|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2005- 2. del
26.12.2007 12:42:04   
teta beta
Pozdravljene!

Mi pakiramo in nabavljamo še zadnje stvari. Predvčerajšnjim in včeraj sva sporočila domačim veselo novico (sva si rekla, da če sva tako dolgo čakala, bova pa še do božiča). Vsi so bili presenečeni in veseli, moj brat pa je to dopolnil še s svojo novičko, da pa bodo zibali že maja.

Nika, hvala za informacije, nisem vedela, kako je s tem, mi smo mislilim da je rok tri delovne dni. Na njihovi spletni strani pa nič ne piše. Smo pa plačali kavcije 100 evrov za 2 apartmaja, tako da jih bodo zdaj zadržali polovico.
kako spodbuditi pitje - ne vem. Mogoče s kakšnim posebnim kozarčkom. Daša je za r.d. dobila nek kozarec s Tweetyjem in integrirano slamico, ki je ovita okrog njega. Pa dostikrat kar rada pije iz njega. Ali pa ima tudi šalčko s smrkci ali jako racmanom in si včasih omisli piti prav iz tega. kakor kdaj.
po moje lahko greste ven, čeprav je antibiotik. Jaz bi najbrž šla. Daša je imela smao enkrat AB, poleti, in valjda sva šle še isti dan ven.
Ful luštne slikice!!!!!

Punce moje, lepo se imejte in lepo praznujte novo leto!!! Srečno!

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 176
26.12.2007 13:14:38   
tažana
dan. evo še iz našega konca pošiljam pozdrave.

božič smo letos preživeli v nekam čudnem vzdušju. ravno ko smo se pripravljali, da gremo na otroško polnočnico (16: 40 je bila ura) me je klicala ravnateljica naših vrtcov torej moja šefica. v eni sapi mi je scitirala zelo neprijetno novico. Da je v jasličnih oddelkih našega vrtca en otrok zbolel za menigokoknim menigitisom in da morajo vsi otroci, ki so bili v tej igralnici takoj obiskati zdravnika, kjer bomo dobili nadaljna navodila user posted image .
me je kar vročina polila user posted image . tako smo se takoj odpravili v Zdravstveni dom, kjer so že bili otroci iz te skupine in obe vzgojiteljici. nihče ni čisto dobro vedel za kaj gre zato smo bili kar precej na trnih. no ko so se otroci že precej razigrali smo dobili navodila: otroci nad 2 leti so preventivno dobili pol tablete otroci pod 2 leti pa so morali do 20h zvečer priti na Jesenice kjer so dobili inekcije user posted image . opozorjeni smo bili na možne znake te bolezni z opozorilom, če se kar koli spremeni takoj k zdravniku. (pošteno so nam nagnali strah v kosti)
tako sem še ves večer tuhtala kaj je s tem ubogim fantkom in kaj vse se lahko zgodi.... OJOJ! še dobro, da je po dveh dneh vse mirno! srčno upam, da je preventiva uspela!

nika: no samo da se nika bolje počuti. upam da ste ravno tako uspeli praznovati božič.
ursae: kaj pa anže, če ga sedaj vprašaš če bi šel spat k babi a bi šel? naša Katarina je sedaj že kar navajena "taboriti" kje drugje in tudi rada gre. edino jaz prav rada ne vidim, če jo ponoči ni doma user posted image . tako tiho je potem.

pety: čestitke za vselitev user posted image user posted image user posted image .

no to je vse. danes imamo z godbo koncert. tako, da gre Katarinca v varstvo in že komaj čaka.

u skoraj sem pozabila. a veste kaj imamo mi na dreveščku????
BOMBE! user posted image   (letos katarina veselo zabava ljudi in jim razlaga, da imamo na dreveščku modre bombe! user posted image )

lep pozdravček

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 177
26.12.2007 20:59:34   
2ursae
No, pa so Božični prazniki mimo ... kolk hitro je šlo mim. Saj so tu še NL prazniki, samo to meni ni isto. Včeraj smo se ful fajn imeli, dopoldne smo se zelo dobro zabavali (kdo pa ne bi bil dobre volje po palačinkah z Nutello user posted image ), pol smo šli k mojim na kosilo, nato pa v center gledat lučke. Okrašeno je itak super lepo, gužva je bila sicer precejšnja, sam če si malo pametno izbral pot (beri: ne ob štantih) je tudi z vozičkom šlo. Anžetu je bilo zelo všeč, tako, da je ostal celo brez besed user posted image  in samo gledal, za Bora sem bila pa zihr, da bo spal, samo se je po parih petardah zbudil, ampak ni celo pot nič jokal, je samo gledal v luft - je očitno tudi iz horizontale dober razgled, lučk je po drevesih polno user posted image . Danes smo jo mahnili na Polževo s sankami in se tud fajn našportali, Anže je bil po dobri uri sankanja tko hin, da je v avtu takoj zaspal, pa čeprav se gospodek niti ni kaj preveč pretegnil s fizičnimi napori - prve parkrat je še letel peš gor v hrib, pol na koncu ga je bilo pa treba že vlečt user posted image .

Ninočka, pa Benika, če boš rodila letos: do 31.1.08 je treba DURSU sporočit za novega člana, ker bodo izgleda pošiljali že izpolnjene dohodninske napovedi, ki se bodo lahko tudi štele za odločbo, te napovedi bodo pa temeljile na dosedajšnjih podatkih o številu otrok. več o tem:

http://www.durs.gov.si/si/davki_predpisi_in_pojasnila/
dohodnina_pojasnila/davcne_olajsave/posebne_davcne_
olajsave_za_vzdrzevane_druzinske_clane/uveljavljanje_
posebne_olajsave_za_vzdrzevane_druzinske_clane_pri_
informativnem_izracunu_dohodnine_za_leto_2007/

in http://www.durs.gov.si/si/davki_predpisi_in_pojasnila/
dohodnina_pojasnila/davcne_olajsave/posebne_davcne_
olajsave_za_vzdrzevane_druzinske_clane/kljucna_vprasanja
_in_odgovori_v_zvezi_z_vlogo_za_uveljavljanje_posebne_
olajsave_za_vzdrzevane_druzinske_clane_pri_informativnem_
izracunu_dohodnine_za_leto_2007/#c17760

Nika, ful lepe slikce pa super jaslice - pri vas se pa lepo potrudite. Jaz naših raje ne bom objavila, sva z Anžetom štalco zlepila skupaj iz ene stare lepenke, on je ful zavzeto lepil s salotejpom in je tako vse bolj vegasto, pa tudi barval je on, kar pomeni, da so rožice (sem jih narisala s svinčnikom on pa jih je pobarval) razmazane po celem travniku pa tudi nebo ni ravno tipi topi user posted image . Ampak men so to najlepše jaslice user posted image , kar smo jih imeli.

tažana, upam, da ste vsi OK in da je akcija res uspela user posted image . Eh, če Anžeta vprašaš, definitivno ne bi prespal nikjer drugje. Saj logično, tega res ni vajen, tudi mi2 z mojim sva bolj zapečkarske sorte in se najbolje počutiva kar doma. In ja, res je, kar čuden je pogled na prazno posteljo, da ne govorim, kako nekam nenavadno je tiho doma user posted image .

nočko, mene je svež zrak tudi precej utrudil user posted image

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 11.1.2008 9:09:36 >

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 178
26.12.2007 21:08:45   
2ursae
eh, kar ignotrirajte, sem se nakej malega zmotila

< Sporočilo je popravil 2ursae -- 26.12.2007 21:09:08 >

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 179
27.12.2007 12:48:52   
tažana
živjo sem se malo poigrala in nekaj malega slik dala v album user posted image . ne morem vrjeti, da mi je celo uspelo takoj v prvem poizkusu user posted image .
kje pa ste vse!? a imate dopust pa doma ni časa za računalnik user posted image - mal heca mora biti.
medva sva bili prejle s katarino v cerkvi sva še jaslice gledat (imamo ful lepe). pa še fino je bilo ker je bila cerkev čist prazna in sva  si lahko podrobno ogledali vsako beco posebaj user posted image .
jo moram pohvalit, da je ves čas brez joka hodila- zunaj sva bili skoraj 2 uri! user posted image  me zadnje čase kar malo presenečauser posted image .

včeraj smo imeli koncert z godbo in ko sva prišla domov je katarinca že spala. ampak ker je moj user posted image  popil pivo preveč sva seveda tamalo zbudila. potem pa smo ležali vsak v vsoji postelji in se smejali. možek se je prav potuhnjeno smejal katarini, katarina pa njemu user posted image . jaz pa zraven PSSSSTTT obema user posted image . kva smo bili smešni. sem že mislila, da oba spita pa slišim tamalo očiiiii, ha, ha, ha  Aljaž pa seveda nazaj. skoraj uro je trajal, da sta omagala user posted image  
takoj zjtraj semn bila pa kregana. avto sva namreč pustila v tržiču (ker je aljaž malo popil, jaz pa vozniške nisem s seboj imela- na cesti pa poostern nadzor, ker ima godba žurko). kolega naju je pripeljal v Bistrico kjer sem pri sestrici vzela moj avto, da bom zjutraj aljaža peljala po avto, da bo šel delat. no in ko zjutraj vzdignem roleto avta ni bilo!? user posted image  seveda jaz sem pozabila, da gre moja sestrica delat in tako je že ona ob šestih zjutraj po celi bistrici iskala avto user posted image . lubi je šel pa zjutraj peš do tržiča- je vsaj k sebi prišel user posted image .
no toliko da veste kakšno zmedo lahko ponoči jaz ustvarim in to trezne glave user posted image .
u še to KONCERT JE PA ZELO USPEL!!!!

lepo se imejte pa kaj napišite pa bom še jaz kaj. zdej mam čas, ker ne delam user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 180
27.12.2007 22:05:31   
benika
Jo, bejbe, jo!

Evo, jaz se mogoče javljam zadnjič letos. Jutri zjutraj se moram zglasit v P, ker imam pregled. Mi je G že zadnjič nekaj omenil, da če bo kaj odprto, bova šla kar rodit (jah, kot da bo on kej mel pri tem). Ampak meni to diši ravno tako kot nič, saj to pomeni, da bom novo leto preživela v P, pa nekako se mi zdi, da mali še ni pripravljen priti na ta svet. Bomo videli, kako se bo tole izteklo.

Tažana, lepe slikiceuser posted image

2ursae, a če bo moj uveljavljal olajšavo za otroke, mora potem on poslati vlogo na DURS in jo meni ni potrebno? Ma pojma nimam, kako to gre.

Ninočka, hvala za lepe mejleuser posted image

Teta beta, imejte se maksimalno fajn na smučanju!

Nika, upam, da je mala že zdrava in da boste imeli krasne praznike.

Pety, a bo lulikauser posted image ? Bo, a ne? Da ne bomo zdej septembrke smo fante rojevale! Kam bodo pa potem naši fantje se hodili ženituser posted image .

Mah, sej ne vem več, kaj naj sploh napišem. Panika me grabi ko pri norcih, bojim se, da bo vse skupaj spet tako dolgo trajalo kot pri Beniju. Pošastno me je strah umetnih popadkov in spremljajočih bolečin. Zadnjič sem bila na razgovoru za EA in ultivo. Slednjo mi je sama anesteziologinja odsvetovala, EA je pa vsaj pri nas kar velik finančni zalogaj za navadne smrtnike.

Skrbi me, če bo vse vredu, v glavnem, danes imam obupen dan. Hvala bogu, da moj zlati Edo štriha stanovanje, da se zamotim vsaj s pucanjem in da je Beni danes nenormalno priden.

Če se jutri ne oglasim tam do dvanajstih, pomeni da lahko jutri ali pa v soboto pričakujete novičke od Špelke.

Bodite pridne in držite pesti zame, da naš Jakob vseeno ostane januarček. Pismo, kaj pa če so se zmotili in bo punčka? Jaz pa nobenega imena izbranegauser posted image

lp

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 181
28.12.2007 11:17:58   
benika
No, jaz sem doma. So rekli, da še ni nič odprto, CTG je super, tako, da imam v nedeljo zopet CTG, v ponedeljek pa amnioskopijo in CTG.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 182
28.12.2007 11:19:22   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Če se jutri ne oglasim tam do dvanajstih, pomeni da lahko jutri ali pa v soboto pričakujete novičke od Špelke.

uf, je že 11:15 ... a bo al ne bo user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 183
29.12.2007 14:54:18   
tažana
kaj je zdej kje ste vse!? meni je možek ušel na koncert, tamala spi jaz pa hm....
no Benika a boš ravno čez novo leto odštevala user posted image .
moram rečt, da mene tut vse bolj grabi tole nosečniško vzdušje user posted image . mi je lubi rekel zdejle decembra ko sem  user posted image  dobila, da sem ga razočarala, ker nisem user posted image  pa sploh se nisva nič o tem zgovarjala. očitno vsak v svoji glavi meljeva in meljeva user posted image . in potem me še samo za računalnikom pusti in berem o samih nosečnicah ...user posted image

danes sva bili s katarino že v lutkovnem gledališču v Kranju. sva gledali predstavo o jelenu Jančku. tamala je ful spremljala in bila oh in sploh pridna. kva mam jest pridnega otroka user posted image .

no se še kaj oglasim, če katera da kakšno temo za glodat user posted image .

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 184
30.12.2007 8:27:41   
2ursae
jutro user posted image

moji 3je spijo, mi2 z Borčijem sva vstala okoli pol osmih, se previla, najedla, malo poigrala, pa je
že zaspal. Zbudil se bo pa najverjetneje takrat, ko bo zajtrk na mizi, po možnosti sekundo po tem, ko si bom v mleko vsula kosmiče user posted image , da me bodo pol pričekeli čist razmočeni in neuporabni user posted image .

Včeraj smo bili v centu Lj na lučkah in Dedku mrazu. Če katera še ni šla, res priporočam, je ful lepo pa krasno vzdušje je, sam mraz kot user posted image . Anže je bil res dodobra oblečen, samo ker ga je moj nosil na ramah (gospodeku se ni hodilo, pa itak je bila precejšnja gneča za takega malčka, pa, roo na srce, pri njegovemu tempu nismo nikamor prišli) ... o, šef kliče, se še javim

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 185
30.12.2007 8:57:13   
2ursae
... je lakota klicala, sva morala še malce dotočit user posted image

kje sem ostala: no, ga je nosil na ramah in ga je tako seveda hitro začelo zebst. bili smo dobro uro in je bilo čisto dovolj. Bilo je ogromno otrok, vsi smo uživali, pred prešercem so na odru vadili za kasnejši nastop in je bilo prav fajn poslušat (ne vem kateri band, igrali so rock), Bor je spal kot top, čeprav je bila vožnja mimo odra zelo glasna. Sem bila ful vesela, da je vse prespal in da mi ni bilo treba nič dojit v tistem mrazu in med ljudmi user posted image  - se že pozna, da je starejši in zdrži dalj časa brez hrane (pozor, že dva dni mi spi od 21h do 3h user posted image user posted image user posted image ).
Naš Anže je pa ena hecna stvarca: med tem, ko drugi otroci skačejo in se smejijo, naš pa brez besed z drobnim nasmeškom in zvedavimi učki sedi očetu na ramah, tako da skoraj ne veš, al uživa ali ne, pol, ko pa pridemo v avto in domov, pa začne na dolgo in široko razlagat, kaj je videl. Jaz mu pravim, da je analitik, da tehta in tuhta v svoji glavici user posted image , on se pa pol temu smeji in se mu ful fajn zdi.

Dedek mraz bo prinesel eno veliko Lego ploščo, DVD Mojster Miha (če ga bo sploh zanimal user posted image ) in pa plastične dinozavre. ja, pri nas so zdaj tile dinoti precej in. Zadnjič smo šli na Simobil v Vodafone areno in tam imajo en kipec triceratopsa, ki ga je Anže takoj opazil in začela se je ljubezen user posted image . Od mojih staršev sem pol privlekla eno svojo knjigo o dinozavrh in zdaj to redno gledamo.

Benika, drži se danes na CTGju pa en user posted image  zate in za Jakoba, da bo v Rimu šlo hitro in kolikor se pač da neboleče. Saj veš, kaj pravijo za drugi porod. A pol ultive ne boš vzela?

tažana, user posted image  za Katarinco in lutkovno predstavo. Slikce so ful lepe, Katarine pa že tako dolgo nisem videla, da je ne bi prepoznala. Ful je že luštna deklca user posted image .

teta beta, mejte se maximalno lepo pa pazi nase.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 186
31.12.2007 8:45:24   
tažana
Dobro jutro

čakamo novičke od Benike... sem mogla takoj po zajtrku računalnik prižgat samo zato, da vidim ali je že rodila user posted image . glade na to da se ni nič oglasila po CTG-ju, upam da se že crkljajo user posted image .

no samo toliko... se potem mogoče še oglasim

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 187
31.12.2007 10:01:51   
benika
Nap, nč še ne bo. Sem bila na amnioskopiji, pa je še vse skupaj zaprto pa tudi ctg ne kaže nobenih znakov bližajočega se poroda.
V glavnem, meni se je uresničila želja in bo Jakob januarček, pa če takoj rodim danes ponoči minuto čez polnočuser posted image Bom vsaj v Gorenjskem Glasuuser posted image

Drugače pa se ne dogaja nič posebnega in se verjetno tudi ne bo. Popoldne imamo silvestrsko kosilo v zgornjem štuku pri mojih starših, zvečer smo pa mi trije sami doma. Beni bo šel itak spat ob devetih, midva si bova pa privoščila poležavanje na kavču, zraven malce narezka ali domače pice, ob polnoči pa bova zakurila ognjemet. In to bo to. Sva perspektivna, a ne?user posted image

Se še oglasim...

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   [Brisano sporočilo]
31.12.2007 11:52:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 189
31.12.2007 15:07:21   
benika
Ob koncu leta čas vladar
nakloni vsakomur kak dar;
nekomu da ljubezen pravo,
spet drugemu življenje zdravo.
Na kupe evrov kdo dobi,
med, mleko komu se cedi.
Številnim podari uspeh,
vsem pa veselja zvrhan meh.
Če jaz imela bi besedo,
vse to bi stresla v vašo skledo!

user posted image

Drage moje septembrke. Skupaj smo preživele še eno leto, polno radosti, otroškega veselja, nasmehov, včasih tudi z malce slabe volje. Naj bo vsem vam in vašim družinam leto 2008 kar najbolj naklonjeno, tako in drugačno.

Srečno!

Katja, Edo in Benjamin 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 190
31.12.2007 15:20:48   
Nika v službi
Ojla, punce! Smo vstali od mrtvih. Zdaj se sicer že šalim, ampak pred nekaj dnevi mi ni bilo prav nič do šale... to so prazniki, ki jih bom poskušala kar najhitreje pozabiti. Eko, takole je bilo pri nas, strnjeno kolikor je mogoče:

24.12. - pregled pri dežurni P in izvidi iz laboratorija kažejo na uroinfekt. Nika dobi AB Primotren.

25.12. - jemljeno AB na 12 ur, Nika je bolje, je živahna in ima celo nekaj apetita. Blato je redko, a ni driske.

26.12. - od zgodnjega jutra dalje ena sama driska in nekajkrat tudi bruhanje, Nika je brez volje in energije, brez apetita, silimo jo s tekočino, ampak kar spije, tudi pokaka. Situacija se preko noči močno poslabša, vsa tekočina gre direktno ven, samo preko noči se 6x previjemo! Ritka je vneta, Nika vsa uboga, pridruži se nekaj vročine, Nika toži, da jo boli trebušček, joka, vsa je izčrpana, nama s Tomažem gre kar na jok. Sredi noči postane slabo tudi meni, driska, vrtenje v glavi, enkrat padem skup, sploh ne morem stati na nogah. Hudo mi je zaradi Nike, jokam, ker sem vedela, da je ne bom mogla peljati k zdravniku in iti z njo v bolnico. Ker sem slutila, da bo treba z njo tja, če ne drugače zaradi dehidracije.

27.12. -  nekako doguramo do jutra, z veliko muko pripravim nahrbtnik in notri nekaj osnovnih stvari za mojo Niko, Tomaž in babi jo odpeljeta do P. Delala je njena zdravnica. Pogleda jo, pretipa, preveri izvide iz laboratorija in komentira, da ne gre za uroinfekt, ampak za običajno virozo, z AB moramo nehati, dehidracija še ni kritična, predpiše rehidracijski prašek, Calpol ter Linex kapsule ter svetuje, da pijemo izključno čaj z malo sladkorja (nadomeščanje glukoze). Če ne bo bolje, naj naslednji dan pridemo nazaj. Jaz sem doma počivala in jokala v postelji, ker me je skrbelo, kako bo, ko pa so vsi trije prišli od P domov, je Nika čudežno oživela. Pridirkala je k meni v posteljo, se začela igrati, peti... Skoraj kot da ne bi bilo nič. Prav neverjetno, res. Ves dan smo se tako bolj ali manj crkljali, Niko nalivali s čajem vsakih 10 minut (P je rekla, 2-3 požirke čaja vsakih 10 minut), pojedla je celo en grisin in nekaj žlic ričeta, ki ga obožuje. Bruhati je nehala, pokakala pa se je prvič šele popoldan. Blato je bilo še naprej redko, ampak ne zgolj taka voda, kot prej. Kazal se je pozitivni trend.

28.12. - zjutraj Nika toži, da jo boli trebušček, na plenički opazim rahel izcedek, posumim, da vendarle ni samo viroza, ampak da je mogoče vseeno kako vnetje. Se odločim, da gremo popoldan nazaj do naše P, da jo še enkrat pregleda. V ordinaciji popoldan živa katastrofa, polno bubančkov. Po pregledu P še vedno vztraja, da verjetno ne gre za uroinfekt, ampak da tale izcedek in rdečina okoli lulike pomeni zgolj vnetje zunanjega spolovila, ker je toliko driskala. Predpiše Canesten in nas ponovno z vrečko pošlje v laboratorij. Niko smo, da bi se čimprej polulala, nalivali s čajem, potem ko tega ni več hotela piti, sva ji dala nekaj razredčenega jabolčnega soka. Smo kar v laboratoriju čakali, da bi se polulala. Pa žal ni uspelo, ker se je spet pokakala in je driskica bila povsod po in v vrečki. Za laboratorij smo bili tako že prepozni, zato sem prosila za novo vrečko in lonček, da naslednji dan ponovimo zadevo. In smo šli domov. Nika je bila že po poti utrujena, ko pa smo se pripeljali na domače dvorišče in sem jo vzela ven iz avta, pa je izbruhala cel sok. Očitno ji prav sok ni pasal. Sicer je bila dokaj uredu.

29.12. - zjutraj sem ji doma namontirala tisto osovraženo vrečko, potem pa sva se igrali, peli, malo je celo pozajtrkovala. Bila je živahna, dobre volje, kakala ni nič. Okoli 11:00 se je Niki uspelo polulati, jaz sem vsebino hitro prelila v lonček in letela v laboratorij, kjer so me seznanili, da osnovno preiskavo vode lahko naredijo (tako, kot jo je že imela v ponedeljek), da pa tiste specialne, 24-urne, ne morejo, ker je naslednji dan nedelja in da moramo vodo ponovno dati po praznikih. Kasneje sem klicala za izvide kar v laboratorij, ker P ni več delal (je bilo že po 13. uri in je bilo dežurstvo samo na Metelkovi), kjer mi je prijazna zdravnica rekla, da so izvidi praktično identični ponedeljkovim. Torej, ni šlo na slabše, ni pa tudi še uredu. Po njenem mnenju gre za neko vnetje, lahko pa je tudi zgolj viroza, za kaj bolj konkretnega bi rabili izvide še tistega 24-urnega testa. Ampak Nika je bila mnogo bolje, apetit se ji je povečal, kakala cel dan ni nič, bruhala tudi ne, o kakih bolečinah v trebuščku tudi ni več tožila. Popoldan smo dobili obiske z Dolenjske, prišel je moj bratranec (Nikin botrček) z družino in Nika je norela z otroki po jedilnici in kuhinji, skupaj so kuhali na njenem štedilniku, skratka imeli smo se prav uredu.

30.12. - včerajšnji dan smo preživeli relativno mirno. Prvič po tednu dni. K maši sva šla sicer sama, Nika je ostala doma pri babi in dediju, ampak smo šli potem skupaj ven za 15 minutk, da smo se malce nadihali svežega zraka in nabrali novih moči. Aja, pozabila sem povedat, da je mene slabost minila v roku 24 ur, redko blato pa me še kar spremlja, čeprav ne sračkam tako pogosto, le 2 - 3x dnevno. Oba s Tomažem tudi še vedno kašljava, čeprav je situacija mnogo mnogo boljša.

Danes, na silvestrovo, je šel Tomaž v službo, midve z Niko pa sva skočili na kratko v Mercator po biftke, gobice in še nekaj malenkosti za silvestrsko večerjo, ki jo bova midva pripravljala. Nika je o.k., po 2 dneh se je danes končno tudi pokakala (ja, potem se je driska ustavila in kakca ni bilo od nikoder), blato je bilo normalno. Le količina je bila nekoliko večja - in tu lahko končno pripopam enega user posted image . Sem šele danes zares boljše volje in srčno upam, da bomo vso to bolezen pustili v starem letu ter v novega vstopili kot prerojeni!

Brala vas nisem nič, zdaj sem na hitrco preletela poste, najbolj me je seveda zanimalo, kako je z Beniko. Pa vidim, da bo Jakob nosil letnico 2008....

Drugih novic nimam (že teh je preveč), aja - edinole ena novost: odslej dnevno spanje poteka v posteljici in nič več v vozičku. Sedaj, ko je bila Nika bolna, smo jo dali počivat kar v posteljo in novost je relativno dobro sprejela. Sedaj bomo kar vztrajali. Malce manjša novost je pa ta, da se je strašno navezala name. Vse je samo mami, mami. Ta trend se je sicer kazal že pred boleznijo, zdaj pa se je še malce bolj scrkljala in tudi oči ni več dober. Večerno uspavanje je tako izključno najina domena. Zdaj nekaj dni še ne bom težila, potem pa bomo spet morali uvesti nazaj našo rutino menjavanja. Ampak zdaj mi še srce ne da, da bi jo sekirala z vztrajanjem....

Kaj naj rečem - dober skok v leto 2008 in naj bo ZDRAVO!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 191
31.12.2007 15:36:42   
benika
Nika, kaj naj ti rečem....Niki pošiljam en kupuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Verjamem, da je tole grozno za Niko, še posebno pa zate, saj vse vemo, kako je nam mamicam pri srcu, ko naši cukri zbolijo.

Upam in držim pesti, da se tole čimprej poštima.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 192
1.1.2008 11:26:04   
2ursae
drage septembrke, srečno na cesti, ki pelje skozi leto 2008 user posted image user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 193
1.1.2008 21:33:30   
doroteja23
user posted image Punce srečno, ljubeznivo in predvsem pa zdravo novo leto 2008!!!user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Doroteja, Alina in Martin

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 194
1.1.2008 21:40:36   
benika
Evo, da se na hitro oglasim še jaz.

Včerajšnje silvestrovanje je minilo v znamenju ležanja na kavču, žretja in Gospodarja prstanov. Zunaj je sekalo kot na fronti in posledica tega je bila, da se je Beni ob polnoči zbudil v joku, ker se prav blazno boji raket in potem nama ni hotel zaspati do dveh.

Danes se že cel dan nažiram kot prašičekuser posted image  Me pa tudi že cel dan v trebuhu boli kot pri M in po malem se mi lušči tudi čep. Mogoče bomo pa ta teden že cartkali našega Jakobauser posted image  V petek imam spet amnio in CTG pa nekako upam, da me zadržijo in da grem rodit.

lp 

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 195
1.1.2008 22:37:49   
2ursae
benika, mi2 sva tud gledala GP na HTV user posted image . Drži se, morda boš pa že pred petkom šle po Jakoba user posted image user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 196
2.1.2008 20:18:58   
tažana
čer.

bom hitra, ker sem tako zmatrana da tudi sedet več ne moram user posted image . zjutraj smo šli na en intenziven sprehod po soncu dokler ga ni prekinila Katarinina izjava KAKAT ME! user posted image
no ko smo prišli domov smo hitro kosilo skuhali po kosilu pa namesto, spanja na Bled  se kopat (v hotel golf).
kakšna dobra stvar user posted image . tako je pasalo, da vam ne znam opisat. Katarina je bila ful smešna. ves čas bi bila v vodi in plavala sama! kar nekajkrat je začela cvilt ker sem jo za kak meter premaknila ker ona se je kar sukala v vodi. potem pa je na vsak način vztrajala naj ji dam dol rokavčke. in seveda sem to storila ona pa ne bodi ga lena se je pognala v vodo ravno v nasprotno smer user posted image . vendar kljub temu da se je potunkala jo nisem smela držat. sploh se ni sekirala ali je nad ali pod vodo user posted image . Ravno tao smo bili na topoganu in sem jo jaz v prvo na koncu prav potunkala pa se ni sekirala user posted image . uglavnem user posted image  je rekel da kmalu spet pridemo user posted image . dve leti sem se trudila, da sem jih premaknila da gremo plavat zdej sta pa tako navdušena da je kaj!
no sedaj smo pa tudi vsi tako utrujeni... Katarina že pol ure trdno spi medva pa nisva dost bolj. je bila pa katarina tako zmatrana da tut hodit ni mogla. če sem jo postavila na tla je kar cvilit začela user posted image  (deloma tudi zato ker popoldan ni nič spala- to se pri nas zelo redko zgodi).

aja silvestovala sva pa medva tudi z gospodarjem prstana. pa še lubi me je napil (po enem kozarcu sem bila tako pijana user posted image - to je pa to če ene 4 leta popolnoma nič ne pijem user posted image .
evo grem me lubi čaka.
upam da se vsi bolni čimprej pozdravite.

uživajte jutrišnji delovni dan.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 197
2.1.2008 20:51:54   
Pia67
Evo, vrnitev skoraj odpisane, ki deli podobno "usodo"user posted image kakor tažana. Nina po popoldanskem sankanju spi ze dobro uro in pol in upam, da jo jutri pravočasno zbudim, ker gre v vrtec, jaz pa novim delovnim zmagam naproti. Mimogrede, v novem letu sem natekla že 16 km user posted image

Skratka, ti podaljšani prazniki so bili po dolgem času eni izmed naj, naj, ... primerljivi s tistimi, ki sem jih preživljala njega dni v hribih. Oče G. je imel tudi virozo z bruhci in ostalimi lepotami obolelega gastro trakta, tako, da so nekatere dejavnosti odpadle (moje ideje, da gremo gledat ognjemet z bližnjega kuclja npr raje nisem omenjala, se mi je pa vzpodbudno oklestila kuha in smo jedli same zdrave, klene stvari user posted image  ). Z Nino sva se vsak dan sankali, kepali, martinčkali na socu, raziskovali zimski gozd, ustvarjali različne stvari. In vsak dan me je presenetila z novo stvarjo. Se ji pa toži po vrtcu in danes kar ni hotela s sankališča, ker je bilo še nekaj prijaznih punčk, ki so jo želele na vsak način še bolj zabavati.

No, da se ne bom brala preveč kičasto, voščila sem vam že pred skoraj 14 dnevi (kako leti čas), berem, da je trenutno stanje še po starem in držim pesti zate Benika. Doroteja, lepo, da si se zopet oglasila.

Se beremo, pa še en Ninin "Dida Mraz" :

Damjana

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 198
2.1.2008 21:22:38   
2ursae
"Mojster Miha, bomo zmogli? ..." mi ta melodija že dva dni ful po glavi hodi user posted image user posted image . Anžetu je Dedek Mrz prinesel DVD in je zadevšna kar uspešnica, poleg tega je pa pri Urošu v službi Božiček prinesel Lego komplet z Vojcem in Tonetom pa Malči user posted image .

Pia, mega slikca, kapo dol pred malo umetnico user posted image

plavanje ... uf, res bi pasalo user posted image

nočko

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 199
3.1.2008 8:56:56   
pety78
Najprej vsem skupaj zaželim srečno v novem letu, čimmanj bolezni in čimveč ljubezni.

No, naše silvestrovanje se je tudi obrnilo za 100%. Da ne govorim, da sem za božič jaz skoraj obležala, ampak sem se zlizala brez lekadolov.user posted image Potem pa je dejansko obležal Matjaž. Še danes je na bolniški, ker fejst kašlja. Smo vseeno upali, da bomo šli silvestrovat na Štajersko k sestrični, pa mi je Vid 30. ponoči zakuhal in dobil res visoko vročino, 31. pa je cel dan ležal kot ena cotika, sicer ni bil nič tečen, se je smejčkal, ampak je bil čisto brez moči, tako da sta oba bolana. user posted image Od prazikov nisem imela NIČ. user posted image Tako sem utrujena, ker je vse 100% na meni, od kuhanja, pospravljanja do skrbi za Vida, ... Pa še tako slabo spi, da si ga dam kar k sebi v posteljo in se non stop prebuja. Ma, če se spala danes ponoči 2 uri je veliko. In vse noči prej tudi. Res sem crknjena kot konj, ampak jaz si žal ne morem privoščiti in reči, da ne morem....user posted image user posted image user posted image

Ok, ne bom več jamrala, ampak res komaj čakam, da grem na bolniško, da se bom vsaj dopoldan, ko bo Vid v vrtcu lahko malo spočila, ker to je pa res že malo preveč, sploh, ker sem noseča, saj drugače ne bi bila taka panika. No, vsaj slabosti so minile, jeeeeeee. user posted image Moram pa vseeno žvečiti kak čigumi ali pa imeti kako liziko v ustih, če ne mi je tak...hmmmm, ne vem, tak smotan občutek.

So me pa sodelavci za moj RD presenetili. Mogoče sem že napisala, da so mi domov preko Matjaža poslali tortico, danes pa sem dobila še majčko z napisom PRIDEM JULIJA. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ful lepo, res.

No, sedaj pa grem po en sendvič. user posted image

Lepo se imejte!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
6 decembrskih idej za ustvarjanje
photo
Čarobni december je najbolj bogat z ustvarjalnimi idejami. Nekateri ste jelko že okrasili, na vrsti pa je tudi peka pišk...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?