|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
8.1.2008 21:05:26   
lane31
Ženske jaz rabim pomoč!!!
Jaz nisem več pametna tukaj...kot veste je v petek imela vročino in pregled pri zdr. ni pokazal nič- tudi urin in kri b.p.
Od takrat opažam spremenjeno obnašanje,ki je doseglo vrhunec danes zvečer .
HRANJENJE JE KATASTROFA in moja vnaprejšna nočna mora...kako to izgleda- prve tri obroke v dnevu poje brez težav,popoldan pa ko prosi za hrano in ji jo dam ( stekleničko) se začne še huje jokat kot prej user posted image ,do danes zvečer je potekalo tako, da sva naredile en krog po stanovanju in je nato pojedla- brez težav....pusti noter cc 20ml
Zdaj pa se mi je jokala skoraj 20 minut skupaj, prvo jok za hrano- nikoli ne rabi čakat dlje kot 30sek., nato jok ko sem ji dala flaško....nikakor da bi jo pomirila,jokala....pol mi jo uspe s petjem umirit in spet dam flašo in jo je pojedla skoraj do konca ,podrla kupček in zaspala.
Kaj bi to bilo....saj če bi jo bolelo med požiranjem potem najbrž prvih treh obrokov nebi brez problema pojedla.....ali pač ??
Opažam, da je pri zadnjem hranjenju že zelo zaspana saj po 16h skoraj nič ne spi.....bi lahko bilo to???
Mene je že v naprej groza popoldanskih hranjenj,ki so iz dneva v dan  hujša
Sem prej ravno razmišljala da niti ne upam kam popoldan več iti z njo ker jo bo treba nahranit in bo dretje user posted image  Pa res gledam, da ji dam pravi čas hrano,da ji ni treba čakat, pa da je ne silim ko noče več....čeprav ne dosega količine ki bi jo morala pojesti.
PROSIM SVETUJTE MI!!!

(odgovor članu ULLA K)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
   RE: Desetke007
8.1.2008 21:28:35   
noa1
Živa: sem iz MB in danes se mi je zdel res en tak krasen zimski dan...sonček, pa ni bilo tako fejst mrzlo (mislim da enih 7 C). Za zimo super.

ULLA K: uf, kje je še mag. naloga...jaz imam še dva izpita do tja...pa bi rajši imela še tri izpite več kot tole pisanje. Se mi je full težko zraven spravit. Izpite mi je veliko lažje delat. Sicer pa.......sem sigurna, da bomo enkrat vse končale te naše obveznosti (upam da čimprej). Jaz sem si full želela ta študij sedaj pa  nekako nimam več take prave motivacije.... mi je otroček bolj pomemben (pa med nosečnostjo sem tudi zabušavala...sem bila lena).

lane 31: Mi je full hudo zate in upam, da čim prej poštimata zadeve. Saj se bo vse sčasoma uredilo samo vem kako je, ko nekaj ne gre tako kot bi moralo. Eh, eni mate take, drugi pa imamo drugačne težave (npr. uspavanje). Najbrž ima vsaka mamica kaj, za kar se full sekira. KO bomo pa eno poštimali, pa bodo prišli drugi problemi

Jaz sem mojo umila in jo podojila in mi je spet na dojki zaspala, pa sem se ji izmuznilaiz postelje  in ona še kar spi....saj ne morem verjet.....saj...ponavadi ko jo tako pohvalim, se potem kar hitro zbudi in je jok in stok

Grem še malo pospravit pa pred TV če bo šlo...
lepo spančkajte

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
   RE: Desetke007
8.1.2008 21:30:08   
kasija78
2ursae - že imaš vse odgovore. stane pa 20 evrov letna članarina in potem 30 evrov na mesec trebušni ples. zgleda pa tako, da prideš in slečeš otroka, sebe, se raskomotiš in potem se začne. otroka daš na blazino za telovadbo v blazini za dojenje (vse njihovo, prineseš le nekaj za pogrnit pod njim) v sredini sobe. Postaviš se tako, da te vidi, in dve ali tri pesmi delaš pred njim vaje za kondicijo s pomočjo plesnih gibov. Elian ful gleda kaj delam in zadnjič je celo krilil z nogicami, kot da tudi on telovadi. Potem odplešeš dve - eno koreografijio in eno ples kar tako - z otrokom. Ga vrneš na blazino in si vzameš pajčolan oz. tisto prozorno ruto, s katero delaš like po zraku in okrog sebe in njega.  Eno pesem krožimo s pajčolani okrog blazine in dojenčki se stegujejo sem in tja, da vse vidijo. Na koncu zaključimo z razteznimi vajami, kjer imaš otroka zraven sebe vsaka na svoji blazini. Kadarkoli vmes lahko otroka dvigneš in delaš skupaj z njim, če slučajno joka. Tudi lahko dojiš in sploh je ozračje zelo sproščeno in voditeljica prilagodi potek udeleženkam. Do zdaj nas je bilo 2-3 prisotne in je zelo mirno. Tam do 6 udeleženk je po moje še čisto mirno lahko.

Skuštrana, oktoberka - Glede tečaja masaže moram poklicat te dni, ker zadnjič ni bilo organizatorke. Sporočim takoj, ko izvem.

Lane31 - Ko bi vsaj vedela, kaj bi lahko bilo. Jaz sicer tudi opažam, da elian veliko več zaznava in loči med sabo. Tako več gleda za mano, manj spi (kolikor on sploh lahko manj spi) in je kot nekoliko vznemirjen. Tudi se mi joka ob dojenju, večkrat popoldan, ko je že zelo utrujen. Pa kar manj je zadnje dni. Ampak ne vem, če je to enako kot pri tvoji. Upam, da bo kmalu ok z vama!

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
   RE: Desetke007
8.1.2008 21:31:30   
kasija78
oktoberka - kje si? sem ti pustila z.s., pa se kaj javi!

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
   RE: Desetke007
8.1.2008 21:55:46   
lane31
Sem kar na med.over vprašala dr. Tanč,pa mi je isto napisala, da je najbrž  preutrujena user posted image
Pa za hudirja valda ne more biti kaj fizičnega,ker bi pol protestirala v vseh delih dneva....tako pa je čisto vredu ves dan....popoldan pa user posted image
Ko vas berem tiste ki dojite....skoraj vse pravite da so otroci nemirni ob večernih hranjenjih in da se bojite da vam zmanjkuje mleka....tu vam je lahko Aneta dokaz da vam nič ne zmanjkuje....če pa ji držim polno stekleničko,pa 1krat potegne pa jok, pa vse znova user posted image
Mogoče se bo zdaj kera doječa mamica manj sekirala in iskala vzroke...očitno to tak je pri nekaterih dojenčkih user posted image

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
   RE: Desetke007
8.1.2008 22:15:29   
2ursae
lane, me veseli, da si našla odgovor in da ni nič narobe z malo user posted image . Naš tud zna popoldne bit precej naporen in je zihr od utrujenosti. Za mleko se pa tudi meni zdi, da ga je popoldne manj, pa bo to po mojem kar držalo, ker se res velikokrat hoče dojit.

živa: glede asimetrije: žal ti ne znam drugega svetovat, kot da se trudiš enakomerno obremenjevat obe strani telesa. Bor ful raje gleda v desno kot v levo, pa mi je zdravnica v RA rekla, da ga moram z igračkami spodbujat, da bo gledal tudi v levo. Ti mu pri kravicah drži ritko dol k tlem, da ga ne bo zanašalo v stran, rokico mu pa popravljaj - naš dela isto. Pa ko zaključita s pašo (user posted image ), ga enkrat obrni na hrbet preko levega, naslednjič pa preko desnega boka.

klaudija: Bor sprašuje, če je Lia že oddana ... pravi, naj se kar s tabo zmenim za zmenek user posted image . Ful lepa punca, res user posted image .
Pa še nekaj: velikokrat sem že zasledila debate, kjer nekateri odsvetujejo, da na net daješ slike čisto golih otrok (da se vidi tudi spolovilo), saj do njih lahko pridejo kakšni, no, perverzneži in si jih ogledujejo ne ravno s primernimi mislimi v glavi. Sam tolk, v razmislek vsem, če o tem še niste nič razmišljale.

Luna: uf, naš se zadnjih par noči zbudi ob petih zjutraj in je ples tudi do sedmih, če ne gre drugače user posted image . Saj ne gleda, revež bi spal, pa ga vse moti: če ga daš v posteljo, se zbudi, večkrat bi jedel, joka, včasih ga dajejo vetrovi ... danes je bilo sploh pestro, ker se je zbudil še Anže in sva bila oba z možem čisto fuč, ker je vsak rihtal svojega otroka (Anže ni pa ni mogel zaspat nazaj).

študij: saj tudi pri meni v službi razumejo, da sem na porodniškem in mi vsi roki mirujejo, sam bi rada ta extra čas mal izkoristila ... ker pol z dvema malčkoma ne vem, kako bom zmogla porihtat vse obveznosti user posted image . No, evo, že zdaj čvekam, namesto, da bi delala. Šibam nazaj h knjigi user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1406
   RE: Desetke007
8.1.2008 22:16:56   
lane31
MICLA +ostale ki se mučite kot jaz temi mililitri mleka in se trudite da bi otrok pojedel toliko kot piše na škatli, prosim preberite si odgovor dr Tanč,ki odgovarja na med over net
http://med.over.net/forum5/read.php?46,4498081

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1407
   RE: Desetke007
8.1.2008 23:21:36   
janja
Vidim, da nas vse tarejo približno iste težave.

Klaudija - tale tvoja Lia je pa že ornk baba pa prav luštkana. Kmal bojo kakšne ženitne ponudbe.

mlaj - našega je včeraj ponoči tudi nosilo. Zbujal se je na 1-2 uri in hotel mojo zizo. Pol sem ga pa okrog 4h hotla pustit naj malo cvili, pa se je mali vragec pokakal, tako da smo se ponoči še previjali. Čez dan je bil sicer priden, zvečer pa spet jok. Kukr sem mu vzela zizo, je začet prav grozno jokati. Potem pa ČUDEŽ - je odkril dudo. Mislim, da jo še zdaj vleče. Upam, da bo ta noč bolj mirna.

dojenje - pomanjkanje - tudi jaz imam zadnje čase zvečer občutek, da mi bo zmanjkalo mleka. Me je kar groza, ker naš ne prenese nobenega adaptiranega mleka in potem sploh ne vem kaj bi mu dala. Komaj že čakam, da bo star najmanj 4 mesece, pa mu lahko potem še kaj mlečnega (riževo mleko!) skuham in mu dam po žlički.

slinjenje - naš se slini že kak mesec, tako da že straši s slinčki. Si pa večkrat dnevno tlači roke v usta, včasih celo samo prste. O mokrih rokavih pa raje ne bi. Mislim, da to še niso zobki - je še prezgodaj. Naš prvi se je tudi začel tako zgodaj sliniti (je teklo v potokih), pa je dobil prve zobke, ko je bil star 5 mesecev.

obnašanje 3 mesečnika
- zadnji teden opažam velike spremembe pri našem skoraj 3 mesečniku: 
  • Začel se je obračati za igračkami (ne samo s pogledi, ampak tudi fizično - iz hrbta na bok),
  • razvija se mu prijem (nad ležalnikom ima lok z igračkami - ena je okroglo grizalo - on jo prime in potegne k sebi, ter da v usta),
  • ko ga previjam se upira na nogice in prevzdiguje ritko,
  • spušča vedno nove glasove,
  • ko mu dam kapljice AD3 po žlički, sam najprej dvigne glavo in hlastno popije kapljice, nato pa se obrne k meni, da se podojiva,
  • bi najraje že kar sedel - glavico drži že čisto pokonci, ko ga dam v ležalnik kar nekaj časa vztraja v dvignjenem položaju,
  • je izredno žgečkljiv in se reži kot pečen maček.
kravice - naš jih ne pase, ker mu ne paše položaj in se potem samo dere.




_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1408
   RE: Desetke007
8.1.2008 23:25:34   
janja
Srečanje 10.1.2008 ob 11. uri - Arena Vodafone.

Prijavljene:
  • janja
  • Kasija78
  • živa
  • suzanamai
  • 2ursae - odpovedala
  • tave - odpovedala
  • jasna
  • pingi
  • oktoberka


_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1409
   RE: Desetke007
9.1.2008 8:27:18   
skuštrana
Dobro jutro čvekceuser posted image

Ja, pri nas tudi gre vse v usta, rokavi so pa tako ali tako cel čas mokri. Mleka se mi zdi imam dosti, no, mi z dojenjem res nimamo nobenih problemov, je prevelik zizoljubec, da ne bi hotel pituser posted image Kravice že veselo pase, ampak na trebuhu ne zdrži dolgo, kar živčni zlom dobi, če ga ne obrnem, sam se ne zna. Slini se niti ne, se tudi naša starejša ni pretirano...Je pa s tem slinjenjem tako, da to ne pomeni, da bo dobil zobke.To so stare vraže user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1410
   RE: Desetke007
9.1.2008 8:43:06   
orka**
lane31 dobila si krasne odgovore od dr. Tanča, preveč so utrujeni, da bi lahko normalno funkcionirali. Prvo kar je važno pa je to, da si ti mirna, in takrat je otrok tudi bolj miren. Preverjeno pri naši ta prvi, kadar je bolna in sem jaz živčna je tudi ona bolj sitna, če me pa nič ne skrbi, je pa tudi ona bolj mirna in prej se pozdravi. Naš Anej je tudi prehlajen in imamo bitke pri hranjenju, poleg tega pa ima še nosek zamašen in ko je, ne more normalno dihat pa je spet jok.
Hranjenje, te tabele glede hranjenja so samo okvirne, najboljša tabela je na Novalacu, na Milumilu so absolutno prevelike količine napisane. Naša ta velika je jedla točno po Novolacovi tabeli, je pa tudi od otroka odvisno, kakšen poje več na enkrat in manjkrat na dan, kakšen pa manj pa večkrat na dan. Anej je jedel pri dveh mesecih od 90 do 120 ml.
Ne najdem listka, kjer sem imela tabelo napisano, tako da bi prosila, če katera, ki uporablja Novalac, napiše tabelo.

Srečanje žal se vam ne morem pridružiti, moram Laro peljati k zobozdravniku.

Naša Lara pa bo jutri stara dve leti, kako hitro čas beži, se mi zdi kot da bi včeraj rodila. Punce boste vidle kako hitro bodo naši dojenčki stari dve leti.

Zdaj pa grem malo pospravit, babi pa bo otročke pomirkala. Ampak zanimivo kako je Anej bolj priden pri babici, kadar se pri njej mirka samo spi in skoraj nič ne joka. včeraj dopolldne sem šla malo po razprodajah, je bil tako priden, se lahko v miru nabavljala. Seveda pa ene petkat domov vmes klicala.

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1411
   RE: Desetke007
9.1.2008 9:26:06   
drobižek
Dan!

lane31 - tudi mi imamo podobne probleme, do zdaj se je mogoče to naredilo trikrat. Ji dam flaško, ona pa v tak jok , da je joj...ampak sem ji potem dala nazaj, pa je začela jest...jaz sem razmišljala malo o tem...jaz nikoli ne gledam po uri kdaj bo jedla, ampak počakam, da kar sama pove in mogoče je res že to tisti skrajni čas, ko zajoka in je resnično že tako utrujena in sitna, da tudi jest več ne more?????sem pa probala, ko je p rekla na drugi posvetovalnici, da bi lahko še kakšen gramček pridobila in da jo naj kar sama zbujam na tri ure in ji dam za jest, pa ni hotla jest, kadar sem ji hotla dat striktno na tri ure. Potem sem se pa odločila, da ko bo lačna, bo itak sama "povedala". Vem približno kdaj mora jest, ampak počakam, da je res lačna in sama to naznani. Me je pa kar strah tretje posvetovalnice, ker niti približno ne poje toliko kot pišeuser posted image . Namesto 5 obrokov po 120-150 ml, mi poje 6 obrokov od 90-120 ml. Redko se zgodi, da mi poje celih 120. Ne vem - prisilit je ne morem, ker mi hoče vse nazaj zbruhat...

orka - tabela hranjenja pri Novalacu.


starost dojenčka            teža                 št. obrokov                količina vode
0-1 mesec                        4                         6-7                           90-120 ml
1-2 meseca                      5                          5                                120 ml
2-3 mesece                      6                          5                             120-150 ml
3-4 mesece                     6,5                        5                                180 ml
4-5 mesecev                    7                          4                            180-210 ml

(odgovor članu orka**)
Neposredna povezava do sporočila: 1412
   RE: Desetke007
9.1.2008 9:30:24   
drobižek
Madonca, kako pa je to izpisalo?!

Še enkrat, če bo kaj boljše:

starost      teža         št. obrokov     količina vode
0-1 m        4 kg             6-7                90-120 ml
1-2            5                  5                   120 ml
2-3            6                  5                   120-150 ml
3-4            6,5               5                   180 ml
4-5             7                 4                   180-210 ml

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
   RE: Desetke007
9.1.2008 10:09:23   
mehurčica
O Klaudia, kaka luštna babika! Jaz pa nimam slikice kako kravice pase, ampak spet en filmček:
http://www.youtube.com/watch?v=G_4NlQGiz8g

Ja, bolj na kratko jih pasemo, ker se vedno obrača/prevrača.user posted image

Noa1, a ti si s centra MB? Ja pol sva pa sosedi.user posted image Pa spraševala si za telovadbo z dojenčki, ne? Jaz bi šla ja. Kdaj začneva.

Morem že it.... Drugič kaj več napišem.

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
   RE: Desetke007
9.1.2008 10:11:08   
orka**
drobižek čisto zadosti poje, saj ima tudi en obrok več. Nič jo ni treba silit.Hvala za tabelo, ta tabela je najbolj okvirna in realna.

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
   RE: Desetke007
9.1.2008 10:26:01   
pingi
Hej!
 
Smo že iz prvega cepljenja  Ni bilo nič hudega; je pojokal samo takrat, ko ga je špiknila.user posted image
Sedaj pa že lepo spančka; upam samo, da ne dobi kakšne vročine, ker potem ne bi mogla jutri na naše srečanje.
 
Pa še naše mere: 6780g, 64,5 cm. Ampak to so mere pri 3 mesecih in 3 tednih, da ne bo katera mislila, da je v enem mesecu toliko zrasel.user posted image
Vseeno je pediatrinja rekla, da zgleda da mi smetana teče, ker se tako lepo redi.user posted image
 
 
Hvala vsem za odgovore o slingih.
Živa, jaz pa še zmeraj nisem dobila svojega hotslinga. Me kar ima, da bi ga odnaročila, ker že skoraj cel mesec čakam nanj. Ga boš prinesla jutri s sabo? Da malo vidim, kako to gre.
 
Noa1, zmeraj ko berem tvoja sporočila si mislim: »kera štala«. Sem pa včeraj prebrala knjigico Spi dete, spi, pa je mogoče kakšen nasvet primeren tudi za vas.
 
Na razprodajah smo bili takoj prvi dan, pa sem nabavila nekaj cunjic za Jakata (itak H&M, pa Leclerc ima zelo ugodno), zase pa nič, pa ne zato, ker bi čakala da bom shujšala, ampak ker sem itak večinoma doma in ni potrebe po kakšnih novih oblačilih.
 
Lane31, hvala za link o razvoju; super je!
Samo se včasih kar malo zamislim, ker naš Jaka nekaterih stvari še ne počne. Vem, da je vse to bolj okvirno, ampak vseeno. Ko bereš, da se nekaterim že pri dveh mesecih obračajo...user posted image
No, itak pa je pediatrinja rekla, da je naš očitno bolj rezervirane sorte (po očiju), ker se ji ni hotel nasmehnit.
 
2ursae, a ima Bor kaj temenc? Ker to je potem ziher žurka jih dol spravljat
 
Upam, da se jutri vidimo!
 
Aja, pa še moj RD: 26.11.1979

(odgovor članu orka**)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
   RE: Desetke007
9.1.2008 10:26:17   
noa1
Naša je včeraj spet hitro zaspala, sicer ob 1 zjutraj ampak je tudi to že dosežek in se lahko tudi jaz naspim. Sedaj še spi in jo grem hitro zbudit da greva ven, ker mi imamo spet sonček.

Mehurčica: ja greva na telovadbo. Ena varjanta je pri Štorklji ali pa v Draž-u pod Pohorjem. Tam mislim da imajo telovadbo ob torkih dopoldne. Kam bi ti šla oz. mogoče že imaš izkušnje z Davidom, kej je fajn.


(odgovor članu orka**)
Neposredna povezava do sporočila: 1417
   RE: Desetke007
9.1.2008 10:59:16   
Klaudia
             user posted image       

35 user posted image       25 user posted image          13 user posted image

18.09. pingi ('79), JAKA
             rojstvo: 2980g, 51cm
           1.mesec: 4210g, 54cm
           2.mesec: 5110g, 59cm
           3.mesec: 6780g, 64,5cm (3m+3t)
 
24.09. orka** , ANEJ
             rojstvo: 2530g, 47cm
           1.mesec: 3100g, 51cm
           2.mesec: 4500g, 55cm
           3.mesec: 5700g, 58cm

30.09. pony ('74), SARA
             rojstvo: 3650g, 53cm
           1.mesec: 4180g, 54cm
           2.mesec: 4950g, 57,5cm

03.10. Klaudia, LIA

             rojstvo: 4030g, 53cm
           1.mesec: 5100g, 57cm
           2.mesec: 5840g, 59,5cm
           3.mesec: 6535g, 63,5cm

03.10. suzanamai ('73), ZOJA
             rojstvo: 2510g, 49cm
           1.mesec: 4320g, 52cm
           2.mesec: 5130g, 54,4cm

03.10. tave ('74), TEJ
             rojstvo: 3360g, 52cm
           1.mesec: 4760g, 56cm
           2.mesec: 6000g, 60cm
    
06.10. Micla ('77), ELENA
             rojstvo: 3600g, 52cm
           1.mesec: 4535g, 55cm
           2.mesec: 4990g, 58cm
 
07.10. maja zarja, ZARJA
             rojstvo: 2660g, 49cm
           1.mesec: 3850g, 52cm
           2.mesec: 4880g, 56,5cm

11.10. skuštrana ('77), ARSEN
             rojstvo: 3740g, 55cm
           1.mesec: 4840g, 58cm
           2.mesec: 6070g, 62cm 

11.10. Kasija 78 ('78), ELIAN
             rojstvo: 3840g, 54cm
           1.mesec: 4800g, 57cm
           2.mesec: 5350g, 59cm

11.10. kmarijaNINA
             rojstvo: 2990g, 50cm
           1.mesec: 3720g, 52,5cm
           2.mesec: 4400g, 57cm

13.10. oktoberkaZARJA

             rojstvo: 2890g, 50cm
           1.mesec: 3600g, 54cm
           2.mesec: 4240g, 57cm

13.10. Jasna ('76), NELI
             rojstvo: 3950g, 54cm
           1.mesec: 4980g, 55cm
           2.mesec: 5680g, 58cm 

14.10. metkica1 ('80), LUNA
             rojstvo: 3070g, 50cm
           1.mesec: 3860g, 55cm
           2.mesec: 4680g, 57cm

14.10. Pandica ('79), ZALA
             rojstvo: 3900g, 52cm
           1.mesec: 4370g, 55cm
           2.mesec: 4760g, 57cm 

14.10. majoli ('75), MAKS
             rojstvo: 3880g, 53cm
           1.mesec: 5200g, 57cm
           2.mesec: ?

15.10. janja ('73), URBAN
             rojstvo: 3950g, 54cm
           1.mesec: 4700g, 57cm
           2.mesec: 5660g, 61cm

15.10. mišk ('82), DONA
             rojstvo: 3300g, 51cm
           1.mesec: 4020g, 54cm
           2.mesec: 4770g, 60cm 

16.10. Ulaa ('74), NIK
             rojstvo: 2720g, 48cm
           1.mesec: 3550g, 52cm
           2.mesec: 5250g, 56cm 

17.10. *Lana*TEVŽ
             rojstvo: 3050g, 48cm
           1.mesec: 4500g, 52cm
           2.mesec: 5800g, 56cm

17.10. noa1 ('75), AJŠA
             rojstvo: 3590g, 48cm
           1.mesec: 4500g, 53,7cm
           2.mesec: 5875g, 58,5cm

18.10. JennyAnnyLANA
             rojstvo: 3240g, 51cm
           1.mesec: 4430g, 58,5cm
           2.mesec: ?

19.10. mehurčica ('78), ENI
             rojstvo: 3340g, 50,5cm
           1.mesec: 4500g, 54cm
           2.mesec: 5100g, 59,5cm

19.10. ULLA K. ('77), FILIP
             rojstvo: 3570g, 51cm
           1.mesec: 4500g, 53cm
           2.mesec: 5300g, 57cm

22.10. valči ('79), NINA
             rojstvo: 3450g, 50cm
           1.mesec: 4250g, 55cm
           2.mesec: 4790g, 55,5cm

22.10. 2ursae ('77), BOR
             rojstvo: 3750g, 53cm
           1.mesec: 4700g, 57cm
           2.mesec: 5930g, 61cm

23.10. drobižekŽIVA
             rojstvo: 3140g, 54cm
           1.mesec: 3680g, 54cm
           2.mesec: 4320g, 56,5cm

24.10. Daschi ('76), ZAIRA

             rojstvo: 4080g, 53cm
           1.mesec: 5120g, 56cm
           2.mesec: ?
  
25.10. ditta ('74), ZOJA AIKEN
             rojstvo: 3100g, 48cm
           1.mesec: 4250g, 54cm
           2.mesec: 4900g, 56,5cm 
 
26.10. sanosan, BRINA
             rojstvo: 3220g, 49cm
           1.mesec: 3780g, 55cm
           2.mesec: 4850g, 58cm

28.10. Spark ('77), ALINA
             rojstvo: 3670g, 51cm
           1.mesec: 4290g, 53,8cm
           2.mesec: 5050g, 55cm

29.10. živa ('77), ANŽE
             rojstvo: 3810g, 52cm
           1.mesec: 4820g, 56,5cm
           2.mesec: 6100g, 61cm

30.10. lane31 ('76), ANETA
             rojstvo: 3650g, 50,5cm
           1.mesec: 4350g, 54cm

03.11. mama06, JERNEJ
             rojstvo: 3400g, 49cm
           1.mesec: 4710g, 57cm

05.11. zivepo ('86), PIA
             rojstvo: 4055g, 51cm
           1.mesec: 5150g, ??cm




ROJSTNI DNEVI MAMIC:

11.01.1974     Ulaa
29.01.1982     mišk
12.02.1986     Klaudia
14.02.1976     lane31
19.02.1979     drobižek
09.03.1973     janja
02.04.1976     jasna
08.04.1974     tave
06.05.1985     oktoberka
07.06.1979     Jenny Anny
10.06.1974     ditta
20.06.1979     valči
23.07.1978     mehurčica
24.07.1985     maja zarja
05.08.1979     sanosan
15.08.1980     metkica1
24.09.1975     noa1
03.10.1973     suzanamai
21.11.1977     2ursae
24.11.1986     zivepo
26.11.1979     pingi
01.12.1977     skuštrana
02.12.1975     majoli
10.12.1978     *Lana*
11.12.1979     Pandica
30.12.1978     kmarija

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1418
   RE: Desetke007
9.1.2008 11:38:00   
Klaudia
2ursae - bomo vidl čez kakšno leto ali dve, če bo Lia za user posted image . Glede nagih slik pa sploh nisem pomislila na to. Se vidi da sama ne razmišljam o tem. Tako da sem tiste res nage že umaknila.

janja - si me spomnila z ženitnimi ponudbami. Ko se je rodila moja sestra (pred 31leti), je k moji mami v porodnišnici prišel nek možakar. Dal ji je ponudbo, da bi se zmenila, da bi se poročila z njenim sinom ki se je rodil dan prej user posted image . Je rekla mami jok brate odpade. Naša si bo moža sama zbrala...

pomanjkanje mleka zvečer - kadar imam občutek da ga zmanjkuje, si skuham polento na mleku. Mam čez kako uro ali dve čist nabite joške. Zagotovo pomaga!

IZVIRNO SPOROČILO: pingi
Smo že iz prvega cepljenja  Ni bilo nič hudega; je pojokal samo takrat, ko ga je špiknila.user posted image
Sedaj pa že lepo spančka;


O imate srečo. Naša je sicer pri P samo malo pojokala pa je blo potem vredu. Samo zvečer je bil pa problem, ko se je spomnila na špiko. Je jokala in sploh ni hotla zagrabit bradavice. Jst pa še sama, k je user posted image  šel neki v Tržič uredit. Še dobr da mi je mami pršla pomagat. Ona jo je mirila, jst sm ji pa bradavico uturila. Pa še to je zaspala šele ko se me je lahko tiščala.

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1419
   RE: Desetke007
9.1.2008 11:49:39   
kmarija
 
Včeraj sem mislila, da bom živčnga fasala, sva dopoldne okrog letale (ft), pol popoldne pa jok, pa ne tak normalen ampak histeričen jok, pa ne zize zagrabit, pa nč ni pomagalo. Pol sva ji flašo aptamila uturila, pol je po presledkih tist vse vn izbruhala user posted image
Pa je bila ziher že full lačna, pol sva jo pa kr spat nesla, pa mal sem si izčrpala mleka pa je tist spila. Pa je od poloči so 8 spala, pol sva mal žurali, pa od poldesetih pa se že zbuja.
A katera uporablja sangenic koš?
Jst ga ne pogruntam user posted image , ga imam na sposojo, pa včasih mi zavije plenice, včasih pa ne. Sem ga mislila že vn zabrisat (pa ni moj). A mi lahko poveste postopek: plenico not porineš in obroč obrneš v desno, kolkrat - ali morš v levo vrtet user posted image
No se je zbudila, se še kasneje oglasim

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1420
   RE: Desetke007
9.1.2008 13:11:26   
mišk
Mehurčica, tvoja punčka se pa res že lepo obrača! Pa ful je luškana!!user posted image

Hranjenje: Mi smo že en mesec na Bebi in na škatli piše, da naj bi otrok v 3. in 4. mesecu pojedel petkrat po 180ml! Do predvčerajšnjem je Dona pojedla štirikrat po 150ml, nakar se ji je nekaj sedaj odprlo in poje 180ml skoraj na dušek, a še vedno samo štiri obroke na dan. Po mojem zaradi tega ker spi najmanj deset ur skupaj ponoči in potem je dan prekratek za pet obrokov.user posted image  Sam da se ne bom za jezik ugriznila in bo svoje spalne navade opustila!user posted image
Že tko sem bla včeraj zvečer kar jezna, ker je zaspala šele ob destih in še to z malo joka. Zbudila se je ob osmih zjutraj. Kadar vidim, da je zmatrana, da nič ne more, jo pustim v zibelki čeprav joka. Itak ta jok traja največ dve minuti, samo meni se zdi kot dve uri.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1421
   RE: Desetke007
9.1.2008 13:15:48   
mišk
Ja, jst sem tud opazla, da smo nekam bolj sitni zadnja dva dni! Ne vem kaj jih meče.user posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
   RE: Desetke007
9.1.2008 13:34:53   
maja zarja
Joj  Klavdija kaka baba je že tvoja pupa,moja bo tak velika komaj čez kaki mesec se ji ful pozna nizka porodna teža, pa da sem prezgodaj rodila.user posted image                                                                              LANE-midve pa mislim,da se poznama. Najprej čestitam za tvojo pupo ful lepo ime sta izbrala.Upam, da te nisem s kom zamenjala sem tvoja sodelavka iz tretje hiše. Ej glede hranjenja je pri nas bilo isto zdaj je HB minlo,to je bila prava nočna mora. Pa mi je moja oma svetovala da ji naj hrano pripravim na vodi v katero zakuham par zrnc kumine in janeža, da bo malo drugačn okus. Pa veš da je vžgalo. Zdaj pa je že pozabla na to finto tak da zopet jema hrano z vodo pripravljeno.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 1423
   RE: Desetke007
9.1.2008 13:41:54   
maja zarja
Danes je bila ena lepa noč moja mala je spala od 21-5.00 to se je zgodilo drugič odkar jo imam.Drugače je ona vedno lačna že ob 3.00. Tak da zgleda da bo počasi. A ima katera kakšne izkušnje z hrano Aptamil AR? Moja ful poliva po vsaki hrani pa sploh več nočem eksperimentirat. Zato mi prosim napišite kakšne izkušnje imate s to hrano in če je res tak vredi, ko pravijo?user posted image

(odgovor članu maja zarja)
Neposredna povezava do sporočila: 1424
   RE: Desetke007
9.1.2008 16:12:57   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: janja
dojenje - pomanjkanje - tudi jaz imam zadnje čase zvečer občutek, da mi bo zmanjkalo mleka. Me je kar groza, ker naš ne prenese nobenega adaptiranega mleka in potem sploh ne vem kaj bi mu dala. Komaj že čakam, da bo star najmanj 4 mesece, pa mu lahko potem še kaj mlečnega (riževo mleko!) skuham in mu dam po žlički.


obnašanje 3 mesečnika
- zadnji teden opažam velike spremembe pri našem skoraj 3 mesečniku: 
  • Začel se je obračati za igračkami (ne samo s pogledi, ampak tudi fizično - iz hrbta na bok),
  • razvija se mu prijem (nad ležalnikom ima lok z igračkami - ena je okroglo grizalo - on jo prime in potegne k sebi, ter da v usta),
  • ko ga previjam se upira na nogice in prevzdiguje ritko,
  • spušča vedno nove glasove,
  • ko mu dam kapljice AD3 po žlički, sam najprej dvigne glavo in hlastno popije kapljice, nato pa se obrne k meni, da se podojiva,
  • bi najraje že kar sedel - glavico drži že čisto pokonci, ko ga dam v ležalnik kar nekaj časa vztraja v dvignjenem položaju,
  • je izredno žgečkljiv in se reži kot pečen maček.
kravice - naš jih ne pase, ker mu ne paše položaj in se potem samo dere.



Ja, naša tudi ne mara preveč kravic past, zato pa pol dela take obrate. Če pa ji ne uspe, pa da kar glavico dol in začne jamrat.

Joj Janja, to pa je res šit ja, ko ne veš kaj bi dal otroku če slučajno zmanjka.user posted image A komaj pri 4 lahko riževo in sojino?
Drugač pa smo kar podobni pri vaših alinejah, edino žgečkljiva ni kaj dosti, naglas se je nasmejala do sedaj samo 2x in ko se je prvič, se je sama sebe ustrašila.user posted image Tudi sedet se ji še ne mudi, edino tak se odriva od mene ko jo imam v pokončnem položaju(ko jo nesem recimo)in zraven gleda prav ponosno.user posted image

A ste opazile na filmčku kako luknjo ima zadaj v lasišču? Hahaha... Je že David imel, samo njej se bolj vidi, ker ima več las. Pol pa tista gola glava na sredini.


Noa1 in ostale štajerke(Pandica kje si ti?): sem prej klicala na Štorkljo in smo dobrodošle na telovadbi z našimi bebikami. Tako da jaz sem zato, da se že jutri vidimo tam.

Kmarija, mi smo ga imeli pri Davidu in se je menda v desno zavijalo. Sedaj pa imamo kar vrečke za sendviče(Muller)in si jo nastavim v posodico in not vržem pleničko in vatice. Pol pa zavežem in vržem v smeti. Polulane pleničke pa samo skup zavijem in odvržem brez vrečke.


Koža na obrazu
: ima še kateri tako suho kožo? Mene malo skrbi. Sicer pa imava drug teden posvetovalnico in bom vprašala če je potrbno do dermatologa. Upam, da ni kakšna alergija - pol bi bla verjetno po celem telesu?

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ko misliš, da ne boš več prespala noči ......
Ko se ti zdi, da ne veš več, kdo si, ko se nočeš videti v ogledalu. Ti si oseba, ki jo bom iskal, ko bom nekaj dosegel, ...
Kravje mleko nima dovolj hranil za zdrav r...
Pravilna prehrana malčkov po 1. letu je ključna za zdrav razvoj. Mlečne formule, kot sta Aptamil 1+ in 2+, zagotavljajo ...




Ime za deklico
sirenetta

Katero od naslednjih imen za deklico vam je všeč:

Eliza (23%)

Evelin (29%)

Isabel (41%)

Anais (8%)


Število vseh glasov: 390

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!