|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
3.1.2008 14:32:56   
noa1
Končno je moja pupa malo zaspala in se lahko javim. Saj berem še nekako redno samo z malo na rokah se mi ne da pisat.
NL smo preživeli kot vsak dan. Pupa je zaspala šele ob 3.00 kot zmeraj, pa pokanje (ki ga je bilo v centru MB zelo veliko) je ni nič preveč motilo (saj tako ni spala). No šele potem sva si midva lahko  privoščila malo nežnosti še zase. Nazdavila sva kar s pivom, ki mi zadnje čase tako paše.

Mi še zmeraj bedimo do 3.00 ali pa še dlje. Zaspi samo z mojo ziziko, kar pa traja ure, moje bradavice pa full trpijo. Včasih bi ona vlekla po dve uri skupaj, čepšrav več nič ni not, a je to mormalno? ali se samo carta?



evo, se je že zbudila in jo imam spet na rokah..... pa na kilaži se ji tudi že pozna......no, čutujo moje roke in hrbet

Vlažilec zraka sva midva dobila v dar (hyundaj) in piha ven hladno paro, kar se mi zdi fajn, samo je pa malo glasen, tako da ga, ko spimo, ugasnemo, ker je v spalnici. Drugače pa se mi zdijo vlažilci zraka full dobra stvar.

Dude je naša imela samo od Aventa, silikonske. Drugih sploh ni marala, sedaj pa še te ven meče in jih noče več. Po novem je dobra še samo mamina zizika, kar pa mami ni preveč všeč, saj mi bodo bradavice počasi odpadle.

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
   RE: Desetke007
3.1.2008 16:11:03   
tave
 LIA, ZOJA in  naš TEJ- Vse najboljše user posted image . Danes so stari že 3 mesece.

Mi pa imamo 9.1. zjutri najprej posvetovalnico, potem pa še UZ kolkov. Če bo vse uredu bomo tudi cepljeni. Upam da bo do 10.1. vse ok, da bova lahko prišla na srečanje.


lp, tave

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
   RE: Desetke007
3.1.2008 16:18:48   
mama06
valči glede teže otroka, ki je samo dojen, se ne rabiš sekirat, če v drugem mesecu napreduje samo polovico ali manj kot v prvem. Glavno je, da zgleda zdravo, da je otrok vesel in da ima še nekaj mišelin obročkov okoli rokicuser posted image user posted image . Tudi jaz sem danes prosila patronažno, da je prišla Jerneja stehtat. V prvem mesecu je pridobil 1550g, sedaj v drugem pa "samo" 620 in je rekla, da je preveč oz čisto dovolj in da se naj neham sekirat. Poje, kolikor rabi in če sesa 3 minute, je zanj to dovolj.

Jenny Anny poskusi uvesti ritem. Je težko, se pa izplača. Tudi mi smo se borili s spanjem, pa sedaj spimo do okoli 20:30, nato se naje in bedi do 22, nakar gremo jest in potem zaspi do okoli 23. Ni idealno, je pa bolje kot je bilo, saj smo imeli iste težave kot vi.


(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
   RE: Desetke007
3.1.2008 17:43:24   
skuštrana
Evo naše nove mere 62cm ter 6070g....
Za cepljenje smo pa naročeni 21.1 in pri nas to ne bo prvo cepljenje ampak že tretje user posted image

Valči, naš je v prvem mesecu dobil 1400g, sedaj pa v 7 tednih 1200g(recimo približno 600g na mesec) in sva bila samo pohvaljena, da je to super, tako da nič ne skrbi..Men se zdi da tale tvoja pediatrinja malo preveč forsira dodatek, če ni lačna pač ni lačnauser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
   RE: Desetke007
3.1.2008 18:54:09   
živa
Valči, meni je sestra na prvi posvetovalnici, ko je bil mali star en mesec, rekla, da so čisto zadovoljni, če se dojen otrok zredi za 500 g (in to v prvem mesecu)! Tako da se ti ni treba sekirat.

Konec veselja, mali že joka!

Lp,

živa

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
   RE: Desetke007
3.1.2008 20:56:02   
lane31
Moram vam povedati, da šele zdaj razumem kako vam mora biti,ko vam otroci jokajo in kaj sploh to je user posted image
Namreč bili smo v mestu in šli še k babici, da jo nahranim ...minilo je 4h od zadnjega obroka in je zato flaško spraznila v rekordnem času,podrla pa le en
čisto micen kupček....nato se je 20minut smejala nakar iz nič začela jokat....tako milo in boleče,nikakor je nisem mogla pomiriti,nihče.....pa sem jo slekla,pa nosila.....vse.....samo še hujši jok,solz pa toliko da sem imela bluzo mokro user posted image user posted image ...ko sem ravno razmišljala že o bolnici se je umirila v pokončnem položaju ob masiranju-božanju trebuha. Malo se ji je spahnilo in potem je od muke zaspala.
Prav videlo se ji je kako jo boliuser posted image ....nikoli še ni imela niti enega krča...pa tudi zdaj ni vlekla nog k sebi.....mi je dragi rekel,da je gotovo želodec,kaki krč user posted image
zdaj doma je bila čisto vredu,vse po starem...je pa zdaj po totem obroku ob
podiranju kupčka tudi polila,a je ta masa smrdela po skisanem...tako, da je res
moralo biti nekaj s tistim obrokom.
Boge reve in bogi,bogi otročki,ki vsak dan to skozi dajate.user posted image To te kar vredu prestraši,če nisi navajen.
Lahko rečem da sem zdaj drugič doživela nepotolažljiv jok....prvič ko mi je padla iz ležalnika in danes.
To se ti v dušo zasmili.....groza.....user posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
   RE: Desetke007
3.1.2008 23:32:59   
valči
lane 31,
ne se preveč k srcu jemat,tiste,ki smo to vajene,nas ne preseneti,tako kot je tebe danes,čeprav je hudo poslušat jok,ki ne neha,kljub vsemu,kar narediš.Jaz jo pri hudem joku nosim,stisnjeno čimbolj ob sebi,obraz pri obrazu in ji nežno prigovarjam šššš,jo rahlo guncam in nežno pojem.Se mi zdi,da najbolj pomaga.Mož pa se vsede pred računalnik in reče,krče imauser posted image user posted image Jo raje jaz cel dan nosim,kot pa da to gledam...Saj je vredu z njo,ko je tiho,ko pa joka pa pšonavadi hitro živce zgubi,zato jih pa imam jaz ogromno,ker jih moram imet,če hočem z mirnega furat s tremi otroki.

Vsem hvala za tolažbo,glede teže Nine,živa,blagor tvojim v posvetovalnici,naša pa tabele v roke in računa tiste deke,koliko je premalouser posted image .Sicer je krasna pediatrinja,dobra z otročki,dober diagnostik in nikoli mi ni žal bilo otrok 30 kilometrov v eno stran vozit,pa tudi če na inhalacije vsak dan.Ker pri nas v kraju imamo samo splošnega zdravnika,jaz komplikator pa želim,da imajo otroci peditra.
Ker pa je ženskica 1A,se bova že nekako zmenile glede teže,ker dodajala res ne bom,dokler ne bo nujno.

Skuštrana,
tebi je pa Arsen lepo pridobil in zraseluser posted image user posted image ,ga lepo fojtraš,bravo mami.A tam na Hrvaški tud imajo pediatri iste tabele,ali jih sploh nimajo in ne komplicirajo?
Kako to,da bo tretjič cepljen,naša še ni bila nikoli?

mama 06,
kot opisuješ,naša je zadovoljna in lepo spi,ima mišelinke,je zadovoljna,dokler mami pri hrani ne greši,tako da...Niso vsi isti,glavno,da so zdravi,ne?


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1257
   RE: Desetke007
3.1.2008 23:43:15   
noa1
Spet se malo javljam. Izgleda, da bo spet dolga noč. Naša še ne spi (sedaj jo ima moj na rokah), čeprav danes tudi čez dan ni kaj dosti spala.
Bi samo jedla oziroma bolj vlekla, ker ne verajmem da je lačna. Vse bolj se mi zdi, da se res carta na zizikah. Sem ji hotla malo prej podturit dudo, pa ni šans. Sva se dajali kar nekaj časa, na koncu pa sem popustila in sem jo dala za par minut na dojko, pol pa sem jo na silo odstavila in je začela spet jokat. Ko pa sem jo dvignila je kmalu nehala.
Čez dan ni problema...poje in sama neha jest, ko je sita (po kakih 10-20 min)... po 21.00 pa bi bila kar non stop priklopljena,... pa full si roke v usta tišči in ji cica (prsta še ne zna dat v usta, razen kadar se ji posreči).
Moram it...mojemu je že dovolj

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 1258
   RE: Desetke007
4.1.2008 7:46:00   
lane31
Upam, da se moji mali ne pripravlja kaj,ker mi je čist neka spremenjena....mož pravi da je zajokala ob 1h,3h,5h ...ni mi
jasno kako je nisem slišala user posted image ...pa dobro saj jo je on,ji je dal dudo vsakič. To je popolnoma prvič v njenem življenju (če ne štejem porodnišnice),da bi se zbujala čez noč user posted image
Jaz sem zelo prehlajena,pa se bojim
Zdaj je lepo pojedla obrok,vroča ni ,nosek prehoden.
Res ne vem,včeraj tisti jok 20 minuten,ko mi tud ni čisto jasno kaj je bil.....

Noa1....kaj pa če bi ji malo čaja dala zvečer....meni je patronažna takrat svetovala da se tako preveri,če je otrok sit....če spije manj kot 40 ml čaja pol ni lačen....če več pa je lakota user posted image

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
   RE: Desetke007
4.1.2008 8:37:48   
Klaudia
Zoja, Tej in Lia vse najboljše za včeraj...

Je mela naša bolj tako obmesečnico. Sama sem prehlajena, sinusi me noro bolijo in Lia ni hotla jest. Sam da je vidla dojko je začela vreščat. Ko smo jo nekaj časa silil, še mene ni hotla več videt. Vglavnem sem ji zmešala dodatek, ki ga pa ne mara. Je spila samo približnoo 50ml, pa še to na silo. In potem je bla vsa vesela joške. Sam da ni blo treba dodatka pit user posted image

Mi imamo posvetovalnico 8.1.. Bomo najbrž tut cepljeni, samo me zanima če vseeno cepijo če ima user posted image  zamašen nosek? Za kašelj vem, da ga ne...

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
   RE: Desetke007
4.1.2008 8:39:48   
Klaudia
             user posted image       

34 user posted image       21 user posted image          13 user posted image

18.09. pingi ('79), JAKA
             rojstvo: 2980g, 51cm
           1.mesec: 4210g, 54cm
           2.mesec: 5110g, 59cm
 
24.09. orka** , ANEJ
             rojstvo: 2530g, 47cm
           1.mesec: 3100g, 51cm
           2.mesec: 4500g, 55cm
           3.mesec: 5700g, 58cm

30.09. pony ('74), SARA
             rojstvo: 3650g, 53cm
           1.mesec: 4180g, 54cm
           2.mesec: 4950g, 57,5cm

03.10. Klaudia, LIA

             rojstvo: 4030g, 53cm
           1.mesec: 5100g, 57cm
           2.mesec: 5840g, 59,5cm

03.10. suzanamai ('73), ZOJA
             rojstvo: 2510g, 49cm
           1.mesec: 4320g, 52cm
           2.mesec: 5130g, 54,4cm 

03.10. tave ('74), TEJ
             rojstvo: 3360g, 52cm
           1.mesec: 4760g, 56cm
           2.mesec: 6000g, 60cm
    
06.10. Micla ('77), ELENA
             rojstvo: 3600g, 52cm
           1.mesec: 4535g, 55cm
           2.mesec: 4990g, 58cm

11.10. skuštrana ('77), ARSEN
             rojstvo: 3740g, 55cm
           1.mesec: 4840g, 58cm
           2.mesec: 6070g, 62cm 

11.10. Kasija 78 ('78), ELIAN
             rojstvo: 3840g, 54cm
           1.mesec: 4800g, 57cm
           2.mesec: 5350g, 59cm

11.10. kmarijaNINA
             rojstvo: 2990g, 50cm
           1.mesec: 3720g, 52,5cm
           2.mesec: 4400g, 57cm

13.10. oktoberkaZARJA

             rojstvo: 2890g, 50cm
           1.mesec: 3600g, 54cm
           2.mesec: 4240g, 57cm

13.10. Jasna ('76), NELI
             rojstvo: 3950g, 54cm
           1.mesec: 4980g, 55cm
           2.mesec: 5680g, 58cm 

14.10. metkica1 ('80), LUNA
             rojstvo: 3070g, 50cm
           1.mesec: 3860g, 55cm
           2.mesec: 4680g, 57cm

14.10. Pandica ('79), ZALA
             rojstvo: 3900g, 52cm
           1.mesec: 4370g, 55cm
           2.mesec: 4760g, 57cm 

14.10. majoli ('75), MAKS
             rojstvo: 3880g, 53cm
           1.mesec: 5200g, 57cm

15.10. janja ('73), URBAN
             rojstvo: 3950g, 54cm
           1.mesec: 4700g, 57cm
           2.mesec: 5660g, 61cm

15.10. mišk ('82), DONA
             rojstvo: 3300g, 51cm
           1.mesec: 4020g, 54cm
           2.mesec: 4770g, 60cm 

16.10. Ulaa ('74), NIK
             rojstvo: 2720g, 48cm
           1.mesec: 3550g, 52cm
           2.mesec: 5250g, 56cm 

17.10. *Lana*TEVŽ
             rojstvo: 3050g, 48cm
           1.mesec: 4500g, 52cm
           2.mesec: 5800g, 56cm

17.10. noa1 ('75), AJŠA
             rojstvo: 3590g, 48cm
           1.mesec: 4500g, 53,7cm

18.10. JennyAnnyLANA
             rojstvo: 3240g, 51cm
           1.mesec: 4430g, 58,5cm

19.10. mehurčica ('78), ENI
             rojstvo: 3340g, 50,5cm
           1.mesec: 4500g, 54cm
           2.mesec: 5100g, 59,5cm

19.10. ULLA K. ('77), FILIP
             rojstvo: 3570g, 51cm
           1.mesec: 4500g, 53cm 

22.10. valči ('79), NINA
             rojstvo: 3450g, 50cm
           1.mesec: 4250g, 55cm
           2.mesec: 4790g, 55,5cm

22.10. 2ursae ('77), BOR
             rojstvo: 3750g, 53cm
           1.mesec: 4700g, 57cm
           2.mesec: 5930g, 61cm

23.10. drobižekŽIVA
             rojstvo: 3140g, 54cm
           1.mesec: 3680g, 54cm
           2.mesec: 4320g, 56,5cm

24.10. Daschi ('76), ZAIRA

             rojstvo: 4080g, 53cm
           1.mesec: 5120g, 56cm
  
25.10. ditta ('74), ZOJA AIKEN
             rojstvo: 3100g, 48cm
           1.mesec: 4250g, 54cm
           2.mesec: 4900g, 56,5cm 
 
26.10. sanosan, BRINA
             rojstvo: 3220g, 49cm
           1.mesec: 3780g, 55cm
          2.mesec: 4850g, 58cm

28.10. Spark ('77), ALINA
             rojstvo: 3670g, 51cm
           1.mesec: 4290g, 53,8cm

29.10. živa ('77), ANŽE
             rojstvo: 3810g, 52cm
           1.mesec: 4820g, 56,5cm

30.10. lane31 ('76), ANETA
             rojstvo: 3650g, 50,5cm
           1.mesec: 4350g, 54cm

03.11. mama06, JERNEJ
             rojstvo: 3400g, 49cm
           1.mesec: 4710g, 57cm

05.11. zivepo ('86), PIA
             rojstvo: 4055g, 51cm
           1.mesec: 5150g, ??cm




ROJSTNI DNEVI MAMIC:

11.01.1974     Ulaa
29.01.1982     mišk
12.02.1986     Klaudia
14.02.1976     lane31
19.02.1979     drobižek
09.03.1973     janja
02.04.1976     jasna
08.04.1974     tave
06.05.1985     oktoberka
07.06.1979     Jenny Anny
10.06.1974     ditta
20.06.1979     valči
23.07.1978     mehurčica
05.08.1979     sanosan
15.08.1980     metkica1
24.09.1975     noa1
03.10.1973     suzanamai
21.11.1977     2ursae
24.11.1986     zivepo
01.12.1977     skuštrana
10.12.1978     *Lana*
11.12.1979     Pandica
30.12.1978     kmarija

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
   RE: Desetke007
4.1.2008 9:05:52   
skuštrana
Valči,poglej si tole tabelco, pa si malo preračunajuser posted image Tale tabela je samo za izključno dojene otroke.


Starost bebe
 
Dobivanje na težini
prema
Novim standardima dječjeg rasta
SZO iz 2006. godine
Prosječno dobivanje na težini
prema
La Leche International
0-4 mjeseca
155 - 241 grama tjedno
(cca 664 - 1030 grama mjesečno)
 
170 grama tjedno
(oko 730 grama mjesečno)
 
Za neke bebe prihvatljivo je i
113-142 grama tjedno
(oko 480 - 608 grama mjesečno)
4-6 mjeseci
 
92 - 126 grama tjedno
(oko 394 - 540 grama mjesečno)
 
113 - 142 grama tjedno
(oko 480 - 608 grama mjesečno)
6-12 mjeseci
 
50 - 80 grama tjedno
(oko 214 - 342 grama mjesečno)
 
57 - 113 grama tjedno
(oko 244 – 480 grama mjesečno)
Prosječna dojena beba će udvostručiti svoju težinu do 3. – 4. mjeseca, a većina beba do 6. mjeseca života. Do godine dana prosječna dojena beba će povećati svoju porođajnu težinu za 2 ½ - 3 puta.  Cepljen je pa naš bil že proti tuberkolozi in pa hepatitisu B, je tukaj obvezno...Cepijo v porodnišnici, njega so pa naknadno.

Jaz tudi ne vem ali me ne nekaj kuha, od včeraj zvečer me user posted image glava boli in pa zebe me kot psauser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
   RE: Desetke007
4.1.2008 9:07:29   
skuštrana
Malo je čudno skopiralo tole tabelo user posted image Tule je original http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=239&Show=2301

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1263
   RE: Desetke007
4.1.2008 9:21:01   
mehurčica
Dobro jutro mamike!

Ma kaj pa je bilo z našimi babikami včeraj zvečer? Tudi Eni ni mogla zaspat. Najprej je že zaspala ob 19:30, pol pa od 20:30 - 23:30 ni in ni mogla zaspat. Ni hotla dude, ni hotla zize in kar nekaj je brcala z nogicami, očke pa široko odprte.user posted image Pol se je pa ob 00:00 spet zbudila, se podojila in zaspala do 5h in pol spet ob 8:30, zdaj pa še spi.


Glede pridobivanja teže: prve 3 mesece je zadovoljivo 450g na mesec. Tak da ne vem kaj eni tak komplicirajo. Eni se je drug mesec zredila za 600g in je rekla pediatrinja da je super.

IZVIRNO SPOROČILO: valči

Mož pa se vsede pred računalnik in reče,krče ima


Kako to,da bo tretjič cepljen,naša še ni bila nikoli?


Oprosti, ampak sem se mogla nasmejat, ko si napisala kak tvoj mož reagira. Si te prav predstavljam s stavkom: " Neee, resno??user posted imageuser posted image

Naša bo tud zdaj prvič cepljena. Tukaj jih pri 3.mesecu prvič cepijo.






Morem it nekaj jest, če ne bom ekran začela grizljat...user posted image

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
   RE: Desetke007
4.1.2008 9:24:43   
mehurčica
Aja, Skuštrana tak je? No, pol pa sem se malo zmotila. Sem mislila da je 450g še zadovoljivo, ker se mi je zdelo, da sem enkrat videla na forumu Dojenje na medovernetu.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 1265
   RE: Desetke007
4.1.2008 9:26:59   
mehurčica
Aha no, sej je nekje dovolj za nekatere...sem še zdaj pogledala ono tabelo ko si dala link.user posted image

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 1266
   RE: Desetke007
4.1.2008 9:30:11   
skuštrana
Mehurčica, 480 je zadovoljivo, ampak vse to je povprečno...Otroci tudi odstopajo, kar je normalno ..Ni mi jasno kako nekateri pediatri to ne razumejouser posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 1267
   RE: Desetke007
4.1.2008 10:35:30   
oktoberka
Dober dan!! Dolg se nisem javla, ker skoz neki okol letamo, pa še moj user posted image je doma na dopustu in smo pol raj skupi, pa nimam časa...

Skratka vse naj, naj v nove letu vam želim!

Mi smo preživeli NL kar fino. Šli smo k moji sestrični, pa še ena njena kolegica je bla tam, pa smo se pogovarjali, pekli lazanjo, skratka se imeli fino. Zarja je spala od pol devetih tko da je tud novo leto prespala. Ob 2h smo bli pa doma in smo šli spat!

Lia, Zoja, Tej še od nas ene obmesečne čestikeuser posted image user posted image

Duda mi imamo aventove pa mam smo mel pa smo jo zažgal, pa dm-ove, pa ima vse rada. Sam da vlečeuser posted image . Je pa res da jih js ful skoz menjam, da se mi ne bi navadla sam na eno, pol bi jo pa zgubil, pa bi bla cela štala. Tko da ji ni panike.

Spanje mi zdej kar lepo spimo, od kar smo na dodatku. Zaspi do najkasneje pol devetih in spi do enih, pol poje in spi še do petih, spet poje in spi čist odvisno. Sam okrog petih al pa šestih rabi pogovorne urice in smejalne vaje, ki trajajo kašno urco, pol pa zaspi nazaj.

Srečanje prideva!!!

Noseča ne da bi vedela. Js poznam eno ki ni vedla da je noseča in je zvedla šele ko je imela ful popadke. Ja, pač obstajajo zblojeni ljudje. Njej je blo enkrat med poletjem ful slabo, pa so ji vsi govoril če je noseča, on pa ne in ne. Pa ji je blo 3 mesce slabo, pa je skoz govorila da ima tiste poletne trebušne viroze.. Pol se je začela pa ful redit in je začela ful hujšat. Pa bolj kot je hujšala, bolj so ji kg naraščali.  Pol je pa bla na eni večerji kjer so jedli gobe in je njo naenkrat začel ful zvijat, tko da je mislila da se je zastrupila z gobami in so jo peljal na urgenco. Na urgenci ji pa rečejo : "ja gospa vi mate pa popadke. Zdele boste rodila".

Skratka pol je rodila enga bogega zahirančka, ker ni dovolj pridobival na teži ker je una ful hujšala celo nosečnost.. Halouser posted image user posted image user posted image user posted image To pa je budala (sori izrazu) ampak da ti vsi govorijo da si najbrž noseča, pa da nisi tok odgovorna da greš vsaj en test kupt in ga doma nrdiš!?!?

No, še zdej vsi govorimo o njej, pa ona se še zdej smeji temu... Ampak folk ne vrjeme!!

Janja, a Nik je tvoj nečakuser posted image ?!?  Sem ga zdele vidla v albumu, ko pestva Urbana.

Kasija kdaj je pol masaža?

Midve mava posvetovalnico 16.1. Men ni p nč omenla cepljenja. A mislte da jo bo cepla ko bova prišli?

Lp




_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1268
   RE: Desetke007
4.1.2008 10:37:12   
pony
Hojla!

Srečno in zdravo 2008 želim vsem!
 
Mi smo imeli včeraj posvetovalnico pri 3. mesecih. Naše mere TT: 5540g in dolžina 60.5cm
Bila je tudi ceplljena in je zvečer zakuhala vročino. Navodila pri pediatrinji so sicer, da če temperatura zrastenad 38,5 merjena pod pazduho, z živosrebrnim termooetrom potem se da svečko. Naša je imela merjeno v usešu 3805 in je bila prav boga, je samo stokala,še v spanju in zato sem ji dala eno svečko in potem je bilo bolje in tudi ponoči je lepo spala. Sedaj je brez vročine bomo videli kaj bo popoldne.
 
Pedijatrinji sem povedala da so bili kolki na kontroi 1B in moramo široko povijati in je rekla, da ortopedi svetujejo široko povijanje do 3 mesecev, še bolje bi bilo do 6. mesecev. Pedijatri pa si niso enotni in zato ob odpustu iz porodnišnice različna navodila glede povijanja.
Prazniki so drugače minili dokaj mirno in smo se naužili sonca, saj je bilo pri nas full lepo in sončno. Jaz sem sicer prvega fasala mastitis in sem dbila antibiotik,vendar je bilo v enem dnevu konec boolečin in vročine.
 
Toliko od mene. Saj vas večkrat preberem vendar za pisanje ponavadi ni časa, zato se oglasim bolj poredko, saj naših pet sončkov pač potrebuje veliko ali pa kar vsa moj in možev čas.
 
Imejte se lepo!
 
Pony

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
   RE: Desetke007
4.1.2008 10:46:09   
skuštrana
Uspela sem dat eno slikco v album user posted image Bravo zame, sem drgač tak trotl za tehniko, da je joj user posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu pony)
Neposredna povezava do sporočila: 1270
   RE: Desetke007
4.1.2008 10:57:29   
Jenny Anny
Mama06, z ritmom se sedaj trudimo že 1 mesec in moram rečt, da je že skor 100% boljš kot je blo user posted image
Sicer se vsak večer kopamo (bomo mel večji račun za vodo user posted image ), ampak začnemo približno ob 18.30, ker takrat že rata zaspana (sem probavala tud kasneje, ampak je bla preveč utrujena že), no takrat se gremo kopat, pa potem se mažemo z oljčkom, pa pogovarjamo. No pol se oblečemo in odidemo v spalnico, tam nažgemo radio z Avsenikovimi uspavankami in jemo (samo ob nočni lučki), potem podiramo kupček in čakamo da naša pupa zaspi (tako daleč še nismo, da bi zaspala v posteljici, to bo naslednji korak, zaenkrat pač zaspi še v naročju, ampak vsaj ni tistega strašnega dretja, ki je blo včasih user posted image user posted image  Skratka se trudimo.
Pri dojenju vztrajam kolkor se da (čez dan in ponoči se samo dojimo, zvečer pa včasih malo dodamo).

Pridobivanje teže, kar se tega tiče mislim, da je pri nas OK, bomo pa vidli 23.1. mamo takrat P, ampak glede na mišelinkote na nogicah se mi zdi da bo OK.




(odgovor članu pony)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
   RE: Desetke007
4.1.2008 11:19:23   
lane31
IZVIRNO SPOROČILO: lane31

Upam, da se moji mali ne pripravlja kaj,ker mi je čist neka spremenjena....mož pravi da je zajokala ob 1h,3h,5h ...ni mi
jasno kako je nisem slišala user posted image ...pa dobro saj jo je on,ji je dal dudo vsakič. To je popolnoma prvič v njenem življenju (če ne štejem porodnišnice),da bi se zbujala čez noč user posted image
Jaz sem zelo prehlajena,pa se bojim
Zdaj je lepo pojedla obrok,vroča ni ,nosek prehoden.
Res ne vem,včeraj tisti jok 20 minuten,ko mi tud ni čisto jasno kaj je bil.....




Saj sem vedela, da ni vse vredu user posted image user posted image
Je stokala zjutraj po obroku v spanju...pa sem jo šla previjat,če je pokakana
in se mi je naga začela full jokat, pa ji zmerim vročino in je 38,5 user posted image user posted image
Smo šli takoj k zdravnici,ji je kar tam dala svečko,pa kri in urin pogledala
Pravi, da je virus- najbrž od mene user posted image
Dala mi je tudi napotnico za v bolnico če bi neutolažljivo jokalauser posted image user posted image user posted image
Molim, da bo vse vredu....zdaj ji je padla vročina, pojedla je tudi, pa se smejala in grulila, zdaj se trudi zaspat.
Držite nam pesti, da bo vredu, da ni treba v bolnico user posted image

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
   RE: Desetke007
4.1.2008 11:35:46   
mehurčica
Ojej Lane31, držim pesti, da se čimprej pozdravita! Dojita se še kaj? Če ja, potem jo probaj imet čimveč na prsih, če bo želela.

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
   RE: Desetke007
4.1.2008 12:05:36   
noa1
Ena je spraševala o vlažilcu zraka. Samo za pomoč....ga bodo imeli kmalu v Edusho-tu...če katero zanima.

http://www.eduscho.at/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/at/-/EUR/TdAtDisplayProductInformation-Start?ProductSKU=0011874

Midva kar dosti kupujeva tam in sva bila še zmeraj zadovoljna.
Mogoče pa kateri še prav pride.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 1274
   RE: Desetke007
4.1.2008 12:09:08   
mama06
Yenny Anny tudi mi se še nosimo, da zaspi in to tako, da zadnji obrok pred spanjem poje v mojem naročju in to tako, da ga moram nosit gor in dol. Potem zaspi, počakam okoli 15 min in ga odložim v zibelko. Sva pa pogruntala, da ko se začne dret in pokat neke face, da je zaspan in čez dan ga moram samo odložit v dnevni, da sam zaspi, zvečer pač rabi mamo in njeno zizo med zibanjem. Kaj čemo, so pač naši otroci različni.

Včeraj me je bolele glava in tako čudno sem se počutila, kot da se me nekaj loteva, sem hitro vzela en lekadol in je bilo kmalu bolje.

lane31 držim pesti, da se obe hitro pozdravita.

Naš P pa ne gleda nobenih tabel. Pravi, da vsaka mama pozna svojega otroka najbolje in če se otrok dobro počuti in če izgleda zdravo, potem mu nič ne manjka. Ne teži niti, da smo se preveč zredili, niti, da je hrane premalo.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Ali boste dobili božičnico?
Minka Pobalinka



Da (25%)

Ne (51%)

Nisem zaposlen/a (24%)


Število vseh glasov: 353

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!