, upam, da mine, ker v petek imava sistematski pregled in cepljnje.

taška - a varuško že imaš, al jo boš še iskala?

Vsem k ste mela naprno noč, naša je bla OK - naj dan čim hitreje mine - obmesečnikom pa vse naj naj...

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 4573
15.1.2008 14:32:09   
zalbi
piškotek - ne hodt v Hoferja - je že včer dopoldne vsega zmanjkalo - vsaj v hoferju v šiški - grrr, sem šla popoldne pa niso nč več mel...

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 4574
15.1.2008 14:34:13   
smotka lonib
IZVIRNO SPOROČILO: mojčca

user posted image . Sem pa pozabila napisati, da so mi ta mesec trgali prvi obrok kredita (100 EUR) tako da sem prav vesela, da se je vsaj porodniška malo povečala user posted image user posted image user posted image .

za zjokat tale povišica, sploh če imaš kredit.user posted image

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 4575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Jurij ali ?
amalia

Katero ime vam je bolj všeč: Jurij ali

JURIJ (17%)

MATEVŽ (24%)

LOVRO (25%)

JERNEJ (34%)

Število vseh glasov: 493

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!